Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
^^
Firmware je isti kao i na slici koju je postavio Masinac a uzeo sam HD verziju.
Sad sam bio da kupim DVI kabal. U lokalnoj prodavnici su imali samo Kolink kktmds02q za 900RSD pa sam ga uzeo... Nema zlatne konektore ali valjda ce biti dobar.
I jel mogu da prikachim dva PC-a na ovaj monitor - jedan preko DVI drugi preko VGA pa da u meniju prebacujem sa kog ulaza da mi prikazuje sliku ??

Prilozi

• KELL_KKTMDS02Q.jpg
    KELL_KKTMDS02Q.jpg
    469.3 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
^^
Firmware je isti kao i na slici koju je postavio Masinac a uzeo sam HD verziju.
Sad sam bio da kupim DVI kabal. U lokalnoj prodavnici su imali samo Kolink kktmds02q za 900RSD pa sam ga uzeo... Nema zlatne konektore ali valjda ce biti dobar.
I jel mogu da prikachim dva PC-a na ovaj monitor - jedan preko DVI drugi preko VGA pa da u meniju prebacujem sa kog ulaza da mi prikazuje sliku ??

I sta kazes VGA vs. DVI razlika ko guza i nosha.
Nadam se da si postigao vecu ostrinu slova i da je nestala ona uzasna senka kod slova preko VGA kabela (to je zbog one frekvencije koju treba podesavati ako nije DVI).
Inace sam primetio da se igranjem sa kontrastom i ostrinom pojava duhova moze prilicno smanjiti ali onda se gubi zasicenost bojama.
Jedino sto ostaje je ona supljoglava senka ispod ili iznad slova u zavisnosti od laganog skrola gore ili dole, i naravno senka igraca u PES-u pri suncu koju nisam uocio u par drugih igara koje sam igrao.

Ipak je ovo budget kupovina ali sa cenom od 17K + K za kabel sve se to menja i lagano moze da se uzme u razmatranje neki drugi model.

Jednostavno ovaj model je prodavala niska cena i velicina.

Razlika izmedju VGA i DVI je prilichno velika. Slova su dobila oshtrinu a duhovi su se toliko smanjili da se mogu zanemariti... Uglavnom ja sam zadovoljan ovim monitorom.

Josh jedno pitanje: jel mogu u isto vreme da prikachim jedan komp na monitor na VGA ulaz a drugi na DVI pa da prebacujem u meniju monitora koju sliku zelim da prikazuje ??

Najverovatnije može.
Na mom starom LG tft-u se koristi taster Source za prebacivanje sa DVI na VGA.

Razlika izmedju VGA i DVI je prilichno velika. Slova su dobila oshtrinu a duhovi su se toliko smanjili da se mogu zanemariti... Uglavnom ja sam zadovoljan ovim monitorom.

Josh jedno pitanje: jel mogu u isto vreme da prikachim jedan komp na monitor na VGA ulaz a drugi na DVI pa da prebacujem u meniju monitora koju sliku zelim da prikazuje ??

Da nema tu opciju nikad ga ne bi ni uzeo 🙂)))
Prebacuje se na dugmetu ENTER odmah pored Power-a.

Ako nekog interesuje od danas je doticni monitor na akciji u metrou,cena je ~15800.
U pitanju je G2420HDB model,koliko se secam.:wave:

Do 06.01.2010. a pored njega ima na akciji i Philips 230C1HSB za iste pare!

Ali u metrou NS ne otpakuju ti i ne uključuju da vidiš😡. Pa ako ti zapadne sa bad pixelom ...

Ali u metrou NS ne otpakuju ti i ne uključuju da vidiš😡. Pa ako ti zapadne sa bad pixelom ...

Bolje vidite (kome je bitno da pregleda monitor pre kupovine) da li ima u nekoj racunarskoj radnji u vasem okruzenju pa ako je cena tipa 800-1000 dindzi veca, ali bar da vam ukljuce da vidite monitor.

Kupio ga danas u metrou da bih resio problem sa letecim pink kvadraticima kad ono ista stvar i na novom monitoru... :-devil-:

Kablovi nisu jer sam stavio nove, ostaje graficka...

Monitor je inace super, nema mrtvih piksela (moze se probati na "plavom stolu" ali posle placanja).

Kupio ga danas u metrou da bih resio problem sa letecim pink kvadraticima kad ono ista stvar i na novom monitoru... :-devil-:

Kablovi nisu jer sam stavio nove, ostaje graficka...

Monitor je inace super, nema mrtvih piksela (moze se probati na "plavom stolu" ali posle placanja).

te anomalije sa kvadraticima su ti najverovatnije od graficke (tacnije crkava ti memorija na istoj) :type:

Nije ni cudno s obzirom da je u pitanju ati 9550 stara oko 6 god. 😛

Ako nekog interesuje od danas je doticni monitor na akciji u metrou,cena je ~15800.
U pitanju je G2420HDB model,koliko se secam.:wave:

Razlika u ceni od 200njak dinara je premala da bi se ljudi odrekli HDMI porta ... Mada kome ne treba onda to i nije losa kupovina :smoke:

BenQ 2420HD ponovo u Megastores za 15.990 koga interesuje 😉

e, superiška ... ajde ako neko kupi, neka javi da li je isti firmware kao na našim starim ...

Kupio ja u subotu , isti firmware kao na starim al mu ista ne fali. Napisao sam u komsijskoj temi (23" ili 24") da sam imao pre benq-a viewsonic vg2230wm pa sam bio malo skeptican prilikom kupovine g2420hd da ne bude korak unazad u kvalitetu panela ali se ispostavilo da je novi monitor u svemu bolji od starog (bolji uglovi , jace i vernije boje) , jedino ako sam imao bas los primerak viewsonic-a. Izgleda da su danasnji jeftini paneli kvalitetniji nego paneli jace klase od pre dve godine(mislim na TN). Toliko o tome , kupujte slobodno i ne brinite za negativne komentare u ovoj temi , ko hoce neka dodje kod mene da testira monitor.

Poslednja izmena:
Danas je u Megastores elektronici ovaj monitor na snizenju 13600 din. Akcija vazi samo za penzionere, znaci neko ko je penzioner sa licnom kartom i penzionim cekom ima 15% na sve artikle, samo danas. Ja sam uzeo 2 komada.

Danas je u Megastores elektronici ovaj monitor na snizenju 13600 din. Akcija vazi samo za penzionere, znaci neko ko je penzioner sa licnom kartom i penzionim cekom ima 15% na sve artikle, samo danas. Ja sam uzeo 2 komada.

Liiii koliko je to carski, pa to je dzabaaaka!!!!!! Eh steta sto te Megastores El. nema u Nisu.

Hmm, da li je neko možda poredio Philips 244E1SB sa ovim monitorom? Ortak je uzeo PS3 i čuo za ovaj BenQ, ali su mu u radnji preporučivali pomenuti Philips, ali, naravno, ne može da se pogleda, već naručuju, a kada se naruči, to je gotova stvar, znači kupovina na slepo, ali im je dugogodišnja mušterija, pa ne bi da ih "izda".

Posto mene ovaj ghosting u sustini nervira trazio sam nacin na koji bi odziv mogao da se susti na 5ms bez promene firmwear-a. Jedino mi je palo na pemat DDC/IC kontrola monitora. Jedini DDC/IC program koji sam nasao a da hoce kvalitetno da komunicira sa ovim monitorom je Display tune e sad moj problem je sto ovaj program nece bas najbolje da radi sa Win7 x64 a ni ja nisam uspeo da se snadjem bas najbolje sa komandama.
E sad ako ima neki vlasnik monitora da se malo bolje razume u DDC/IC kontrole mislim da vredi probati.
:wave:

Pa ne mgu da verujem za koje pare .... 15 posto dole, eejjj ... a posle kao rade za 5 posto, a daje 15 popust ... ovaj monitor mora da je 35 evra kad se kupi na kontejner ...

?

Posto mene ovaj ghosting u sustini nervira trazio sam nacin na koji bi odziv mogao da se susti na 5ms bez promene firmwear-a. Jedino mi je palo na pemat DDC/IC kontrola monitora. Jedini DDC/IC program koji sam nasao a da hoce kvalitetno da komunicira sa ovim monitorom je Display tune e sad moj problem je sto ovaj program nece bas najbolje da radi sa Win7 x64 a ni ja nisam uspeo da se snadjem bas najbolje sa komandama.
E sad ako ima neki vlasnik monitora da se malo bolje razume u DDC/IC kontrole mislim da vredi probati.

je li neko probao ?
I mene interesuje.

Pa ne mgu da verujem za koje pare .... 15 posto dole, eejjj ... a posle kao rade za 5 posto, a daje 15 popust ... ovaj monitor mora da je 35 evra kad se kupi na kontejner ...

Pre par dana sam zvao i monitor je kostao 17000 kod njih. Onda su imali neko akcijsko snizenje i spustili na 16000, pa danas jos 15% na tih 16k.... Sve u svemu male pare za ovaj monitor. I to su jako ljubazni, covek je otvorio oba i isprobao ih tu na licu mesta i nije bilo greske. Receno mi je i da imam 7 dana da ih vratim ako mi se nesto ne svidja. Iskreno, ja sam odusevljen monitorom. Meni posle 17" CRT ovo dodje kao dzambo dzet.

*** i ja video tek sada :wall:
Bice valjda opet, sad oko praznika :S:

cheers
Svaka čast za Megastores.
Jutros u 10 i 2, 3 minuta pred radnjom u NS-u nikog; ja pomislio da je dobro što sam uranio, kad unutra ne možeš ući od penzionera.
Srećom, odmah sam zgrabio svoj primerak dok nije nastala gužva na kasi.
Još uvek ne mogu da verujem kakav monitor za 13599.

P.S. Žao mi je što nije malo bolje ispraćena ova akcija, makar ovde na Benču, sa ovim popustom je bilo baš jako interesantnih cena.
Nažalost, ja nisam mogao javiti jer sam odmah otišao na posao po kupovini, tek sad sam ga ozbiljno raspakovao.

P.S.2 Nema mrtvih pixel-a 🙂

Posto mene ovaj ghosting u sustini nervira
trazio sam nacin na koji bi odziv mogao da se susti na 5ms ... Display tune
e sad moj problem je sto ovaj program nece bas najbolje da radi sa Win7 x64...

I ja koristim Win7 x64, i ovo me jako zanima.
Baci mi program na PM ili mail pa cu se poigrati kad budem imao vremena...

ljudi provereno model hdbe nema ni d od duhova koje model hd ima ... imao sam oba na stolu spojena .... Pa sad odredite sami koja je bolja kupovina . HDBE nema hdmi ali nema ni duhove , firmware mu je stariji i ima 5 ms. Inace slika je identicna , istog kvaliteta , osvetljenja itd , itd .

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno