Šta je novo?

Windows 7 - hardver, drajveri...

3550 bre,radi sto posto,evo meni sb live 5.1 matori radi super.Moras namestiti lepo koji output da bude default,a ja otkad imam ovu zvucnu,ja samo kx drivere koristim.
Znaci slusaj sad proceduru.
Instaliras,restartujes,nece da radi.Iz startup-a odznacis kx mixer,restartujes,onda rucno nadjes kx mixer,pokrenes ga u compatibility modu za win xp npr,i stavis opet u startup-u da se dize sa winom.
E sad,moras da vidis gde ti "baca" izlaz.Imas wave out 2/3,onda 4/5,i 6/7,onda SPDIF i master mixer.Poigraj se sa time,kod mene je SPDIF default izlaz.
Kasnije nasviraj buffer-e na maximum,sve vrednosti i to je to.

Prilozi

• 0001.jpg
    0001.jpg
    251.1 KB · Pregleda: 99
Poslednja izmena:
3550 bre,radi sto posto,evo meni sb live 5.1 matori radi super.Moras namestiti lepo koji output da bude default,a ja otkad imam ovu zvucnu,ja samo kx drivere koristim.
Znaci slusaj sad proceduru.
Instaliras,restartujes,nece da radi.Iz startup-a odznacis kx mixer,restartujes,onda rucno nadjes kx mixer,pokrenes ga u compatibility modu za win xp npr,i stavis opet u startup-u da se dize sa winom.
E sad,moras da vidis gde ti "baca" izlaz.Imas wave out 2/3,onda 4/5,i 6/7,onda SPDIF i master mixer.Poigraj se sa time,kod mene je SPDIF default izlaz.
Kasnije nasviraj buffer-e na maximum,sve vrednosti i to je to.

opet nisam uspeo :(
skinuo sam verziju 3548
isto kao i tebi mi vidi karticu, ali ne daje nikakav zvuk...

nisam shvatio deo iz startapa odznacim ?
u startapu nemam nista... ? !

slika govori vise od 1000 reci :p

KX 3550

EDIT:
Po defaultu kad se instalira KX on prebaci front na rear speaker.Odznacis to

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    369.1 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
Danas sam kupio stampac Epson Stylus DX8450. Moj sistem je win 7 x64.
Kada ga spojim preko usb-a komp ga nadje i kaze unknown device. Pokrenem snimanje drajvera i oni se kao snime i sada ide zavrsna faza taj softver sto snima drajver kao kaze proverite da li je stampac upaljen i da li je povezan na PC,i on ce ga sam naci i namestiti port. Naravno on to ne uradi i kaze da verovatno nisam spojio. Ispod ima i opcija manual ali kada idem na nju nema usb kao opcija. Probao sam com1 i druge i on kao snimi ali naravno stampac se ne odaziva kada nije na tom portu.

Moze pomoc? ;) :S:

Poslednja izmena:
Zna li neko gde mogu da skinem drajvere za ViewSonic VA2226w(trazio sam na njihovom sajtu ali nema, mada sam i na visti morao da koristim neke modifikovane jer ni za vistu nisu imali)? Da li je moguce da zbog losih drajvera za monitor ne mogu da namestim osvezenje na 60Hz? Pokusao sam da namestim preko nvidia control panela, i pokusao sam i sa drajverima koje sam koristio na visti ali mrka kapa. Inace graf. je 8800gt(191.07)

Danas sam kupio stampac Epson Stylus DX8450. Moj sistem je win 7 x64.
Kada ga spojim preko usb-a komp ga nadje i kaze unknown device. Pokrenem snimanje drajvera i oni se kao snime i sada ide zavrsna faza taj softver sto snima drajver kao kaze proverite da li je stampac upaljen i da li je povezan na PC,i on ce ga sam naci i namestiti port. Naravno on to ne uradi i kaze da verovatno nisam spojio. Ispod ima i opcija manual ali kada idem na nju nema usb kao opcija. Probao sam com1 i druge i on kao snimi ali naravno stampac se ne odaziva kada nije na tom portu.

Moze pomoc? ;) :S:
Na XP sam imao problem sa HP štampačima da sistem ne može da instalira HP drajvere (kaže da nisam upalio/priključio štampač), ako je windows pre toga sam prepoznao štampač i instalirao generičke drajvere. Jedino je pomogla totalna deinstalacija uredjaja, a zatim praćenje uputstva za instalaciju korak po korak. Samo ovo mi pada na um, pa probaj.

Kako da uklonim flopi drajv, a da ga ne ugasim u BIOS? Nema ga u kućištu bar tri godine, ali to ne sprečava sedmicu da ga uvrsti u spisak drajvova. Brisanje u device manageru ne deluje, vrati ga posle restarta.

Poslednja izmena:
Probaj da ga Disable-uješ u Device manager-u, nemoj ga brisati.

A zašto ga ne bi ugasio u BIOS-u kada ga već fizički nemaš niti koristiš?

Ni disable ne radi, a ne bih ga gasio u BIOS... koga zmija ujede i guštera se plaši...

Dokle god se flopi nalazi uključen u BIOS-u, windows će ga prepoznavati, ma šta ti radio.

Poslednja izmena:
Pa neće čovjek da ga dira u BIOS-u :)

Mislim, nije neki problem, nije ustvari problem uopšte, sve dok ne kliknem greškom na flopi, pa čeka malo da se sistem povrati. Mada, tom logikom treba da mi prijavi i dva IDE drajva, još 6 SATA, ukupno 128 USB uredjaja po portu... ako nema uredjaja, a to se bar lako detektuje, ne prijavljuj gluposti...

Zaboravite, ima važnijih pitanja... Tnx

Flopi je jako star standard i ne postoji način da se testira da li uređaj prisutan ako se ne proba direktan pristup. Krajnje je vreme da izumre...

Imam problem sa zvukom. U sound manageru svi zvucnici rade na testu, ali u bilo kom drugom slucaju rade samo prednja 2 zvucnika. Vidim da mnogi imaju ovih problema po netu a resenja nema nigde. Kartica je integrisana a sistem 7 64bit. Probao sam sve realtekove hidef drivere i nista ne pomaze.
Ima li nekoga da je resio ovaj problem?

Poslednja izmena:
Ne mogu da nadjem drivere za tv karticu. Model je Items tv ITV-300. Cip je connexant bt878
Kad pokusam vistine drivere da instaliram javlja da ne nalazi tv kartu. U device manageru je "multimedia video controller"
ako neko slucajno ima istu...

Ne mogu da nadjem drivere za tv karticu. Model je Items tv ITV-300. Cip je connexant bt878
Kad pokusam vistine drivere da instaliram javlja da ne nalazi tv kartu. U device manageru je "multimedia video controller"
ako neko slucajno ima istu...

Probaj DScaler: http://deinterlace.sourceforge.net/index.php

Skini i instaliraj Experimental (4.1.19) izaberi karticu i tjuner sa liste pri pokretanju i trebalo bi da radi, bez drajvera. Ako nema tvoje na listi, probaj sa generic, posto bi program trebao da podrzava sve kartice sa 878 cipom.

Imam problem sa zvukom. U sound manageru svi zvucnici rade na testu, ali u bilo kom drugom slucaju rade samo prednja 2 zvucnika. Vidim da mnogi imaju ovih problema po netu a resenja nema nigde. Kartica je integrisana a sistem 7 64bit. Probao sam sve realtekove hidef drivere i nista ne pomaze.
Ima li nekoga da je resio ovaj problem?

Pokreni Realtek HD Audio Manager, mozes iz Control Panela ako ti ne trci non-stop, pa onda Speaker Configuration -> Speaker Fill i to je to. Naravno, podrazumeva se da si sistem konfigurisao kao 5.1.

Poslednja izmena:
da li postoji drajver za laserski stampac canon lbp 2900 64-bitnu verziju win 7?!? na canonovom sajtu ima samo za xp x64, a za win7 ima samo za 32 bita....

DScaler kaze no video signal found

Sto se tice opcije speaker fill, za to sam znao ali tada se na preostala 3 zvucnika cuju samo neki tonovi, tj ne cuje se normalan zvuk. Ako si tako i ti podesio znaces o cemu pricam.
Hvala u ss. pozdrav :)

Proveri da li je kao video source odabran Tuner. Nisam trenutno kod kuce, pa ne mogu da vidim opcije, ali trebalo bi da radi. Proveri malo podesavanja.

Sto se tice Speaker Fill opcije - tako je na sedmici, sad bas citam u drugoj temi. Dok Realtek ne sredi drajvere, to je to :) Probao sam ranije i ako se dobro secam, centralni je radio ok, a rear su nesto cudno svirali kao sto kazes.

Postoje li drajveri za onaj nesrećni SezamPro USB ADSL modem i gde mogu da se skinu?

Neko probao Theater 550 karticu(ati 550 pro tv tjuner) u Windows-u 7?Vidim da drajvera nema ni za jednu ati tv karticu za win7, a kako mi je to primarni tv u sobi ne bih da instaliram sedmicu samo da bih utvrdio da vistini drajveri ne rade.

Neko probao Theater 550 karticu(ati 550 pro tv tjuner) u Windows-u 7?Vidim da drajvera nema ni za jednu ati tv karticu za win7, a kako mi je to primarni tv u sobi ne bih da instaliram sedmicu samo da bih utvrdio da vistini drajveri ne rade.
Radi bez problema na 64-bitnoj, ne znam za 32 ali mislim da ne bi trebalo da pravi neki problem....Vec pri instalaciji nalazi i instalira drajvere (neku matoru verziju) ali meni nije hteo da nadje ni jedan kanal (kablovska), pa sam instalirao drajvere od viste 64-bit bez ikakvih problema...

Vrh Dno