Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo i ja sam copy/paste isti text na ratel mail :D

Ali ajde nekako da se organizujemo,da dignemo buku medijsku,nesto,neznam ni ja sta.'Ajmo predlozi

Poslednja izmena:
I ja sam se prijavio SpeedUp ali nemam bas neko povecanje
a kada udjem u ona podesavanja za ruter pise mi ovo
unt.jpg

imam ugovor na 1MB
a ovde mi pise adsl 2+:trust:

Poslednja izmena:
nece vredeti medijska halabuka,jer i nema ko da je digne,ja se uzdam u evropske institucije koje bi mogle da pokrenu pitanje cena i kvaliteta interneta u Srbiji,i pitanje monopola,mic po mic morace da menjaju navike i poslovnu politiku,i da otvore trziste, pa do juce su govorili kako realno brzina od 1mb/s odgovara potrebama vecine adsl korisnika u Srbiji,i to jeste tako,nas 5% od ukupnog broja sto skidamo ko blesavi sve i svasta nece mnogo da ih zabrine,da sacekamo ipak NG,ko zna mozda i podignu nesto:D

ping mi se popravio x10 nego sto je bio ;) neshto se deshavaaaa

kako da stavim umesto linka onako sliku da vidite lepse mi :S: ?
e sad evo vam http://www.speedtest.net/result/662247055.png
telekom adsl 1 mb xD a sto je najgore JADAN JE
u poslednje vreme dl 60 baguje face baguje (mozda do njega kao i uvek)
al nije samo face nego bilo koji drugi
onda na doti Waiting for host.... You were disconnected :mad::mad::mad::mad:
znaci puko pocinje mnogo da me nervira (gadi mi se :mad: :(((( ) i ja juce zvao ovaj call centar
i javila se neka devojka ja sve ispricao
ona sa kog sajta dl pa reko sa bilo kog i ona kaze dajte mob ja dao i rekla
u roku od 48 ce nasi da rade na tome i zvace vas ako im zatrebate nesh tako
osecam nista od toga tako da zvacu opet :d ima da mi za dz daju 2 mb xD

pomagajte ? poz (...!? :trust: :S: jel ima pomoci) :wall:

Poslednja izmena:
evo click2 kako radi posle promene brzine sa click1 i aktiviranja speed up usluge, cak je i ping bolji mada zna da bude i nizi nego sada ali ok je!!!

ovo sam prebacio namerno brzinu sa click1 na click2 da vidim sledeci racun koji dodje dali ce biti veci ili ce biti u okvriu one promocije, kako bude da bude javicu sta je bilo!

Ping duplo manji prema Veratovom serveru nego prema SBB-ovom tako da ovaj test sto se tice pinga i ne mora puno da znaci.

A jel neko probao da promeni paket dok mu jos traje promocija od prva tri besplatna meseca, recimo da poveca ili smanji paket.
Ako jeste koliko dugo mu je trebalo.

Ja sam se registrovao za ADSL speedup cisto da probam kako ide i posle 24h jos uvek se nista ne desava. U cemu moze biti problem ?

Kod mene je proslo vise od 24 casa,tek treci dan od podnosenja zahteva je proradilo.Znaci samo podnosenje zahteva ne i aktivacija usluge.

A jel moze neko ko ima dobru konekciju da zakaci ovde sliku iz menija modema, cisto da uporedim sa mojim stanjem jer me ping ubija vec vise od nedelju dana.
Evo kako kod mene izgleda:

A nece da se jave na 0800100100, zovem vec 4 dana! :mad:

Koje promocije?

kako koje promocije? pa ako si nov korisnik kod telekoma dobio si tri meseca gratis odnosno po 1 dinar za mesec.

A jel neko probao da promeni paket dok mu jos traje promocija od prva tri besplatna meseca, recimo da poveca ili smanji paket.
Ako jeste koliko dugo mu je trebalo.

ja sam probao i podneo sam zahtev za speed up 7 decembra a speed up je bi aktiviran tek 11 decembra dok sam istog dana u 23h podneo zahtev za promenu brzine sa click1 na click2 i tek posle 12 dana je promenjena brzina i to nebi ni tada bila promenjena brzina nego tek posle telefonske intervencije je promenjena brzina u roku 5 minuta od prekida sa korisnickim centrom.

click 2 bez ikakvih uključivanje koje čega :)

Ja pre nekih 5-6 dana ukljucio taj speed up... ok dobio full 2Mb/s za nekih 3-4h...
Sledeci dan... fjuu net leti... wtf? speed test > nesto preko 4Mb/s...
evo sad seo malo za komp... hmm nesto ovo sporo:
663210734.png

Nisam pratio sta se desava preko nedelje... ali stvarno nema smisla :|

i ja sam pre nekih 10-ak dana aktivirao speed up. u početku sve je letelo. a onda, počele su zezancije.

prvo uopšte nisam imao vezu. posle reklamacije, situacija se donekle popravila sledećeg dana, da bi ubrzo opet ostao bez linka.

novo zvanje korisničkog servisa i opet neko njihovo čačkanje. i to je radilo par sati...

tek treća reklamacija donekle je popravila situaciju. sad se net nekako taljiga, ali ja više nemam živaca da se preganjam sa njima, već gledam kod kog ću provajdera da predjem.

A jel moze neko ko ima dobru konekciju da zakaci ovde sliku iz menija modema, cisto da uporedim sa mojim stanjem jer me ping ubija vec vise od nedelju dana.
Evo kako kod mene izgleda:

A nece da se jave na 0800100100, zovem vec 4 dana! :mad:

Evo mog rutera.

Uhh ne mogu da vidim, mnogo si je smanjio. Hvala u svakom slucaju :)

Da li je obavezno prikljuciti telefon i modem preko splitera ili moze odvojeno na 2 prikljucka. Sta je problem ako je modem ukljucen direktno? U dnevnoj sobi imam jedan prikljucak na kome je telefon a u mojoj sobi u kojoj je komp imam jos jedan prikljucak za fon gde je ADSL nakacen.

Da li je obavezno prikljuciti telefon i modem preko splitera ili moze odvojeno na 2 prikljucka. Sta je problem ako je modem ukljucen direktno? U dnevnoj sobi imam jedan prikljucak na kome je telefon a u mojoj sobi u kojoj je komp imam jos jedan prikljucak za fon gde je ADSL nakacen.

Predostavimo da je u tvojoj sobi sve povezano kako treba, prvo spliter a od njega modem i telefunken.

Pokusaj da razgovaras sa telefunkenom koji je povezan u dnevnoj sobi dok si online i videces kako ce da ti krci veza i da puca ADSL konekcija (cak i kada ti telefon zazvoni).:p

U mom stanu imam 2 prikljucka za telefon. Ovaj drugi ne smem da koristim da ne bih imao problema sa ADSL konekcijom jer bi u suprotnom morao da postavim spliter pre ta dva prikljucka u zidu uz pomoc pijuka.:p

Poslednja izmena:
Predostavimo da je u tvojoj sobi sve povezano kako treba, prvo spliter a od njega modem i telefunken.

Pokusaj da razgovaras sa telefunkenom koji je povezan u dnevnoj sobi dok si online i videces kako ce da ti krci veza i da puca ADSL konekcija (cak i kada ti telefon zazvoni).:p

U mom stanu imam 2 prikljucka za telefon. Ovaj drugi ne smem da koristim da ne bih imao problema sa ADSL konekcijom jer bi u suprotnom morao da postavim spliter pre ta dva prikljucka u zidu uz pomoc pijuka.:p

Nije mi povezano preko splitera, telefon na jedan prikljucak a ADSL na drugi. Znaci ipak mora spliter da ne bi doslo do pucanja veze, to ce biti malo teze izvesti jer dosta daleko od kompa mi je prkljucak za telefon

Nije mi povezano preko splitera, telefon na jedan prikljucak a ADSL na drugi. Znaci ipak mora spliter da ne bi doslo do pucanja veze, to ce biti malo teze izvesti jer dosta daleko od kompa mi je prkljucak za telefon

Kod mene u kuci je jako slicna situacija, na ovom prikljucku gde mi je ADSL sam imao spliter a na tel u dnevnoj sobi nisam i cim se javis puca ADSL. Problem sam resio tako sto sam uzeo 2 splitera jedan stavio ispred rutera i tel u mojoj sobi a drugi ispred tel u dnevnoj sobi i vec 2 godine radi odlicno. Spliter sam dobio od Sezama ova devojka je bila jako ljubazna pa mi nije naplatila, inace je bio 400din verovatno je i sad slicna cena.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno