Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Ljudi kolike su vam temperature phenom II procesora?

Meni na defaultu 3ghz, phenom 545 ima temperaturu od 42 c IDLE sa zatvorenim kucistem. Kad je otvoreno bude 36c.

Malo mi je cudno jer mi je athlon 4000+ imao 34c mada je taj procesor radio na 2.1ghz

Inace hladim sa Hyper TX

P.S i kolika je temperatura ploce MB?

Poslednja izmena:
E, a koliko je ovaj Phenom II 550 Black Edition bolji od Athlon II 425 ?
Po ovome i nije bas mnogo, jel da ?:
http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/amd-phenom-2-x2-550-athlon-2-250-p3.html
http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/amd-athlon-2-x3-425-435-p3.html

Naime dvoumim se izmedju:
SAM3 AMD X2 Phenom II 550, 3.10GHz/7MB BOX 64Bit BOX Black edition (oko 7800dinara), i
SAM3 AMD X3 Athlon II 425, 2.70GHz/1.5MB BOX 64Bit BOX (oko 6000 dinara),
pa posto sam kratak sa parama, zanima me da li cu mnogo da izgubim ako uzmem ovaj Athlon ?

Da napomenem jos da ako uzimam Athlon, onda uzimam i GA-MA785G-UD3H sa ddr2 memorijom, a varijanta sa Phenom-om bi isla uz plocu GA-MA785GMT-UD2H sa ddr3 memorijom.

Hvala.

E, a koliko je ovaj Phenom II 550 Black Edition bolji od Athlon II 425 ?
Po ovome i nije bas mnogo, jel da ?:
http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/amd-phenom-2-x2-550-athlon-2-250-p3.html
http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/amd-athlon-2-x3-425-435-p3.html

Naime dvoumim se izmedju:
SAM3 AMD X2 Phenom II 550, 3.10GHz/7MB BOX 64Bit BOX Black edition (oko 7800dinara), i
SAM3 AMD X3 Athlon II 425, 2.70GHz/1.5MB BOX 64Bit BOX (oko 6000 dinara),
pa posto sam kratak sa parama, zanima me da li cu mnogo da izgubim ako uzmem ovaj Athlon ?

Da napomenem jos da ako uzimam Athlon, onda uzimam i GA-MA785G-UD3H sa ddr2 memorijom, a varijanta sa Phenom-om bi isla uz plocu GA-MA785GMT-UD2H sa ddr3 memorijom.

Hvala.

Sorry, nema veze... glupo mi je pitanje :)

Sorry, nema veze... glupo mi je pitanje :)

Zasto bi pitanje bilo glupo? ;)

Meni jedino nije jasna tvoja dilema oko ploce i memorije.
DDR3 ploca i memorija uz X2 550BE, a DDR2 ploca i memorija uz X3 425?
Posto je kinta bitan faktor, ne znam da li vec imas DDR2!?
U tom slucaju idi na DDR2 plocu, ali kazem, ne znam sta imas...

nesha_70 nisam znao za msi ali je korisno znati hvala .

Zasto bi pitanje bilo glupo? ;)

Meni jedino nije jasna tvoja dilema oko ploce i memorije.
DDR3 ploca i memorija uz X2 550BE, a DDR2 ploca i memorija uz X3 425?
Posto je kinta bitan faktor, ne znam da li vec imas DDR2!?
U tom slucaju idi na DDR2 plocu, ali kazem, ne znam sta imas...

Imam SDRAM, i celeron 1.2ghz, i chaintec 6via-5t :D
Mislim da cu ici na ovu bolju plocu sa ddr3, plus X3 425 :)

Takodje, kolko sam shvatio, x3 425 je ,maltene phenom 550, bez l3 kesa i bez nekih opcija za multipliciranje ili sta vec, ali ja i ne planiram da klokujem nista...

Kad vec pominjete 550icu, kakvo je stanje sa aktuelnim batch-evima i otljucavanjem?

Kad vec pominjete 550icu, kakvo je stanje sa aktuelnim batch-evima i otljucavanjem?

Isto kao i pre, ali treba sacekati 555 BE koji ce biti rev.C3 i koji ce ladno ici na default Vcpu na 4GHz ;).

Trenutno najjeftiniji AMD X4 cpu na trzistu iz PhII serije, i to je AM3, je Phenom II X4 810ka pa ko voli nek izvoli!!!

Poslednja izmena:
Isto kao i pre, ali treba sacekati 555 BE koji ce biti rev.C3 i koji ce ladno ici na default Vcpu na 4GHz ;).

Trenutno najjeftiniji AMD X4 cpu na trzistu iz PhII serije, i to je AM3, je Phenom II X4 810ka pa ko voli nek izvoli!!!

Bas ga pretera ici ce preko 4GHz ali ne puno uostalom videcemo kad dodje.

Ps: odmah kad dodje uzimam jedan da ga spalim.

Kolika je dozvoljena frekvencija nb-a za AII 240, naravno 24/7(cini mi se da je neko rekao da je 2,4-2,5 ali nemogu stvarno da procesljam 45 strana)??

Posto meni ploca ne dozvoljava da menjam nb-multi, dok ht mogu da spustim.

I jos jedno pitanje vezano za stabilnost, kada testiram linx-om da li je dovoljno da stavim normal priority ili neki veci posto komp hoce da se "izgubi" na trenutke tokom testiranja

Shto se tiche frekvencije NB-a, nema tu jasne granice, probaj koliko ide stabilno, i to je to. Jedini limit za 24/7 je napon, ne frekvencija. Shto je veca NB frekvencija, imacesh zivahniji sistem.

Poslednja izmena:
Jel imas mozda neki link ka detaljima posto sam do sada probao i 3000, radio je ok memtest+ ali se ne secam kakav je bio win.

Juce mi se desavalo da linx pukne posle 5 min, a nekad ne pukne ni u roku od 30min.
Pa sada ne znam da li je to do nb-a ili je nesto drugo. Mem test prodje normalno, jedino je mozda ram problem posto pokusavam da nateram 1066, ali mi u uputstvu za plocu pise da ima limit oko copset-a pa moraju u odvojene kanale, e ovo ne znam da li je do IMC u proc-u ili je nForce chipset.

Imam u bios-u opciju da stavim na 1066 bez oc ali ne ulazi u win.

EDIT:
Tj ne ulazi u win na 5-5-5, ali 6-6-6 hoce samo nisam testirao da li je stabilan.

Bacam se na test-ove pa javljam dokle sam dogurao.:)

EDIT2:

Koj prioritet za linX da koristim, jel ima jos nesto od podesavanja sem da biram "all" za memoriju??Problem size??

Poslednja izmena:
28k6987.jpg

Da li moze neko da mi objasni zasto mi setaju gflops-i??? Da li je on nestabilan??

Pre ovoga je radio linX i orthos(small ftt) paralelno preko sat vremena(nista nije prijavio),i kada sam 10 min kasnije pustio samo linX pukao je posle 2 min:zgran:

Posle toga sam digao nb voltazu za 50mV i dobio ovo gore na slici.

moguće da ti nešto krade procesorsko vreme linxu, digni mu prioritet pa probaj onda.

Jos nesto, primetio sam danas da dok pustim orthos i otvorim everest 5.20, u oc odeljku gdesu mi ocitavanja za fsb, fsb ume da mi padne i za 20-30mhz, sad pre 5 min pustim ponovo(ovoga puta def vrednosti), i fsb mi padne za sec na 130:zgran: sa 200, hoce i sada da seta za 10-20mhz ali onih 130 je mislim stvarno kriminalno.

Da li je ovo do napajanja ili do ploce???

Probacu sada ponovo linx sa vecim prioritetom pa javljam za gflops-e.

Sa prioritetom na "Above normal" je sto se tice gflops-a sad naizgled sve normalno.

I dalje ostaje pitanje ako neko zna zasto mi seta fsb onoliko.
Pozzz

a šta kažu drugi programi? CPU-Z?

Sa prioritetom na "Above normal" je sto se tice gflops-a sad naizgled sve normalno.

I dalje ostaje pitanje ako neko zna zasto mi seta fsb onoliko.
Pozzz

Takva je verzija everesta... stavi stariju i videces da ne seta, a i otvori lepo CPU-Z pa gledaj dal seta...

U cpu-z ne seta vise od 2-3 mhz mozda.

Ali opet, everest je novijii valjda bolji pa bi zapravo on trebao da bude tacniji jer mislim da ovi stariji programi laguju zbog opterecenja pa ne ocitavaju tacno. Nista me sto se kvaliteta izrade ne bi cudilo kad su kinezi u pitanju.

Everest je djubre :) CPU-Z je daleko pouzdaniji ;)

Koj program koristite za merenje performansi ove generacije procesora???

Probao sam sandru i setaju mi scor-ovi, lupam nekad dobijem 7K necega posle 2 sec pustim ponovo i dobijem 10K, pa 6K itd...

Phenom II X2 550 as X4 B50 @ 3.7

Konacno uspesan unlock :)
i fin overclock
:banana::banana::banana:

Prilozi

• X4 B50 @ 3.7.jpg
    X4 B50 @ 3.7.jpg
    324.3 KB · Pregleda: 626
uuuu ja sam onda imo srece 1/1 :cigar:
ScreenShot3.jpg

mislim da bas jesi imao srece. :)

a i po ovom tvoj primerak mi izgleda bolje od mog jer sam ja morao Vcore da dignem mnogo vise za stabilnih 3.7 mogao bih verovatno i na 3.8 ali bi mi onda temp. verovatno isla i do 65 :D a toliko vec ne bih da se igram
po ovome vidim da si ga testirao samo 10 min... ostavi ga malo duze :)
meni je vise puta padao posle duze od pola sata

Poslednja izmena:
Jos nesto, primetio sam danas da dok pustim orthos i otvorim everest 5.20, u oc odeljku gdesu mi ocitavanja za fsb, fsb ume da mi padne i za 20-30mhz, sad pre 5 min pustim ponovo(ovoga puta def vrednosti), i fsb mi padne za sec na 130:zgran: sa 200, hoce i sada da seta za 10-20mhz ali onih 130 je mislim stvarno kriminalno.

Da li je ovo do napajanja ili do ploce???

Probacu sada ponovo linx sa vecim prioritetom pa javljam za gflops-e.

Jesi iskljucio "Cool'n'Quiet" ??
moguce da ti to obara fsb

Vrh Dno