Šta je novo?

Windows 7 - hardver, drajveri...

Radi bez problema na 64-bitnoj, ne znam za 32 ali mislim da ne bi trebalo da pravi neki problem....Vec pri instalaciji nalazi i instalira drajvere (neku matoru verziju) ali meni nije hteo da nadje ni jedan kanal (kablovska), pa sam instalirao drajvere od viste 64-bit bez ikakvih problema...
Puno hvala to me je delilo od instalacije sedmice!

Radi bez problema na 64-bitnoj, ne znam za 32 ali mislim da ne bi trebalo da pravi neki problem....Vec pri instalaciji nalazi i instalira drajvere (neku matoru verziju) ali meni nije hteo da nadje ni jedan kanal (kablovska), pa sam instalirao drajvere od viste 64-bit bez ikakvih problema...
Nego, koristis Media Center?Deluje mi da je slika prilicno losija nego pod Xp-om u Power Cinema 4?

P.S. Nadjoh resenje, Windows Media Center koristi Microsoft DTV/DVD dekoder koji na mojoj kartici izaziva poigravanje slike(najvise se primecuje na prevodima i logoima stanica). Instaliranje Windows 7 Media Center Decoder utility(nezvanicna aplikacija naravno) omogucava promenu dekodera, kod mene konkretno MPEG dekoder(posto sam instalirao Power DVD 9, windows automatski njega stavlja kao default MPEG dekoder) resava problem i slika je ista kao u XP-u.

Poslednja izmena:
Za one koji koriste Total Commander: da li vam radi srednji klik > autoscroll? Kod mene u TC ne radi, a u npr. Operi radi. U Control panel apletu nemam sta da podesim, tockic je prepoznat. Isti problem i na x86 i x64.

Astmario, to sto si napisao to sam ja zaboravio da ti pomenem :D Inace je i meni Media centar primaran za sve jer idem preko tv-a...Mozda malo cudno ali pokusavao sam sve i na kraju mi se najbolje pokazala varijanta da video ide preko power DVD-og dekodera a zvuk preko ffdshow-a...Cak sta vise mngo brze reaguje na promenu nego na internim kodecima...Slika je tu negde sa XP-om koliko se secam, ne zalim se :D

Astmario, to sto si napisao to sam ja zaboravio da ti pomenem :D Inace je i meni Media centar primaran za sve jer idem preko tv-a...Mozda malo cudno ali pokusavao sam sve i na kraju mi se najbolje pokazala varijanta da video ide preko power DVD-og dekodera a zvuk preko ffdshow-a...Cak sta vise mngo brze reaguje na promenu nego na internim kodecima...Slika je tu negde sa XP-om koliko se secam, ne zalim se :D
Jedino sto mi smeta je premotavanje,tj ne samo premotavanje vec recimo hoces da premotas 10min. ne mozes odmah na pocetak da se vratis nego moras onako po pola minuta da se smaras.

Premotavanje unapred i jeste i nije problem, onako po pola minuta ali vracanje je tek zesce, po 10 sec...Media centar jeste sredjen ali dosta stvari jos tu nedostaje, vecina moze da se nadoknadi preko pluginova, mada i ovako mi je mnogo bolji nego Power Cinema 4 ili 5 koje sam koristio...za 6-cu ne znam, nisam je probao.

Premotavanje unapred i jeste i nije problem, onako po pola minuta ali vracanje je tek zesce, po 10 sec...Media centar jeste sredjen ali dosta stvari jos tu nedostaje, vecina moze da se nadoknadi preko pluginova, mada i ovako mi je mnogo bolji nego Power Cinema 4 ili 5 koje sam koristio...za 6-cu ne znam, nisam je probao.
Sad vidim da moze da se unese vreme na koje hoces da pomeris tipa vratis za 9 minuta ili slicno. Mada sam imao problem desinhronizacije slike i zvuka kada sam ubrzavao snimak.

Power Cinema 5 i 6 daju losiju sliku od cetvorke, i imaju problema sa menjanjem kanala, zadas komandu da promeni kanal i on menja u besvest nece da stane.Predvidjene su za neke tjunere koje cyberlink isporucuje sa samim programom. Inace u Windows media centru je zgodno sto je pauza povecana na 40 minuta, a moze se "hakovati" i produziti na 2 sata.

da li postoji drajver za laserski stampac canon lbp 2900 64-bitnu verziju win 7?!? na canonovom sajtu ima samo za xp x64, a za win7 ima samo za 32 bita....

da li moze nekako da se "natera" ovaj stampac da radi pod x64? od toga mi zavisi instalacija sedmice :S:

Nemoj da se plashish da instalirash Win7 x64 zbog drajvera - ako koristish narodnu verziju Win7 Ultimate/Enterprise imash virtualni Windows XP i preko njega mozesh da koristish shtampach bez problema.

da, "narodnu"...ako ti nije problem da mi objasnis to za virtuelni xp, ili da mi das neki link da pogledam kako se to radi. jel nije nista komplikovano?

da li cu uopste videti neke razlike izmedju 64-bitne sedmice iz 32bitne sa ovom mojom konfom iz profila...dal ce programi brze da rade, npr After Effects, Premiere...

Poslednja izmena:
Cao svima
Da li neko moze da mi pomogne u pronalazenju drajvera za plocu asus m2n-x?
Hocu da instaliram W7 pa mi to fali!!!
Hvala

da li cu uopste videti neke razlike izmedju 64-bitne sedmice iz 32bitne sa ovom mojom konfom iz profila...dal ce programi brze da rade, npr After Effects, Premiere...

Ne nesto preterano ali svakako je x64 bolji jer imas 4GB ram-a.

Cao svima
Da li neko moze da mi pomogne u pronalazenju drajvera za plocu asus m2n-x?
Hocu da instaliram W7 pa mi to fali!!!
Hvala

Ne trebaju ti drajveri za Win7 moze i oni od Viste, imas na Asus sajtu:
Chipset:
http://dlsvr.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/Nvidia_NDIS_Chipset_Vista.rar
Audio:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/audio/RealtekALC883_Audio_V6015397_vista.zip

Poslednja izmena:
Imam problem sa 7 - nece da mi vidi LG rezac (sata oznaka nesto 22) i flashka mi radi kao usb 1.1 (ploca je gygabyte G31M)

Da nije GH22NS40? Prebaci ga u BIOS na IDE mod.
Za fleš proveri da li je uključeno Full speed, USB 2.0 ili kako se već označava opcija za USB portove.

instaliran win7 64bit i sve je prepoznato od hardwera osim intracom-ovog netmod isdn modema(ne pitajte zasto ga jos nisam izbacio:crash: ),i jos jedna stavka stoji sa znakom pitanja:Intel ICH9R LPC interface controler 2916.u pitanju je desktop,ploca je Asus P5K Pro.probao sam za modem sa drajverima za vistu sa njihovog sajta ali ne ide,kaze nisu pronadjeni drajveri.. jel' imao neko slicnih problema? mozda i resenje? :type:

jel postoji drajver za THOMSON TCM420 kablovski modem za 64bit verziju W7?

ranije nisam uspeo da ga nadjem, a W7 koristim vec 6 meseci 32bit.

Ukoliko hoćete da tjerate Semicu pod MX440 :d FW 72.30 2000&XP se može instalirati bez Compatibility Mode-a i radi.

Poslednja izmena:
da li postoji drajver za laserski stampac canon lbp 2900 64-bitnu verziju win 7?!? na canonovom sajtu ima samo za xp x64, a za win7 ima samo za 32 bita....

Jel neko nasao resenje za ovaj problem? Da li moze da se koristi drajver od nekog od novijih modela za koje postoje (ja sam probao za 3010 i 3100 ali nece)? :(

Imam 32-bitni Win 7 i ne mogu da nadjem drajver za PS2 EyeToy kameru, da li neko zna sta da radim? :) Osim da kupim novu kameru. :d

Ajmo ljudi jedno n00b pitanje. :)

Koji je pravilni postupak za uninstall chipset drivera na win7 x64.
Ne mogu da provalim odakle da pokrenem uninstall?!
A i sinoc sam odradio uninstall sa driver sweeper-om pa mi zblonkao ceo OS, morao sam na restore da idem... :crash:
U pitanju je nv 570 chipset a driveri su oni koje je win sam instalirao, nesto mi neka igra baguje pa zelim da osvzim driver i vidim dali je do njega.

Da li rade programi koje imam za XP na sedmici? I da li rade programi koji su za vistu, na sedmici?

ja imam problem kada sam na internetu....
cesto pc hoce da blokira i to ne uvek posle istog vremena nego kada mu se hoce...
probao sam 3 ili 4 pretrazivaca da promenim ali uvek isto...
ima li pomoci, neki drajver ili bilo sta?

Kako uključiti SATA (AHCI) režim rada na DFI Blood Iron P35-T2RL (moja ploča)? Sry za veličinu, ali tražim rešenje odkako sam 1. put probao da instaliram win 7.

Sada mi HDD I DVD rade u klasičnom IDE režimu pošto je svaka instalacija sedmice (x86 i x64 Pro i x64 Ultimate) odbijala sve drajvere za ICH9R koje sam mogao da joj dam, a probao sam sve moguće x64 i, za svaki slučaj, x86 (po APP metodi :)) verzije. Intel je objavio na svom sajtu drajvere baš za Win 7, ali neće ni oni, iako piše da su, izmedju ostalog, za ICH9R. Drajvere učitavam sa USB fleša pri instalaciji. Sedmica uvek prijavi da ne može da nadje odgovarajući drajver za moj uredjaj.

Vrh Dno