Šta je novo?

CoD: Modern Warfare 2

Vau, forum im je bio prenatrpan :d Jak je to pokazatelj, nema šta. Već vidim tragediju, od 500k kupaca na PC platformi njih 50k je sada neće kupiti iz principa, a ukupno će se prodati 6,450,000 umesto 6,500,000.

Obaška što će i od tih 50k njih jedno 40k da kupi igru kada njihova 4 ortaka sa kojima su ranije pikali nabave...

Dobro bre filipenko, sto ti voles da izvrces stvari :).

Kakva je MP PC igra bez dedicated servera ? Nikakva.

Evo ga drugi scenario, recimo 4-5 ortaka, prvo kupi ortak koji ima najvise para (neki debeli burzuj :d, 60-70e nije malo nigde, pa ni na zapadu ;)), i onda pozove ortake da im pokaze, i onda ortaci shvate da je MP go q.rac i da nije ni prineti MW1 MP. I onda ti ortaci skinu pirata i odigraju SP, a za MP ili zaborave ili cekaju da stigne neki patch koji ce MP ove igre vratiti na pravu stazu...

Poslednja izmena:
Budite spremni za predstavljanje COD MW2!

Očekuje se 500 miliona USD u prvoj sedmici

Dan koji su mnogi čekali je konačno došao. Programer Infinity Ward i izdavač Activision su konačno predstavili Call of Duty: Modern Warfare 2. Activision navodi da će to biti najveće predstavljanje u istoriji, a neki analitičari predviđaju da će naslov u prvoj sedmici zaraditi čak 500 miliona USD.

GameStop je već rekao da je COD MW2 do sada potukao sve rekorde kada su u pitanju rane narudžbe igara. GameStop će na svim svojim lokacijama igru pustiti u prodaju u ponoć i na mnogima će biti organizovane zabave i turniri. Uposlenici s kojima smo razgovarali očekuju veliki odaziv.

Uprkos negativnim kritikama medija za PC verziju igre, Activision i Infinity Ward nisu zabrinuti da će to imati uticaj na prodaju. Većinu novca kompanije će zaraditi od prodaje Xbox 360 i PlayStation 3 verzija igre.

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=11454&Itemid=1

Evo je Today:D

Poslednja izmena:
Vau, forum im je bio prenatrpan :d Jak je to pokazatelj, nema šta. Već vidim tragediju, od 500k kupaca na PC platformi njih 50k je sada neće kupiti iz principa, a ukupno će se prodati 6,450,000 umesto 6,500,000.

Obaška što će i od tih 50k njih jedno 40k da kupi igru kada njihova 4 ortaka sa kojima su ranije pikali nabave...

Ne mora da znaci, za PC se kupuje uglavnom zbog multija, a ako bude los proci ce kao i COD 5 od prosle godine - ovi sto su igrali COD4 samo su ga probali i oducili da ga ga ne kupe. Ako se izrade i ne bude normalnih servera, ne ocekujem da ce ovaj novi cod uopste da bu popularan u multiju, sto znaci dosta manju prodaju od prethodnog MW-a. Videcemo sta ce multi zajednica da kaze, a ja licno ne prognoziram lepu buducnost multiju...

Pricamo o multiju a nismo jos poceli ni sp,ajd budimo malo realni.

Bicemo realni, SP ne moze da omane dok MP moze.:)

Dobro bre filipenko, sto ti voles da izvrces stvari :).

Kakva je MP PC igra bez dedicated servera ? Nikakva.

Evo ga drugi scenario, recimo 4-5 ortaka, prvo kupi ortak koji ima najvise para (neki debeli burzuj :d, 60-70e nije malo nigde, pa ni na zapadu ;)), i onda pozove ortake da im pokaze, i onda ortaci shvate da je MP go q.rac i da nije ni prineti MW1 MP. I onda ti ortaci skinu pirata i odigraju SP, a za MP ili zaborave ili cekaju da stigne neki patch koji ce MP ove igre vratiti na pravu stazu...

Nemoj da se uvrediš mnogo ;) Ali ti stvarno pojma nemaš kako to funkcioniše.

Nemoj da se uvrediš mnogo ;) Ali ti stvarno pojma nemaš kako to funkcioniše.

Pahahaahha, jel a ti znas kako to funkcionise, prica oko debelog burzuja i par njegovih prijatelja :d. Naravno da ne znam, samo karikiram odgovarajuci na filipenkovo karikiranje ;).
To sto je on iz Redakcije ne znaci da se tebi mora svideti njegovo karikatura :p.

Poslednja izmena:
osecam da ce multi biti njesra cim su konzole bile u vidu... kao wolfenstain

Pa i prethodni deo je bio cist multiplatform ;), dakle takodje su konzole bile u vidu.
Sada je razlika u tome sto se vise gledalo ka konzolama...

Au, pucačine i konzole...probao sam GTA IV na konzoli i upišao sam se od smeha, ono nišanjenje u glavu je boza... Ne smem ni da pomislim na šta ovo liči...miš+tastatura rulez za ovaj tip igara...

sutra dolazi cod mw2 u virtual shopu :)
inside info

Pahahaahha, jel a ti znas kako to funkcionise, prica oko debelog burzuja i par njegovih prijatelja :d. Naravno da ne znam, samo karikiram odgovarajuci na filipenkovo karikiranje ;).
To sto je on iz Redakcije ne znaci da se tebi mora svideti njegovo karikatura :p.

Naravno da znam pogledaj malo po netu pa izdeli očekivanu prodaju sa cenom i videćeš o kojoj cifri se radi, to što je on iz redakcije nema nikakve veze sa tim što se ja slažem ili ne slažem sa njim - istini na volju uglavnom se ne slažem a opet baš ga zabole za to - kao i mene :d

Ali u celoj prici je problem ocekivana prodaja ;).
Kad ocekivana, pre ili posle nego sto su objavili da nece biti Dedicated servera, i jos gomile stvari vezanih za MP ?
Pogledaj sliku, imas je u ovoj temi na nekoj od prethodnih strana, poredjenje MW i MW2 po MP stavkama... u cemu je sve MW2 osakacen...

Poslednja izmena:
Dobro je rekao filipenko, gro zarade dolazi sa konzola i to od ljudi koji igru kupuju zbog kampanje i multiplayer ih ne zanima nesto narocito. PC igraci kupuju igru uglavnom zbog multiplayera ali broj kopija prodatih za PC nece preci 10% od ukupnog broja i ovako i onako. Bole IW za PC igrace kao i svaku drugu krupniju dev ribu.

Grešite ako mislite da se na konzolama ne kupuje zbog multija. Svakako da je procenat onih koji kupe samo zbog toga na konzolama manji, recimo da je 50-50, dok je na PCju odnos onih koji kupuju igru 90-10 u korist "zbog multija" razloga. Ali, broj ljudi koji igraju multi CoD-a je ogroman na konzolama i tu se nemojte zavaravati. Pričali su nešto developeri četvorke (tj. ovi koji sada izbacuju šesticu) svojevremeno, kako su se zapanjili koliko ljudi igra CoD4 na Xbox Live-u i PSN-u, nisu mogli da veruju.

Dobro je rekao filipenko, gro zarade dolazi sa konzola i to od ljudi koji igru kupuju zbog kampanje i multiplayer ih ne zanima nesto narocito.

Mislim da gresis, MW se i jeste prodao u dobrom tirazu zbog MPa.
Pogledaj malo komentare po stranim forumima, ljudi samo o MPu i pricaju.

Mislim da gresis, MW se i jeste prodao u dobrom tirazu zbog MPa.
Pogledaj malo komentare po stranim forumima, ljudi samo o MPu i pricaju.

Ne pratim strane forume na kojima se raspravlja o kompetivnom igranju FPS na joypadu jer tako nesto ne postoji. Postojace onda kada budu omogucili mesanje PC igraca i konzolnih igraca na serverima, ovo sad je ko paraolimpijada :)

Sve to stoji ali igrati mp fps na dzojpedu je totalno bar meni bez veze ,mada bi mogo probo css na logitech precison sa kojim igram pes:smash:;)

Poslednja izmena:
Jedva cekam da izadje igra samo da bi (nadam se) prestali da spamujete o broju prodatih kopija. :d

Dva diska + knjizica?! Definitivno vredi 8k dinara. :D

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/CxfG7rgbLCk&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/CxfG7rgbLCk&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
uf bre pa 8k je stvarno mnogo ma koliko ljudi cekali igru mislim da su tu malo preterali s cenom...jedva cekam "prodavnice" gde ima jeftinije pa da "kupim" igru da vidim dal stvarno vredi tih 8k mada sumnjam u to pogotovo pored toliko sakacenja u odnosu na cod 4 i 5

Da, neka cudna verzija sa nekim kljucevima za dekripciju (ili enkripciju kako tamo pise). Ne znam u cemu je fora i vredi li uopste skidati.

Zna li neko provjereno koliko ima giga "ispravna" verzija ? Ova moja posiljka nesto sporo ide a i teska je 11.1 :)

Call of Duty: Modern Warfare 2 Launch Could be Epic

Analysts predict the game will sell 5 million copies the first day

The global economy may still be poor, but some categories are doing well despite the economic downturn. One of those categories is video games. One of the most anticipated video game launches of all times is set to happen this week with a new game called Call of Duty: Modern Warfare 2.

The game is set to hit stores Tuesday and analysts are predicting massive sales for the game. Activision has a lot riding on the launch according to Reuters. Some analysts expect the game to count for as much as 16 cents of Activision's earnings per share for the December quarter.

MKM Partners analyst Eric Handler said, "This is the one game that could buck the economic trend for the holiday season."

The game will sell for about $60 per copy and Activision is partnering with 12 retailers including GameStop and Best Buy to hold over 10,000 midnight launch events across the country. Estimates peg sales for the game at 11 to 13 million units by the end of 2009. Activision CEO Robert Kotick expects the game to be one of the biggest media launches of any kind of all time.

Handler expects that the game will sell about 5 million units on the first day of sales and a total of 7 to 8 million games the first week. Those sales numbers would put the game ahead of last year's top title, Grand Theft Auto IV. The game will carry an M rating for violence and blood. Some of the most popular aspects of the Call of Duty franchise centers around the multiplayer aspects of the game, which the new version is sure to have.

GameStop executive VP Tony Bartel said, "By all indicators, we anticipate 'Call of Duty: Modern Warfare 2' will be the biggest entertainment launch of 2009, as well as the biggest video game launch in GameStop's history."

This makes me a sad panda :S:

Ljudi (prosecni igraci) su idiJoti.

Nazad
Vrh Dno