Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Peco, bre. Sta ja mislim o tebi licno i o Benchmark-u govori valjda i to da sam ovde skoro svaki dan duze od cetiri godine (zapravo jos duze, negde od 2003. ali sam morao da se preregistrujem jer nisam mogao da se logujem zbog zaboravljenog password-a, a nisam mogao da resetujem password jer je email koji sam koristio prestao da postoji ... itd ... u svakom slucaju nebitno). Ja sam razumeo da je Mina zaposlena u Win Win-u, otuda sarkazam u mom post-u. Izgleda da nisam dobro razumeo. Naravno da nemam nista protiv nje licno, a posto izgleda ona ni nema veze sa Win Win-om, jos jednom joj se izvinjavam, i to dvostruko.

Sto se tebe i Bench House-a tice, nemoj da se stidis zbog necega cime treba da se ponosis. Stvarno nista lose nisam mislio kada sam te nazvao trgovcem, odnosno prodavcem kompjuterske opreme. Zasto bi tako nesto bilo lose, zaposljavas ljude, placas doprinose i porez, normalno je da hoces nesto i da zaradis od tog posla. Jeste da sam ja navijao da radnja bude na Vracaru i da sam izvisio za VIP member karticu :)d), ali kao clan foruma imam pravo na 3% popusta sto je, opet, lep gest sa tvoje strane.

I sad ja nesto razmisljam, dodjem kod tebe u radnju i samo pomenem moj idio*ski nick i dobijem 3% popusta, a ako odem u Win Win, gde sam do sada potrosio nekoliko stotina evra, saceka me poskupljenje sa 5.300 na 8.500 samo zato sto procenjuju da ce oko bozicnih praznika i nove godine biti usporeno snabdevanje, pa ce biti nekakve male nestasice, a firmama ce trebati stampaci jer im oko nove godine, po pravilu, trebaju najvise pa je to prilika da nas sve zajedno isklepaju po usima za 3000 po komadu. Znam ja da je to legalno i da Win Win moze da stavi koju god hoce cenu, mozda je to i normalno u svetu trgovine, ali meni je to nekorektno i smatrao sam da kao neko iskustvo sa radnjama treba da napisem ovde na forumu. I to ne samo zato sto je to meni nekorektno, nego zato sto isti ti stampaci mogu da se nadju po 5.500-6000 u gradu.

To je cela prica sto se mene tice. Nema nista drugo.

Poslednja izmena:
ja ne kontam nesto...
ako ima stampaca za 6000 sto uopste diskutovati, idi kupi tamo ...

ne verujem da je alti blesav da digne cene eto tako...

ja ne kontam nesto...
ako ima stampaca za 6000 sto uopste diskutovati, idi kupi tamo ...

Pa ti ko da ne živiš u Srbiji? :D
Ima u firmama koje imaju 12000 artikala a kad ih pozoveš i kažeš "hoću da dođem da kupim po toj ceni" dobiješ odgovor "nazovite za 15 min da vidimo ima li ih još u magacinu"... :trust:

mislim da ne stoji ni zaključak da će svaki trgovac morati dobro da mućne glavom i iskalkuliše troškove iz prostog razloga što na prste jedne ruke u bg mogu da se nabroje radnje koje imaju preko 2.000 e na rafovima. ostalo je "u magacinu":-devil-:

čak i kad se proveri telefonom, to nije garancija da će taj proizvod i da se zatekne kad dođete. ali, zato je uvek tu onaj skuplji;)

istine radi, nisu trgovci jedini koji deru i love u mutnom. oni su samo u prilici da te veštine usavrše do savršenstva, jer su na kraju lanca.

zasto onda radisa pljuje WW? ako ww ima stampac po 8000, a ostali ga nemaju po 6000, onda mislim da ww tu nije nekorektan...

jeste nekorektan ako to nije njegova cena. nije nelegalno ali je itekako nekorektno. klasicno monopolisticko sra***. da su se oni na trzistu pojavili sa tom cenom onda i mogu da se izvuku na razne gluposti. kao nije do njih nego do uvoznika... ali ako su oni imali te stampace po jednoj ceni i sada je podigli samo da bi zaradili vise jer znaju da mogu, onda je to stvarno bezobrazno.

cek, kako nije njegova cena?!
jel ima za manje? nema. dakle toliko kosta, ***... tako ste me i za ram spopali onda kako se usudjujem da prodajem za 80 ram koji sam platio 50 pre par meseci... a on >90 u radnji...
nije ww humanitarna organizacija, pa da vas caste

zasto onda radisa pljuje WW? ako ww ima stampac po 8000, a ostali ga nemaju po 6000, onda mislim da ww tu nije nekorektan...

:laugh: ma da. mogli su da stave 12000, ali nisu zbog altruistickih nagona, hahahaa. kako da ne. kao sto imaju jednu firmu sa tri naziva :d, zapravo 4, cisto da udovolje kupcima:d

Poslednja izmena:
opet topla voda. ako tog stampaca nema u drugim radnjama vec samo u win winu, onda je trenutno to njegova cena. da li je ta cena odrziva ili ne regulisace samo trziste, odnosno ponuda i traznja za konkretnom robom. ako niko ne bude kupovao stampac po toj ceni, win win ce, logicno, smanjiti cenu. ako se i dalje bude kupovao, pa cak da interesovanje bude i vece nego sto moze da se nabavi, onda ce mozda biti i skuplji od tih 8k rsd koliko je sada. nisu preko visesatni redovi i prava stampeda u vreme snizenja i rasprodaja bez veze. ako hoces nesto da kupis povoljno, moras iskoristiti priliku kada se ukaze.

Posto je moj post pokrenuo polemiku samo nekoliko kratkih objasnjenja sa moje strane:

1. Post sam objavio bukvalno u nameri da informisem ljude da je Win Win podigao cenu stampaca sa 5.300 na 8.500 dinara. U tom trenutku, to niko drugi nije uradio i svi su drzali (ili jos uvek drze) stare cene. Iako sam od starta smatrao da je to nekorektan potez jer je zaista trenutno losija ponuda lasera u toj klasi (HP 1018 i 1020 odavno nema, Canon-ovih jeftinih lasera nema nigde) uopste nisam ulazio u ocenjivanje da li je to korektno prema njihovim kupcima itd.

2. Prica o korektnosti je pocela nakon moje reakcije na Minin post. Mislio sam da je ona iz Win Win-a. Iziritiralo me je to sto je rekla da samsunga "nema ni za lek", a ima ih po 5.500-6000 u gradu pa sam bio sarkastican. Pogresio sam. Mina izgleda nije iz Win Win-a pa sam se ja izvinio zbog mog sarkazma.

3. Da, ja smatram da je potez Win Win-a nekorektan prema njihovim kupcima. Da koriste situaciju slabije ponude stampaca da staru zalihu stampaca koju su prodavali po 5.300 (bila najniza cena ubedljivo) prodaju po ubedljivo najvisoj ceni od 8.500 dinara. Rekao sam da sam svestan da je to legalno, da znam da ce mnogim ljudima biti cudno sto ja to osudjujem i da niko ne mora da se slaze sa mnom.

4. Stampaca ima po staroj ceni na vise mesta u gradu. Ne samo da ih ima, nego sam juce i kupio jedan u List-u po 6.000. Covek iz prodavnice ne zna nista o nestasici, a samsung prodaju po toj ceni "oduvek" (nikada nisu bili najpovoljniji, ali nisu ni u fazonu da rebnu svoje musterije za po 3000 po komadu). Ako treba dokaz za ovo sto tvrdim nije nikakav problem.

5. Shvatam da Win Win nije humanitarna organizacija i da rade zbog zarade, ali to je ono staro pitanje - Ima li uopste mesta moralu u trgovini, politici itd? Jedno poredjenje: privatne lekarske ordinacije takodje nisu humanitarne organizacije i, takodje, rade zbog zarade. Povredite se, na primer, i jako krvarite. Udjete u privatnu lekarsku ordinaciju da zatrazite pomoc jer ste se zatekli ispred nje, a posto bas jako krvarite niste sigurni da li je pametno da cekate hitnu pomoc. Tamo vas prime i posto lekar vidi da jako krvarite kaze da je cena intervencije 2.000 dinara, ali posto vi bas jako krvarite i trebace im za vas svi tuferi i gaze koje trenutno imaju u ordinaciji, a nisu sigurni da li ce moci da ih nabave naon intervencije, morate da platite 4000 dinara. Takva je situacija, ako hocete hocete, ako necete, ne morate, oni imaju pravo da slobodno formiraju cene svojih usluga. Sta bi mislili o takvom lekaru? sta bi mislili drugi ljudi? Zasto bi za trgovce vazili jedni moralni standardi, a za lekare, stomatologe, advokate, elektricare i ostale radne ljude drugi?

6. Ne pljujem po Win Win-u! Sve sto sam napisao je cista istina. Jedino se mom iskrenom uverenju da je to sto su uradili nemoralno (nekorektno) ne moze utvrdjivati istinitost jer je to vrednosni stav, a ne cinjenica. U stvari, cinim im veliku uslugu jer ako prate ovo, mogu da vrate cene ili ih dovedu na neki normalan nivo i time pokazu da su spremni da isprave svoje greske. Ili da daju neko objasnjenje da je to nova tura stampaca nabavljena po novoj, visoj ceni (ja takvo objasnjenje nisam dobio od njih, inace ne bih nista ni napisao na forumu, nisam bas takav id*ot).

7. Na kraju, potpuno je nebitno sta ja mislim o njihovom gestu. To je moj problem. Ali zasto da neki clan foruma plati Samsung 1640 8.500 dinara u Win Win-u, ako moze da ga nadje na drugom mestu po 5.500-6000 dinara? Meni su ljudi sa Bench-a pomogli puno puta, zasto da moj post nekom ne sacuva 2.500-3.000 dinara na ovu skupocu?

Poslednja izmena:
5. Shvatam da Win Win nije humanitarna organizacija i da rade zbog zarade, ali to je ono staro pitanje - Ima li uopste mesta moralu u trgovini, politici itd? Jedno poredjenje: privatne lekarske ordinacije takodje nisu humanitarne organizacije i, takodje, rade zbog zarade. Povredite se, na primer, i jako krvarite. Udjete u privatnu lekarsku ordinaciju da zatrazite pomoc jer ste se zatekli ispred nje, a posto bas jako krvarite niste sigurni da li je pametno da cekate hitnu pomoc. Tamo vas prime i posto lekar vidi da jako krvarite kaze da je cena intervencije 2.000 dinara, ali posto vi bas jako krvarite i trebace im za vas svi tuferi i gaze koje trenutno imaju u ordinaciji, a nisu sigurni da li ce moci da ih nabave naon intervencije, morate da platite 4000 dinara. Takva je situacija, ako hocete hocete, ako necete, ne morate, oni imaju pravo da slobodno formiraju cene svojih usluga. Sta bi mislili o takvom lekaru? sta bi mislili drugi ljudi? Zasto bi za trgovce vazili jedni moralni standardi, a za lekare, stomatologe, advokate, elektricare i ostale radne ljude drugi?

Nije ti poredjenje bas na mestu. Niko vas ne bije da kupujete stampace, niti cete umreti ako ne uzmete odmah-sada-odmah jedan (ili vise) komada.
Sa druge strane, kada se zdravlje narusi, i u afriku cete ici kod vraca (ako treba) samo da ozdravite nekako.

E sto se tice generalne informacije "ima i jeftinije nego li u win winu", to ce vec koristiti nekome sigurno. :)

Ja sam lepo pitao jel ima stampac za 6000? ako ima, pa svi ce ici tamo da kupe, a ww ce spustiti cenu... ili nece prodati nista...

Jeste li vi čuli za zakon ponude i potražnje?

Informacije da nema ni za lek ocigledno nisu pouzdane cim je covek kupio za 6000.

A paralela sa medicinskom negom nije odgovarajuca jer u teoriji bi svi koji dobijaju urgentnu negu morali da dobiju ekvivalentan nivo usluge, bez obzira da li se placa i koliko se placa.
A placa se dodatno za konfor, da te prime odmah za nesto sto nije urgentno, da ti pustaju muziku po zelji dok te usivaju ...

Poslednja izmena:
Dobro, poredjenje sa medicinskim uslugama mozda nije adekvatno, ali ajde, na primer, umesto lekara da zamislimo vodoinstalatera ili nekog drugog zanatliju koji cenu jedne te iste usluge formira po proceni koliko je musteriji frka. Naravno da ima takvih, ali svi znamo sta ljudi o njima misle.

Poenta price nije u tome da Win Win ne moze da digne cenu za Samsung 1640. Naravno da mogu. Poenta je kada su i kako to uradili. Da je u pitanju nova cena za novu turu stampaca koju su i sami vise platili onda to ne bi ni bila vest za ovu temu. A ovako, ocigledno je da su zbog slabije ponude jeftinih lasera resili da iskoriste priliku i dobro zarade na svojim musterijama. Pri tom akcenat u prethodnoj recenici je na recima "svojim musterijama" jer nisu cak ni jedina radnja koja ima stampace pa je sasvim jasno da bi novu cenu platile najpre njihove stalne musterije koje po navici odu prvo u Win Win.

Sto se komentara o "ponudi i traznji" tice, ili komentara u fazonu "ako ima jeftinije idi i kupi jeftinije" itd. tice, slazem se potpuno, zato ovo i pisem - jer ima jeftinije.

Jedino sto bi se takvi komentari mogli primeniti na skoro svaki post u ovoj temi pa tema ne bi morala ni da postoji. Znaci, skoro svaki put kada neko iznese neko negativno iskustvo, odgovor bi mogao da bude "ako ima jeftinije/bolje/brze idi tamo". Jedini problem bi bio da znamo gde je jeftinije/bolje/brze, zato i pisemo iskustva na ovom mestu.

Necu vise da davim sa ovim iskustvom. Over and out. :wave:

Samo jednu stvar nikako ne mogu da shvatim na ovom forumu vec godinama - to je koliko ljudi ne shvataju sta znaci trgovina. Zadatak svakog trgovca je ZARADA.

Da li ste se zapitali koliko se u vasoj najblizoj okolini u nekom periodu zatvorilo prodavnica, frizerskih salona, masaza i salona za ulepsavanje, servisa, prodavnica kompjuterskih i nekih drugih. Zato sto se gazdama htelo? Zato sto su zaradili vise nego sto mogu da potrose pa otisli da kuliraju na egozticnim destinacijama ili zato sto su propali.

Pa kamo danas Eurolink, gde su Big Apple, laptopshop i ostali? Cao, nema vise...

-------------------------------------------------------------------------

Ako Pera, Zika, Mika, Sloba, Labud, Djoka i svi ostali sa mnom imamo isti uredjaj na stanju - prodajemo ga bezmalo po istoj ceni. Svi ga nabavljamo od Kize. Kiza je dobar sa mnom i kaze, Peco, slusaj, nece ga biti uskoro, proizvodjac ih nema na lageru, samo jos, lupam - 500 komada. Dacu ti sve, samo tebi...ali da znas, nece ih biti posle toga jos naredna dva meseca, a proizvodjac mi je vec najavio vecu cenu kod sledece ture.

Sta radite? Prodajete 500 komada sa po 4-5 evra zarade kao i do sada dok ste se na trzistu tukli sa ostalima ko ce pre da proda po sto nizoj ceni?

Cekate da se ostali ispucaju - da dodje vreme da ga niko na stanju nema, i da onda vi natenane ostvarite zaradu?

Kada stigne sledeca tura, svi ce ga nabavljati po znatno visoj ceni nego do sada, mozda i skuplje nego sto su ga prethodno prodali

----------------------------------------------------------------------------------

Koliko ja vidim, slaba vajda od benchmarkovaca kao trgovaca :D

Svi bi oni prodali po nizoj ceni od nabavne samo da bi ih raja volela :p E bre ljudi...svi bi mi voleli da zaradjujemo vise nego danas, da kupujemo jeftinije nego danas, ali daj bre povezite jednom stvari u svojoj glavi. Ponekad me neke diskusije koje se vrte po sto puta u krug zaista smore - kao da neko nece neke stvari da shvati. A jednostavno je i prosto...

Dokle bre da vas ucim? :D

P.S. Sada ce da se jave neki...prvi ce da kazu kao ranije, branis interese krvopija koji nam deru kozu sa ledja. Drugi ce da kazu, eto, BH je tu pa brani stavove...nije bre tako! Da znate pricu iz neke druge perspektive, a neki je znaju, ne bi tako pricali - uveren sam

Onda ce WW da ceka dok List i ako ih jos neko ima po ceni od 6k RSD ne prodaju sve.
Ako u tom cekanju prodju ta dva meseca koliko ih nece biti na lageru uvoznika pa ga dobiju i Mika i Zika i ostali po starim cenama, onda je neko na gubitku pa jos ostao i na losem glasu...
Cini mi se dosta rizican potez u tom slucaju.
Imati reputaciju najjeftinijeg nije lako steci ali se reputacija najskupljeg brzo dobije i tesko ostavlja..

Licno, slazem se i sa jednima i sa drugima, i jedni i drugi imaju koliko-toliko opravdane razloge za svoje postupke, reci a kako ce sta ispasti, vreme ce pokazati..

Zarada jeste nesto cemu trgovci streme, ali nije jedino cemu treba trgovac ici.
Reputacija je nesto sto se tesko stice.
Ne treba ni ici sa malim marzama jer od malih marzi moze da zivi samo neko ko prodaje jako puno za jako malo vremena.
Ne treba ici ni sa ogromnim marzama jer ce tesko prodati bilo sta.
Treba naci neku sredinu, a to dobar Trgovac treba da zna da nadje i ukoliko to nadje, ima buducnost.

Ima jedna rech za to....alavost....Winwin je mogao ladno da kupi od lista i da prodaje po hm...7k? Malo li je 800din zarade/komadu ....12%? D ane prichamo da bi valda dobio neki popust na kolichinu ?

Svako bira gde cje da kupi...ko ne "pogleda" i uleti u winwin .....platicje i tako je uvek i bilo. Pa sa svime je tako...samo eto ovo je takav forum da poredimo samo radnje sa komp delovima. Isto je i u recimo samoposlugama ;)

Kompletna priča o štampačima je potpuno promašila ovu temu.
Isto može da se priča o DDR2, pa DDR1 memoriji i slično.
Svako ima pravo da istakne cenu kakvu hoće i da pokuša da prodaje po njoj.

Pa i ne bash 1GB ddr2 800 vishe nema nigde da se kupi za 9-10e, a iz predhodnih postova se vidi da shtampacha josh ima po starim/normalnim (zavisi kako ko gleda) cenama.

Ima jedna rech za to....alavost....Winwin je mogao ladno da kupi od lista i da prodaje po hm...7k? Malo li je 800din zarade/komadu ....12%? D ane prichamo da bi valda dobio neki popust na kolichinu ?

Svako bira gde cje da kupi...ko ne "pogleda" i uleti u winwin .....platicje i tako je uvek i bilo. Pa sa svime je tako...samo eto ovo je takav forum da poredimo samo radnje sa komp delovima. Isto je i u recimo samoposlugama ;)

Jos jednom procitaj moj prethodni post pre nego se zatrcis sa odgovorom...

Imas kilo jabuka za koje si platio 20 dinara, prodajes ih po 22 kao i svi ostali. Medjutim, seljak od koga nabavljas kaze, ovo je poslednja tura po ovoj ceni, prethodne nedelje je udario grad i prepolovio mi kolicinu. Sledeci put ce biti 26 umesto 20. Dali ti odmah prodajes sta imas za 22 da bi od njega sutra pazario po 26 i prodavao po 28-30, ili odmah stavljas neku cenu 27?

ja ne znam kako vise da objasnim trgovinu? :)

znachi ti mesec dana sedish i ladish jaja i nishta ne prodash sem ovcama kojima "uvalish" :)

Eno danas u metrou hp laserjer m1120 ...znachi skener + laser = 9700dinara...Hm.......

Peco sve vishe razmishljash kao prodavac :)

Da li ikog kao kupca treba da interesuje sve to shto si ti napisao u svojim proshlim postovima? Mene interesuje usluga, cena, garancija i bash me briga shta je nechije opravdanje za visoku cenu.........

Moje po mem subjektivnom mishljenju logichno razmishljanje prosechnog kupca:
Usluga u listu...pa ne znam...recimo ista ko u winwinu, cena...pa bolja nego u winwinu za hm..25% , garancija...pa ista.....uvoznik se pita.....

Daj 1 razlog da nekom KUPCU preporuchish da kupi u winwinu samo 1 razlog sho se kupcu vishe isplati da kupi u winwinu i ja cju se pokrijem ushima i javno izvinem....

za onaj primer "kiza mi rekao..." u trgovini na berzi hartijama od vrednosti i obveznicama dobio bi zatvor (insider trading).

ako i nije nemoralno, zašto bi u robnoj razmeni to bilo poželjno?

Imas kilo jabuka za koje si platio 20 dinara, prodajes ih po 22 kao i svi ostali. Medjutim, seljak od koga nabavljas kaze, ovo je poslednja tura po ovoj ceni, prethodne nedelje je udario grad i prepolovio mi kolicinu. Sledeci put ce biti 26 umesto 20. Dali ti odmah prodajes sta imas za 22 da bi od njega sutra pazario po 26 i prodavao po 28-30, ili odmah stavljas neku cenu 27?

ja ne znam kako vise da objasnim trgovinu?

Ja te kao trgovac, odlično razumem. I sve je ponuda i traznja.

Evo, recimo, radim sa delovima. I primer, koji mi se stvarno desio, pumpa za gorivo, primera radi nabavna 4000, prodaje se za 4800. imam dve na stanju. Prodam jednu, i naručujem još jednu da dopunim lager. Ne lezi vraže, nabavna je sada 4600. prodajna bi trebalo da bude 5500. I šta radim? Naravno da i ovu drugu nivelišem na 5500. I sada zlobnici kažu zaradio si 1500 dinara, a po meni, ja sam samo obezbedio da mogu opet da nabavim sledeću i da okrenem novac...

Evo, recimo, radim sa delovima. I primer, koji mi se stvarno desio, pumpa za gorivo, primera radi nabavna 4000, prodaje se za 4800. imam dve na stanju. Prodam jednu, i naručujem još jednu da dopunim lager. Ne lezi vraže, nabavna je sada 4600. prodajna bi trebalo da bude 5500. I šta radim? Naravno da i ovu drugu nivelišem na 5500. I sada zlobnici kažu zaradio si 1500 dinara, a po meni, ja sam samo obezbedio da mogu opet da nabavim sledeću i da okrenem novac...

A pumpa je poskupela zbog ekonomske krize u Dubaju? Isto tako radite nivelacije kada nesto pojeftini u nabavci nize od nabavne cene robe na lageru?

Sve te price od prosle nove godine skocio dinar, skocio evro, skocio dolar, kao bice sve skuplje se sada ponavljaju... uopste se ne brinem za trgovce.
Jedan se zatvori, tri nova se otvore.

A pumpa je poskupela zbog ekonomske krize u Dubaju? Isto tako radite nivelacije kada nesto pojeftini u nabavci nize od nabavne cene robe na lageru?

Sve te price od prosle nove godine skocio dinar, skocio evro, skocio dolar, kao bice sve skuplje se sada ponavljaju... uopste se ne brinem za trgovce.
Jedan se zatvori, tri nova se otvore.

Tri nova, a realno - ista firma u pozadini :d i posle ovde pricaju kako su antimonopolisti. Urnebesno :d

O čemu pričaš ti, kako si se obezbedio kad si počeo da radiš, kad nisi imao ni 1 na stanju? :trust:

...Isto tako radite nivelacije kada nesto pojeftini u nabavci nize od nabavne cene robe na lageru?

Da da, poznati su po tome... :d

Poslednja izmena:
nemoj, sad ce Peca opet da nam objasni :D.
Sve to stoji Peco, "princip" trgovine itd, koji mnogi kada su u poziciji kupca, ne kapiraju, ali brate samo nemoj toliko da stajes na stranu Winwin-a, jer i ovako su favorizovani na forumu, jos fali da se ime benčmark promeni u winčmark :d

niko ne kaze da sve maloprodaje treba da budu humanitarne organizacije, ali stvari treba nazvati pravim imenom i valja posmatrati realno. To dizanje cene je klasicno pilicarenje. Objasnjenje koje je neko ovde dao, tipa - moram da podignem cenu starog lagera da bih u sledecoj turi imao da platim po novoj ceni, je cak i formalno-logicki neispravan sud, ali dobro, vidim da je ovde sve manje onih kojima ne treba crtati, pa da ne zalazimo sad u dubinu... :d.

Poslednja izmena:
Elem, da ne bude samo pljuvanja, jer je naslov ipak "iskustva", hteo bih da pohvalim VIP House u Palmoticevoj, momci su vise nego ljubazni i korektni. Cene takodje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno