Šta je novo?

Novi best buy!

Jel ovde neko valja te LcPower-e kad ih gura u svaku temu i hvali na sav glas?

Ja licno uvek gledam da prodjem sto bolje sa odnosom kvalitet/cena, a realno gledano to je sada moguce sa corsair-om. Gledajuci cenu njihovih napajanja, garanciju, kvalitet...sve je jasno. Procesori, konkretno mainstream klasa, sve manje trose, graficke isto tako, sve je manji tehnoloski proces proizvodnje pa samim tim i potrosnja i zagrevanje a sa tim i potreba za slabijim napajanjem. Gledao sam na netu, a evo i link http://www.youtube.com/watch?v=zlL4aombWyo da i7 920 i gtx295 u vantage testu trose oko 350w, dok ista konfiguracija sa 5870 trosi oko 250w, pa pogledajte i u moja konfiguracija pa vidite sta je pokretao cm 390 koji ima samo 18a na 12v...hocu da kazem da bilo koje iole bolje napajanje sa bar 30a na 12v moze da pokrece 90% racunara koje mi obicni korisnici imamo. Ja sam postavio temu za cx400 jer mislim da za tih 4200 rsd nema bolje. Eto opet je u igri i taj famozni lc6600gp2 koji je oko 1000 rsd skuplji, kraca garancija a moze sve sto i taj cx400.

Ma dobro je sto si postavio temu; barem ja sam ti zahvalan, jer nisam bio ni obratio paznju na to napajanje. Samo ima jedan problem koji se ponavlja iz threada u thread. Neko postavi Laci dobro pitanje; neko drugi u medjuvremenu opljune po LC-u; onda Laca odgovori pljuvacu, a odignorise onog ko je postavio normalno pitanje...

Imali smo ovo:
laca12 je napisao(la):
LC6600GP2 je u svim detaljima ozbiljnije i jace napajanje od navedenog Corsaira.
Vrlo neodmerena izjava, ako nije zasnovana na konkretnom znanju cinjenica. Na to dobijamo veoma konstruktivan i mudar komentar:
garson je napisao(la):
Posto je LC6600GP2 relativna nepoznanica tesko je tvrditi da li je ili nije ozbiljnije od nekog drugog napajanja.
Corsair CX400 jeste relativno slabo, ali je prilicno ozbiljno uradjeno napajanje (Seasonic S12II platforma).

Zatim ide opsti vapaj za informacijama:
Matori je napisao(la):
Da, stvarno. Bas sam sinoc shvatio da ja ustvari NIKAD nisam video review nekog LC Power napajanja. Odem i probam jonnyguru, hardwaresecrets, anandtech...
Niđe ništa!
Pa pitanje upuceno direktno Laci:
jozza je napisao(la):
@laca: pa shta je na kraju u 6600gp2?
Na koje Laca ocito i ne pomislja da odgovori...

Pored svega ovog sto sam ja citirao, bilo je i raznoraznih "šumova". Da nije bilo tih šumova, da li bi nam Laca dao neke činjenice u prilog svoje, po meni, veoma obavezujuce pocetne izjave? Ne mozemo znati. Svako moze imati sopstveni guess, ali ne mozemo znati...
Vidmo se u sledecem threadu :type:

:) Mada znam da nema neke veze sa "lupanjem", al ama bas ni jedna stavr koju si napisao nema veze sa istinom, ali objasnjavanje bi odvelo i suvise daleko. Zanimljivo je samo sa kakvom sigurnoscu iznosis te podatke tako da bi neko mogao da pomisli da "poznajes tematiku".
LC Power http://www.lc-power.com/

* OEM: Unknown
Ozeanos LC8650 V2.2 ~39A
* OEM: Huntkey
Super Silent LC6350 ~15A
Super Silent LC6420 ~20A
Super Silent LC6550 ~24A
Super Silent LC6550 V2.2 ~NG
Super Silent LC6600 V2.2 ~29A
Silent Giant LC6420G ~NG
Silent Giant LC6420GP ~NG
Silent Giant LC6420GP V2.0 ~28A
Silent Giant LC6550G ~NG
Silent Giant LC6550GP ~31A
Crown LC6550C ~19A
Titan LC6560T ~NG
Green Power LC6600GP2 V2.3 ~36A
* OEM: Andyson
Scorpio LC6480S ~NG
* OEM: Channel Well Tech
Hyperion LC8700 ~56A
Arkangel LC8850 ~60A
Legion LC1050 ~NG
Monolith LC1200 ~NG
Izvor guru3d
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=205763
jel i oni lupaju?

Znao sam samo za Hyperion 700W da valja, al' vidim ima tu josh po neko dobro. Ali su skoro svuda naduvali snagu.

Sad neshto gledam cene, Silent Giant LC6420GP V2.0 ~28A@12V koshta 40e, pa mislim da se ipak vishe isplati Cors cx400 sa svojih 30A@12V za 400din vishe.

A ona novija verzija V2.2 ima 14A i 12A na dve 12V grane. Loshije nego shto sam mislio. Jedino ozbiljno napajanje (ispod 500W) od LC-a je Scorpio LC6480S (Andyson). Gledao sam neke testove sa merenjem pada napona u toku opterecenja 12V grane, i ovo ispade za dlaku bolje od Seasonic S12II 500W napajanja, dodushe sa malo manjom efikasnoshcu.

A ona novija verzija V2.2 ima 14A i 12A na dve 12V grane. Loshije nego shto sam mislio. Jedino ozbiljno napajanje (ispod 500W) od LC-a je Scorpio LC6480S (Andyson). Gledao sam neke testove sa merenjem pada napona u toku opterecenja 12V grane, i ovo ispade za dlaku bolje od Seasonic S12II 500W napajanja, dodushe sa malo manjom efikasnoshcu.

14+12=26A, realno 20A.

Pad napona je ok, ali je bitnije koliki sum pravi prilikom opterecenja.

Koliko je Corsair CX400 tih u normalnom radu, cuo sam da je bucan kada se optereti. Da li bi mogao da se iskoristi za neki HTPC?

HTPC ga sigurno nece opteretiti tako da nista od buke.

A koje komponente planirash da stavish u taj HTPC?

Pa vec sam sklopio nesto. Za pocetak Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H, Athlon II 250, 2GB DDR3 1333 Silicon Power, WD640AAKS, LG DVD/RW i sve je trenutno u Foxconn TW-080 kucistu. Jos je u planu ATI Radeon HD4770 i Asus Xonar zvucna.
Sad trazim kvalitetnije napajanje koje bi pre svega bilo tiho i stabilno, a nemam potrebu da za ove komponente dajem za napajanje 80-100eur. Tu se po karakteristikama odlicno uklapa CX400 samo da jos neko potvrdi da je i tiho :)

Pa vec sam sklopio nesto. Za pocetak Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H, Athlon II 250, 2GB DDR3 1333 Silicon Power, WD640AAKS, LG DVD/RW i sve je trenutno u Foxconn TW-080 kucistu. Jos je u planu ATI Radeon HD4770 i Asus Xonar zvucna.
Sad trazim kvalitetnije napajanje koje bi pre svega bilo tiho i stabilno, a nemam potrebu da za ove komponente dajem za napajanje 80-100eur. Tu se po karakteristikama odlicno uklapa CX400 samo da jos neko potvrdi da je i tiho :)

Evo koliko je tiho: http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3487&p=38 a, u tvom sluchaju, najverovatnije ce biti ispod opterecenja od 50%, tako da je ispod 20 dBA. Dovoljno tiho.

Mislim da ipak mnogo lazu za te snage na LC ako zaista ne mogu da izguraju to sto kazete.

Evo moj primer napajanje iz potpisa (Ener iz praistorije 430W), pise da ima 15A na 12V rail-u (komada svega 1).

Radi vec jace od 7 godina u 3 razlicite konfe, nema ni 24 pina ni sata konektore ni one za graficke, sve tera na molexe. 2 Harda, klokovan procesor i nekoliko 8-ica i 12 icu.

Nije da ga nesto gazim znaci, ali to je opet samo 15A. A svojevremeno sam imao i 3 optike, pa sam izbacio posto ni ovu 1 ne koristim skoro uopste.

Terao je i P4 na rambusu koji se greje kao lud (4 sticka koja ne smes da pipnes, o procesoru da ne pricam), kao i 7600 graficku sa molexom dodatnim. Nikad se nije zakasljalo. Sta vise dodje ko mini UPS, kad padne napon par televizora zna da se ugasi, komp ostane da radi.

imas pm

Da li moze neko da mi kaze kolika je razlika izmedju CX400 i mog napajanja iz potpisa?
Imam situaciju gde bi ovo moje napajanje otislo kod sestre u komp, a ja mozda uzeo ovaj Corsair i eventualno odradio dosta jaci OC.

Druga varijanta je da za sestrin komp uzmem novo napajanje ali mi glupo da dajem 25E za neki krs (koji bi joj realno radio posao), kad mogu da odradim i gore pomenutu varijantu i da svi budemo srecni i zadovoljni. :)

POZ

Da li moze neko da mi kaze kolika je razlika izmedju CX400 i mog napajanja iz potpisa?
Imam situaciju gde bi ovo moje napajanje otislo kod sestre u komp, a ja mozda uzeo ovaj Corsair i eventualno odradio dosta jaci OC.

Druga varijanta je da za sestrin komp uzmem novo napajanje ali mi glupo da dajem 25E za neki krs (koji bi joj realno radio posao), kad mogu da odradim i gore pomenutu varijantu i da svi budemo srecni i zadovoljni. :)

POZ

Ja bih tu ideju sproveo u delo ;)

Dobio bi dosta ozbiljnije napajanje, duplo jacu 12V granu, sleeve-ovane kablove, smekerski izgled, 3 god. garancije, a opet ne bi potrosio mnogo...

Kakvo je napajanje iz naslova u poredjenju sa CM eXtreme Power RS460-PCAPA3-EU 460W ? Pitam ovo jer bi zapravo ovo moglo biti best buy jer za koji dinar vise (4500) imate i koji W vise (ako je specifikacija tacna i safe).

Drugo buraz ima CM Real Power 450W RS-450-ACLY sa onim displayom i kada je pod opterecenjem (ga770t ud3, P2 550be, 4870gs, sve na default) po tom displayu ne prelazi 350-360w nikada. . .

mozda sam malo podigao temu iz mrtvih, al tek sada primetih temu. . .

Danasnji racunari u najvecoj meri koriste snagu sa 12V grane, a kada se pogleda koliko CX400 daje na toj grani, Cors je bolji od navedenih CoolerMastera:

450W RS-450-ACLY = 22A na 12V (264W)
460W RS460-PCAPA3-EU = 26A na 12V (312W)
400W CX400 = 30A na 12V (360W)

Ukupna snaga navedenih CM napajanja je veca zato sto daju vise W na 5V i 3.3V granama, a ta snaga uglavnom ostaje neiskoriscena, samo utice na to da na nalepnici pise da ima vise W.

Podake koje ocitava 450-ACLY treba uzimati sa rezervom, jer to uopste nije precizno, vec jedna aproksimacija. Da se moze meriti potrosnja sa tako jeftinim plasticnim pokazivacem, stavljali bi svi te pokazivace na svoja napajanja. Nijedan ozbiljniji proizvodjac to ne radi zato sto ne meri kako treba...

Poslednja izmena:
Evo kako je dobro LC napajanje, mislim da je vec bilo postovano negde na forumu. Ne moze da radi ni minut na punom opterecenju a ovde se spominju neke godine. :D

link

Kakvo je napajanje iz naslova u poredjenju sa CM eXtreme Power RS460-PCAPA3-EU 460W ? Pitam ovo jer bi zapravo ovo moglo biti best buy jer za koji dinar vise (4500) imate i koji W vise (ako je specifikacija tacna i safe).

Tih 460 u nazivu napajanja nema veze sa vatazom jer nigde ne pise w. Malo lose sifrovanje cooler mastera na njihovoj extreme power seriji. Proveri ne netu, ima dosta tekstova o tome.

A to je LC?

Evo kako je dobro LC napajanje, mislim da je vec bilo postovano negde na forumu. Ne moze da radi ni minut na punom opterecenju a ovde se spominju neke godine. :D

link

Jos nam samo kazi koji je to model LC Power napajanja? Cisto da znamo sta da izbegavamo. Verovatno znas kad si okacio link...

http://www.hardwaresecrets.com/article/668/2 evo vam slika iznutra pa zakljucite, inace pitanje za lacu kad vec toliko hvali LC da uradimo jedan test , evo njegova masina u full loadu ne vuce vise od 500w ajde da je zakacimo na 600wGP lc i da malo bencujemo ako je voljan....

Poslednja izmena:
Al da se test snimi, pa rezultati ovde da svi vidimo. Mada mozete testiranje da tempirate za novaka, da imate opravdanje za vatromet.

Jos nam samo kazi koji je to model LC Power napajanja? Cisto da znamo sta da izbegavamo. Verovatno znas kad si okacio link...

Ja kad vidim nesto ovako izbegavam tog proizvodjaca u potpunosti, ionako ima puno drugih. Opste je poznata cinjenica da LC Power kupuje napajanja od Huntkey-a a mislim da mi ni u jednoj radnji ne bi dozvolili da rasturim LC napajanje pre kupovine da bih proverio ko ga je proizveo.

Nazad
Vrh Dno