Šta je novo?

Demon's Souls

Pa moras da gledas koliko ti neko od oruzja moze napraviti damage-a, obicnog i magical. Mac od Old King Dorana razbija, uzima 150-300 HP jednim hitom, a iz trka jos vise, da ne pricam jednom rukom. Moj prelog da roknes tog optinal boss-a, dobices extra iteme. Inace ona maska od Dorana izgleda extra, bar dok ne nabavim onu sa rogovima. :d
Ima i Vampira,a ? :D

Ja roknuh flamelurkera ali mi blacksmith nudi samo budzenje sekire sa moonlight stone-ovima (nisam mu davao nikakav soul od flamelurkera, valjda mora da se ide na "talk" da on primeti, nisam jos isprobao),...
Da, treba da popricas sa njim par puta. Znaci pridjes mu i talk...pa odes od njega, pa opet talk, sve dok on ne kaze 'Ohoo, vidim imas nesto sto meni treba...itd'. Posle toga ces u njegovom meniju videti da ti nudi upgrade oruzja na neka egzoticna, a cene za njih su u boss soulovima koje imas.

... a vampira koji kontorlise duhove na 4-2 sada nemam sanse da ubijem (ranije mi je trebalo tri hica)... Za neke neprijatelje se poboljsala a za neke pogorsala, onako je bilo bar 50:50...
Za reapera na 4-2 imas mnogo laksi i brzi nacin (to se koristi za farming), a to je da kad se pojavis na 4-2 otrcis dole, dodjes na kraj onog tunela gde je on dole ispod tebe i isuces longbow (lavabow, whitebow ili compound) i roknes ga sa dve-tri strele, a onda ce umreti i oni njegovi minjoni. Tu dobijes 3-5k soulova, mozda i vise ako imas ring of avarice i onu rukavicu (ako si riba). Onda se vratis tunelom i padnes u provaliju. Pojavis se opet na pocetku 4-2 i ponovis ceo postupak i usput u tunelu pokupis svoje soulove od prethodne smrti. Bolje je kad zagines, mnogo brze od odlazenja u nexus i vracanja u 4-2... preskaces loading ;) Ovo su saveti od ludih japanaca kad sam igrao azijsku verziju :)

Uzdravlje farmanje...

Ja ne razumem kako doci do Executioner Miralda ? Ne kapiram kako da promenim svoj soul tendency kad ne mogu da prodjem na onu kapiju na 1-1.

Za reapera na 4-2 imas mnogo laksi i brzi nacin (to se koristi za farming), a to je da kad se pojavis na 4-2 otrcis dole, dodjes na kraj onog tunela gde je on dole ispod tebe i isuces longbow (lavabow, whitebow ili compound) i roknes ga sa dve-tri strele, a onda ce umreti i oni njegovi minjoni. Tu dobijes 3-5k soulova, mozda i vise ako imas ring of avarice i onu rukavicu (ako si riba). Onda se vratis tunelom i padnes u provaliju. Pojavis se opet na pocetku 4-2 i ponovis ceo postupak i usput u tunelu pokupis svoje soulove od prethodne smrti. Bolje je kad zagines, mnogo brze od odlazenja u nexus i vracanja u 4-2... preskaces loading ;) Ovo su saveti od ludih japanaca kad sam igrao azijsku verziju :)

Uzdravlje farmanje...

Pa znam, to sam i radio, ja se zatrcim gore i padnem mu na glavu taman toliko da ga malo ostetim da ne bi mogao da se spremi za napad, sa starom sekirom je umirao iz tri udarca a sada ne mogu ni da ga ubijem jer mi je sekira prebacena na moonlight upgrade (da sam samo znao ne bih je ni dirao)...
Sa prstenom od njega dobijam oko 5500 + izadjem napolje, ubijem ona 3 kostura +2000 i vratim se gore po crvenog strazara 1500, lepa sumica za kratko vreme...
One mante me opasno nerviraju, one ne mogu da se skinu pre bossa ili mogu, ima oh gomila pa zbog toga pitam...

Pa znam, to sam i radio, ja se zatrcim gore i padnem mu na glavu taman toliko da ga malo ostetim da ne bi mogao da se spremi za napad, sa starom sekirom je umirao iz tri udarca a sada ne mogu ni da ga ubijem jer mi je sekira prebacena na moonlight upgrade (da sam samo znao ne bih je ni dirao)...
Sa prstenom od njega dobijam oko 5500 + izadjem napolje, ubijem ona 3 kostura +2000 i vratim se gore po crvenog strazara 1500, lepa sumica za kratko vreme...
One mante me opasno nerviraju, one ne mogu da se skinu pre bossa ili mogu, ima oh gomila pa zbog toga pitam...
Nisam bas na to mislio, moze i tako, ali probaj i ovo -> Fora je da ne skaces dole na njega, nego ostanes gore i ubijes ga sa nekoliko heavy arrow-a. On umire i umiru i njegovi ghost reaperi. Znaci dobijas istu kolicinu soula mnogo brze.

Btw, posto vidim da si ubio boss-a na 4-1 (onog debelog sa sekirom u stomaku), kod Blacksmith Ed-a na 2-1 mozes da dobijes Meat Cleaver sekiru ako das obican Club i Soul od 4-1 boss-a ;) Meat Cleaver je fino oruzje i za PvP. Ima i magic dmg :-devil-:

Cheers...

Ja ne razumem kako doci do Executioner Miralda ? Ne kapiram kako da promenim svoj soul tendency kad ne mogu da prodjem na onu kapiju na 1-1.
'You have reached ATLUS help desk in Belgrade, operator 666 will answer shortly...' :p
Posto znam da ne citas DS Wiki onda ubij Biorra i dobices kompletan brushwood set koji bi dobio kod Miralde.

Ma citam wiki kad ne kontam nesto. Ali tesko je skapirati to za soul tendency. Ranko rece da je white/black u zavisnosti dal i koliko gines kod boss-ova, ali nije. Pao je Tower Knight na keca i nemam white. :(

Ma citam wiki kad ne kontam nesto. Ali tesko je skapirati to za soul tendency. Ranko rece da je white/black u zavisnosti dal i koliko gines kod boss-ova, ali nije. Pao je Tower Knight na keca i nemam white. :(

Soul tendency. Kada si human(ne soul) formi, mozes da promenis svoj soul tendency u bilo kojim svetovima. Sada svaki svet je za sebe. 1.1 2.2 3.3 etc..

Da bi shvatili, gledajte kao Pure/White tendecy poene. Svaki od njih ima 7 ukupno.

Kada umres 3+ 6+ puta u jednom, onda si pure black.
Ako ubijes black phantome koji te invade-uju (ne znam sad cifru ali cenim da je 3+ 6+) onda si pure white.

Ubijanje bossova doprinosi dobijanju whitea, black kada upadas u tudje svetove i ubijas dobre (plave ) phantome ili gines. A dobre, kada pomognes i zavrsis do kraja( mislim na deo kad dobijes soule). Sada postoji trick.

Kada umres naprimer za Black, moras da odes do nexusa pa tek onda natrag u svet.Zasto? da bi se ti poeni izracunali. Za white je vec pitanje, da li otici u nexus kada ubijes bossa ili ne? Po mom nekom iskustvu, to je da ne treba, oni se automatski sabiraju.

Poslednja izmena:
Dakle da uprostim malo, za pure black trebas oko 6-7 puta da izgines dok si u body formi, ne soul, znaci, izgines u body i onda si u soul, iskoristis jedan Stone Of Ephemeral Eyes da bi te vratio u body form i tako izgines par puta, to nije veliki problem, ja vec sada imam dovoljno Ephemeral Eyes-a da dobijem pure black na svim svetovima :)

Dakle da uprostim malo, za pure black trebas oko 6-7 puta da izgines dok si u body formi, ne soul, znaci, izgines u body i onda si u soul, iskoristis jedan Stone Of Ephemeral Eyes da bi te vratio u body form i tako izgines par puta, to nije veliki problem, ja vec sada imam dovoljno Ephemeral Eyes-a da dobijem pure black na svim svetovima :)

Ako nemas Stone-ova, mozes samo da odes ubijes bossa ili pomognes nekom da bi dobio body form.

Lakse je dobiti Pure black nego white ;)

P.S Umres 6 puta i pure black si..Mada naravno ako si pure white, trebace ti vise nego kad si neutral.

Poslednja izmena:
Dobro si zakljucio. Ako procesljas ovaj thread videces da sam par puta rekao da je najlakse za pocetak igrati sa Royal klasom. Dobijes u startu soul arrow magiju, katalist za njeno koriscenje i ring za regeneraciju mane; PLUS dobijes i klasu koja pocinje sa soul level 1, a to znaci najjeftinije (u soul-ovima naravno) dizanje levela u pocetku. Melee klase kao soldier i knight su zaguljene za pocetnike jer fajt na blizu ne prasta greske :S:

Ajde uzdravlje ti sa pohodima u ukletom svetom Boletarije :wave:

Posle 6 sati soldera i 8 poginuca kod Tower Knight-a reko ajd' da probam Royal, pa ako mi se ne svidi nastavicu sa Solder-om. I onako sam bio 1-2.

Royal je mnogo lakse za igranje, ja sam batalio borca, i 1-1 Phalaxa sredih ko od sale. Glavna prednostje brzina ! i Soul Arrow, mogao sam i za Solder-a da kupim Soul arrow ali on je poprilicno spor. Royal leti u odnosu na njega, brze izbegava sto mi je do sad spaslo zivot 20x. Nekako mi je tecnije i igrivije, Solder se krece ko penzioner.

Jedino sam do sad imao problem sa psima jer dok bacis magiju oni me ubiju, sad cu da vidim napad macem, ima li neka posebna taktika za pse ?

Poslednja izmena:
Posle 6 sati soldera i 8 poginuca kod Tower Knight-a reko ajd' da probam Royal, pa ako mi se ne svidi nastavicu sa Solder-om. I onako sam bio 1-2.

Royal je mnogo lakse za igranje, ja sam batalio borca, i 1-1 Phalaxa sredih ko od sale. Glavna prednostje brzina ! i Soul Arrow, mogao sam i za Solder-a da kupim Soul arrow ali on je poprilicno spor. Royal leti u odnosu na njega, brze izbegava sto mi je do sad spaslo zivot 20x. Nekako mi je tecnije i igrivije, Solder se krece ko penzioner.

Jedino sam do sad imao problem sa psima jer dok bacis magiju oni me ubiju, sad cu da vidim napad macem, ima li neka posebna taktika za pse ?

Evo ja cu da ti quick odg, mada moze i moj brat svejedno.

Koristi Thief Ring, koji dobijas na 1.1 i jednog po jednog Agruj (privuci) na taj nacin ce ti biti laksi. Na daljinu magije, znaci idi koliko god mozes minimalno da te ne vide, a da mozes da ih targetujes. Ako ti dodju blizu samo block na njihov napad i R1 i najbitnije je da se kreces, idi napred nazad, da jednog po jednog ubijes. Ako samo stojis nestace ti stamina i umreces.

Poslednja izmena:

Ma kerovi su smesni, samo im blokiras napad, 2 udarca i cao.
Ja igram sa Knightom, i balansiram razvoj lika kroz jake meale udarce, ranged oruzja i magije, miracles nisam jos koristio, iako imam heal.
Razmisljam da kupim onaj miracle sto vraca u Nexus gde god bio, to je valjda extra kad krenes da gines i tako zapalis na bezbedno. :d

E da! Jako bitna stvar za pocetnike je da ne drze gard sa stitom kad su van domasaja neprijatelja, jer se tako stamina 20 puta brze puni. To je krucijalna stvar kad se borite sa nekim jacim protivnikom. Mada je imam Ring Of Eternal Warrior, pa mi stamina ne predstavlja nikakav problem. Ali u pocetku sam mnogo ginuo debilski drzuci stit kad ne treba.
BTW 4-1 je raj za grindanje. :D A i 4-2 jos bolje.

Poslednja izmena:
Royal leti u odnosu na njega, brze izbegava sto mi je do sad spaslo zivot 20x. Nekako mi je tecnije i igrivije, Solder se krece ko penzioner.
Nije royal brzi odn. agilniji od soldiera zbog klase. U pitanju je nesto mnogo trivijalnije; obrati paznju kad odes na onaj select meni i izaberes inventory, ako ti je Equip/burden weight veci od polovine max dozvoljene onda ces se kretati sporije sa bilo kojom klasom. Equip/burden weight se povecava atributom 'endurance'.

Poz...

Poslednja izmena:
Na 4-2 je onaj Old Hero boss ? Citao sam po netu da je najtezi boss uz King Vallianta. Nemoj da spojlujes kako ga ubiti. :p
Jel postoji neki spisak koja su ultimate oruzja za svaku klasu (macevi, sekire, itd) ? Nema toga na wiki.
Onaj boss na 4-1 me ubio 6 puta smrdljivim jezikom! Dok sam ja provalio kako da sidjemo dole, on samo samara jezikom i ne mozes mu nista kad te uvati u masinu, jer cim ustanes on te opet mlatne. Kad sam izvalio kako da sidjem opet sam par puta zaginuo dok sam izvalio sta da mu radim i gde da ga bijem. :) Jel sam spomenuo da je ruzan do dzaja i da jede ljude za dorucak ? :) Problem sa ovim boss-em je to sto se nalazi ogroman debeli lik u malom prostoru,pa vas hvata panika dok ne izvalite sta raditi. Pa cak i kad izvalite ako vas dokaci satarom ubije vas jednim hitom! :d
Tu me prvi put zeznuo neki moj co-op igrac, preleteo sam 4-1 sa njim za 5min.
Co-op ima smisla samo na new game+ ili ++ ili new game+++ (tu valjda 5,6 puta svi neprijatelji imaju HP-a) :d.
BWT utisak o co-op igranju je vrhunski, stvarno nesto nevidjeno i revolucionarno! Nema ludjeg tripa nego kada ubijte nekog boss zajedno i onda proslavis sa ono "Hell yeah" :d.
Ne znam kakve koristi ima plavi fantom (co-op) igrac kad je u mom svetu jer sve souls idu meni ?
Ubio sam i prvog black fantoma. :D To valjda moze biti i bilo koji igrac ako prihvatite njegov izazov.

E koliko bese moze igraca da igra co-op ?
Posto se dogovaramo Ranko, Variable i ja da igramo co-op celu igru na new game+ tezini.

Ovo je stvarno najbolja exluziva ove godine za PS3, puno sam ocekivao od igre, a jos vise zadovoljstva dobio.
Ova igra nije preteska, nego je to tezina koju bi trebale da imaju manje vise sve igre, tako bi svi mi manje love trosili na igre za popdne, Uncharted i slicno. Igrajuci ovu igru shvatis da su ostale igre smesne na noramal, a na hard/elite/chrusing se samo vestaci postize utisak tezine jer vas ubiju sa pola metka. :)

Poslednja izmena:
Na 4-2 je onaj Old Hero boss ? Citao sam po netu da je najtezi boss uz King Vallianta. Nemoj da spojlujes kako ga ubiti. :p
Nije najtezi ni blizu. Najtezi su Maneater i False King po mom skromnom misljenju. :p

Jel postoji neki spisak koja su ultimate oruzja za svaku klasu (macevi, sekire, itd) ? Nema toga na wiki.
Erm, http://demonssouls.wikidot.com/valuable-weapons

Ne znam kakve koristi ima plavi fantom (co-op) igrac kad je u mom svetu jer sve souls idu meni ?
Znas ono kad si ti host pa ubijete boss-a na kraju, ti onda dajes ocene. Kad das 'S' onda oni dobiju najvise soulova za pomoc, dok je valjda 'E' najniza koju im mozes dati, i onda dobiju najmanje respektivno.

Ubio sam i prvog black fantoma. :D To valjda moze biti i bilo koji igrac ako prihvatite njegov izazov.
Kad si u soul formi i stavis 'black eye stone' onda te igra ubacuje kod drugoga igraca, tada si ti crveni fantom njemu. Tebe NECE napadati npcovi na tom nivou i tada ti je cilj ubiti drugog igraca, koji ce tebi izgledati kao plavi fantom, a ti njemu kao crveni. Nagrada za uspesno eliminisanje drugog igraca u ovom modu je vracanje tvog tela. Problem je sto on moze pozvati jos dva plava fantoma (igraca) da mu pripomognu :-devil-: protiv tebe samog. U ovom modu igra ce te ubaciti kod igraca koji je lvl +-10 od tvog. Kada predjes lvl 100, onda te ubacuje kod lvl +-20 igraca od tvog soul nivoa. Bitna napomena: UVEK mozes uci kod drugog igraca na ovaj nacin, znaci nije 'consensual' tip PvPa, ali te on moze izbaciti ako ima spell 'banish' i ako si blizu njega u trenutku cast-a tog spell-a.

E koliko bese moze igraca da igra co-op ?
Host + 2 = 3

Poslednja izmena:
Koliko je teza igra na new game+ ? 50%, 100% ?

Evo kako izgleda kad popijete sataru od debelog gmaza. :d
954345_20090723_790screen007.jpg

A neko rece da ga muci ovaj mali boss. :d

954345_20090723_790screen017.jpg

Poslednja izmena:
Na svakom NewGame-u.. igra se povecava za 8% tezine. 8 % ce ti creepovi imati veci health,dmg, itd.Ali se povecava i broj soulova koji dobijas. Racunaj NewGame easy, Newgame+ hard.. nikako nemojte da predjete na newgame + ako niste lvl 120-130. Ispod toga, cete mnogo,mnogo puta ginuti.

Dodjavola, nikako da pronadjem kljuc da oslobobim Sege Frake-a, na wiki-u pise da se nalazi u oblasti ispred 3-1 boss-a ali bre nema nista, svaki ugao sam istrazio, ostao mi je jos jedan sprat do kojeg ne mogu da dodjem jer je kapija zakljucana a verujem da taj kljuc otvara ceo taj sprat...

Kako vi ubijate one leteca stvorenja na 4-2 ? Malo me odvalise, a nisu mi u dometu.
Brate ubio me prokleti vampir, jedan hit i cao, ali grindao sam pola cuke, kad sam mu dosao opet dobio je 5 strela u celo iz besa! :d
*** sto mi se gadan onaj 5-1 level, sve izgleda ko neka kanalizacija.
BTW ubih i zmaja na 1-2. :D

New game je easy ? :d
Sta je onda new game+++ ? Jel ste probali ? BTW do kog soul ste najvise dogurali? Ja sam sad 47mi.

Poslednja izmena:
Dodjavola, nikako da pronadjem kljuc da oslobobim Sege Frake-a, na wiki-u pise da se nalazi u oblasti ispred 3-1 boss-a ali bre nema nista, svaki ugao sam istrazio, ostao mi je jos jedan sprat do kojeg ne mogu da dodjem jer je kapija zakljucana a verujem da taj kljuc otvara ceo taj sprat...
U petak sam bas taj deo igrao sa batom, i bas je bilo FRUSTRIRAJUCE to trazenje kljuca. Da ti ne kazem da smo i on i ja to presli vec proletos na azijskoj verziji, i opet smo lutali sat vremena. Kljuc se inace nalazi u drugoj kuli, znaci treba da dodjes do dela nivoa gde silazis niz one stepenice do one velike naprave sto ispaljuje strele...za ostalo pogledaj walkthrough, to ti je moja najtoplija preporuka.

Sa srecom....

Kako vi ubijate one leteca stvorenja na 4-2 ? Malo me odvalise, a nisu mi u dometu.
Pa jel napisah ja Stormruler rules? Time ih ubijas...

EDIT: Mozes soul arrow-om, ali sam pogresno procitao tvoje pitanje, misleci da pitas za 4-3 farming. Mea culpa.

http://demonssouls.wikidot.com/farming

Poslednja izmena:
Ne ozbiljno kako ubiti one letece kad su mi van dometa ? A cim krenem dole ka kosturima (odma posla vampira) odma me njih 5 gadja onim ogromnim kopljima. Sta od oruzja ima veci domet ?
Najgora stvar ove igre je sto mozes da padnes nikad debilnije, to je jedino sto mi se u igri ne svidja!

Ne ozbiljno kako ubiti one letece kad su mi van dometa ? A cim krenem dole ka kosturima (odma posla vampira) odma me njih 5 gadja onim ogromnim kopljima. Sta od oruzja ima veci domet ?
Najgora stvar ove igre je sto mozes da padnes nikad debilnije, to je jedino sto mi se u igri ne svidja!
Mozes da im snimis putanje posto svaka leteca manta ima svoju, i kad ih roknes ne respawnuju se. Ocistis ih pre nego sto krenes onim uskim stazama na klancu. Vec sam ti rekao da mozes soul arrow magijom, isto tako mozes i nekim longbow-om. A padanje je bas sexy, pravi primer japanskog mazohizma :p

Poslednja izmena:
fala ku... da sam je nabavio...... :I

danas necu moci svakako da probam, jer imam da spremim stan/vesh + da strebam....ali sutra utisci :)

^Odakle si je narucio i za koliko ti je stigla ?

iz beograda od jednog klinca, za 1 dan :)

40 eura (3,5 eura manje nego nov iz AMER'KE) ali polovan, tj RABLJEN sto bi rekle komsije hrvati :)

Ko hoce imamo Grupicu na Msnu, tu se dog oko Coopa..pricamo oko Dsa itd.. ako zelite, add ;)

[email protected]

Cheers..

Poslednja izmena:
U petak sam bas taj deo igrao sa batom, i bas je bilo FRUSTRIRAJUCE to trazenje kljuca. Da ti ne kazem da smo i on i ja to presli vec proletos na azijskoj verziji, i opet smo lutali sat vremena. Kljuc se inace nalazi u drugoj kuli, znaci treba da dodjes do dela nivoa gde silazis niz one stepenice do one velike naprave sto ispaljuje strele...za ostalo pogledaj walkthrough, to ti je moja najtoplija preporuka.

Sa srecom....
Znaci opasan bug, nisam glup, procesljao sam tu stazu par puta i sve pokupio, video sam na YT gde se nalazi i ispostavilo se da sam ja taj kljuc pokupio prilikom prvog prelaska i sto je najzesca fora imam ga, ali nece da otkljucava:

53328o.jpg

2s7b884.jpg

Nazad
Vrh Dno