thunderchase
Čuven
- Učlanjen(a)
- 11.06.2003
- Poena
- 620
Šta preporučujete, neki Koss, SH, Pioneer? Volim one velike što prekrivaju celo uho...
@Party:
Da li si uporedjivao HD415 i HD435?
Ali pripazi na zlatno pravilo: prvo ulozi u dobru zvucnu karticu (90€+) pa onda u slusalice
Nisam, ali verujem da bi u 4Audiju dozvolili da se oba para slušalica probaju...
ja imama 415 i kajem se sto nisam uzeo 435...detalji :,,:
Sta mislite o Grado S60?
Odlicne best buy slusalice u tom rangu, po misljenju mnogih "audiofila". Ozbiljan sam, naravno.![]()
Juce sam uzeo Sennheiser HD435 pa da prenesem prve utiske.
Prvo sto se odmah primeti je BAS - njega ima bas bas puno, cak i previse. Cini mi se da je bas pokrio dobar deo ostatka zvucnog spektra, sto se meni bas i ne dopada. U nekim trenucima sam morao i ekvilajzer da aktiviram kako bih ga obuzdao. Kada se zvuk ovih sluski uporedi sa starim Sony bubicama, primetno je da su srednji i visoki tonovi slabiji. Ipak, zvucna slika je znatno sira, bolja je separacija kanala.
Pozitivno je ne treba nikakvo pojacalo za njih jer ih Prodigy gura sasvim lepo. Nema teoretske sanse da ih slusam na maksimalnoj snazi. Takodje, kontrola zvuka na samom kablu je fenomenalna stvar. Sluske su sasvim udobne i sa te strane nemam zamerki.
Sve u svemu, utisak posle prvih sat vremena slusanja je polovican. Daleko od toga da su lose ali nisam bas nesto ni odusevljen. Ipak, ljudi na stranim forumima tvrde da im treba dosta vremena da se usviraju (vise od 20 sati slusanja), tako da se nadam da ce sve doci na svoje mesto, taman da se i ja naviknem na njihov zvuk. Ako ne bude nista od toga, bice povoljno u oglasima :d
Ako vas jos nesto zanima, pitajte.
Promeni izvor pa ces druge stvari i cuti iz njih. Taj prebudzen bass i los ostatak cujes iz kartice, ne iz njih.
Mislim da ce ipak ispasti iz konkurencije. Cena im je ipak 20-tak eura veca od HD435 ali glavni problem je u tome sto nisu skroz zatvorene, odnosno, cuje se muzika i spolja, sto meni ne odgovara.
Tesko da je to u pitanju jer imam Prodigy 7.1 HiFi karticu koja inace daje zaista sjajan zvuk.
Probao sam sluske i preko Yamaha AVR-a sa CD-om kao izvorom a kacio sam ih i na Nokia N95 i situacija sa zvukom je slicna. Ipak, posle par sati usviravanja, cini mi se da se sluske polako otvaraju i da se zvuk malo popravlja. U svakom slucaju, pocetkom sledece sedmice nastavljam da ih testiram pa cemo videti sta ce se desiti.
Pa valjda su i HD435 otvorene slushke? Kako su ti se pokazale po pitanju spoljashnje buke?
Nisam mislio uopste na kartice, nego na nesto ozbiljnije. Ali to nesto i kosta, a ako si zadovoljan usviravanjem slusalica i usiju, onda uzivaj. :,,:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari