Šta je novo?

AMD ne posustaje: Blu-Ray Stereoscopic 3D Playback

Heheh, znamo vec na sta ce liciti...:D

A shta moze Ati da uradi sa stereo 3D Blu ray diskom?! Da ga pusti?!? Nije mi jasno shta je ovde tako vazno?

Da Ati napravi svoje naochare, pa da razumem. Ali pushtanje stereo 3D Blu ray diskova je obichna stvar...

Nema razloga da bude lošije od onog u bioskopima, recimo...

ATI's Stereo 3D Solution Requires Proprietary Hardware and Software

Ako se ispostavi da stvarno radi samo sa ogranicenim brojem monitora/televizora/projektora, moze biti problem, ali opet i to zavisi od cene.

NVidia naplacuje 199 USD za jedan 3D Vision Kit, i dodatnih 149 dolara za druge naocare (bar je tako bilo kada sam poslednji put gledao). Od ovih za 200 dolara dobijas dva para naocara (prva opcija), ili za 350 dva para naocara + 22 incni monitor (druga opcija).

Treba sacekati da vidimo kako ce raditi u praksi, pa ako ne bude softverskih problema sa razlicitim sadrzajima, ovo postaje sasvim dobra alternativa. Jos ako se ispostavi da naocare rade i sa televizorima drugih proizvodjaca, tim bolje.

Tekst je veoma pretenciozno napisan.
Zamisli molim te, ATI zahteva proprietary hardware a nVidia ne. ATi je skup a nVidia nije. Nešto ne videh da se nVidia polomi prodajući svoje jeftine 3D naočare i 3D monitore. Evo voleo bih da čujem ko je od članova formuma kupio nVidijine 3D naočare.

ovo je ja mislim samo opcija da se od pc-ja pretvori 3d bluray kompatibilni player, i radice sa bilo kojim 3d ready televizorom ili monitorom. Ali da li ce moci da se igraju igrice i ostali ne bluray3d sadrzaji?

Tekst je veoma pretenciozno napisan.
Zamisli molim te, ATI zahteva proprietary hardware a nVidia ne. ATi je skup a nVidia nije. Nešto ne videh da se nVidia polomi prodajući svoje jeftine 3D naočare i 3D monitore. Evo voleo bih da čujem ko je od članova formuma kupio nVidijine 3D naočare.

Masis poentu...
Do sad je glavni argument protiv nv 3d vision-a (kao i svega drugog vezano za nv) taj sto je ta tehnologija proprietary, a AMD je vazio za firmu koja "gura open standarde".

AMD-ova alternativa 3d vision-u je:

DDD 3d starter pack ($199) + ova lista televizora ili monitor od 2200$

iZ3D sa svojim monitorom od 350$ + 50$ doplate.

U oba slucaja se mora imati njihov softver, i zavisiti od njihove podrske i profila (za igre). Kako ce to ici moze samo da se zamisli...

Inace, zivo me interesuje da li ce taj 3D biti samo za 5xxx seriju ili ce moci i one starije karte da to podrze?

Poslednja izmena:
Masis poentu...
Do sad je glavni argument protiv nv 3d vision-a (kao i svega drugog vezano za nv) taj sto je ta tehnologija proprietary, a AMD je vazio za firmu koja "gura open standarde".

AMD-ova alternativa 3d vision-u je:

DDD 3d starter pack ($199) + ova lista televizora ili monitor od 2200$

iZ3D sa svojim monitorom od 350$ + 50$ doplate.

U oba slucaja se mora imati njihov softver, i zavisiti od njihove podrske i profila (za igre). Kako ce to ici moze samo da se zamisli...

Inace, zivo me interesuje da li ce taj 3D biti samo za 5xxx seriju ili ce moci i one starije karte da to podrze?
pa oni zahtevaju kao minimum Radeon 4870 i GeForce 7900... cinjenica da njihov sistem radi i na zelenim i na crvenm karticama ga cini boljim od onoga koji radi samo na zelenm...

http://www.iz3d.com/compatible

Zar je moguce da neko smatra da su zatvoreni standardi namenjeni iskjlucivo pojedinim proizvodima i kompanijama bolji od ne diskriminirajucih?

Zar je moguce da neko smatra da su zatvoreni standardi namenjeni iskjlucivo pojedinim proizvodima i kompanijama bolji od ne diskriminirajucih?

Hahah. Ako tako stvari postavis, u ovom slucaju je definitivno bolje. Sve-u-jednom i radi out-of-box. Drajver i profili dolaze zajedno sa drajverom za graficku. I nisi ogranicen na 1 (sklj) monitor.

Ovima se bas i ne zuri...

Does not support SLI or Crossfire Configuration
*Coming Soon!
1.10 Current Release(11/04/09)
Supported Content
DirectX 8
DirectX 9
OpenGL QuadBuffer

Uostalom, i nV iako ima svoju proprietary tehnologiju, nije im zabranila da ovo radi i na nv karticama. Tako da, ko voli otvorene standarde (makar igrao u DX8/9 u DX11 godini), opet ima izbor. Simple as that:)

Poslednja izmena:
Sve ce se svesti na to kako radi.

Ako bih trebao da se kladim, rekao bih da nece biti previse problema. Jednostavno, ako ne bude radilo kako treba, rizikuju poprilican marketinski autogol.

Tekst lepo kaze i objasnjava da je u pitanju ista stvar, malko drugacije pakovanje...svidelo se to nekome ili ne.

Testirao sam Acer Aspire 5738DG (3D laptop koji koristi DDD i Ati), u principu nije loshe, ali ipak nije to to. Ono shto glavni "plusminus" ovog laptopa su polarizovane naochare koje jesu pasivne, ali jako chesto dolazi do gubljenja efekta 3D ako se glava pomera u odnosu na idealnu poziciju za gledanje... Josh jedan problem je nedostatak 3D podrshke za igre kroz Ati drajver, vec to uzima na sebe DDD softver koji je blago recheno daleko od onoga shto nvidija 3D vision nudi.

ma taj laptop je izašao pre nego ova vest, to je neki izuzetak. ja sam za njega čitao da kad se koristi u 2D normalnom radu tih 120Hz-a baš prija očima

Nazad
Vrh Dno