Da ne otvaram novu temu, imam i ja pitanje...
Meni smart prijavljuje da reallocated sector count ima vrednost 4. To sam slučajno video u Everestu gledajući bezveze po opcijama... Da li je to strašno, i da li je dovoljno za reklamaciju? Imam garanciju 3 godine, a prošlo je nešto više od godinu dana...
Hvala
Nov Samsung F3 i vec ima 252 reallocated sektora!? :zgran:
Da li je ovo normalno?
Sve sto sam uradio je quick format i klonirao particije sa starog hdd-a preko Gpart editora![]()
Dok chkdsk ne kaže da disk ima bad sectora, ne verujem da će ti primiti reklamaciju. Što se tiče realociranih sektora, 4 komada nije strašno, proizvođač je i predvideo da se poneki sektor realocira, zato i postoje rezervni sektori.
Pogrešno tumačiš. U koloni Data je broj realociranih sektora.
Current (252) znači da toliko ima rezervnih sektora i taj broj se smanjuje ako dođe do realokacije sektora. Kolona Worst (252) pokazuje najgoru vrednost do sada. Thershold (10) je kritična granica ispod koje ne bi smela da padne vrednost Current.
Dakle, kod tebe je stanje diska idealno, nijedan sektor nije realociran još.
Da ne otvaram novu temu, imam i ja pitanje...
Meni smart prijavljuje da reallocated sector count ima vrednost 4. To sam slučajno video u Everestu gledajući bezveze po opcijama... Da li je to strašno, i da li je dovoljno za reklamaciju? Imam garanciju 3 godine, a prošlo je nešto više od godinu dana...
Hvala
Current (252) znači da toliko ima rezervnih sektora i taj broj se smanjuje ako dođe do realokacije sektora. Kolona Worst (252) pokazuje najgoru vrednost do sada. Thershold (10) je kritična granica ispod koje ne bi smela da padne vrednost Current.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari