Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@marko_n

Pa ovo su isto poslali i ludilo_srbija, izgleda da imaju jedan šablon i samo ga šaltaju! :d

Ma nema ništa od podizanja protoka koliko ja vidim, samo mandaju!

Posto uvek kasne, sto se svega tice, ja se nadam da ce mozda biti nesto od 1-og decembra. Nemam nikakvu tacnu informaciju, cisto pretpostavka.

A vidis meni poslali malo drugaciji mejl, mozda iz razloga sto imam 064 postpaid, identifikaciju poziva, ISDN.. Mozda bas ne salju svima isti mejl . Ha ha, jadni su skroz. ;)
Ja se razmisljam da im posaljem mejl da najverovatnije u bliskoj buducnosti vise necu biti njihov ADSL korisnik. Mozda im i bude zao. ;)

Poslednja izmena:
odg

Ukljucili su mi ADSL nakon 10 dana od zahteva. Nije lose. Kada se uzme obzir koliko neki cekaju.
Dobio sam neki crno-crveni- ruter Pirelli. Ne znaci mi mnogo ime. Valjda nije neko "smece"???

Danas od kada su mi ukljucili adsl, nemam signala na fiksnom. Tj. linija nije zauzeta (Kada nazovem s mobilnog telefon zvoni ), ali nemam signal ne cuje se nista.:wall:

Poslednja izmena:
Ukljucili su mi ADSL nakon 10 dana od zahteva. Nije lose. Kada se uzme obzir koliko neki cekaju.
Dobio sam neki crno-crveni- ruter Pirelli. Ne znaci mi mnogo ime. Valjda nije neko "smece"???

Danas od kada su mi ukljucili adsl, nemam signala na fiksnom. Tj. linija nije zauzeta (Kada nazovem s mobilnog telefon zvoni ), ali nemam signal ne cuje se nista.:wall:

Epa sad.... oces i telefon i ADSL :d
Salim se, verovatno je lose povezan spliter ili je neispravan

Probao sam da sve iskucim samo da mi kabl za telefon ostane i ne radi! ne znam koja im je to fora.

Nema signal za fiksni :( a imam adsl

Meni se to desilo pre 4, 5 dana.
Dva dana im je trebalo da dodju.
Najbolje da sto pre pozoves telekom. ;-)

Meni na CLICK 1 povećana brzina, malopre sam skinuo 700MB za nekih 34 minuta. Posle probam speedtest kad ono??????

Prilozi

• Brzina.gif
    Brzina.gif
    31.4 KB · Pregleda: 154
Ja se nadam da se covek ne zeza. Mislim i da je proslo povecanje, bilo tako nesto za vikend ako se dobro secam.

Ponovio sam i opet isto samo nije mi jasno koji bi to paket bio 4M/512. Jedino što sam primetio danas oko 6 kad sam stigao kući da sam morao da resetujem modem da bih mogao da se konektujem jer mi je stojalo ono "no internet conection".

Prilozi

• Brzina2.gif
    Brzina2.gif
    26.5 KB · Pregleda: 68
Ponovio sam i opet isto samo nije mi jasno koji bi to paket bio 4M/512. Jedino što sam primetio danas oko 6 kad sam stigao kući da sam morao da resetujem modem da bih mogao da se konektujem jer mi je stojalo ono "no internet conection".

Pa mozda hoce da imaju bolju ponudu od SBB-a, jer je kod njih paket 4/256

Ja reče da je upload jadan i tamo i ovamo i da bi me više obradovali sa boljim uploadom od SBB, nego downloadom. :) Ako je to Click1, onda će Click2 verovatno biti 6144/768, ne bih se bunio ni protiv 8192/768 za ~2k dinara, ali mi to već zvuči previše dobro za Telekom! :D

Koliko vidim niko, nista slicno nije primetio sto se tice povecanja. Moguce je da je u pitanju neka njihova greska

Verovatno greska. Mada bilo bi lepo da od ponedeljka svi dobijemo makar neki speedup.

Nisam rekao tacno kog ponedeljka :D

Poslednja izmena:
Mislim da moraju da povećaju, hajde da je to razlika +- pola megabita za download, nego SBB ima 4 puta jaču ponudu za iste pare!! Do sada im je ponuda koliko toliko bila izjednačena, pa ne verujem da ovo ovako može još dugo. Apsolutno sve koje poznajem koji imaju ADSL i mogućnost da pređu na SBB, razmišljaju ozbiljno o prelasku.

Do sad ga je bilo još u manje gradova, pa im je Telekom parirao cenama, a i WiFi je stigao u svako selo, tako da... :) Videćemo...

SBB se koliko sam čuo upušta uskoro u fiksnu telefoniju, VIP i Telenor ih uspešno zakopavaju na polju mobilne telefonije. Mislim da ipak polako prolazi vreme u kojem su mogli da se ponašaju monopolistički i da ih baš zabole za 5-10% korisnika koji će preći kod drugog provajdera.

Poslednja izmena:
U ponedeljak sam bio do Telekoma i u prici sa radnicima rekli su mi da ce do nove godine sigurno duplirati neke brzine paketa u dolaznom (download) smeru ali nije sigurno da li ce to isto uciniti i za upload. Pritisao ih je SBB ovim novim ubrzanjem pa moraju , hteli ne hteli, da odgovore.
Takodje, vise puta odlagana, akcija zamene modema i rutera za nove rutere koji podrzavaju triple / quadruple play bi uskoro trebala da pocne.
Ako mene lagali lazem i ja vas :)

Poslednja izmena:
Čak i da se obistine reči radnika, mrka kapa, nažalost.

Mozda je i tako ali to je vise izuzetak, a ovo sto sam ti ja napisao manje vise pravilo kod ADSL-a u Srbiji.

Nije izuzetak, barem kod telekoma. Znaci svi koji su uradili speedUP kada nisu ni postojali veci paketi od 2mb, overhead im je ostajao eleminisan i sa danasnjim paketima, a to covek upravo hoce da ima, punih 4mb kao i ja. Problem je sto je on vec na paketu 4mb a speedUP nece da radi na tom paketu, pa mora da se spusta na manji paket da bi mogao uopste da aktivira uslugu.

A koja ti je prethodna brzina bila???

nekako bi mi bilo logicno da do/oko nove godine odrade neko ubrzanje... nesto ne verujem da ce biti za 4 puta, najverovatnije 2...

inace bih hteo da naglasim da je zbog iskoriscenja linije izmedju adsl-a i kabla sad razlika, ne 4, vec oko 4.5 puta...
1Mbit adsl ~ 105KB/s
4Mbit kabl ~ 480KB/s

Ajde provari danas kakva je situacija.

Ja sam nasao kombinaciju za adsl, platis liku 100 jura, ti uplatis najmanji paket a on ti poveze 16 mega u centrali. :):):):)

Ja sam nasao kombinaciju za adsl, platis liku 100 jura, ti uplatis najmanji paket a on ti poveze 16 mega u centrali. :):):):)

Javno priznanje krivicnog dela:eyebrows:
Prvo ce da te odvedu malo u stanicu na jedan informativni razgovor:smack:
A posle toga pocni da razmisljas o statusu Svedoka saradnika
:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

Izvinjavam se ako je neko već pitao ali stvarno nemam vremena da pretražujem 120 stranica teme.
Komšija i ja delimo konekciju preko rutera. Do skora smo imali Huawei a sada je on uzeo neki novi JetSpeed od intracom-a. E sad,nedavno nam se prikačio još jedan komšija pa smo morali da remapiramo portove na huaweiju i to je lako išlo sa standardnom admin/ztonpk šifrom. Ali na ovom ta šifra ne radi uz to korisničko. Probao sam čak i admin/admin ali nije uspelo. Pored ove postoji i korisnički nalog telekom/telekom ali pomoću njega ne mogu da remapiram portove već služi samo za neka osnovna podešavanja.
Ovaj ruter je inače spreman za IPTV pa od 4 porta koja su na njemu dva služe za net a dva za IPTV. Ako neko zna user i pass molim vas neka napiše, hitno nam je. Hvala unapred.

@Homerjunior

Ukoliko ti radi korisnicki nalog telekom / telekom onda verovatno imas isti admin nalog kao i ljudi koji su dobili novi Discus a226 ruter . user Shexpir nam je otkrio sifru tako da bi za naprednija podesavanja probaj da se ulogujes kao

admin / tzlkisonpk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno