Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prijavio sam se za Speedup sa 1mbit telekomom. Javicu rezultate.

Ranije nije moglo, a sada kazu da moze, barem za ove koji imaju manje brzine.

@

@patriarch
Bilo je već reči o tome, da ne ponavljam isto...

Da li su tebi rekli drugačije ili si ti prosto promenio brzinu na sajtu i to je to?

Kada sklopis ugovor na 12 mes na recimo 1024 , mozes da povecavas i kasnije smanjis bez problema na 1024 . Samo ne moze ispod 1024. kod vecine provajdera je tako.

PRE speedup-a:
634219590.png

POSLE speedup-a:
648663230.png

Neznam sta bi sa pingom. Jutros je bio ~30. Router se inace sinhronizovao na 2048/192

PRE speedup-a:
634219590.png

POSLE speedup-a:
648663230.png

Neznam sta bi sa pingom. Jutros je bio ~30. Router se inace sinhronizovao na 2048/192

Mislim da nema veze sa speedup-om vec sa serverom. Pre neki dan sam takodje aktivirao ovu uslugu i ping je manji nego ranije za nekih 10ms. dok je veceras kao i tebi povecan na istom serveru. Uradi test sa nekom drugom lokacijom.
Sad sam primetio kad u speetest-u biras Beograd vise ne pise Verat.net vec SBB, mozda je zato los ping:-devil-:

Poslednja izmena:
Sad sam primetio kad u speetest-u biras Beograd vise ne pise Verat.net vec SBB, mozda je zato los ping:-devil-:

nije mozda nego je sigurno kad je link izmedju telekoma i sbb preko frankfurta

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 38 ms 18 ms 19 ms 93.86.1.1
3 18 ms 13 ms 15 ms 212.200.11.193
4 22 ms 24 ms 24 ms te1-3.ccr01.bud03.atlas.cogentco.com [149.6.182.21]
5 23 ms 24 ms 24 ms te2-4.ccr01.bud01.atlas.cogentco.com [130.117.48.225]
6 28 ms 27 ms 30 ms te2-8.ccr01.bts01.atlas.cogentco.com [130.117.3.57]
7 37 ms 39 ms 39 ms te7-2.ccr01.muc01.atlas.cogentco.com [130.117.50.122]
8 40 ms 39 ms 40 ms te2-1.ccr01.str01.atlas.cogentco.com [130.117.0.174]
9 49 ms 42 ms 44 ms te1-2.ccr02.fra03.atlas.cogentco.com [130.117.49.129]
10 48 ms 50 ms 48 ms te1-3.ccr01.fra06.atlas.cogentco.com [130.117.48.105]
11 74 ms 74 ms 74 ms sbb.demarc.cogentco.com [149.6.140.142]
12 72 ms 73 ms 69 ms bg-du-m-1-te8-4.sbb.rs [89.216.5.254]
13 68 ms 65 ms 63 ms bg-du-m-2-pc1.sbb.rs [89.216.8.246]
14 71 ms 67 ms 67 ms www.sbb.rs [82.117.194.4]

valjda se vise osecaju samostalno kad domaci saobracaj placaju nemcima

Isto ocajan ping. Brojke su u zadnjih par trenutaka skocile, inace su se kretale oko 0.60 Mbit-s.

Odmah max brzina.

Brzina pre prijavljivanja za Speed Up

Brzina nakon aktivacije

Nije loše mada kada je brzina porta bila 8000 / 500 kbps ping mi je bio 18 ms .. Kada bi i sada bilo isto :D.

Izgleda da vase parice imaju malo vece preslusavanje na f>100kHz i verovatno je to problem. Trazi da ti neko iz telekomove merne grupe umeri parice (frekventna karakteristika parice).

Svaka cast to je bio problem. Smetnje su bile u podzemnom kabelu od bandere do centrale. Parice su se nalazile jedna do druge. Sada su moj signal pustili kroz drugi par zica i nema problema, ali se bojim da ce oni mogu nastati ako opet pored mojih parica puste nekom drugom ADSL signal sa pirelijevog rutera. Barem cu znati o cemu se radi. Verovatno ovi pirelijevi ruteri imaju dosta jaci signal od Sezamovog modema jer dok je bio Sezamov modem na drugoj liniji nije bilo problema. *** posto ce biti sve vise tih rutera po kucama ovaj problem moze biti cest.

Inace imao sam srece sto sam naisao na coveka koji je hteo da radi, mada je i on par puta hteo da odustane da prebaci na drugu ekipu. A videlo se da je i njega zaintrigirao problem pa je hteo da ga resi. Proveli smo sigurno sat vremena u razgovoru gde je on video da nisam bas duduk sto se tice instalacija pa smo nekako zajedno dosli do resenja (nije bio cak ni da gleda kucnu instalaciju). A i situacija je bila pomalo smesna jer sam ja na poslu a on nije hteo da prica sa zenom i snajkom nego je stalno zvao mene na mobilni da proveri kakva je situacija pa ja zovem kuci i tako ukrug.

Ipak se samo na benchmarku mogu naci neki odgovori. ;););)

Poslednja izmena:
Hehe, videcemo kad stigne racun. :)

Nisam aktivirao veci paket, samo sam podneo zahtev za speed up, i to je to. Nakon otprilike 24h zatekao me dosta brzi net. :)

Ista stvar, podneo sam zahtev pre neki dan, posle 24h je aktivirano, od tad stoji zakucano na duplo vecoj brzini... Izgleda da svi cekamo racun da vidimo sta ce biti :D

Poslednja izmena:
meni je isto posle podnosenja zahteva za speed up se pirelijev ruter konfigurisao na sledecu brzinu click 2 iako je paket na koji sam podpisao ugovor click 1. tako da nema sta da ocekujs da ti stigne veci racun jel ti neskidas brinom od 22okb/s pa da se kaze e imas taj paket nego imas click 1 ali sa malo zabagovanim portom koji se dogodi kada se aktivira speed up usluga!

mada sam ja juce oko 23 casa promenuo briznu na click 2 pa sada cekam da mi aktiviraju paket pa cu vidim dali ce sledeci mesec doci veci racun ili ce biti 1 dinar kao sto pise u ugovoru ako prodjem glat ovja mesec onda cu sledeci pokusati da prebacim brzinu na 16 mb ali u svakom slucaju cu javim ovde dali sam se *****ao ili sam prosao glat!

ja sam podneo zahtev za speedup pre 3 dana i jos uvek nista, dali je to zbog promo perioda?

Ja sam pre 2 dana podneo zahtev, i dobio sam ga za 4-5 sati.

da li si u promo periodu?

pokusao sam ponovo, kaze vas zahtev je podnet i ceka realizaciju :S da ne ostane 3 meseca na cekanju :d

Ja juce podneo, i jos cekam...

Inace, sad primetih, max bandwith je skocio sa na "9348 / 136" (sa za hiljadu manje), ali je ostatak isti... :\

Cisto da se zna, uskoro ce Telekom nuditi brzine interneta do 80 Mb/s... :D
Ali i to samo u Belville-u, gde je postoji mogucnost i oprema za takve brzine...

valjda ce i nama smrtnicima da puste koju kap :D

da li si u promo periodu?

pokusao sam ponovo, kaze vas zahtev je podnet i ceka realizaciju :S da ne ostane 3 meseca na cekanju :d

nece samo im treba malo duze da skontaju i meni je isto tako bilo pa je sada resen problem, samo sto jos uvek mi nisu pustili click 2 paket koji sam aktivirao preko neta!?

Jel jos neko ima problema sa internetom (Telekom, ADSL, Vracar) poslednjih nekoliko dana? Meni se internet povremeno u toku dana vuce, secka, katastrofa. Ja, kao, cekam da vidim da li ce ubrzati internet posle Nove godine pa da odlucim prelazim li na IKOM kablovski, ali ako ovo potraje jos koji dan ne da cu da odem od Telekoma, nego ... .Prvo sam godinama bio dvojnik, kozu su mi skidali sa ledja za dial-up, a sad treba da me deru i za kilav ADSL. :wall:

E, i meni počeo danas da zeza (isto Vračar). Evo sad pričam sa drugarom koji je iz Surdulice, i njemu isto baguje net, tako da je nešto globalno.

U Sapcu isto, samo u vecernjim satim od nekih 8h do jutra. Download mi se vuce jedva 800kb/s na 16mbit-a, a o sajtovima da ne pricam. Nesto otvori, nesto ne i tako u krug...

Meni download ide normalno, ali dok krene da otvara stranicu... Mislim da mi jedino Benchmark otvara kako treba. :) Ako nastavi ovako sutra, zvaću podršku da prijavim da ne radi net kako treba.

Meni se isto desava poslednjih dana, npr. Google kao pocetnu stranicu otvara minimum 5sec. o ostalim i da ne govorim dok download ide normalno na click 1 paketu

Pa, (skoro) svaki vikend zabada net vise nego inace... (barem poslednjih mesec dana)

Mene zeza od srede 9. decembra. Prvo sam naravno primetio po odzivu i protoku. Onda sam primetio na statistics stranici pod AAL5 Interface statistikama dosta veliki broj gresaka cega ranije NIJE bilo, i evo veceras u logu rutera vidim cak i gresku: 'dnsprobe[587]: Primary DNS server Is Down... Switching To Secondary DNS server'.

Beograd, centrala Konjarnik, HG510 ruter (proban i tplink 8840, isti problemi).

[Nis] odziv je katastrofa... stalno "page not found" pa moram refresh i onda progura, ali generalno, net se "baguje" opasno... Da li nesto rade, ili (sto je verovatnije) ima vise korisnika nego sto mreza moze da podnese???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno