Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@a verovatno ima delom i no life-era koji su najpametiniji u svojoj sobi, iza svog monitora

Naravno da ih ima na tone kad u ovoj prokletoj zemlji je 80% "mladih" nezaposleno, i naravno da je takvom muka kad vidi nekog *****a da radi cak i za taj crni minimalac... mada zadnji put kad sam bio u winwin Jevrejska smotanko koji je sjebao reklamacije je bio otpusten a i poslovodja mi rece da je napravio totalnu zabunu sa vecim brojem slucejeva....
A i one dve za pultom su bile komunikativnije e sad jel zbog mene ili ih je neko suptilno zamolio i objasnio neke stvari, stvarno neznam :p
ko je nezaposlen i misli da je posao u WW lagan - moze da se okusa. srecom, WW se siri po zemlji i doci ce i u vas kraj. kvalitetnog kadra nikad dosta, pa izvolite gospodo da probate :) kupci dolaze u rekama, telefon stalno zvoni, treba citati interne mejlove, izlagati robu i raditi jos gomilu stvari koje oduzimaju vremena. a naravno, svi hoce sve jos juce i nemaju razumevanja ni za sta :)
svako pogresi ponekad, pa cak i ja (verovali ili ne :p), ali na svaku nezadovoljnu musteriju imam 50 zadovoljnih.
sto se tice opustenosti, uveravam te da se greske u nasim maloprodajama ne tolelrisu, stavise kaznjavaju se. ne verujem da se nekom isplati da bude opusten kada ga udarias po dzepu ;)

Poslednja izmena:
@Chinaski vidim ja da vi svi branite Dunjicu, ali meni ovo nije prvi put da se zalim na tu radnju (npr kad je Duke tvrdio da imate plocu u BH za koju nam je lik rekao da nema na lageru isl), samo mi je sad bio pukao film. Danas je petak, ponedeljak je bio bas davno, da je disk stvarno porucen prosle nedelje, dosad bi stigao svakako, jer su i sneg dosad ocistili, a i taksiste razjurili |))
Kolega je opet zvao neki dan da pita jel ima ili hoce li mu se smilovati da mu sad stvarno poruce itd itd i rekli su mu da hoce, pa bumo videli...

Ne tvrdim ja da je posao lak ali ga za sve nema, tona prodavnica za racunare je zatvoreno tako da je masa "kvalifikovane" radne snage bez posla, a iskreno verujem da na objavu oglasa za posao se javi i do 1000 ljudi a trazi se 1-2 i to u vecinu slucajeva bude primljen neki poznanik (protiv cega nemam nista protiv ako je kvalifikovan za posao)

@Chinaski vidim ja da vi svi branite Dunjicu, ali meni ovo nije prvi put da se zalim na tu radnju (npr kad je Duke tvrdio da imate plocu u BH za koju nam je lik rekao da nema na lageru isl), samo mi je sad bio pukao film. Danas je petak, ponedeljak je bio bas davno, da je disk stvarno porucen prosle nedelje, dosad bi stigao svakako, jer su i sneg dosad ocistili, a i taksiste razjurili |))
Kolega je opet zvao neki dan da pita jel ima ili hoce li mu se smilovati da mu sad stvarno poruce itd itd i rekli su mu da hoce, pa bumo videli...
samo da ne bude zabune, ja sam u sali pomenuo Dunju, da ne bude da je ona kriva za nesto!!!

@zeljko:
benchmark forumas svojim znanjem odskace od mase ostalih koji dodju na intervju a nas menadzment ume da prepozna i ceni kvalitet, pa konkurisite kada se ukaze prilika. svakome ce biti drago da zaposli hardware g33k-a na mesto prodavca IT opreme. pa da vidite kako izgleda kada se predje na 2. stranu. ja to znam jer sam bio i obican kupac a sada sam prodavac. isto kao sto sam dobio potpuno 2. sliku o forumu kada sam postao moderator. to je ono sto ljudi koji vide samo 1 stranu medalje ne mogu da shvate i donesu pravilan sud jer im nisu predocene sve cinjenice. nije sve tako lako kao sto izgleda i nista nije crno-belo.

Poslednja izmena:
Ma sve te price u stilu "radim preko one stvari zato shto mi je mala plata" su,da se blago izrazim,shuplje price. Brate ,ako ti je to malo,nadji bolji posao. Ne moze niko da me ubedi da neko ko ne moze da nadje shljaku za vise od 15 'iljada nije tezak invalid.
A ako vec radis to sto radis (jer ti se ne bleji napolju zimi,teshko ti da radish na nekoj gradjevini,nemash shkole&veze za neku gotivnu shljaku,ili shta vec),radi kako treba,ili se bar trudi da radish kako treba..:D

@R_O_N_I_N
Za prvi deo si u pravu, ali za drugu konstataciju lupas nevidjeno.....
Stanje po pitanju posla u zadnjih godinu dana u Srbiji je alarmantno jer ljudi gube posao na veliko a novih nema.... ja radim terenski tako da srecem svu strukturu stanovnistva a imam i zeta koji radi kao menadjer za jedna veci lanac marketa i tacno zna kakvo je trebnutno politika po pitanju zaposljenja a da ne pricamo o platama
Na primer u NS trenutno nema u ponudi posla ni za 15 000, sto se tice teskih poslova od kojih pucaju ledja i od kojih se zavrsi karijera nakon par godina za cudo ni njih nema u velikoj meri, 90% oglasa za posao su prevara (terenski prodavci usisivaca za 800e, razne smicalice, rad u agencijama na procenat i noga u dupe nakon 30 dana, itd)
Trazi se nesto kvalifikovanih mesara, pekara i zanatlija i to je sve

Videt cete samo sta ce biti seledece godina kad malo otopli i kad se pruzi sansa mladima/starima da rade na crno za 3-4e/h u inostranstvu, statistika kaze da je 50% mladje populacije spremno na takav potez, sigurno im je veoma dobro kad su spremni da beze u ilegalu i na milost i nemilost mafije koja verovatno vecinu takvog posla kontrolise!

Poslednja izmena:
@R_O_N_I_N
Za prvi deo si u pravu, ali za drugu konstataciju lupas nevidjeno.....
Stanje po pitanju posla u zadnjih godinu dana u Srbiji je alarmantno jer ljudi gube posao na veliko a novih nema.... ja radim terenski tako da srecem svu strukturu stanovnistva a imam i zeta koji radi kao menadjer za jedna veci lanac marketa i tacno zna kakvo je trebnutno politika po pitanju zaposljenja a da ne pricamo o platama
Na primer u NS trenutno nema u ponudi posla ni za 15 000, sto se tice teskih poslova od kojih pucaju ledja i od kojih se zavrsi karijera nakon par godina za cudo ni njih nema u velikoj meri, 90% oglasa za posao su prevara (terenski prodavci usisivaca za 800e, razne smicalice, rad u agencijama na procenat i noga u dupe nakon 30 dana, itd)
Trazi se nesto kvalifikovanih mesara, pekara i zanatlija i to je sve

Pa vidi,ja pricam iz svog ugla. Ja sam radio za 15 hiljada u servisu rachunara (Sklapao mashine,dijagnostiku,itd),bio mi gotivan posao i bedna plata. Trebalo mi je vishe kesha i sad fizikalishem za 30 hiljada. Najlakse je i meni bilo da kukam kako je zivot qrv@ i da radim preko one stvari. Ne rade se ni meni fizichki poslovi,ali bolje placen finiji posao trenutno ne mogu da nadjem,***...:d

EDIT

Videt cete samo sta ce biti seledece godina kad malo otopli i kad se pruzi sansa mladima/starima da rade na crno za 3-4e/h u inostranstvu, statistika kaze da je 50% mladje populacije spremno na takav potez, sigurno im je veoma dobro kad su spremni da beze u ilegalu i na milost i nemilost mafije koja verovatno vecinu takvog posla kontrolise!
Pa shta mislish da ce da rade preko na crno? Da rade u biblioteci? :D Tamo tek pucaju ledja,nije to za nashu finu omladinu... :)

Poslednja izmena:
Hm, ova tema se pretvorila u tipičnu penzionersku klupicu gde svako dođe i serucka nešto kad mu je dosadno... krajnje je vreme da Jakša aktivira shift+delete. :)

Smatram da u ovoj temi mesto imaju poruke u kojima kupci opisuju situacije kada su objektivno oštećeni, a ne komentari tipa "prodavac nije bio ljubazan", "nije mi se nasmešio" i tome slično.

Ne kapiram zašto ste se okomili na prodavce IT opreme kad ni u jednoj drugoj branši situacija nije puno bolja.

Pre neki dan mi dečko donosi pizzu i filozofira kako ne moram da naručujem baš pred kraj radnog vremena, iskulirao sam ga, šta drugo, znam da radi za max 15k i da mu je muka i od posla i od svega.

Ulazim u poštu u 10h, za šalterom se radnica davi sa sendvičom, ni dobar dan, i u momentu besno odbrusi da joj je pauza do 10.30h, što ne čitam kad piše na vratima.

Ulazim juče u diskont pića, prodavac ćuti k'o zaliven ni "dobar dan", "izvolite", "doviđenja"...

Da ne idem sa primerima dalje, ima ih na tone, na žalost... Onako nam je kako smo zaslužili, kome ne odgovara, neka menja zemlju, ali suludo je da nam baš prodavci IT opreme budu trn u oku pored svega ostalog. :)

Ne treba porediti ljude koji rade u drzavnim institucijama i koje zabole jel ces se ti lepo osecati kad izadjes iz njihove "poslovnice"
Mali primer:
Ja sam danas u posti podigao paket i platio ovoj bednoj drzavi carinu a radnik mi kaze da ne treba da dolazim oko pola 1 jer je tad smena i da bi on kuci, znas, onako... Em me pljackaju, em za*ebavaju dok te pljackaju pa nemas kome da se zalis...

Kada sam podizao paket preko DHL-a svi su mi se smeskali dok su me pljackali za spediciju, ali eto, bar sam se ispricao sa kulturnim ljudima i saznao dosta korisnih informacija...

ko je nezaposlen i misli da je posao u WW lagan - moze da se okusa. srecom, WW se siri po zemlji i doci ce i u vas kraj. kvalitetnog kadra nikad dosta, pa izvolite gospodo da probate :) kupci dolaze u rekama, telefon stalno zvoni, treba citati interne mejlove, izlagati robu i raditi jos gomilu stvari koje oduzimaju vremena. a naravno, svi hoce sve jos juce i nemaju razumevanja ni za sta :)
svako pogresi ponekad, pa cak i ja (verovali ili ne :p), ali na svaku nezadovoljnu musteriju imam 50 zadovoljnih.

E, da Win Win ima vise zaposlenih kao sto si ti! :d

ti si pisao, a ja sam ti odgovorio da to nije tacno. Benchmark nije u vlasnistvu WW-a, niti je ovo WW forum. nemoj vise to da pises jer mi zaista testiras zivce :) ako je to tvoj utisak molio bih te da ga zadrzis za sebe jer zaista ne mogu a da ovo ne protumacim kao provokaciju najnizeg moguceg ranga.

niti cemo ga tako nazvati (nema potrebe za snishodljivoscu) niti je zabranjeno iznositi kritike na racun WW-a. danas sam citao prethodnih par stranica ovog thread-a i nekoliko ljudi je iznosilo prituzbe na racun prodavaca zaposlenih u lancu. da je neko hteo, mogao je sve te kritike da pobrise ali one stoje na forumu iako niko ne zna da li su one opravdane ili ne. dakle, ne stoji da se sve cenzurise, stavise dosta smo tolerantni. ali to ne znaci da cemo trpeti da nas vredjaju, ponizavaju i maltretiraju tek tako.

ovo je kao u onom filmu kada kazu: "izvini se Djuri sto te je tukao". dakle, prvo izneses gomilu neistina koje vrlo lako mogu da se protumace kao provokacije a onda se ogradis sa "nadam se da se niko nije uvredio". samo ne znam zasto to radis? kada ti treba neki hardware onda zoves telefonom i caskas sa nama po pola sata i sve je super a onda svako malo pa krenes da pljuckas po forumu :)

nevezano za tebe, od 1. dana kako je otvoren BH mi smo na udaru na forumu od strane konkurencije ili pak dokonih ljudi koji jedva cekaju da pljucnu po nekom. ocigledno je da dosta ljudi smetamo jer da nije tako ne bi se bavili nama nego bi gledali svoja posla. ali kako zivimo u zemlji u kojoj zivimo, ovde je glavna poslovna filozofija kako izminirati konkurenciju i na konto toga ostavriti rezultat umesto izboriti se kvalitetom za svoje parce kolaca. mi u BH se ne obaziremo na konkurenciju ni malo. guramo svoju pricu, trudimo se koliko mozemo i verujemo da ce rezultati na kraju odvojiti zito od kukolja. vec posle nepunih pola godine smo prepoznati od dobrog dela (zahtevnih) korisnika kao pouzdan partner kome se moze verovati i sa kojim je saradnja na obostrano zadovoljstvo garantovana.

Zamolio bih ekipu BH da shvati da su oni ekipa iz BH i da nemaju veze sa ovom prichom...simptomatichno je i to da se niko nije oglasio iz WW shopova i ne brani svoj rad,trud i zalaganje.
Inache ja posteno radim svoj posao,juche chak do 22:00 i tako svaki dan min 12-14h.Momci,nadam se da su vam plate verovatno dosta vece negoli ostatku u WW i da imate srece da radite ono shto volite - high end hardware.Ipak manja kolichina zaradjenog novca se neminovno u nekim trenucima mora odraziti i na kvalitet usluge.To je mislim ono primarno na shta sam hteo kako ja tako i ostatak ljudi sa foruma ukazati....
Iskreno ne znam kolike su plate u lancu WW,ali se u ostalim lancima one krecu u visini 20k mesechno u najboljem sluchaju...a za mlade ljude koji zhele da zhive to ni izdaleka nije dovoljno.Normalno je da su ponekada trud i zalaganje u tim sluchajevima na neshto nizhem nivou...no uglavnom izlozheni pritisku i pod stalnom torturom trude se maksimalno, jer imaju osecanje chasti i poshtenja prema sebi ,ali i prema svakome kupcu.
Znam tachno o chemu pricham jer imam direktan uvid u jedan drugi lanac prodavnica u IT svetu...ne bih da imenujem...gde se trazhe svakodnevno nerealni targeti i gde se uz IT pochelo sa prodajom frizhidera,zamrzivacha,sporeta,gde se stalno trazhi slanje mailova... i gde se malo malo pa pojavi manjak...a taj manjak posle dele zaposleni i dobijaju platu = 20k-X gde je X vrlo varijabilna nepoznata svaki mesec.
I shta se deshava...oni i dalje rade svoj posao maksimalno korektno....takav smo narod...dokazalo se do sada nebrojeno puta....trpeti i samo trpeti...
Nadam se da su sada neke stvari malo jasnije i ni u kom sluchaju mi nije bila namera da bilo koga izvuchem iz takta....
P.S.
Naravno da volim ponekada da nazovem i pitam za neku komponentu ....nekada iz razloga kupovine...to i BH ekipa mozhe da potvrdi da i nisam tako losh kupac :) ...a ponekada i iz znatizhelje,jer me interesuje da li su probali neku od komponenti i kako se pokazala u praksi...
Shvatite da samo pokushavam da se borim protiv takvih koji prodaju shund robu,kakvi vi,BH ekipa ni u kom sluchaju niste...protiv takvih koji varaju ljude jer prodaju konfiguracije sa X4 9650 ili sa zamislite 4GB RAM-a...a plocha u mishju rupu mozhe da stane,grafika se ne vidi iz PCI-X slota a napajanje koje kada bacite u vazduh pada kao perce levo - desno dok ne dotakne dno.

Poslednja izmena:
za koju godinu kada izmisle kloniranje...:)d)

Joj, kako lozis neupucen narod!! ;) da u svim radnjama radi klonirani Chi, ostvarila bi se utopijska vizija o prodaji bez ikakve birokratije sa poklon konzervama ceskog piva uz svaku kupovinu preko 5000 din. E da, winwin bi bio preimenovan u Aca^2...

Poslednja izmena od urednika:
Ceo racunar je jedan proizvod koji je firma prodala i naravno da ce da se bune ako doneses samo jednu komponentu koju si sam izvadio (probaj da izvadis HDD iz laptopa i da nosis na reklamaciju). Znaci za ovaj deo price je servis potpuno u pravu.

Evo moje price . Kupim kuciste Bluberry i napajanje mi ckrne posle par dana. Po pravilu se menja tako sto odneses kuciste sa napajanjem pa ti zamene. Mene je naravno mrzelo da se cimam, da vadim maticnu i ostalo, i tako ja odnesem samo napajanje. Serviser mi objasni lepo sta sam trebao da radim, ja njemu objasnim kako me je mrzelo da sve vadim, i on mi zameni napajanje. Skinu novo kuciste, izvadi napajanje, vrati crklo napajanje u novo kuciste i posla na reklamaciju.

Ja mislim da prakticnost u radu tj. ljudski faktor igraju presudnu ulogu u tome kako ce koji kupac da prodje.

Jedan bod vise za servisera iza Crvenog Dzina Jagodina, 2 boda manje za upravu i jednog prodavca.

sto se tice opustenosti, uveravam te da se greske u nasim maloprodajama ne tolelrisu, stavise kaznjavaju se. ne verujem da se nekom isplati da bude opusten kada ga udarias po dzepu ;)

Da li ti stvarno mislis da tek tako neko moze da se zaposli i "oproba", BG je druga prica, mnogo vise mogucnsti za posao nego u bilo kom drugom kraju u Srbiji, pa opet i kod vas nije lose da se poznaje neko, a u drugim mestima znanje nikako nije presudan faktor pri zaposlenju, niti se tek tako daje nekome sa dobar dan-dobar dan prilika...

Joj, kako lozis neupucen narod!! ;) da u svim radnjama radi klonirani chi, ostvarila bi se utopijska vizija o prodaji bez ikakve birokratije sa poklon limenkama grckog piva uz svaku kupovinu preko 5000 din. E da, winwin bi bio preimenovan u Aca^2...

Pusti coveka, on je nasa uzdanica!!!

Da li ti stvarno mislis da tek tako neko moze da se zaposli i "oproba", BG je druga prica, mnogo vise mogucnsti za posao nego u bilo kom drugom kraju u Srbiji, pa opet i kod vas nije lose da se poznaje neko, a u drugim mestima znanje nikako nije presudan faktor pri zaposlenju, niti se tek tako daje nekome sa dobar dan-dobar dan prilika...

Ma neće ljudi da rade i to je to. Gledaju samo kako da uhvate krivinu i da ispadnu face što su našli prečicu da zeznu gazdu, pa kad ih on već malo plaća, oni će bar da zabušavaju. Garantujem ti da je bilo koji od tih likova u NS prodavnici sa pola mozga angažovan u toku radnog vremena, skapirao bi da je zadovoljan kupac -> više kupaca -> veći promet -> veća plata, a možda postane i neki šef radnje ako njegova smena uvek bolje radi od druge ili ostalih radnji u lancu. Kad si već dobio posao za 15k, nemoj da gledaš kako da ga izgubiš nego kako da napreduješ. OK, neće to posle mesec dana, ali baš da vidim da ga neko otpusti posle 6 meseci u kojima je porasla prodaja dok je on radio. Ali neeeeee, on će da otalja svojih 8h i da ode kući gunđajući kako mu je malo 15k... ako ti je, malo, što si pristajao na posao? Mislio si 15k je prvi mesec, pa će sledećeg 20, a za 6 meseci će biti 50k i sad se osećaš prevareno? Gluposti...

Primer sa danijelom - stanje i lager i ima/nema se proverava dok ćaskaš sa kupcem, gledaš u Panteliju u centrali, a vidiš i lagere kod dobavljača, praviš porudžbinu/zoveš telefonom, ma završio si sve dok ti je kupac u radnji, nema šta da 'javićemo se, proverićemo'. Pa još i reminder na svakih pola sata da proveriš status porudžbine, da li su ti odvojili, poslali, šta je sa ostalim porudžbinama, pa neće to kupac umesto tebe da radi, šta si ti onda tu? Levo smetalo u radnji? Što bi ti neko i dao veću platu kad ti je i ovo teško?

Budi siguran da ce procitati

E pa Peco izgleda da moje i tvoje zelje nisu uslisene..:)

Moja kupovina u WinWin-u se sa ovim danas završava. Mislim da ću nadalje da preskačem ovu firmu..
Neće oni propasti zbog mene, ali se ovakvo ponašanje pročuje pa ljudi počnu da izbegavaju firme sa kojima imaju probleme.
Nadam se da će neko iz WinWin-a da pročita ovo. Ako ništa drugo da barem u buduće drugi kupci nemaju ovakva iskustva.

Ovo ipak nije niko procitao-shvatio ozbiljno.:mad:

Prvo da kazem, da me neko ne shvati pogresno, ja ovo ne pisem jer sam protivnik ili konkurencija WinWin-a ili bilo koje druge firme, vec obican kupac koji ocekuje adekvatnu uslugu za svoj novac (nije bitno koliko).

Posto je proslo vise od dvadeset dana od kada sam odneo ventilator na reklamaciju i posle svih onih prethodnih peripetija, napokon me juce zovu i javljaju da su mi zamenili vent i da odem da uzmem. Pomislio sam "odlicno kritika daje rezultate".
Ali (tu bi sad bila pohvala, medjutim) desava se sledece:
U radnji mi donose novi ventilator, ali ne TT Turbofan vec neki Gigatech. Na moju primedbu da ja nisam kupio ovaj ventilator dobijam odgovor da su "ONI u servisu zamenili sa ovim jer verovatno nemaju TT". Na stranu da u papirima iz servisa (Alti) pise da je moj vent zamenjen sa Xigmatek fanom. I dalje ide stara prica- da oni (prodavci) neznaju nista jer serviser (koji ustvari i nije serviser) nije tu, ne radi subotom. Poslace ponovo u Cacak pa ce mi javiti. Ne mogu nista da urade jer nisu ovlasceni.
I sta da ja pomislim posle ovoga. Neko ovde vise nije BEZOBRAZAN vec pocinje da POD*EBAVA. A ja polako pocinjem da gubim zivce.
Sacekacu da vidim da li ce mi sve odraditi kako treba u onom roku od 45 dana, a ako se i dalje budu pravili blesavi, 46-og dana eto mene sa trzisnom inspekcijom. Pa da i ja budem malo "bezobrazan" (za svoje novce).

Poslednja izmena:
Terzo, tebra, sta da ti kazem no koment, kad za jedan ventilator toliko zezaju sta li rade kada rikne nesto skuplje u garanciji...

E cao maestro..:wave:
Cuti ne bakzuziraj..:D
Kupio sam kod njih CM 690 valjda nece nista da se desi.
Pu pu..:d

E cao maestro..:wave:
Cuti ne bakzuziraj..:D
Kupio sam kod njih CM 690 valjda nece nista da se desi.
Pu pu..:d

Hehehe, nece nista da se desi to je ipak lim! :D
Koliko znam oni nisu uvoznici za CM, mozda ces imati srece.

:wave:

PS/ Ubuduce zaobidji TT ventilatore, mada to i sam znas sada i bez da ti kazem. :)

Ja znam za dva primera zanimljivih reklamacija u Alti-ju, HDD koji je vracen sa pokrivljenim ivicama na kucistu (spoljnom metalnom delu) i dijagnozom "ne podleze garanciji zbog fizickog ostecenja", a nije takav bio njima poslat, i za ram memoriju, koja je na reklamaciji vec nekoliko meseci, a placena sasvim debelo :).

Poslednja izmena:
Ram koji je na reklamaciji nekoliko meseci...Kakvog tu servisiranja ima, ubace, radi/ne radi, realizacija reklamacije. Upravo takve stvari teraju musterije.

Ja stvarno ne razumem sta cekas? Jedino opravdanje je eventualno ako si u guzvi, pa ne stizes da se "pozabavis" problemom. :)

3 meseca????!!!!

Odmah da ih pojuris, jer su imali maksimalno 45 dana da ti to srede. A od dana kada si dostavio na servis, imali su zakonski rok od 8 dana da ti jave da li je za zamenu ili servis. S' obzirom da je Ram u pitanju, to su trebali odmah da ti zamene. Da kazemo par dana. Vec kako su naveli, ubodu, vide ne radi, izbodu i zamene.

Pitanje za BH, ima li izgleda da ce se malo 'rasiriti' ili preci na neko pristupacnije mesto? Mada isto pitanje bi moglo i za hellas i Atom da vazi, zasto su sve dobre radnje iza 7 gora i 7 mora?

Pa ljudi se tek smjestili :D (BH)

ps. zamisli kako je meni , koji nisam iz BG, bilo po mraku traziti hellas :S (a nisam imao navigaciju..)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno