Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja nisam imao problema sa prodavcima u win win. bio sam u balkanskoj(staroj i novoj), u immo centru(poslednji monitor) i u vojvode stepe.
u immo centru sam bas bio lepo docekan. i smesak i ljubaznost, informacije. raspitao sam se za nekoliko artikala i sve su mi lepo rekli koliko i sta i kako. malo sam popricao sa ljudima dok je jedan lik pakovao monitor... izasao sam prijatno iznenadjen kako je to sve lepo proslo. malo me panika u'vatila da mi nisu uvalili pokvaren monitor(srbija zemlja, sta ces), ali naravno sve je ok bilo.
u balkanskoj je takodje sve bilo fantasticno(svaki put). nekoliko ljudi me usluzivalo i svi su izgledali zadovoljno sto mogu da pomognu. posledni put kada sam kupovao u balkanskoj rekao sam da mi ne mogu pomoci i da znam sta trazim. ispostovali su to i sacekali me na kasi.
samo u vojvode stepe ima jedan lik koji nija maksimalno ljubazan nego je samo usluzan :d. i sa njim je sve na visokom nivou(pokazivao mi je artikle, odgovarao na pitanja...) samo nije onako "bolesno" srecan sto sam usao kod njega u radnju. zapravo, takvog prodavca bih i ocekivao u radnji. ovi ostali me malo plase.

sve u svemu ja sam veoma zadovoljan kompletnom uslugom kada nadjem artikal po ceni koja mi odgovara.

Jel ima neko da hoce da sklopi konfiguraciju, ako nije 100% od njihovih komponenti (recimo nemaju zeljenu maticnu, kuciste ili napajanje ili sa polovnom grafickom).
Da li je bolje kupiti ovako gotovu konfu (sa 1god garancije, da li je jos uve tako), dok je na pojedinacne komponente recimo 3 i da li je bolje da sam tako nakupujem delove i onda jurim nekog da mi lepo sve sklopi.

Šta ti misliš, da li je bolja garancija od jedne ili tri godine?

Imao sam zanimljivu situaciju danas, prodavac u jednoj NS firmi je pokušao da mi preporuči Altec Lansing kad sam ga pitao da li drže Microlab liniju proizvoda :)

Inače, mislio je da je Microlab marka zvučnih, pošto sam mu pre svega tražio Asus Xonar :) Zbunio se čovek :)

Inače bio je vrlo ljubazan i, povrh svega, preporučio mi da odem na Bench forum, jer tamo "mogu da pogledam recenzije ovih Altec zvučnika i baš ih svi hvale" :)

Inače, preporučio mi je Altec Lansing VS4121...

Kupio sam juce Razer DiamondBack 3G u winwin-u NS - Liman 4. Danas sam isao da ga zamenim , (desno dugme nije kliktalo kako treba) , odmah mi zamenili bez problema, doduse ja sam naleteo bash na poslovodju , koji ocigledno ima tu dozvolu da odmah zameni robu. Vrlo korektni i prijatni ljudi , plus poslovodja kaze da je igrao Call of Duty za nasu reprezentaciju , pa smo malo spikali i na tu temu. Plus kaze da nisam pogresio pri izboru misa.
Poz.

Novi sad, jevrejska winwin... ili promeniti zaposlene ili zatvoriti radnju, pa nek prodaju kestenje, ovako vise ne moze... od starta sam rekao da kad se udje u tu radnju, ih treba fino ignorisati, pogledati sta ima u vitrini i ako ima to sto ti treba kupiti, ako nema izaci napolje i poruciti iz emmija ili bh...
Posle mene *****avanja za f3 (Te nije stigao, te stigao, ali moras doci odmah da ga ne prodamo?!), sad sam poslao kolegu, koji je stvarno jedan fin momak (da nije, mislim da bi im svasta rekao) da uzme 1.5 f2 i tt ext kuciste za isti... Prosle nedelje je bio tamo, naravno u radnji nema diska (za kuciste nije ni pitao), ali nema frke, zapisali su, porucili (najkasnije u ponedeljak stize i ta spika), nazvace ga...
danas utorak, nisu ga nazvali, ali je to tek pola price... otisao je tamo, naravno onaj ko ga je zapisao nije bio u radnji... bio je drugi koji ga je samo belo pogledao, nema pojma, ne zna sta je poruceno, nema nista zapisano, ne zna da treba da ga zovu, a disk definitivno nije stigao...
decko se skenjao i izasao napolje... mislim fuck... onda je otisao u pin gde mu nude za 10k seagate |)) ali mislim sta da mu kazem posle ovakvog tretmana u winwinu...

PS cisto da pomenem... ja sam u winwinima ove godine ostavio >1000e (ovako iz glave), a doticni kolega je neko ko je izbrojao 3k za sony fullhd prosle godine (pa gleda dvd-ove na tome, ali dobro|))), tako da potencijalno odlicna musterija...

Poslednja izmena:
A sad malo ja :D

U Win Win Jagodina rade dva brata (citaj cara). Inace oni su vlasnici Fim racunara ;) (poznato ime na forumu) i tako ja odem i pitam da li imaju Samsung F3 od 1 TB (naravno da nisam znao da tu rade) - covek me pita sta ti je to ...

rekoh, da li imate HDD Samsung F3 od 1 TB i covek kaze da navratim za jedan sat dok pogleda na lageru :banana:

ja naravno posaljem mejl, halo Chinaski jer moze HDD, stizem za neki dan, moze i to je to :) , posao u 2 recenice.

Sledeca situacija, na nagovor jednog ortaka odem da pitam da li imaju SATA katicu (da nakacim navedeni HDD) drugi brat me takodje pita sta ti je to :D , posle kratkog objasnjavanja, okrenem se odem, naravno posaljem mejl Chinask om, jer imas karticu, covek mi je nasao, ja nisam bio zadovoljan modelom i narucim iz KG a.

Pitanje za vlasnike Win Wina

po kom kriterijumu zaposljavaju prodavce?

Poslednja izmena:
^
Ma verovatno zaposljavaju decu prijatelja vlasnika/deonicara koja ne mogu da nadju posao. To stvarno nije ok da rade ljudi koji se ni trunku ne razumeju u materiju. Zato izbegavati njih ima drugih

Pretpostavljam da si im trazio od 1TB,jer od 1Gb je bilo aktuelno pre petnaestak godina:d

Pretpostavljam da si im trazio od 1TB,jer od 1Gb je bilo aktuelno pre petnaestak godina:d

:)

da

inace Jagodinski Fim je nadaleko poznat po forumu .... doticni likovi takodje :cigar:

Sto nama moraju da se padaju takvi carevi, pocevsi od najveceg

"Pal Mal - stetno po zdravlje" :wave:

Poslednja izmena:
Da se razumemo, niko ne trazi od prodavca da pezi i ulizuje se kad udjem u radnju, but ***a, moze bar da kaze dobar dan ili zdravo.Mozda ako obucem parnjak i lakovane cipele ?

Nazhalost postoji izgleda samo jedna tuzhna istina...vlasnicima WinWin lanca prodavnica je trenutno bitno da imaju te prodavnice i idu sa niskom cenom rachunara i komponenata,da zaposleni budu prisutni na poslu i na kraju da se ceo lanac prodavnica sledece godine proda nekom velikom igrachu iz inostranstva.Oni koji su malo bolje upoznati sa celom situacijom znaju o chemu pricham ....jer isto to radi i Pakom sa svojim prodavnicama....i kao shto sam mnogo puta do sada rekao zhivi bili pa videli...

Ja to kontam sa druge strane, koliko ih placaju, odlicno rade posao ;)

Plata im je sigurno katastrofa tako da otpada prica o deci bivsih deonicara i tako..

Koliko para, toliko i muzike..

Plata im je sigurno katastrofa tako da otpada prica o deci bivsih deonicara i tako..

Plata im jeste katastrofa,ali je isto takva i u Pakom-u,PC Centru,Pin-u...gde nije ?

To vec nema veze. Drugde je bolja situacija sa ponasanjem radnika? Bas i nije.. Svuda je maltene isto..

Mlatimo praznu slamu, kad bi radnici (bilo gde) bili motivisani, mnogo bolja bi bila situacija..

Sa druge strane, ako ti je mala plata, nemoj da radiš taj posao. Odradi najbolje što umeš ili nemoj nikako.

ma da, katastrofa plata, a posao je zahtevan, odgovoran, intelektualno izazovan i zahteva visoko obrazovanje i ogromno predznanje |)))

Za razliku od mnogih ovde, ja ne trazim bas nista specijalno od prodavaca (zasto sad on ne zna da je ova kartica bolja od ove slicne nebuloze). Cak smatram da je vrlo pozeljno da prodavac ne pokusava da mi prosipa nekakvo znanje ili omg humor, jer a) znam uvek vise od njega, b) nismo ovce cuvali...
Zelim, normalno dobar dan, da kad ih pitam nesto da znaju da pogledaju u lager i da mi kazu ima nema i da kad kazu ima to poruce i da mi normalno jave kad stigne.
Takodje trazim da kad kazem da cu platiti karticom da ne otkuca na racun da je kes pa da me ubedjuje kako je bankomat bas blizu ili da ima jednu cenu na sajtu drugu u radnji, sto im se takodje desavalo (neko zaboravio da promeni nalepnicu na artiklu...).

Ne prihvatljivo je da ga mrzi da poruci nesto iz druge radnje ili da to sto je poruceno za mene proda nekom drugom ili da ga mrzi da me nazove jer ja ostavljam pare njemu (njoj) i za tu katastrofalnu platu...

plate u winwinu su iste pa su ljudi outlet centru u bloku ok a na brdu jedva...ipak je do gazda problem

^
^
^
Upravo to. Ja sam bio prodavac, plata jeste bila mala al uvek sam smatrao kad sam vec tamo i primam platu trudicu se kolko mogu i bicu prijatan prema kupcima al bez ulizivanja kako su neki drugi to radili.

Svi mi radimo za platu, potrebno je samo pošteno raditi. Mala plata nije izgovor za loš rad, i neodgovorno ponašanje

Nazhalost postoji izgleda samo jedna tuzhna istina...vlasnicima WinWin lanca prodavnica je trenutno bitno da imaju te prodavnice i idu sa niskom cenom rachunara i komponenata,da zaposleni budu prisutni na poslu i na kraju da se ceo lanac prodavnica sledece godine proda nekom velikom igrachu iz inostranstva.Oni koji su malo bolje upoznati sa celom situacijom znaju o chemu pricham ....jer isto to radi i Pakom sa svojim prodavnicama....i kao shto sam mnogo puta do sada rekao zhivi bili pa videli...

Poznajuci situaciju na domacem trzistu mogu da kazem da su vlasnici Altija/WinWin-a jedni od retkih (ako ne i jedini) koji su fokusirani na IT i koji ne jure tamo gde je trenutno profitabilnije zapostavljajuci sopstvenu firmu, tako da sam siguran da Alti i WinWin ne idu nigde.
Naravno, u Srbiji teorije zavere uvek zvuce zanimljivije od cinjenicnog stanja posto svi sve znaju iz "prve ruke".

bio sam u winwin radnji u jevrejskoj , raspitivao sam se za neke graficke kartice , riba nije znala bash o cemu ja pricam, ali je strpljivo gledala da li postoje na lageru i cak je dva puta nazvala radnju sa Limana 4. A kasnije sam (pre neki dan kupio misa na limanu , napisao sam post na tu temu juce , i sve je bilo bash ok).
Kao sto je neko rekao oni nemoraju meni da budu nesto preterano strucni , jer uvek kad mi treba nova komponenta , ja dodjem ovde pa proverim da li valja, tako da ja u radnju udjem vec odlucen sta cu da kupim.

iki ja se apsolutno slazem sa tobom.
Problem je kad lik kaze kako necega nema na lageru, a ovde Duke tvrdi da ima u BH, koji je takodje winwin i da je moglo otamo da se poruci.
Drugi problem je kad hoces nesto sto nemaju u radnji, a ima na lageru, pa ti kazu evo porucicemo ti (dakle oni se ponude da poruce) za sutra, zapisu ti telefon i sve i onda te ispale ko malog majmuna...
Treci problem, sto se ne secam vise ko je imao, ali mislim da je ista radnja u pitanju, stiglo mu nesto sa reklamacije, danima stojalo kod njih (iako su mu rekli da ce mu javiti), pa tek kad ih je covek iscimao su skontali da je to odavno stiglo iz servisa...
nema to veze sa platom vec sa manjkom nadzora...

Nemoj da lupas, ko Boga te molim :D

EDIT: Pretece me Mancha...

zzz

Poslednja izmena:
Sta je nekulturno kod glagola lupati? Lupio si svetski, zato sam ti to i napisao...

Sta je nekulturno kod glagola lupati? Lupio si svetski, zato sam ti to i napisao...

Mislim da mi nismo ovce chuvali...tako da je vrlo nekulturan takav nivo konverzacije sa tvoje strane...pa makar i na forumu....no ljudi gledaju na neke stvari razlichito Bozhe moj,te ce i za ovo neko reci da je u redu a neko ce to porediti sa ponashanjem trgovaca u WiniWin shopovima :)

Izvini, uz duzno postovanje, radim daleko odgovorniji posao od njihovog prckanja oko pc *******cija za isto tako malu platu,ali mi ne pada na pamet da se opustam jer bi bilo opasno poprilicno ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno