Šta je novo?

Slušalice 50-60 eura

thunderchase

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
620
Šta preporučujete, neki Koss, SH, Pioneer? Volim one velike što prekrivaju celo uho...

Sennheiser HD435?

Poslednja izmena:
Sennheiser HD 228 ima fenomenalan zvuk, lagane su i udobne, cak zatvaraju delomicno spoljne zvukove... jedina mana im je tanak kabl (radjene kao ipod)

Inace za gaming svaka preporuka za AKG K514 , to je neka srednja velicina, ali su neverovatno udobne za svoju velicinu, za muziku ne znam, jednostavno se ne razumem... ali imaju bass da te bubanj izbaci iz stolice

Malo imaju "cheap look" ali iz toga proizlazi neverovatna udobnost za tu velicinu...

Ali pripazi na zlatno pravilo: prvo ulozi u dobru zvucnu karticu (90€+) pa onda u slusalice
:,,:

u tom rangu AKG ili Senn je svejedno, ono sto je bitno je DA POSLUSAS LICNO posto se nekima nece svideti iste slusalice, dok sam ja kupovao desavalo mi se da jeftinije slusalice daju bolji zvuk ... treba malo uho navici i testirati pa tek onda kupiti, najbolje u prodavnicu, sluske na uho zavalis se u stolicu i biraj ...:)

Ali pripazi na zlatno pravilo: prvo ulozi u dobru zvucnu karticu (90€+) pa onda u slusalice

I ovo obavezno poslusaj

Vrlo moguće i ne bi im bio prvi put da prave takve razlike među modelima slušalica. Kao što se Sennheiser bubice CX400 i CX500 razlikuju u dodacima "uložaka" i volume kontroleru u korist CX500... Po rečima ljudi koji su čuli oba CX modela, kažu da nema razlike u zvuku.

HD228 mi deluju kao portabilnije rešenje (nešto između HD4x5 i PX100, recimo), ali su nešto skuplje.

Samo da napomenem da su Sennheiser 2XX sluske su DJ sluske i imaju jaci BAS i topliji zvuk od HD4XX i 5XX slusalica koje etze hirurski preciznoj reprodukciji. Pa ako to volis samo napred.

Sta mislite o Grado S60? One su po ceni tu negde, mozda koji evro skuplje. Ovo pitam zato sto imam slicnu dilemu a zelim da se castim za Novu godinu :p

:,,::,,:

PS: Ovaj post sam vec pisao ali nisam siguran da li sam ga i postavio (bilo je kasno a ja mrtav umoran). Ipak, ako sam ga postavio a on je obrisan, voleo bih da znam zasto. Ako ga nisam postavio, onda zanemarite PS :d

Juce sam uzeo Sennheiser HD435 pa da prenesem prve utiske.

Prvo sto se odmah primeti je BAS - njega ima bas bas puno, cak i previse. Cini mi se da je bas pokrio dobar deo ostatka zvucnog spektra, sto se meni bas i ne dopada. U nekim trenucima sam morao i ekvilajzer da aktiviram kako bih ga obuzdao. Kada se zvuk ovih sluski uporedi sa starim Sony bubicama, primetno je da su srednji i visoki tonovi slabiji. Ipak, zvucna slika je znatno sira, bolja je separacija kanala.

Pozitivno je ne treba nikakvo pojacalo za njih jer ih Prodigy gura sasvim lepo. Nema teoretske sanse da ih slusam na maksimalnoj snazi. Takodje, kontrola zvuka na samom kablu je fenomenalna stvar. Sluske su sasvim udobne i sa te strane nemam zamerki.

Sve u svemu, utisak posle prvih sat vremena slusanja je polovican. Daleko od toga da su lose ali nisam bas nesto ni odusevljen. Ipak, ljudi na stranim forumima tvrde da im treba dosta vremena da se usviraju (vise od 20 sati slusanja), tako da se nadam da ce sve doci na svoje mesto, taman da se i ja naviknem na njihov zvuk. Ako ne bude nista od toga, bice povoljno u oglasima :d

Ako vas jos nesto zanima, pitajte.

Juce sam uzeo Sennheiser HD435 pa da prenesem prve utiske.

Prvo sto se odmah primeti je BAS - njega ima bas bas puno, cak i previse. Cini mi se da je bas pokrio dobar deo ostatka zvucnog spektra, sto se meni bas i ne dopada. U nekim trenucima sam morao i ekvilajzer da aktiviram kako bih ga obuzdao. Kada se zvuk ovih sluski uporedi sa starim Sony bubicama, primetno je da su srednji i visoki tonovi slabiji. Ipak, zvucna slika je znatno sira, bolja je separacija kanala.

Pozitivno je ne treba nikakvo pojacalo za njih jer ih Prodigy gura sasvim lepo. Nema teoretske sanse da ih slusam na maksimalnoj snazi. Takodje, kontrola zvuka na samom kablu je fenomenalna stvar. Sluske su sasvim udobne i sa te strane nemam zamerki.

Sve u svemu, utisak posle prvih sat vremena slusanja je polovican. Daleko od toga da su lose ali nisam bas nesto ni odusevljen. Ipak, ljudi na stranim forumima tvrde da im treba dosta vremena da se usviraju (vise od 20 sati slusanja), tako da se nadam da ce sve doci na svoje mesto, taman da se i ja naviknem na njihov zvuk. Ako ne bude nista od toga, bice povoljno u oglasima :d

Ako vas jos nesto zanima, pitajte.

Promeni izvor pa ces druge stvari i cuti iz njih. Taj prebudzen bass i los ostatak cujes iz kartice, ne iz njih.

Promeni izvor pa ces druge stvari i cuti iz njih. Taj prebudzen bass i los ostatak cujes iz kartice, ne iz njih.

Tesko da je to u pitanju jer imam Prodigy 7.1 HiFi karticu koja inace daje zaista sjajan zvuk.

Probao sam sluske i preko Yamaha AVR-a sa CD-om kao izvorom a kacio sam ih i na Nokia N95 i situacija sa zvukom je slicna. Ipak, posle par sati usviravanja, cini mi se da se sluske polako otvaraju i da se zvuk malo popravlja. U svakom slucaju, pocetkom sledece sedmice nastavljam da ih testiram pa cemo videti sta ce se desiti.

Tesko da je to u pitanju jer imam Prodigy 7.1 HiFi karticu koja inace daje zaista sjajan zvuk.

Probao sam sluske i preko Yamaha AVR-a sa CD-om kao izvorom a kacio sam ih i na Nokia N95 i situacija sa zvukom je slicna. Ipak, posle par sati usviravanja, cini mi se da se sluske polako otvaraju i da se zvuk malo popravlja. U svakom slucaju, pocetkom sledece sedmice nastavljam da ih testiram pa cemo videti sta ce se desiti.

Nisam mislio uopste na kartice, nego na nesto ozbiljnije. Ali to nesto i kosta, a ako si zadovoljan usviravanjem slusalica i usiju, onda uzivaj. :,,:

Pa valjda su i HD435 otvorene slushke? Kako su ti se pokazale po pitanju spoljashnje buke?

Kada se stave one malo priguse spoljasnji zvuk ali nisu neka specijalna izolacija. Na stranim forumima kazu da su to i dugacak "burn-in time" glavne mane ovih slusalica.

Nisam mislio uopste na kartice, nego na nesto ozbiljnije. Ali to nesto i kosta, a ako si zadovoljan usviravanjem slusalica i usiju, onda uzivaj. :,,:

Molim te, objasni mi sta si ovim zeleo da kazes.

Nazad
Vrh Dno