Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možda, možda... :p

Ovaj, na kraju krajeva, neka koriguju cena Click paketa i dovoljno je... Makar meni. Recimo, bio bih zadovoljan ako bih svoj Click 2 paket plaćao oko 1000 dinara. Pustih li snova, mm? :)

U pitanju su Pirelli Discus DRG A226G :)

drg_a226m_210.jpg

Yeah, komsija mi je dobio jedan ovakav. 4Lan+Wifi

I ja u petak dobih jedan ovakav primerak u Obrenovcu, cekao sam jedno 4 meseca da se stvore tehnicke mogucnosti :banana::banana::banana::banana:
So far so good, lepo radi na 1Mbit i vise sam nego zadvoljan.

Ja od samog pocetka imam telekom adsl(mislim njihovog pocetka maloprodaje) Nijedan prekid neta u ove 3 godine nisam imao, uvek maksimalna brzina i dok je bio 512 a i sad dok je 2mbita. Cekacu jos mesec dva da vidim dal ce da ubrzaju ili spuste cene, ako ne odo ja na ikom za iste pare koliko sad placam osnovnu kablovsku i 2mbita internet, dobicu 4mbita, + paytv.

Ja od samog pocetka imam telekom adsl(mislim njihovog pocetka maloprodaje) Nijedan prekid neta u ove 3 godine nisam imao, uvek maksimalna brzina i dok je bio 512 a i sad dok je 2mbita. Cekacu jos mesec dva da vidim dal ce da ubrzaju ili spuste cene, ako ne odo ja na ikom za iste pare koliko sad placam osnovnu kablovsku i 2mbita internet, dobicu 4mbita, + paytv.

U sličnoj sam dilemi. Ako uskoro ne bude vesti da će bar da dupliraju brzine (ili prepolove cene), verovatno odoh na SBB. U principu, nisam download freak, pa mi brzina down linka nije toliko bitna, a upload je slab i tamo i ovamo. Plaši me SBB, imao sam već jako loše iskustvo sa njima i mogu opušteno da zamislim scenario da mi net ne radi po nedelju dana (dok se oni smiluju da dođu i vide u čemu je problem), dok na ADSL-u za 3 godine takođe nisam imao nijedan prekid. S druge strane, iako mi download ne znači preterano puno, ipak je čak 4 puta veća brzina kod SBB-a za iste pare! Nisam ni sam siguran šta da radim... :S:

Poslednja izmena:
Da li se neko seca kada je Telekom zadnji puta povecao brzine svog ADSL-a.
Daavno bese, mogli bi malo da ga dignu!:d

Da su face u Telekomu (a nisu ) mogli su nas pocastiti kakvim dupliranjem brzina, kako bi nam dani svinjskog gripa prosli u zdravlju i surfovanju! Mislim ako vec uvode vanredno stanje i proglasavaju epidemije mogli su i da pritisnu Telekom! Geek!:)
Od sramote sa SBB ovim warp brzinama kad me pitaju kakav net koristim a ja slazem da ni nemam komp ! :guitar:

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Upravo su mi bili iz Telekoma i zamenili onaj krš od modema (Aolink). Dobio sam JetSpeed IAD-Wp2. Interesuje me da li mogu da isključim wireless, pošto još uvek nemam uređaj za to i ne treba mi. Ionako je dosta zračenja oko nas, kontam bar to da isključim... :)

Pozdrav svima. Upravo su mi bili iz Telekoma i zamenili onaj krš od modema (Aolink). Dobio sam JetSpeed IAD-Wp2. Interesuje me da li mogu da isključim wireless, pošto još uvek nemam uređaj za to i ne treba mi. Ionako je dosta zračenja oko nas, kontam bar to da isključim... :)

Može se isključiti. Ja sam jedan takav juče postavio. Odeš na 192.168.1.1 uloguješ se sa telekom/telekom i u opciji wireless imaš opciju disable.

Ovi iz SBB su pravi kraljevi!
Imaju paket od 60Mb/s:,,:
A mi iz Telekoma cemo verovatno jos da budemo na 1Mb/s:crash:
Koliko je 60 vece od 1???:zgran:
A jos je SBB krenuo sa reklamama na tv-ma sa nacionalnom frekvencijom i to u udarnim terminima:guitar:
J****e ih njihove prve tri pretplate od 1 din!
Samo se nadam da nece narod potrcati kao muva na g***o!
Samo kad pomislim na mojih 1450din mesecno za 1Mb!!!:crash:

ja bih samo opet glasao za opciju 1024/128 za 600 dindzi mesecno! onda mi i ne treba brzi internet!

Apsolutno se slazem sa vama!!!
600 din bi bilo sasvim realno s obzirom na ono sta nam i koliko pruzaju!!!:mad:
Nekako bih mogao progutati i 18%na taj iznos koji ide gospodinu Mladjanju Silobadu:D
Mada mozda i ne bih-sa psiholoske strane i to bi me nerviralo posle eventualno mesec dana!!!!
Kao da sam na dial-up. Sto rece jedan clan-ne smem nikom reci da imam net!!!
hahahahahahahahahahahahahaha

Ne znam vala sta rade,ali meni veci telefonski racun nego racun za struju,dok sam imao 2 mbit,racun sa svim porezima 4500
sad kad sam preshao na 1 mbit,racun ne silazi ispod 2800
Stvarno nemaju milosti

Poslednja izmena:
Ne znam vala sta rade,ali meni veci telefonski racun nego telefon za struju,dok sam imao 2 mbit,racun sa svim porezima 4500
sad kad sam preshao na 1 mbit,racun ne silazi ispod 2800
Stvarno nemaju milosti

A za manje para 4MB kod SBB-a :-devil-:
Samo napred :smash:

@jaygee, filipfg i vuki83 - ja ga trenutno placam 695 kod beotela... ***, pitanje je dal cu ikad imati sanse za SBB (mozda ako se preselim), a bilo mi da sto jeftinije prodjem (posto sam i ovako dekintavos), pa uplatih onih 6+6 i sad sam "miran" godinu dana... znam da retardi iz beotela umeju da ****, ali uz malcice dovijanja se sve dovede na mesto :d

Od sramote sa SBB ovim warp brzinama kad me pitaju kakav net koristim a ja slazem da ni nemam komp ! :guitar:
:laugh::laugh::laugh:

Najvise mi bi odgovaralo kad bi bio 2048/256 1000 dinara. Jaci mi ni ne treba nesto (ako mi zatreba uzecu) al bitan mi upload.

Baš si skroman... red bi bio da više podignu upload bar na 768, recimo paket 4096/768 za 1500din i ostajem, u suprotnom aj' zdravo! :)

Poslah im jutros mejl na [email protected] i odgovorili isti dan:
Поштовани,

тренутно не постоје прецизне информације о повећању брзина Пакета услуге ADSL.

Телеком Србија а.д. свакако мисли на своје верне, постојеће, кориснике услуге ADSL и истима периодично организује Кампање у оквиру којих остварују погодности приликом коришћења других услуга Телекома Србија а.д, у одређеном временском периоду. До сада смо нпр. нудили Kампањe бесплатних услуга: Speed up-a, IPTV, prepaid 066 SIM картице, Omnifon, којом су обухваћене додатне услуге: Идентификација позивајућег претплатника, Преусмеравање долазних позива-безусловно, Конференцијска веза три учесника, Позив на чекању.

С поштовањем, Телеком Србија а.д.

Pitam ih kada će da podignu brzine, oni omnifon, 066 SIM kartice! :wall:

@marko_n

Pa ovo su isto poslali i ludilo_srbija, izgleda da imaju jedan šablon i samo ga šaltaju! :d

evo odgovora sa Telekomovog mejla. Znaci jos uvek nista, i ko zna kada ce biti.

Поштовани,

тренутно не постоје прецизне информације о повећању брзине Пакета услуге ADSL. Телеком Србија а.д. благовремено ће обавестити своје кориснике о свим променама везано за дуплирање брзина услуге ADSL путем средстава јавног информисања и сајта:

http://www.telekom.nadlanu.com/

Детаљније информације о ADSL Пакетима Телеком Србије а.д. можете погледати на нашем сајту на адреси:

http://www.telekom.nadlanu.com/isp/Privatni/Cenovnik.aspx?ac=solo&br=1

С поштовањем, Телеком Србија а.д.

Ma nema ništa od podizanja protoka koliko ja vidim, samo mandaju!

Poslednja izmena:
Kad odem na telekomov site da promenim brzinu ADSL paketa neshto mi nije jasno:
ulogujem se normalno preko tel. broja i shifre korisnika pa imam izbor paketa a ispod njega opciju
"Saglasnost za realizaciju maksimalne moguće brzine:" - shta ona pretstavlja ??
Objashnjenje im je nejasno:
Ukoliko željena brzina ne može da se realizuje, odabirom opcije "Da" dajete saglasnost za realizaciju maksimalno moguće brzine na vašoj opremi. U ovom slučaju će biti naplaćen paket koji se zaista realizuje. Odabirom opcije "Ne", ukoliko nema tehničkih mogućnosti za željenu brzinu, zahtev će biti odbijen.

Jel to opcija da ako placam 2mbps da i imam 2mbps a ne 1.8 mbps ili ne ?? Poshto sad naprimer placam 4mbps a imam samo 3.4-3.5mbps a vidim da ima korisnika na ADSL-u kojim ovaj isti paket radi normalno na 4mbps....

Poslednja izmena:
Koliko ja kapiram, ako si trazio 4 mbps, a to ne moze da se realizuje zbog kvaliteta linije, onda te automatski spustaju na prvi nizi paket koji postoji, a to je 2 mbps.

Kad odem na telekomov site da promenim brzinu ADSL paketa neshto mi nije jasno:
ulogujem se normalno preko tel. broja i shifre korisnika pa imam izbor paketa a ispod njega opciju
"Saglasnost za realizaciju maksimalne moguće brzine:" - shta ona pretstavlja ??
Objashnjenje im je nejasno:
Ukoliko željena brzina ne može da se realizuje, odabirom opcije "Da" dajete saglasnost za realizaciju maksimalno moguće brzine na vašoj opremi. U ovom slučaju će biti naplaćen paket koji se zaista realizuje. Odabirom opcije "Ne", ukoliko nema tehničkih mogućnosti za željenu brzinu, zahtev će biti odbijen.

Jel to opcija da ako placam 2mbps da i imam 2mbps a ne 1.8 mbps ili ne ?? Poshto sad naprimer placam 4mbps a imam samo 3.4-3.5mbps a vidim da ima korisnika na ADSL-u kojim ovaj isti paket radi normalno na 4mbps....

ADSL ima gubitak od oko 20 % te 4*0.8=3.2 mbps...tako da je tvoja brzina od oko 3.4 mbps uredu.
Pozdrav

Koliko ja kapiram, ako si trazio 4 mbps, a to ne moze da se realizuje zbog kvaliteta linije, onda te automatski spustaju na prvi nizi paket koji postoji, a to je 2 mbps.

Ajde sachekacu da se josh neko javi ali ja sam nekih 300 metara udaljen od poshte tako da verovatno moze da izvuche i 16mbps a to njihovo objashnjenje mi uopshte nije jasno.

ADSL ima gubitak od oko 20 % te 4*0.8=3.2 mbps...tako da je tvoja brzina od oko 3.4 mbps uredu.
Pozdrav

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1972313&postcount=1115

:wave:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno