Šta je novo?

Ma konzole su zakon!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidis, ja se igram "malo" duze od tebe, sto na konzolama, sto na PC-ju, i verovali ili ne, moje omiljene igre su poreklom iz 90-tih i imaju 2D grafiku. Next gen platforme su donele HD rezoluciju, sjajne teksture i bombasticne efekte, ali vidis, nesto se cudno desilo sa overall kvalitetom. ;) Predpostavljam da ti vrsni naslovi koje sam igrao zadnjih 10-tak godina nece znaciti nista, ali u nekom proslom vremenu, besomucno upucavanje protivnika u glavu, vitlanje high score-a u online mecevima i cut scene od po 45 minuta nisu bile merilo kvaliteta. To je bila prica, atmosfera, storytelling, razrada charactera, sto glavnog, sto ostalih i jos par "sitnica" koje razlikuju igru od igrica. Nazalost, zahvaljujuci naslovima kao sto su Killzone, Halo ili CoD, situacija se preokrenula u korist "button smashera"... ;)

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=2014067#post2014067

Nothing endures but change. - Heraclitus

Ti kao i mnogi drugi, jednostavno receno, vise ne pripadas "ciljnoj grupi" (mrzim taj izraz) danasnjih developera. Da, life sucks and then you die ;). Mozes da uradis vise stvari:

1. pridruzis se "mainstrem-u" i igras sto i vecina
2. igras nove igre, ali samo ono retke "bisere"/kako vec hoces da ih zoves
3. igras stare igre
4. prestanes da se igras na neko vreme dok (ako uopste) industrija "malo" ne "preraste" casual/"easymode"/ADD :d publiku ;):

G4: What do you think of other attempts to incorporate sex and sexuality into video games? Have any been successful?

DC: To be honest, I don’t think sex has been cleverly used in games very often so far. Most of the time, it is used as "teenager bonus" to laugh stupidly in front of the TV. Sex is a part of our lives (well most of us…). It is what two adults in love usually end up doing, it is a way to express feelings. I don’t think there is anything wrong if you deal with it in a non-gratuitous way and in a tasteful manner. This is what we try to achieve in Heavy Rain. If video games aim at becoming really a mature platform telling more subtle and complex things at some points, it will have to deal with feelings, sex, politics, in short, with human beings and not only with super heroes.

Poslednja izmena:
Auuu, kakve hardcore izjave... Nisam valjda dirnuo u zivac?...

Po ovome sto Ragnarok rece, da bih razumeo Uncharted 2 u potpunosti, morao bih da se spustim na vas nivo. Neka hvala... :)

Najozbiljnije, da li ste vi kad odigrali neku point&click avanturu, ili izometrijski RPG? Nesto sto zapravo trazi koriscenje mozga?...

Ne pamtim da sam citao ovakav hejt u vezi konzola i igrama na njima. Ti si tipican primer coveka koji svojom tvrdoglavoscu porice da su konzolne igre daleko ispred PC igara i da je 90% trzista i developera okrentuno prvenstveno konzolama. To se zove biti slep kraj ociju. :wave:
Ti ne znas sta je Uncharted 2 i zato molim te ne lupetaj o jednoj od tehnicki najsavrsenijih igara ikada. U tu "tesku" klasu mogu da se svrstaju samo MGS4, KZ2, Crysis.

Oduvek sam mrzeo point&click avanture, ne iz razloga dal imam ili nemam mozga u glavi, nego jednostavno te igre mene nevidjeno smaraju. Od igara prvenstveno trazim dobru zabavu, a ne nOOlife citanje knjiga u igrama.
RPG sam odigrao dosta, to mi je jedan od omiljenih zanrova u RTS.
Po tebi konzolne igre ne zahtevaju koriscenje mozga ? Hmm, mozda je i bolje tako (da je stvarno tako) nego da sprzimo mozak sa WoW nOOlifeovanjem. :eyebrows:

Ma nemate vi konzolasi pojma dok ne probate WoW sa svojom DirectX11 grafikom tek tad vidite sta je igra, a ne neki Uncharted ili KZ2. A PC platforma je najbolja pa GTA4 je to dokazao.

Ovaj post zasluzuje onaj gif sa meracem sarkazma.

Zasto mi se cini da je broj cipela prosecnog korisnika ove sobe veci od IQ-a istog... :d

Za ovakvo vredjanje bi treba da popijes warn, ko si ti ovde da bilo koga iz konzolne sobe nazivas glupim ? Pre bi rekao da ti svoju "inteligenciju" pokazujes vredjanjem drugih ljudi i pricanjem oko nekih stvari(igara) o kojima nemas pojma.

Vuk je jedan od retkih ovde koji voli da se pravi pametan a koji moze da vidi samo jednu stranu, tacnije ne treba mu ona druga jer misli da sve zna :D
Jednostavno nije kompetentan za ovu pricu...

Pa bio je besan na svoje drivere za ATI HD5890 sto nece da teraju Crysis na 6000x10000 pa je resio da za to okrivi konzole danas. :-devil-:

Ma, kakvi! Vuku je jedino krivo sto se mi, konzolasi, ne lomimo na stolicama za PC. Pa da vidite sta je pravo gaming iskustvo! Kada igrate neki RPG, stvarno imate osecaj da su vas, licno, tabali, jer vas bulja rastura od sedenja. E, sad, da li se to zove RPG ili, nekako, drugacije...,)

Ah, radosti igranja na PC, samo kad sam te se resio...:banana:

Mozda ima ljudi kojima je fetis da zuljaju dupe na tvrdim stolicama ? :d

***, sta cu kad me vasa SS-ovska fanaticnost s vremena na vreme inspirise da pocnem da se zezam, sto vi naravno docekujete naoruzani do zuba i sa tesko povredjenim ponosom: "Kako li se samo onaj zli PC igrac usudio da nam kaze par realnih cinjenica, pa zar ne zna on da je KZ2 UBBERMEGAOMGWTFPWNAGE!!!!" :d

Ono sto ja pokusavam da stavim do znanja sve ovo vreme je da ako ste vi toliko izbezumljeni i odusevljeni igrama poput Uncharteda ili Killzone-a, ne mora da znaci da mora svako da bude. Ukusi se razlikuju, a nisu sve platforme pogodne za sve zanrove... Dodao sam, naravno, i neoborivu cinjenicu da igre iz godine u godinu postaju sve gluplje, sto mozemo da zahvalimo naslovima poput COD, KZ, Halo i sl...

Samo tvoje svrstavanje KZ,CoD, Halo u isti lonac govori o tome koliko u stvari ne znas. Ok za CoD i Halo i ja mislim da su crap, ali taj KZ2 je uneo vise novina i to 10 puta nego jedan Crysis. Eto jos jednog dokaza da ti je znanje o igrama ravno nuli.

If video games aim at becoming really a mature platform telling more subtle and complex things at some points, it will have to deal with feelings, sex, politics, in short, with human beings and not only with super heroes.

No I don't have feelings, 'cause feelings are gay,
Something something in the month of May...

Oduvek sam mrzeo point&click avanture, ne iz razloga dal imam ili nemam mozga u glavi, nego jednostavno te igre mene nevidjeno smaraju. Od igara prvenstveno trazim dobru zabavu, a ne nOOlife citanje knjiga u igrama.
A sto lepo ne priznas da volis igre uz koje mozes da pustis mozak na pasu i manes se "I-win" reci kao sto je no-life?
Vecina ljudi voli "opustajuce" filmove, slusa "opustajucu" muziku, zasto bi sa igrama bilo drugacije ?

Poslednja izmena:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=2014067#post2014067

Ti kao i mnogi drugi, jednostavno receno, vise ne pripadas "ciljnoj grupi" (mrzim taj izraz) danasnjih developera. Da, life sucks and then you die ;). Mozes da uradis vise stvari:

3. igras stare igre
4. prestanes da se igras na neko vreme dok (ako uopste) industrija "malo" ne "preraste" casual/"easymode"/ADD :d publiku ;):

Ali se opet pojavi neki Dragon Age, Kings Bounty, Torchlight, Stalker... :)

Lično i ja volim da odigram casual igre tipa Crysis, MW2, Batman, RE5, GoW, DMC, ali to mi je zamena za TV koji ne gledam (ono što me interesuje da pogledam skinem u HD), čisto malo jeftine zabave.

A sto lepo ne priznas da volis igre uz koje mozes da pustis mozak na pasu i manes se "I-win" reci kao sto je no-life?
Vecina ljudi voli "opustajuce" filmove, slusa "opustajucu" muziku, zasto bi sa igrama bilo drugacije ?

Pa da je tako, on ne bi igrao Demon's souls i ostale rpg-ove... ali da ga pita covek da nabroji 10 stvari koje je KZ2 izmislio bas me zanima sta bi nabrojao :)

Ti kao i mnogi drugi, jednostavno receno, vise ne pripadas "ciljnoj grupi" (mrzim taj izraz) danasnjih developera.

Mislim da je to svima vec poodavno jasno. Avaj, sta cu kad mi ponekad dodje da kao neki starkelja pricam mladezi i fanovima danasnjih "***** friendly" igara o nekadasnjem Golden Age-u, kada eksplozije i broj metaka nisu bili primarni faktori u kreiranju igara. Tja, verovatno ih sve to podseca na one "during the war" price koje smaraju i ne mogu da se porede sa 658.578. ubistvom u novoj multiplayer pucacini, koje ce presrecnom "hitman-u" omoguciti 7 dana free live opciju...

3. igras stare igre

Heh, zaboravio si na 5. opciju, koji bi mogla da zvuci ovako:

- Progresivno smanjenje vremena posvecenog igrama, sa tendencijom da do 30. godine sasvim prestanem... :)

Uzimajuci u obzir da do tog perioda imam nameru da se ozenim i napravim porodicu, ova stavka bi mi svakako najvise odgovarala. Slobodno vreme bi se svakako svelo na minimum, a ne vidim gde bi tu igre mogle da se utrpaju... :) Upravo zato i debeo bitterness u mojim "during the war" postovima, jer sam se nadao da cu se izigrati jos ovih par godina, medjutim, kako se situacija razvija, tacka preseka bi mogla da dodje i dosta ranije.

Stavka 4. pada u vodu, s obzirom da smatram da od toga nema nista, a i 3. je pod pitanjem, jer sam sve svoje omiljene igre presao vec ko zna koliko puta... Za sada cu se drzati rednog broja 2, do daljneg... dok ne izgubim zelju i za tim retkim "biserima".

@Vuk_whatever

Posto sam vrlo tolerantan, smatracu da si previse uzbudjen zbog izjava ostalih ljudi i da nisi mislio to sto si napisao. Pre svega, jer ja tebe nisam vredjao.

No, PC je bas to - licni racunar. Dok je PlayStation bas to - stanica za igru. I iako i jedna i druga platforma nude dosta, svrha obe je vrlo jasno definisana. Kao sto je PS-u sekundarna namena surfing, tako je i PC-u gaming. I to zna svako ko je voljan da porazmisli svojom glavom. No, ako te sujeta sprecava - sta da ti kazem - zuljaj se i dalje...:wave:

Pa da je tako, on ne bi igrao Demon's souls i ostale rpg-ove... ali da ga pita covek da nabroji 10 stvari koje je KZ2 izmislio bas me zanima sta bi nabrojao :)

Ma svi mi volimo da odigramo i ponesto lagano, ali je smesno kada nazivas ljude koji igraju nesto "ozbiljnije" noliferima, a spamujes neprestano po forumu.

No, PC je bas to - licni racunar. Dok je PlayStation bas to - stanica za igru. I iako i jedna i druga platforma nude dosta, svrha obe je vrlo jasno definisana. Kao sto je PS-u sekundarna namena surfing, tako je i PC-u gaming. I to zna svako ko je voljan da porazmisli svojom glavom. No, ako te sujeta sprecava - sta da ti kazem - zuljaj se i dalje...:wave:

Kako volim ljude koji odredjuju sta bi cemu trebalo da sluzi :).
Ako te zanimaju zanrovi koji Vuka zanimaju, konzole nisu tvoj cup of tea.

Ne pamtim da sam citao ovakav hejt u vezi konzola i igrama na njima. Ti si tipican primer coveka koji svojom tvrdoglavoscu porice da su konzolne igre daleko ispred PC igara i da je 90% trzista i developera okrentuno prvenstveno konzolama. :wave:

Upravo razlog zbog kojeg je 99% danasnjih igara "***** friendly"... :smoke:

Po tebi konzolne igre ne zahtevaju koriscenje mozga ? Hmm, mozda je i bolje tako (da je stvarno tako) nego da sprzimo mozak sa WoW nOOlifeovanjem. :eyebrows:

Decace, za 3 meseca si uspeo na naguras 1400 postova... Ti , od svih, zaista nemas pravo da pricas o nolife-ovanju... :)

Samo tvoje svrstavanje KZ,CoD, Halo u isti lonac govori o tome koliko u stvari ne znas. Ok za CoD i Halo i ja mislim da su crap, ali taj KZ2 je uneo vise novina i to 10 puta nego jedan Crysis. Eto jos jednog dokaza da ti je znanje o igrama ravno nuli.

Kojih 10 stvari decace?... Ajde popij vodu i secer, da se malo smiris, pa vidi da li ces moci da ih nabrojis. :) Neargumentovano lupetas i vredjas u vecini tvojih postova ovde. Ajde za promenu da vidimo nesto konstruktivno od tebe...

Posto sam vrlo tolerantan, smatracu da si previse uzbudjen zbog izjava ostalih ljudi i da nisi mislio to sto si napisao. Pre svega, jer ja tebe nisam vredjao.

U pravu si, preterao sam sa "imenovanjem" u doticnoj izjavi, sto zaista nije bilo na mestu. Malo sam bucnije odreagovao na podjednako vulgarne (bulja rastura od sedenja) izraze u tvom poslednjem postu.

Kako uz bilo koju konzolnu igru na hard mozes da pustis mozak na ispasu ? Nije PS3 isto sto i Xbox, tamo ima vise debilnih igara koje su smeno lake. Dal bi igrao jedan Demons Souls da volim da mi mozak pase travu. Volim izazov u igri, ali ne frustraciju, to sam 1000 puta rekao. Mrzim debilne igra tipa Halo i sl.
Oko muzike i filmova ne vredi raspravljati, tu su ukusi previse razliciti.
Haos(tako kaze ortak sto sece vene na narose) music rulzzz! :-devil-:

Upravo razlog zbog kojeg je 99% danasnjih igara "***** friendly"... :smoke:
Decace, za 3 meseca si uspeo na naguras 1400 postova... Ti , od svih, zaista nemas pravo da pricas o nolife-ovanju... :)
Kojih 10 stvari decace?... Ajde popij vodu i secer, da se malo smiris, pa vidi da li ces moci da ih nabrojis. :) Neargumentovano lupetas i vredjas u vecini tvojih postova ovde. Ajde za promenu da vidimo nesto konstruktivno od tebe...
U pravu si, preterao sam sa "imenovanjem" u doticnoj izjavi, sto zaista nije bilo na mestu. Malo sam bucnije odreagovao na podjednako vulgarne (bulja rastura od sedenja) izraze u tvom poslednjem postu.

Ne vredi sa ljudima kao sto si ti upustati se u raspravu. Mislim da tebi treba secer i voda, a ne meni.
Predji KZ2 na Elite tezini pa cu te pitati dal je igra ***** friendly. Ne kazem da sam je ja presao, ali sam shvatio o kakvoj tezini igre se radi na osnovu komentara par ljudi sa foruma.
Ja sam se bavio samo Mp delom igre, koji da nije nekih sitnica je najbolji u zanru i dalje.

Poslednja izmena:
@vuk Zaista, i mene boli du*e od sedenja za PC-jem po ceo dan, pa jedva cekam da sednem na krevet i uhvatim joypad. Zato je komentar bio takav.

@shin Gde sam to, ja, odredjivao cemu sta sluzi, zivota ti?! Ja sam samo naveo osnovne namene platformi. A to je toliko ocigledno, da je cist *****izam sa moje strane sto sam uopste i napisao to.

I da, ja napisem 2 (dva) opsezna posta o mom iskustvu sa PC-jem i PS3, i onda mi dodje neko i na osnovu jednog komentara, preko kojeg je samo preleteo ocima, govori kako me "voli". Jesus, Mary and Joseph...

Dajte lock, da sacuvamo zdrav razum. :bottle:

Poslednja izmena:
Nije PS3 isto sto i Xbox, tamo ima vise debilnih igara koje su smeno lake. Dal bi igrao jedan Demons Souls da volim da mi mozak pase travu. Volim izazov u igri, ali ne frustraciju, to sam 1000 puta rekao.

Naravno da nije isto, razlika je neverovatna :).
Uporedi NG2 i NGS2, PS3 verzija je mnogo laksa, ali to je samo jedan slucaj, kao i ovaj tvoj primer.

Ne vredi sa ljudima kao sto si ti upustati se u raspravu. Mislim da tebi treba secer i voda, a ne meni.

Ti vise ne znas ni koga citiras, ni sa kim se prepires.

@shin Gde sam to, ja, odredjivao cemu sta sluzi, zivota ti?! Ja sam samo naveo osnovne namene platformi. A to je toliko ocigledno, da je cist *****izam sa moje strane sto sam uopste i napisao to.

Koliko samo ljudi poznajem koji su kupili komp i osnovna/jedina namena im je igranje.
Alergican sam ne price o "rupi bez dna", "neiskoriscenosti hardware-a" i slicnim frazama.
Ako pc ne zadovoljava vase potrebe, manite se pljuvanja po istom i igrajte se na konzolama.

Poslednja izmena:
Kad se igras za racunarom onda si GEEK a kad igras neku igru na konzoli i zavalis se u fotelju i gledas plazmu od 42" onda si FACA.

Nije to flame war, samo price i utisci ljudi koji su shvatili sta konzolni gaming ima da ponudi.

Nije to flame war, samo price i utisci ljudi koji su shvatili sta konzolni gaming ima da ponudi.

Pa to je bas ono sto bode oci, neki od nas su to shvatili mnogo ranije.
Ima ljudi koji se igraju od trece/cetvrte generacije konzola i i dalje se igraju i na kompu, jer svaka platforma ima svoje specificnosti.
Flame war nastaje kada ljudi nisu u stanju da priuste sve konzole/dobar komp ili kada se u raspravu ukljuce dugogodisnji postovaoci odredjenog brenda.

Iskreno, cudi me da Baner ovo jos nije zatvorio. Ranije je sankcionisao i za mnogo manje stvari od ove. Sam naziv teme sugerise na provokaciju, te je bilo i za ocekivati da ce se topic pretvoriti u ovo sto se pretvorio... Ako neko vec gaji odredjena misljenja, koja se pritom kose i sa zdravim razumom, kao i sa velikim brojem korisnika, onda neka ih zadrzi za sebe. Vec smo imali gomilu ovakvih troll topica, na ciji su svaki kontra argument pojedinci skakali i pravili bune. Posto je ocigledno da je normalna konverzacija nemoguca, ovo treba pod katanac, i to hitno...

I despise console gaming. Perhaps it's the same reason I hate reality TV, nu-metal, and heroin: The enjoyment of each requires you to have the IQ of a glass of water, and I'm not talking about that fancy bottled water you get at trendy fitness shops – I'm talking that tainted brown ooze that spews out of the taps in Peru.

Pure win! ,)

Stavio bih ovo u potpis, kad bi mi modovi dozvolili... :D

Koji ste vas dvojica geek-ovi. Zvuci kao da su konzole nastale 2005-e, a PC gejming 1834-e.
Taj geek sto je napisao taj tekst je sam sebi objasnio zasto je situacija takva. Sta mu nije jasno? Broj igara koje zahtevaju 'mozak' i onih drugih je uvek bio isti, nista se nije promenilo, uvek ce biti neki Heavy Rain, Demon's Souls, sta mu nije jasno? Opet ono da su PC korisnici pametniji, mis i tastatura su zakon? Koje baljezganje.
Zaboravio je da pomene da nisu krivi 'losi portovi', vec komplikacije PC hardvera kojih ima na milijarde varijanti. Nisu programeri bas toliki i*ioti. Nisu oni krivi sto po zavrsetku pravljenja igre izadju jos 4 graficke nove, i 5 ploca. Pa aj sad ponovo patchuj igru jer torentasi divljaju na zvanicnom forumu kako im ne radi sa novom grafickom.
Sam je objasnio da je u pitanju komfor i lakoca sa kojom mozes da upalis pre svega, pa onda da odigras igru. To je i poenta Skywalkerovog prvog posta.

Poslednja izmena:
Koji ste vas dvojica

Zasto mene uplices? :) Taj link je "komicni" osvrt na ono sto je PSN/neciji troll nalog :) postovao.

Tekst je od pre pet godina, a za portove nisu u pravu ;). To je iz PS2/Xbox ere, kad je situacija po tom pitanu bila mnogo gora. Danas je skoro svaka cross-platform igra odlicno uradjena na svim sistemima gde izlazi.

Developeri prosto moraju tako rade jer im je to trziste od koga zaradjuju hleb. Bas me zanima kako bi gledao na celu stvar kad bi se ti bavio tim i kada bi od toga zavisilo prezivljanje tebe i tvoje porodice. Ne mogu svi da budu na "sisi" platform holder-a kao 1st party timovi. Lepo sin-bojan kaze, mnogo usko gledate na celu pricu...

http://www.bit-tech.net/gaming/2009/08/18/the-problem-with-porting-games/1

Poslednja izmena:
Simpaticno :)

Nevezano za temu, nisi normalan sa linkovanjem celog interneta - procitao si sve sto postoji, ukljucujuci i sve domace forume, pritom uvek znas gde se sta nalazi. Kako uspevas? (ne zezam, stvarno nisam video takvu posvecenost :))

Ovaj link je cetvrti hit na G kad ukucas "PC gaming dying" :D. Od foruma koji su usko vezani za tematiku, posecujem samo jedan i najbolji. Mnogo je drugacija i prijatnija atmosfera, ljudi i developeri iz industrije opusteno mogu da pricaju sa clanovima, pravila su ostra pa se bilo kakvi trollovi ekspresno banuju, nema "povlascenih" itd. Ko zeli da da sazna kako stvari zaista funkcionisu, moze mnogo toga korisnog da sazna. Sve ovo po domacim forumima onda ispadne smesno, no sta da se radi, ljudi su tvdoglavi :).
A dosta korisnih linkova duze vreme skupljanih imam u bookmarks, tako da se nadje za sec. :)

Poslednja izmena:
Brz si u svemu tome, sve radis realtime :)

I znamo za b3d, nismo bas toliki filthy console peasant-i :)

Poslednja izmena:
Verujem da ti znas :) kao i ostali koje zele da znaju vise od "average consumera", ali velika vecina tesko, i zato dolazi do bezveznih rasprava, jer ljudi nemaju prave informacije/izvore informacija gde mogu da procitaju/pitaju sta im nije jasno. :)

Poslednja izmena:
Necu da ulazim u raspravu koja je najbolja gaming platforma, ali ću vam skrenuti pažnju na par stvari. Godinama je vazilo da ozbiljni igrači (odrasli) igraju na kompovima a da klinčurija "pika" konzole. Za to su bili zaslužni uspesi igračkih računara za mase tipa ZX i C64 a kasnije Amige, Atarija i na kraju PC, kao totalno dominatne igračke platforme krajem devedesetih. Da podsetim tada su pandan računarima bile kozole tipa NES/SEga Master System a zatim SNES i Sega MD2. U to vreme na konzolama nije bilo ozbiljnijih naslova u žanrovima strategija, RPG/FRP (ne mislim na dečje mange), P&C avantura, FPS pucačina i sl. Jedan od uzroka je i bio slabiji hardware kojima su konzole raspolagale u odnosu na aktuelne računare (PC devdesetih). Tek sa pojavom Playstation-a se stvari menjaju da bi pravi pomak učinio PS2 (nešto manje XBOX), negde na samom kraju devedesetih. On je učinio konzolarno igranje primamljivijim i za zrelije igrače (za razliku od Nintenda koji je i dalje bio namenjen za mladju populaciju). Totalni uspeh konzola nastaje sa PS3/XB360 konzolama koje su postale must have za sve ozbiljnije/hard core igrače. I to uprkos tome što ih je Wii odvalio u prodaji.

Kod mene u igraonici je sledeće stanje. Na PC-u se igraju standardno WOW, CS i DotA. Manje Starcraft, Tiberium Wars, Left 4 Dead i Combat Arms. Povremeno (u naletima) on line igre tipa Traviana, facebook igara i sl. Najviše razni on-line pokeri.

Na konzolama PES i eksluzive za konzole - pošto svi imaju PC kući kod mene se igraju naslovi koje nemaju kod kuće. Igraju se i CoOp naslovi - Resident Evil, Army Of Two, Vožnje kao i Versus igre i to mahom tabačine i nešto sportskih igara (NBA, NHL i sl.).

Ja ne znam - da warnujemo, brisemo, sta da radimo? Stvarno, može li nekad bez flejma, prepucavanja i nešto što nismo već 1000x prežvakali?

Closed!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno