Šta je novo?

Retro Dream Machine

@ Suicide_samurai
Evo i ja da se javim kao stari 3dfx fan :) Imam u kuci dve V2 SLI masine, jednu V3 PCI i jednu V5500. (Da, 4 komada :D). Pazi ovako, imam SLI sa dve uparene karte i jedan SLI sa rasparenim kartama. Uspeo sam da ga poteram na Win98, Win2000 i WinXP. Znaci i kod tebe bi to moralo da radi pod XP ako si ti pisao o tome negde gore. Jedino je stvar drajvera koje trebas da stavis. Znam da sam se bas pomucio oko toga za rasparene karte, mada i uparene su mi pravile problem jer sam ih zabo u novu masinu sa AMD X2 7850BE procesorom :D Generalno ako ti XP pravi problem, postoji XP fix patch za FastVoodoo drajvere, mada to sluzi uglavnom za novije masine. Nego, tebi pisem iz jos jednog razloga - pogledao sam ti sliku masine i mislim da ti je SLI kabl predugacak i da moze da ti pravi probleme. Ja sam pravio do sada 3-4 komada raznih duzina i najbolje su mi se pokazali oni ne duzi od 7cm. Sa duzima sam imao problema kada radi SLI, boje budu isprane i dosta vise se vidi efekat naizmenicnog iscrtavanja linija na ekranu...a par puta nije htelo da radi uopste iako je pinout bio ispostovan i kontakti u redu.

Ajde uskoro cu ako me ne bude mrzelo da provalim kako da okacim slike ovde da vam pokazem ove moje retro masine ako vas zanima :D

PS. Momci svaka cast za thread, mnogo mi se dopada ;)

jel može pomoć oko izrade SLI kabla, hteo sam ja da rasturim konektor i uradio sam to, ali posle nisam bio u stanju da ga ponovo sastavim sa odgovarajućim rasporedom pinova, tj oni "zubići" nisu hteli da prođu (trebalo je baš zapeti ko sivonja) :d na kraju sam presekao potrebne kablove i izlemio odgovarajući raspored, samo izgleda da sam se za*ebao sa dužinom :D

@GloryHunter: jel može neki link do odgovarajućih drajvera za XP i Win98, koji sigurno neće praviti probleme? može i dogovor na PM.

i možeš li mi reći kako da vidim brzinu jezgra na kojoj rade kartice, pošto sam čuo da ove kartice ne rade na referentnoj brzini od 90MHz, a softver kojim sam hteo to da proverim (i klokujem :D) ne čita brzinu jezgra. Nisam kući trenutno, tako da ne znam kako se zove program :)

imam i jedno retro pitanje - koja je najjača PCI kartica (sa razumnom cenom) koju bih mogao da stavim u server, a da nije Voodoo2, pošto njih ne rasparujem? Za sad stoji onaj Matrox Millenium sa 4MB, koji nema uopšte 3D mogućnosti, ali zato ima odličan softver i multi desktop okruženje.

:wave:

Slazem se, treba zapeti kao sivonja na metalne zubice, ali veruj mi da ako lepo namestis i jako pritisnes..lepo sve zice legnu na svoje mesto. Ja sam to radio iz 3 dela, prvo duzi deo kabla pazeci gde lezu prvi i zadnji provodnik na odgovarajuce zubice, potom ona uvrnuta 4 provodnika, pa onda ostatak kabla. Bitno je da lepo namestis i jako pritisnes UNUTAR dva reda zubica necim dovoljno sirokim da pokrije celu duzinu konektora, ali tankim da moze da udje izmedju redova. Ja sam koristio pomalo nokte, pomalo tupu stranu noza sa naizmenicnim pritiskanjem izmedju redova zubica i sa spoljnih strana. Bitno je da izolacija kabla legne do dna, a zubici izbiju skroz kroz njih. Izgledace kao da je precvikan kabl, ali veruj mi da ce tanke zicice unutra biti taman izmedju zuba gde im je i mesto. Rasklopi i drugi kraj kabla taman da mozes da uporedjujes kako napreduje strana na kojoj ti radis. Ja sam po spajanju i formiranju kabla one plasticne delove koji idu preko konektora i kabla lepio super lepkom jer bi ih najcesce polomio posle 2 skidanja, a i par puta mi se iscupao kabl kad sam ga skidao sa kartica. Zato sam po pravljenju kabla i provere kontakata unimerom lepio stranu kabla na kojoj sam radio superlepkom. Do sada to mi je ispala najbolja kombinacija. Samo pazi da lepak stavljas na gornji i donji obod konektora...izbegavaj da se uvuce uz zupce da ne napravi izolaciju.
Sto se tice drajvera za upotrebu mogu da ti napisem kombinacije koje rade kod mene u mojim masinama(dve su dual boot):

Masina 1 (Dual P2 300MHz, 256SDRAM, Gigabyte GA-686DLX, mismatched Voodoo 2 SLI 12MB, ELSA Erazor III Pro VIVO 32MB AGP, Sound Blaster 16 ISA, Creative Encore Dxr2 MPEG2 decoder card PCI):
Win2000: koristim poslednje official 3dfx Voodoo 2 drajvere za win2000, u device manageru prijavljuje verziju 1.0.1.0. NIJEDNI drugi nisu hteli da rade za rasparene karte pod ovim sistemom. Naci ces ih na netu kao voodoo2-win2k-10200.exe
Win98: FastVoodoo2 4.6 drajveri
Za gledanje taktova i podesavanje vertical refresha se koristi Voodoo 2 Tweaker.

Inace ako hoces da vidis PRAVE 3dfx Glide boje moraces da koristis CRT monitor. Nijedan tft ih ne prikazuje kao voodoo 'nekad' ;) Probao sam i TN i PVA panele i nije to to. Nekad sam ulazio u igraonice i videvsi ljude da igraju Q3 arenu odmah sam po bojama mogao da raspoznam gde je 3dfx terao igru a gde ne......e to su bila vremena. Posto zurim, malo posle ti napisem za druge masine koje drajvere koristim .

Poslednja izmena:
Ok idemo dalje :)

Masina 2: (Dual Pentium 2 233MHz ali mi zbog nedostatka APIC kartice drugi procesor samo sluzi za ukras, PcChips M720, 128MB SDRAM, AWE32 ISA, PCI S3 Virge, Voodoo2 Diamond Monster 3D 2 8MB) - ovo mi nije V2 SLI masina ali koristim Win98/Win2000 sistem. Pod Win98 koristim originalne Diamondove drajvere, a pod Win2000 oficijelne 1.0.1.0. od 3dfx-a. I da, cekam da naidje jos jedna Diamond Monster od 8MB :))

Masina 3: COMPAQ Deskpro PIII 500MHz sa dodatim Voodoo3 2000 PCI jer nema AGP slota. Tu drzim Windows Milllenium i 3dfx drajvere koji datiraju iz 11/02/2000.

Masina 4: Pentium III 1GHz @ 750MHz zbog ploce SOYO BE6 440BX, 320MB SDRAM, 3dfx Voodoo 5500 AGP. Tu drzim WinXP SP3 sa Amigamerlin 3.1 R11 drajverima.

Masina 5: AMD X2 7850+ BE, 4GB DDR2, Asus M4A78Pro, ATI HD 3200 512MB shared, uparene
A-Trendove 12MB Voodoo 2 u SLI. Tu drzim WinXP SP3 32bit sa FastVoodoo2 4.0 XP edition drajverima + WinXP fix da ne bi javljalo neku wrapper gresku.

Eto to je to od moje 3dfx armije. Napominjem da su sve masine manje vise u konstantnoj upotrebi (sestra, majka, zamena za ruter, moje igranje kad se smorim :D). Na svim 3dfx masinama imam instalirano nekoliko 3dfx igara i u zadnjih godinu dve sam sigurno presao bar po dve retro glide igre na svakoj masini(kako sam koju sklapao od hardvera sto je nailazio), a neke i vise puta kao Unreal recimo.

Posto sam nabavio sve sto mi je trebalo, mogu reci da sam se sada smirio sto se tice retro hardvera, a i bio je red :) Jedino sto mi fali je jedna Voodoo 1 kartica da imam cisto kolekcije radi. Ako je neko ima ispravnu naravno, rad sam da je trampim za Voodoo 3 2000 AGP koja mi stoji u vitrini :)

@ Suicide_samurai Nadam se da sam ti pomogao sa izborom drajvera koje ja koristim. Ako ti trebaju linkovi ka sajtovima slobodno reci. E da, ako zanima ljude ovde benchmark ovih konfi...tu sam...vec imam neke cifre u Unreal-u od ranije...a mozda ako uhvatim vremena pokrenem i jos neki benchmark.

Poslednja izmena:
pomogao si mi, drajvere za Win 2000 i 98 sam već poskidao, kao i Voodoo 2 Tweaker, a sad ću i za Win Xp i to bi bilo to :) Koji je to fix za XP, pošto ne znam šta da tražim?

:wave:

fv2_fix_xp.exe cini mi se. Ali to ti treba samo za modernije masine pod XP ako se dobro secam. Znaci od P4 na vise. Stavi samo drajver, ako bude iskakao prozor sa greskom prilikom ulaska u sistem ili pokretanja igara onda ga instaliraj. Zato je najbolje da prvo probas SLI pod Win98/WinMe/Win2000. Ja preferiram WinMe za testiranje jer ima odmah USB podrsku...ne moram da se zezam kao sa 98com da bi mi flash proradio..jer tako preferiram da prenosim fajlove na retro masine. Inace ako furas P2 masinu pod XP sistemom igre dosta sporije rade. Cak sam primetio da recimo igre koje koriste 3dfx mini GL (znaci ne Glide) kao Quake 2 recimo daju skoro duplo manji frame rate pod Win2000 nego pod Win98/WinMe. I to sam provalio sasvim slucajno gledajuci testove na netu. Recimo gde je trebalo da bude 75+ fps u Q2 ja sam imao 40fps. I onda sam probao isti hardver pod Win98 i dobio 75+fps. Inace procesor je bio Pentium 2 na 300MHz. Pretpostavljam da je sto je procesor jaci efekat manje izrazen. A i nista ti ne fali da uradis dual boot masinu kao ja - sigurno je zabavnije tako - dovoljan ti je hard od 10GB za sve igre i oba sistema. Ja ih instaliram pod jednim sistemom, a mogu da pokrenem bez problema i pod drugim. Ajde srecno igranje...zelim ti dosta sati zabave u podesavanju sistema....ja znam da sam ih imao kad sam to radio kao ti :) Pa javi utiske i da benchmarkujemo ;)

hvala, našao sam i to i skinuo ga :)

za sada još uvek nemam operativnu ploču (tj Abit BE6 je u servisu, imamo muke sa zamenom elektrolita), ali kad je osposobimo, sastavljam mašinu :) Valjda se na PIII 500MHz neće osetiti tolika razlika zbog brzine procesora,a dual boot... pa razmišljao sam o tome, da iskombinujem win98 (ME sam koristio baš kratko) i win2000 ili xp.

inače, sad žalim što nisam na vreme stavio ponudu na ovo (leglo bi u dual cpu ploču ko budali šamar), aukcija je otkazana :( http://www.limundo.com/kupovina/Rac...rtice/MATROX-G45X4-QUAD-B-SNIZENO-50-/843345#

Prevara me zeznula za AWE64!!! U zadnjoj sekundi licitirao je jedan dinar više od mene za sopstvenu robu i ništa od moje AWE64. Bar sam mu rekao šta mislim :) Sad vidim na šta se Limundo svodi...

Sto se tice elektrolita, ako recimo je samo jedan naduven u sekciji oko procesora, menjaj sve te velicine (verovatno je neki veci u pitanju od 500, 1000 ili 1500uF). Ume malo da bude zeznuto razlemljivanje ako je kalaj topiv na visim temperaturama i jos presvucen lakom preko, ali kad lepo skines i ocistis kontakte nije problem nikakav zalemiti novu komponentu. Ja sam tako menjao elektrolite na dve svoje retro masine. Znam samo da je muka naci elektrolite koji su deklarisani za 6.3V i za 105C...a o low-ESR varijantama da ne govorimo. Pa sam morao da idem na 85C varijante za 10V...pa koliko potraju - bar im obezbedim hladjenje kako valja.

Sto se tice jake PCI grafike u principu ti i ne treba osim ako hoces da imas kompletno resenje u masini da imas i podrsku za Direct3D igre i pojedine OpenGL igre koje rade bolje na RivaTNT/Geforce kartama. Samo uzmes nesto sto ima dobar 2D prikaz deskopa, a mislim da je tu MATROX zakon. Cak sam i ja razmisljao da probam da se poigram sa jednom.

E da, sad se setih..ne znam jeste li pricali o tome, ali moj nedosanjani san je da vidim u originalu S3TC texture sa famoznog drugog CDa Unreal Tournamenta iz 1999 kako idu na Savage karticama. Probao sam ove nove texture sa projekta reteksturiranja Unreal-a na modernoj grafickoj i izgleda impresivno.....ali ipak retro original je retro original :)

Ja recimo drzim u jednoj V2 SLI masini AGP Riva TNT2 Ultra chip, a u drugoj neku S3 Virge 4MB koja moze da potera 1280x1024 u 24bit desktop jer inace 3 retro masine drzim povezane preko KVM switcha na jednog misa, tastaturu i 19" CRT monitor na kome mogu ko covek da furam od 640x480 do 1600x1200. Kad kevi ubacim neki malecki Atom komp u mini kucistu, onda cu i Voodoo 5 masinu da prebacim kod sebe....greota mi da se igram u 1280x1024 na TFT sto je kod nje na toj masini. Ipak je za V5 1600x1200 na CRT san snova :) u 85Hz osvezavanju naravno.

PS. Meni je greota overklokovati te retro komponente narocito ako su u dobrom stanju sto se retko nalazi. Ja sam inace overkloker godinama, ali je iskustvo pokazalo da sve moje 'glavne' masine posle 2-3 godine na koliko ih menjam zbog overkloka nisu vise stabilne kao kad su bile nove, pa ih onda prodajem dok jos rade i na fabrickim taktovima. Tacno ne znam sta bih radio da mi crkne Voodoo 5 ili neka od ovih ploca koje sam jedva nasao. Inace, u zadnje dve godine mi je proslo bar 10 Voodoo 2 kartica kroz ruke...dve sam lemeci popravio, jednu spalio i jos jednu do kraja umrtvio pokusavajuci da je sredim, tako da je saldo kod mene sada u kuci 6 operativnih Voodoo2 kartica i dve rasturene za delove i priveske od 3dfx chipova :)

Ma mani AWE kartice ako ces da se igras i sa DOS igrama. Najbolju kompatibilnost ima Sound Blaster 16. Meni je bas dosta glavobolja zadao AWE32 dok ga nisam podesio da radi i MIDI i Sound pod DOS-om. A i onda nije htelo u svim igrama tipa Prince, Supaplex, DynaBlaster.

E da, inace pod DOS-om mozes lepo da pokreces odredjene Glide igre koje direktno pristupaju Voodoo 2 ili Voodoo 1 kartici. Tipa: Carmageddon, Shadow Warrior sa 3dfx patchom, Blood sa patchom(ja ga nazalost nisam pokrenuo), kazu da moze i Tomb Raider itd. Pojedine prvobitne Glide igre rade iskljucivo na V1/V2 pod DOSom i nece pod windowsom.

A to pod limundom nemoj da te cudi. Ja sam jureci Voodoo 5 na Ebay-u gorko naucio kako su ljudi bezobrazni. Tipa, kad ne licitiram ode nesto za 30USD, a cim ja licitiram skoci i do 100USD. Zato ja na limundu uvek cekam poslednjih 30 sekundi da licitiram i uvek stavim dosta vecu cifru od max ponudjene, narocito ako mi bas treba artikal, pa ljudi koji ciganisu za po 50 dinara kad dizu ponude ne stignu da me preteknu. Jednom su mi ljudi psovali mater koji su vodili po nekoliko sati ili dana, a ja im uzeo artikal sto ti kazes u zadnjoj sekundi. Borba je borba - nema druge.

Poslednja izmena:
ma poskidali smo elektrolite, sve u nizu i našao sam odgovarajuće zamene istog napona, kapaciteta i da su do 105C, samo muka je nalemiti ih nazad na ploču, reče mi drug da je kalaj u ploči loš i da ne sme mnogo da se igra lemilicom da ne istopi sve, tako da čekam da nađe rešenje.

ja još uvek teram debelo overklokovan računar (ovaj iz potpisa) i radi bez greške, čak i van specifikacija nF2 čipseta, samo sam mu jednom već menjao elektrolite oko procesora :)

Matrox je super, bar meni, igram se sa ovim starim Milleniumom 4MB i fantastično je šta sve drajveri nude, šteta što je kartica prilično spora... A jakla PCI grafika mi treba za server, koji ima samo 1 upotrebljivi PCI slot, tako da neće primati V2 SLI kombinaciju...

@veseliburek: jel stigao Savage 4???

EDIT: Na limundu je otkupio sam svoj artikal (sa drugim nalogom), on reče da bataljuje Limundo, ja ipak mislim da mu je bilo cimanje da šalje za Kragujevac za samo 200din...

EDIT2: ako neko hoće da rizikuje na Limundu, rekao bih Matrox G400 dual... http://www.limundo.com/kupovina/Rac...p-kartice-sa-po-dva-izlaza-za-monitore/844848

Poslednja izmena:
ni traga od savagea, idem da prijavim adminu... :mad:

Ne razumem, kako je kalaj u ploci los? Na ploci bi trebalo da ostanu samo goli ocisceni padovi posle skidanja komponenti. Uzmes svoj kalaj (tj. tinol zicu) i lepo skolski nalemis sa finom lemilicom sa kontrolom temperature kondenzatore kao i svaku drugu through hole komponentu. Sekund -dva zagrevanja i to je to. A i oko procesora sem tih kondenzatora i nema nekih drugih komponenti koje bi se pregrejale. Jedino je gadno skidati i lemiti induktivnosti jer imaju veliku toplotnu provodljivost pa brzo hlade vrh lemilice. Elektroliti nisu problem - samo pazi na polaritet.

A sto se tice domacih aukcija mislim da je mentalitet vecine ljudi jos daleko od aukcionisanja u svetu. Ima ih koji napisu jeftino, povoljno i sl. i stave pocetnu cenu koja ne odgovara realnoj vrednosti i samo vrte u krug aukcije, a kad im prijateljski posavetujes/ponudis realnu nizu cenu ljute se. Ili po zavrsenoj aukciji nece da prodaju predmet pa nude visu cenu. Meni se recimo desilo da sam naleteo na lika koji je po mojoj pobedi na aukciji rekao da je vec prodao komp van limunda za vece pare - taj clan naravno vise nije na limundu. Kod nas je nekako uvrezeno misljenje da polovno mora ici po bar 75% cene novog pa kud puklo da puklo. Juce mi se ortak koji je otisao u Holandiju zali kako je kupio za 150E pre 2 meseca 22" TFT i hoce sad da ga proda da kupi veci i ne moze da nadje kupca za 100E. Svi su tamo u fazonu - polovno? Moze, za 50-70E. Ali plafon 50% cene novog. *** tamo je i drugi standard...ne moraju da se stekaju ko mi da kupe sitnicu za komp kad im zatreba....

problem je u tome što vodovi nisu spolja, nego između slojeva ploče, pa je potrebno tu napraviti spoj, tj staviti kalaj na izlaze iz kondenzatora i zagrejati u ploči da uhvati. tako sam bar shvatio. istina je da sam gledao mesta gde idu kondenzatori i ne vidim vodove spolja stvarno :S:

inače smorih se čekajući tu ploču, sad sastavljam računar od viška delova i dižem win98, pa kud puklo :) Biće k6-2 475mhz, 384MB SDRAM, Riva TNT16MB, 2 Voodoo 2 kartice, ESS Audio Drive 686B zvučna ISA slot i mreža. HDD bednih 2.5GB, al da vidim da radi :) samo da mi napajanje od 250W izdrži :S:

Daj bre sliku da vidim to cudo sa vodovima. Sa obe strane ploce. Jeste da su ploce u viseslojnoj stampi ali bas da treba lemiti unutar via (rupa)....vie su najcesce ili metalizirane ili ne. I sa strane gde se leme elektroliti najcesce jedan kontakt vodi na veliku provodnicku povrsinu - to je uzemljenje na ploci. Ako mozes da mi posaljes close-up foto ploce gde trebaju da idu elektroliti - odozgo, i odozdo gde treba da se lemi.

A na tu masinu instaliras Win98, to je 300MB i recimo Unreal/Unreal Gold...to je jos oko 600MB valjda i taman da probas Glide i SLI. Za napajanje ne brini ;) Samo proveri koliko daju grane napone. Iskustvo je pokazalo da ako 5V grana na idle daje oko 4.9V i manje, onda ce ti napajanje verovatno praviti problem pod opterecenjem.

ubiću se, jer sam ubio HDD izgleda, glava cakće i prijavljuje read error :(((( kad te neće, onda te baš neće...

Pošto nisam u mogućnosti da držim u kući full tower kućište za ovakvu konfu (mada bi glavnu držao u full toweru kad bi našao isto :S:), sređujem jedno midi tower koje je bilo ruinirano:

umesto jackova za svuk sam zalepio LE diode

prednja strana, Teac CD rezač iščupan iz IBM brand mašine, ovo srebrno je sunđer ofarban nekom srebrnom bojom koju sam našao na terasi :D

da, ima providnu bočnu :D

celo:

Znam da baš ne liči kao da je iz retro perioda, al šta ću... Unutra je ono celeronče na 433, 128mb sdrama i quantumov hard od 6gb :D. Bilo je totalno ruinirano, i dalje ima rđe unutra, moraću da ga ošmirglam i farbam, izgrebano je dosta mada se ne vidi na slikama. Ovo čudo što viri pored optike je prekidač za uključivanje, namestiću ga tako da kad se pritisne određeni deo sunđera da se upali komp, samo da provalim kako da ga fiksiram.

Što se tiče savagea, tip renovira kuću, šalje u ponedeljak :mad:

Poslednja izmena:
postoji dijagram na ploči, ja ne bi znao kako da povežem da ga nema, a nemam pojma koji je proizvođač ploče... slikaću kasnije.

Ajde i ja da se pohvalim malo sa slikama :)

Ovako je pocelo...

voodoo21.jpg

a ovako zavrsilo....

voodoo22.jpg

Na slici samo nije mrezna karta i AWE32 koji sam kasnije dodao, ali mogu da slikam kako i sada izgleda na polici na zidu. Inace je u pitanju masina:
- Dual Pentium 2 233MHz
- Mainboard PcChips M720
- 128MB SDRAM
- AWE32 ISA
- PCI S3 Virge
- Voodoo2 Diamond Monster 3D 2 8MB :D

A kuciste je preradjen sanduk za municiju nase firme Prvi Partizan iz Uzica. Bilo je bas zeznuto seci ovu bukovinu...Jedino nije resen deo za ucvrscivanje kartica koje podupirem za sada..ali otom potom. Masina radi kao sat - vec sam presao na njoj Terminator Future Shock i igrao malo Unreal po ko zna koji put.

@GloryHunter: odlična ti je mašina, sviđa mi se kako si ga osmislio, prosto mi dođe žao što mašina nema još jedan V2 i nekog Matroxa (ili nešto drugo bolje od tog Virge-a), al' ako si se ovoliko potrudio, biće i to, pretpostavljam :)

ja sam danas saznao jednu zanimljivu stvar - digao sam na serveru Win XP (poludeo sam uz Win2000, loš remote desktop i konstatno pucanje mreže), i prepoznao je 3.93GB, tako da od one priče da XP prepoznaje maximalno 3.25GB nema ni govora :) Jel ima neko objašnjenje za ovo?

:trust: prvi put čujem za tako nešto

i dalje iščekujem savagea...

čitao sam o tome na forumu, i onda je drug kupio 4GB DDR2 i za divno čudo, imao je 3.25GB prijavljeno, a 768MB je negde odlutalo :d

Ja sam to resio ovako: posto sam zamenio hardver u sestrinoj masini i uzeo 4GB DDR2 HyperX, ali i plocu sa integrisanom grafickom kartom ostao je stari hard sa sistemom WinXP 32bit sa svim softverom za studije sto joj treba. U BIOS-u podesio da graficka koristi maksimalnih 512MB od RAM memorije; sistem prijavljuje 3.25GB i sve u svemu samo sam 256MB memorije na gubitku :D Bar dok ne predje na neki 64bit sistem. A to ce se desiti kada budu napravili drajvere da Voodoo 2 SLI radi pod Win7 recimo :) jer drzim V2 SLI u toj masini.

tako je i moj drugar radio, dok nije uzeo neintegrisanu grafičku, sad je bacio malo memorije, al šta da se radi :d samo ne shvatam kako ova ploča nema taj problem :D

debelo zabrazdismo u offtopic, al nadam se da ću već koliko sutra imati nešto novo da prijavim :)

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    31.4 KB · Pregleda: 77
ne znam, jel to procesor vrši adresiranje memorije? ako je odgovor da, onda je to verovatno to i razlog :)

i moja GA-5AX prima mnogo memorije, tj najviše sam poterao 640 (2x256 i 128), više nisam imao, a procesor ubogi K6-2 :d

Nazad
Vrh Dno