Šta je novo?

PES 2010

Puko im server. A i mogli bi vise da izbace taj "huge" patch koji su obecali par dana nakon izlaska igre.

Kada podesite sve u game plan-u, formaciju, lineup, ko ce da vam izvodi prekide...itd i odete na data management i sacuvate, da li vam se desava da sledeca utakmica krene samo sa namestenom taktikom, a da igrace ostavlja default a ne one koje sti predhodno namestili/ sacuvali?

Ja juce odigrao jednu utakmicu, sve podesio, sacuvao u folder1, ugasio PS3 i posle kad sam ga opet upalio da igram pes i kad sam load formaciju, on mi samo ucita formaciju a line up ostaje default a ne onaj koji sam ja pravio...

Da li vam se ovo desava ili ako ne, gde ja gresim?

Drugari uzeo sam i ja PES :) javite se na psn : milos-bgd :) imam net 256 upload :)

Kada podesite sve u game plan-u, formaciju, lineup, ko ce da vam izvodi prekide...itd i odete na data management i sacuvate, da li vam se desava da sledeca utakmica krene samo sa namestenom taktikom, a da igrace ostavlja default a ne one koje sti predhodno namestili/ sacuvali?

Ja juce odigrao jednu utakmicu, sve podesio, sacuvao u folder1, ugasio PS3 i posle kad sam ga opet upalio da igram pes i kad sam load formaciju, on mi samo ucita formaciju a line up ostaje default a ne onaj koji sam ja pravio...

Da li vam se ovo desava ili ako ne, gde ja gresim?

I meni, ili ja nesto pogresno radim, ili ne mogu da se snime formacije a da zapamti i igrace koje sam stavio..

Jel ja imam tebe na listi? nemam reci koliko me nervirate sa tim drugim nickovima na PSN-u, stvarno nemam pojma ko je ko :)

Odigrah sinoc nekih 5-6 utakmica online i mogu vam reci da je utisak polovican i evo sta sam primetio:

- Ako protivnik ima crvenu konekciju, a vi zelenu onda je lag 1 sekunda
- Ako protivnik ima crvenu konekciju, a vi zutu onda je lag 3-4 sekunde
- Ako protivnik ima zutu konekciju, i vi zutu onda nema laga

Od ovih 5 partija koje sam odigrao 3 su mi bile sa lagom i prosto nije moguce igrati. Nema seckanja igre (tipa zaustavi vam se ekran i onda se pojavite na drugom kraju), ali je lag (od nekih 2-3 sekunde) ne podnosljiv i ne moze da se igra. Razbili su me likovi za koje se vidi da nisu neki igraci, ali protiv laga se ne moze.
Ostale dve partije gde je stvarno sve radilo perfektno, moze sasvim normalno da se igra kao offline...

Moj savet je da uvek birate one koji imaju zutu konekciju i necete imati problema

Imam ADSL 2048/192 kbps

Poslednja izmena:
I meni se desilo posle prve partije bez kašnjenja da igram sa nekim iz Francuske i kasnilo je 2-3 sekunde. Naravno ugasio sam partiju odmah, ali mi je smanjen rank. Koliko je to glupo, zašto da se računa službeni rezultat (3-0) kad nisam mogao da igram...

Samo jednom do sad je bio taj lag od 2-3 sekunde, a imam nekih 40-ak utakmica, i to bas juce, toliko je bilo nepodnosljivo da sam morao da izadjem iz igre, i naravno racuna vam se kao poraz.
Sto se tice konekcija, meni je uvek zelena konekcija, ne znam zasto je vama nekad zuta, uvek mi je zelena a protivniku uvek crvena. I ako sam ja gost, 95% sanse su da ce biti odlicna veza, odnosno skroz igrivo.

Au ovi penali umeju da ubiju svaku volju za igrom.
Lepo igram par dana Ligu Sampiona dodjem u finale i zaglavim penale. Da ne pominjem da je
protivnik dao gol iz mesta u 90 iz totalno mrtvog ugla da prosto ne poverujem da to moze da udje.
-Prvi penal za mene sutiram lepo odmereno tap skroz gore ulevo
-Drugi sutiram u suprotan ugao opet skroz gore levo
-Treci sutiram na dole i sut lopta ode skroz levo WTF
-Sut protivnika stojim na sred gola ovaj puca direktno u mene golman odbija u gol :)

omg

odigrah i ja prva 3 meca online sa Borisom u lobiju.Bilo malo laga ali nije sad da je bilo neigrivo i teleport.Boris fino naucio ovaj novi pes a i maretov tutorijal za finte :p olupao me covek sa Barcom,a ja njega sa Portom 2-1 dobio :) Good game

p.s. evo screen mog neta
614502730.png

p.p.s. ostali javljate se da igramo sad nas ima 5 u community,jos malo da cekamo pa da krenemo ligu

Dodah Milosa i Borisa za prijatelje, kako da uđem u taj community? :)

a i maretov tutorijal za finte :p

Ja? :) Nisam nijednu fintu uradio, ali ti zato ubijas kakve finte radis, znaci odusevljen sam :) Bas lepo igras, i bas zato je dobro igrati ovako sa raznim ljudima, jer sa mojom ekipom non stop iste mecheve gledam, ovakav gameplay kao ti sto igras jos nisam iskusio :) Za kretanje pretpostavljam cesto R2 koristis, jer se dosta slobodnije krecu, ja recimo to takodje nisam nikad koristio, a i ovaj pressing, malo sam poceo u zadnje vreme, ali cesto mi odmogne koliko mi pomogne, mora to jos da se vezba.. Ne znam da li je moja igra bila previse "sirova", posle tvog leprsanja :) Ali bilo je lepih golova, onaj Henry sto je dao posle tvog ispucavanja golmana, na prvu, "ala deki stankovic" je bio vrh :)

I da, iz nekog razloga je bolje (meni) radilo kad sam ja bio domacin, a imam duplo losiji net, kako je tebi bilo kad sam ja hostovao?

@ Nikola8

Imas na nekoj od prethodnih strana kako se ulazi u community, videces post sa slikom nase reprezentacije..

Poslednja izmena:
Resio sam problem laga, uvek sam ja host i opustencija :)

Novi pes se bas dosta razlikuje od predhodnih i treba vremena da se navezba...bar meni, jos uvek se prilagodjavam...

@Nikola8
Ides online i tamo udjes u opciju community. Ides na create/join i na search trazi
"serbian community"...password ti je antic. Sve je malim slovima...

Te koji igraju i Fifu i vise je vole, ne primamo :p

Ja sam sad, ali mi nije tu konzola :(

Hocemo veceras :) ja sam oko 18 online pa da se skupimo u Community :)

Moram da pohvalim online, zaista sad vec 95% meceva je bukvalno kao offline da igram, da li su nesto menjali na serverima ili sta je, ali sa ovakvim netom i jos plus izgleda vise nije bitno da li sam ja domacin ili gost.. jako lepo, pohvale za Konami.
E da, prednost IPAK postoji :D Nema vise onog znaka zutog, vec sudija pokazuje rukom prednost, video sam ga jednom do sad :D

Poslednja izmena:
Extra, to je konaca potvrda da kupim PES, dobar net code,u pon ga uzimam i za 4,5 dana je tu. Pa da odmerimo snage, da vidim kakav se fudbali igra na ovom forumu.
Ja sam samo malo trenirao na Xbox-u, mada nisam imao dostojne protivnike, ovi moji ortaci su zatupeli za PES totalno. :d

Patch/DLC najverovatnije u cetvrtak, za japansku verziju izgleda sutra, nadam se nekim prijatnim iznenadjenjima..

update.jpg

@ Ceasar

Sad cujem da je to izgleda bag, pa ce mozda biti ispravljeno, ne radimo nista pogresno :)

Poslednja izmena:
Donekle sam resio problem sa tim lineup-om..odes u edit opciju i editujes team i stavis koju oces formaciju i lineup :)

Sto se tice online, takodje sve pohvale, radi totalno bez laga, ali ako ste primetili online gameplay je 2x sporiji nego kad igras offline. Odigrao sam uzastopno preko 10 meceva online i posle presao na ML i igraci mi poletese :). Dakle, kad igras off sve je nekako sporije...

Moram priznati da je PES ove godine odlican. Vidim da se dosta ljudi buni zbog nekih stvari, ali nista od toga nisam primetio. Odbrana je daleko bolja, i konacno se vise favorizuju defanzivci, a ne napadaci. Borise ti si nesto pominjao da ti odbrana nekad stane i zabode medjutim to se meni nije desavalo. Bilo mi sinoc drustvo i dosta dugo smo igrali i nisam primetio vece bugove. Za 4-5 sati koliko smo igrali, ako je ukupno palo 2-3 gola na odbitak, sto je u 09 bilo kao dobar dan. Golmani bolje reaguju, sredina se prikljucuje odbrani i veoma pomaze prilkom uzimanja lopte. Takodje, kad uklizas igrac vise ne ustaje svetlosnom brzinom i ne stize do lopte prvi. Sada je mnogo bolje odradjeno. Isto tako napadaci se mnogo lakse zaustavljaju. U 09 si mogao na ljedima da nosis 3 vrhunska odbrambena i jos pri tom da postignes gol. Sada toga nema.
Jedino sto bi napomenuo kao bugg su sudije i ne sviranje ociglednih penala. Gameplay je mogao biti za nijansu sporiji za moj ukus.

Sve u svemu prijatno sam iznenadjem ovogodisnjim izdanjem, jer sam bio skeptican posle 08 i 09.

Nazad
Vrh Dno