Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Telekom je nabavio nekoliko desetina hiljada Pirelli rutera (veći deo sa WiFi), tako da će novim korisnicima da se dele ovi ruteri. Ne znam da li se stari može zameniti za novi, ali to je lako proveriti u korisničkom servisu.
Inače, pored toga što pravi gume, Pirelli je već dugo u telekomunikacionom biznisu, više od 100 godina. Dakle, ne prave Kinezi rutere za Pirelli, nego ih Pirelli pravi (verovatno u Kini) ;)

Poslednja izmena:
A kada se sklapa ugovor, da li je moguće izričito tražiti WiFi ruter ili šta ti zapadne?

Ne, od jutros imam brzinu sledećeg paketa, a samo sam podneo zahtev za speedup, ništa drugo nisam radio.
Upravo skidam opensuse preko Opere, i evo koliko ide:

Da,zabagovalo se.Meni je trajalo tako isto dok nije nestala struja 3-4 dana,nista nije naplaceno.

Pa, dobro, onda to i nije toliko lose. Evo, jos uvek radi na tom vecem paketu. :)

A jel proverio neko da li postojeći korisnici mogu uz doplatu da menjaju stare Havajce za nove Pirelli ? ;)

Kad je mene zezao ADSL (konstantno pucanje veze), i kad su me po stoti put nazvali iz telekoma, čovek mi reče preko telefona da ako se problem nastavi, odem u Novopazarsku ulicu, br. 37-39, ponesem stari MT882 zajedno s njegovim adapterom, i tražim tamo novi ruter. Navodno, tamo će mi najverovatnije dati HG510, jer je u to vreme bila nestašica onih HG520 vajrlesa.

Ovo mi je rečeno pre nekih mesec, dva - ne znam kako sad stoji stvar. Bilo bi suludo da im još nešto i doplaćujemo.

A jel proverio neko da li postojeći korisnici mogu uz doplatu da menjaju stare Havajce za nove Pirelli ? ;)

Pa moraju da ti zamene ako havajac "slučajno" crkne, ti sad čitaj izmedju redova i znaćeš šta da radiš da bi dobio novog Pirelija :-devil-:

Kako ide brzine u KB sa tim novim ruterima (Intrakom i Pireli), sa i bez speed-up ili PTV?

Jel isto idu ko na starom mt882 ili imaju malo manje brzine kao 510-ka

Poslednja izmena:
Не знам, али ова Телекомова акција са три месеца бесплатно пролази јер имам неколико познаника који су улетели у акцију. Кога год сам питао зашто, сви рекли кад је три месеца бесплатно. Још горе, неки од њих су на СББ кабловској ТВ и сад су због акције потписали уговор са Телекомом на 12 месеци. На моју опаску да за исти уговор код СББ-а добију 4x брже, одговор следи: "Не треба ми већа брзина, а опет трим месеца не плаћам ништа."

И после овде појединци воде расправу о убрзању интернет конекције у Србији :wall: :bottle: :crash:. Тако вам размишља обичан корисник интернета.

Мене је изненедило када сам видео неки црвени рутер, па још Пирели (Discus™ DRG A226G). Ја мислио да они само производе гуме :d.

Pa nista cudno,99% ljudi bi razgrabilo 128/512 za 600 din kada bi bilo...ja bar petoro znam koji su na sbb 4 Mb i drago im je da im facebook radi bolje...:p....
I ja sam skidam sve i svasta i ne mogu da nakupim 50GB mesecno a "napredan" sam korisnik...samo 5% korisnika ne racunajuci firme ima potrebe za vecim DL od 1Mb tako da mislim da telekom to zna i nema potrebe za dizanjem brzina,mnogo je ubitacnija fora 3 meseca za dinar...

Не знам, али ова Телекомова акција са три месеца бесплатно пролази јер имам неколико познаника који су улетели у акцију. Кога год сам питао зашто, сви рекли кад је три месеца бесплатно. Још горе, неки од њих су на СББ кабловској ТВ и сад су због акције потписали уговор са Телекомом на 12 месеци. На моју опаску да за исти уговор код СББ-а добију 4x брже, одговор следи: "Не треба ми већа брзина, а опет трим месеца не плаћам ништа."

И после овде појединци воде расправу о убрзању интернет конекције у Србији :wall: :bottle: :crash:. Тако вам размишља обичан корисник интернета.

Мене је изненедило када сам видео неки црвени рутер, па још Пирели (Discus™ DRG A226G). Ја мислио да они само производе гуме :d.
Pa to smo ti mi Srbi-stoka u pravom smislu reci!!!
To ti je ona logika-dobro je meni o ovako, briga me za ostalo;kao da nema bolje ili jednostavno da se potrudi da dobije to bolje-i treba im tako-nazalost kao i uvek i ona druga Srbija (citaj:pametna) ispasta:mad:

^ Zasto su ti sada krivi ljudi kojima jednostavno nije vazna brzina vec cena (a sa tri meseca za dz imaju nizu cenu)? Jednostavno postiji i uvek ce postojati takav deo trzista. SBB je odlucio da ljude koji potpisu ugovor casti sa 4mbps, a telekom sa 3 meseca besplatno. Naravno, mnogo vecem broju ljudi vise odgovara veca brzina pa je stoga ova telekomova promocija kratkog daha, ali definitivno nema nikakve potrebe kritikovati ljude koji su se opredelili za nju.

Pa nije bas tako. Tu Telekomovu promociju mogu da koriste samo novi korisnici, a mi koji smo vec (koju godinu) kod njih nemamo nista od toga.

Poslednja izmena:
Pa ja i kazem za nove korisnike jer on njih kritikuje (tacnije zove ih glupim i uskovidim, a sebe pametnim).

Mi koji smo od ranije na telekomu, kada smo birali bila je ista brzina i kod telekoma i kod SBBa i mi smo na osnovu toga birali. Ja licno nisam nista ni birao jer je bilo ili ADSL ili prekupi WiFi. A i oni koji su duze kod telekoma uvek mogu da predju kod SBBa jer im je istekao ugovor. Ko ima mogucnosti naravno.

Poslednja izmena:
Ja bih odmah presao na SBB kad bih imao mogucnost, jer ipak je to 4 puta vise za iste pare. Mada, ako uzmemo u obzir gubitke na adsl-u to je onda i malo vise od toga.

Sto se tice samog adsl-a, tj kvaliteta kod Telekoma, ja sam veoma zadovoljan, ali sto se tice brzina(cena) stvarno nije u redu. Da ne zaboravimo da je SBB povecao brzine jos u maju. Pa kad je tada krenula prica "Kad ce Telekom da poveca?", bilo je kao "najverovatnije na leto", pa onda kao "od jeseni", ali i dalje nista(normalno ovo nije izjavljivao Telekom vec su korisnici rezonovali po nekoj normalnoj logici da Telekom treba da prati SBB). I naravno posle svega toga dodje jos jedno povecanje SBB-a(i to kakvo), a Telekom ni da se oglasi.

ADSL nikada nece parirati sa Kablovskom, a pogotovo sa FTTH-om, Maksimalna brzina za adsl je Download 24 Mbit/s Upload 3.5 Mbit/s, tu brzinu ne mozes imati jedino ako zivis 100 metara od centrale. Buducnost je u FTTH, brzine su od 10 Mbps, 100 Mbps ili cak 1 Gbit/s, e sada ne znam sta se ceka, valjda treba Ministarstvo da se smiluje, ili da se neko tamo opameti, posto izgleda tamo rade :bottle:.

ADSL nikada nece parirati sa Kablovskom, a pogotovo sa FTTH-om, Maksimalna brzina za adsl je Download 24 Mbit/s Upload 3.5 Mbit/s, tu brzinu ne mozes imati jedino ako zivis 100 metara od centrale. Buducnost je u FTTH, brzine su od 10 Mbps, 100 Mbps ili cak 1 Gbit/s, e sada ne znam sta se ceka, valjda treba Ministarstvo da se smiluje, ili da se neko tamo opameti, posto izgleda tamo rade :bottle:.

A kolika je to investicija i isplati li im se uopšte da to rade u zemlji Srbiji kad se pola stanovništva zadovoljava i dial-up vezom?
Samo glasno razmišljam.

Evo meni istice ugovor za par dana, od kada je krenulo 16mbit-a na njemu sam. Nemam mogucnosti za SBB tako da o njemu i ne razmisljam.

Cisto sumnjam da ce se nesto promeniti za narednih godinu dana, sada placam 60e mesecno i zasto da ne iskoristim akciju i da mi ostane 180e u dzepu?

^Mislim da, kada ti istekne ugovor, prvo treba da podneses zahtev za raskid, vratis opremu, pa tek nakon 30 dana ponovo odes da sklopis novi ugovor...ako u medjuvremenu ne nestane portova/rutera... Bar su meni tako rekli (9813) pre par meseci

Poslednja izmena:
od jutros imam brzinu sledećeg paketa, a samo sam podneo zahtev za speedup, ništa drugo nisam radio.

Da citiram samog sebe, ali meni je ovo i dalje ostalo zabagovano, a proslo vec 5-6 dana, i ruter restartovan x puta.

Samo jos fali da me saceka veci racun...

Poslednja izmena:
Imam vise brojeva tako da ne moram da cekam.
Port i ruter vec imam rezervisan, samo cekam polovinu decembra.

Da citiram samog sebe, ali meni je ovo i dalje ostalo zabagovano, a proslo vec 5-6 dana, i ruter restartovan x puta.

Samo jos fali da me saceka veci racun...
ma opusteno,nece ti doci veci racun,to je zabagovan speed up.
A jel si siguran da si aktivirao speed up?Da nisi presao na veci paket :bottle:

@945

Pre 2 nedelje su vršili premeštanje mog tel priključka i DSLAMa u centrali i tom prilikom podesili port na brzinu od 8000 / 5xx kbps. Iako su pod connected speed pisale navedene brzine ja sam i dalje imao 1Mb link koji sam zakupio. Jedina razlika je bila što sam imao realnih 1mb a ne ADSL 1mb (850 kbs). Tako da ili se tebi tamo zabagovalo ukoliko si ukljucio speed up ili ti oni (moжда грешком) pustili 4mb link .. Najbolje je da pozoveš i pitaš šta se događa ili da sačekaš da ti stigne račun za prošli mesec pa ukoliko je regularan onda da "zaboraviš" da se požališ :) .

E a kad sam ja zvao da ih pitam sta se desava,pisao sam ovde negde o tome,oni mi ljudi pokvarili sve :D
Pokajao sam se sto sam zvao.Neznam sta ti je ciniti.

Hehe, videcemo kad stigne racun. :)

Nisam aktivirao veci paket, samo sam podneo zahtev za speed up, i to je to. Nakon otprilike 24h zatekao me dosta brzi net. :)

Ljudi net je poceo straobalno za me zeza :( Instalirao sam windows 7 i mislio sam da je do njega,ping mi u igricama skace u momentu... iz tog razloga sam malopre instalirao windows xp na drugu particiju,misleci da je do sistema,medjutim problem nije nestao,isti se deshava i na windows xp
da li ima neko sa ovakim problemom??? i do cega moze da bude?? do njih ili mozda neki kvar na ruteru?!

Poslednja izmena:
izgleda nesto rade, posto i meni pokazuje jako cudne rezultate na testu

jaoj daj Boze da je tako,malopre mi pokazuje 166 ms
sad je spalo na 78 ali opet mi je to premnogo i kakve su ovo ip adrese sa pocetnim brojem 103? Obicno kad mi je takva adresa imam problema...

@945: . . . ..hehe, i meni net vec vishe od 15 dana radi na brzini 2Mbit-paketa.. isto sam samo podneo zahtev za speed-up... cheka se rachun, pa, ako treba, da se zhalim :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno