Dota igrači su generalno već uspeli da mi se smuče, ponašaju se kao mala razmažena derišta i samo kukaju i bune se kako je HoN zaboga 1% drugačiji od Dote, strašno, strašno. Zbog Dota retarda u HoN-u mi moramo da trpimo zoom kamere kao iz 2001, jer pobogu, veći zoom bi pokvario "balans". Priča o Dota balansu sam sit, kao i igrača koji su naučili svaki pixel mape i svaku moguću strategiju i sada se bune što neko pokušava nešto da promeni.
HoN trenutno ima 58 heroja i svake nedelje dobija još po jednog ili dva. Redovni nedeljni patch-evi uvek promešaju i obično po malo doteravaju stvari, treba samo pogledati na šta je ova igra ličila pre dva meseca, a na šta liči danas. Sve je još u zatvorenoj beti, a preorderi obezbeđuju solidan priliv keša diveloperima, tako da nema razloga da se sumnja da će sve polako peglati i da neće pojuriti da izbace nezavršen proizvod, kao što se desilo sa LoL. U HoN-u trenutno nema game-breaking heroja, neki su naravno jači ili jednostavniji od drugih, ali i dalje je mnogo važnije kako igraš nego sa kojim likom igraš.