Šta je novo?

Dragon Age !

dwarf noble warrior .

nesto me muci.
u partiju imam chetvoricu likova.
kakve god tactics da im postavim i kakav god agression da im stavim, oni u toku borbe, jednostavno nakon jedne izvrsene komande koju im naredim u pauzi, bleje i gledaju kako mi se glavni heroj siba. ne kapiram, zasto ne mogu jednostavno sve vreme makar da attackuju ako nece da izvrse one napade iz tacticsa sto sam im stavio.
kako treba podesiti to ?

I ja imam u grupi cetvoro i jedan bas ima tendenciju da zagine pa ga non stop gledam ako treba da aktiviram napitak.
A ako vidim da je gusto pauziram posle svake komande pa nanovo pauza i naredjenje, jeste sporije, ali se svi konstantno mlate a ne samo glavni heroj i dobro je za balansiranje primljene stete.

Ja ubacih mojima da piju napitke kada im padne health ispod 25%. Popiše mi sve mamicu im :D
A ubaci prosto na dno taktika nearest enemy - attack i napadaće.

Poslednja izmena:
Igra je fenomenalna,sve sam obaveze zapustio u poslednjih 24h :p

Ja igram sa mage-om i ako vidim da ce neko da zagine samo odradim jedan heal i to je to.

Izgleda da cu na kraju da napravim od mage-a nekog holy priest-a :D.

Sto se tice Human Noble:

Onaj sto sam rekao da ima tendenciju da zagine je gotov sada, a tacno se videlo da je i drugi potrosna roba posto su bili zakucani na Level 3 a nije im se punio XP. Oh well dve slabe karike manje.

E da takodje ako imate vise tastera na misu ume da bude korisno bindovanje, meni je bind za grupu dosta ubrzao stvari i manipulicanje likovima posto me mrzi da radim Ctrl+A.

Ja trenutno Level 5, al idem polako, uzivam u igri :)

Poslednja izmena:
Human Noble - level 7 ,to je moja malenkost trenutno.

Poslednja izmena:
Ja igram sa mage-om takodje. Nisam mnogo odmakao a uskoro će i prva specijalizacija (7. nivo).
Najverovatnije uzimam Arcane Warrior pošto ne planiram da igram sa dva čista Warrior-a u igri tipa Alistair ili Stan. Tako da mi ostaje mogućnost da ponekad uletim u borbu sa nekim Massive Armorom a pre toga da ih "omekšam" sa magijom.
Što se tiče Combact Tactics-a još mi nije došao do izražaja tj. nisam naišao na neku borbu koju lično nisam mogao da iskontrolišem. Verovatno će kasnije u igri biti potrebna više taktiziranja (bar se nadam). Ako ne onda povećavam težinu na hard.

Combat Tactics imaju smisla ako ne želiš da pauziraš stalno igru. Ja lično preferiram da minimalno koristim pauzu jer mi ubija ritam borbe.

Poslednja izmena:
Konačno Blood Dragon Armour

2n6sqdw.jpg
Ja ga nisam probao u igri pošto traži strenght 38, pa ako je neko odmakao taman prilika da se ponovi.

Ako hoću da igram sa Elf rendžerom, šta da biram? Warrior ili Rogue? Znam da se posle sve to specijalizuje i deli na gomilu podklasa, pa me zanima pod kojom je taj karakter? Nažalost, igru ću moći da probam tek nakon što se budem probudio...:)

Vidim svi igrate sa Rouge, Mage klasama. Ja sam se odlucio za Wariora, klasika, inako imam pored sebe jednu Magicu :d, kera i ratnika.
Ovde ima toliko Taktika da se covek totalno izgubi. :D

Hvala Alex na DLC-ovima, sve radi OK. Javi čim izađe Warden's Keep i Stone Prisoner.

Ja sam tek večeras kupio igru i igrao nekih sat i po. Al' ova igra "troši" CPU :)

dragonage.gif

Inače radi dosta dobro, meni na 1920x1200 sa svime na max drži 50-70 fps.

Ne mogu dati utiske jer sam malo igrao a i umoran sam. Samo mi font djeluje sitan u svemu u igri, ili je do ovih jutarnjih sati pa ne vidim najbolje :)

Vidim neki od vas su već level 7. A navodno će se dolaziti do levela 20-22 kako su rekli.

Ako hoću da igram sa Elf rendžerom, šta da biram? Warrior ili Rogue? Znam da se posle sve to specijalizuje i deli na gomilu podklasa, pa me zanima pod kojom je taj karakter? Nažalost, igru ću moći da probam tek nakon što se budem probudio...:)

Izaberi rogue-a. Kasnijim grananjem storyline-a ces imati opciju za ranger specijalizaciju.

dijalozi su nazalost i dalje stari bioware, nema grananja, 4 opcije sa istim rezultatom i slicno... bas steta...

nego igrali neko a da se trudi da bude maksimalno zao? ima li kakvog efekta :)

Poceo sam dva puta, kao rogue human noble-a i rogue dalish elf-a, sa namerom da kasnije postanu rangeri, i prica je u oba slucaja odlicna. Sto se tice grananja u dijalozima cini mi se da mi se desilo da kada izaberem jednu opciju u dijalogu neke druge nestanu i ne pojave se vise.

Ajd sad svi koji izabrali Elfa kao glavnog lika neka se prijave :d :d

p.s. Vuk nek vodi evidenciju :)

Poslednja izmena:
Nema level cap ali su testirali i vidjeli da će to ići do 20-tak, što je neke razočaralo jer bi htjeli više, a opet neki kažu da je to sasvim dovoljno. Kad se sjetim svog levela 72 iz Gothic 3 :). Specijalizacije (po jedna) se dobijaju na levelu 7 i 14, ne znam da li onda i na levelu 21 ili ipak ne, pošto i u guide govori samo za levele 7 i 14. Neki NPC-ovi su navodno već iskoristili jednu, recimo Morrigan je shapeshifter pa onda valjda neće imati novu specijalizaciju na levelu 7 već tek na 14, to sam čitao na zvaničnom forumu na temi o tome može li se ona "specijalizovati" u Spirit Healer pa da se koristi i u tu svrhu a ne da se vodi ona starija žena (Wynne) koja je u startu Spirit Healer.

.... Sto se tice grananja u dijalozima cini mi se da mi se desilo da kada izaberem jednu opciju u dijalogu neke druge nestanu i ne pojave se vise.
Ne čini ti se.Dešava se to s vremena na vreme,ne često, ali ima.

Uglavnom se svuda zavlačim i istražujem,uglavnom sa svima razgovaram,a i legende i priče koje se pominju u igri su lepo smišljene.
Side qustovi su ok,mada se provuče i po koji tupavi quest,tipa idi nađi mi batu sakrio se u ormar.Posle toga sam zaradio kiss....ali samo kiss....

Poslednja izmena:
kako se ubacuje DLC, i da li trenutno samo postoji dlc u vidu ajtema ili vec postoje i neki novi kvestovi ?

Poslednja izmena:
Side qustovi su ok,mada se provuče i po koji tupavi quest,tipa idi nađi mi batu sakrio se u ormar.Posle toga sam zaradio kiss....ali samo kiss....

Pa sta si 'teo vise. Da si naso batu koji se sakrio u dungeonu punu karakodzula pa da dobijes nesto vise a ovako...

Pa sta si 'teo vise. Da si naso batu koji se sakrio u dungeonu punu karakodzula pa da dobijes nesto vise a ovako...
Znaš kakvi smo mi Srbi.
Hteli bi da damo što manje a da dobijemo što više :d

Bolje da sam našao batu koji se sakrio u dungeonu punom karakodžula,makar i ne dobio kiss.Tu bi bar bilo nekog loota,a ovako samo neki ćorak.

Poslednja izmena:
Znaš kakvi smo mi Srbi.
Hteli bi da damo što manje a da dobijemo što više :d

Bolje da sam našao batu koji se sakrio u dungeonu punom karakodžula,makar i ne dobio kiss.Tu bi bar bilo nekog loota,a ovako samo neki ćorak.

Jeste, ali ovako si fini mladi gospodin, sto sve mora da gledate kroz zlatnike.

hm.

skinuo sam svih 8 Dlcova na desktop i widu winrar fajlova, i kad pokrenem daupdater, i kliknem na select dazips, navigiram na desktop gde mi se nalaze rarovi i on ih ne vidi... :? any idea ?

Počeo sam igru kao Dalish Elf Warrior, specijalizovaću se posle za ranged weapons, ALI...!!!

Da li je moguće da cenjena Bench zajednica smatra RPGom uopšte? :zgran: Eeeej, bre, kompas sa strelicom ka kvestu :( Ja sam frapiran kako igra do sada nije napljuvana zbog toga, čovek bi pomislio da postoje dvostruki standardi za nahajpovane igre koje se na prvu prime pozitivno i ostale...:d

Ono što mi se stvarno ne dopada jesu kojekakvi razni atributi koji su u 85% slučajeva totalno beskorisni. Šteta što, barem mi tako deluje, neće biti nekog većeg eksperimentisanja sa time, već je - iako u teoriji možeš da biraš razne atribute - efikasnost lika direktno proporcionalna od uzimanja isključivo glavnih atributa. Možda grešim, videćemo kada odmaknem u levelima. Za sada deluje OK.

Nazad
Vrh Dno