Šta je novo?

PES 2010

znam za LB ali kad je 4:3 igraci su nekako debeli a kod 16:9 su nekako izduzeni u pm :wall:

Ti imas monitor 16:10, dakle tebi je pribliznije da stavis 16:9 nego 16:12 (4:3).
I mnogo bre kukas :), ja takodje imam 16:10 monitor, i igraci sasvim normalno izgledaju. Dovoljno je da se otstiklira LB, onda nije bitno dal je namesteno 4:3 ili 16:9, kapiras :). Evo ja sa otstikliranim LB, stavljao sam oba ova, i oba puta je izgledalo isto, sasvim normalno.
Jesi ti podesio rezoluciju kako treba ;) ?

Opet nema nas, u stvari ima nas kao reprezentacija ali licence za imena nema a ima ustashistana neverovatno.:mad::mad::mad:
Sa ovim Balkan patchevima ako se ubace jel to moze onda online da se koristi ili samo offline?

Opet nema nas, u stvari ima nas kao reprezentacija ali licence za imena nema a ima ustashistana neverovatno.:mad::mad::mad:
Sa ovim Balkan patchevima ako se ubace jel to moze onda online da se koristi ili samo offline?

Na zvanicnom serveru Konamija nece moci Online, koliko znam, bar je tako ranije bilo, a na drugim nekim serverima mozda ce i moci? Ali Pes nije to-to, ako igras online, bolje s nekim drugarom ili skupi ekipu pa cepajte kod kuce.

Poslednja izmena:
znam za LB ali kad je 4:3 igraci su nekako debeli a kod 16:9 su nekako izduzeni u pm :wall:

Ako koristiš Vistu ili Win7, nađi u folderu SETTINGS.EXE, desnim klikom idi na PROPERTIES, zatim uđeš na COMPATIBILITY, podesiš mu da bude kompatibilan sa Win XP sp3 i, gle čuda, sve moguće rezolucije možeš da podesiš. Glupo zvuči, ali funkcioniše...

namestio sam rezoluciju 1680x1050 i odstiklirao ovo LB. e sad jel treba da mi stoji ovaj odnos 16:9 ili 4:3 ?

Kod mene je podeseno:

screen mode: Full screen

resolution:
1680x1050 (8:5)
oznaceno 16:9
oznaceno LB

quality: high

Options:
oznaceno samo Wait for Vsync

Igraci su proporcionalni a slika na monitoru je skracena (crna linija oko santimetar) na vrhu i dnu ekrana. Meni ne smeta.

Kada iskljucim LB, slika se razvuce preko celog ekrana a igraci su k'o rode :), uzasno isgledaju. Za mene neigrivo.

Probaj i jedno i drugo, pa vidi sta ti vise odgovara.

Poslednja izmena:
jesu k'o rode,mmmajku mu j:-devil-:

Ako koristiš Vistu ili Win7, nađi u folderu SETTINGS.EXE, desnim klikom idi na PROPERTIES, zatim uđeš na COMPATIBILITY, podesiš mu da bude kompatibilan sa Win XP sp3 i, gle čuda, sve moguće rezolucije možeš da podesiš. Glupo zvuči, ali funkcioniše...

Ja svejedno mogu sve zive rezolucije da ubacim bez Compatibility moda na Win7.

@Prostreet

Ovo mi je prvi put da sam bas zagrejan za PES pa bih hteo da kupim.Ali sta je problem sa igranjem online preko Konamija? Citam nesto ne radi kako bi trebalo? Zbog cega?
Ne bih da dajem 50$ i da ne mogu da igram ko covek a nemam neke ortake ovde koji igraju bas PES.

Pa jesi li video gol Stankovica od pre nedelju-dve? I posle kazite da nije realno???

Mene mnogo iritira meni... Zashto su izbacili grafike igracha??? :wall::wall::wall: Pa to mi je bila najbolja stvar prilikom izmena! Tachno mozesh da uporedish karakteristike igracha prema tom grafiku... Izmene su mi bile mnogo lakshe i brze, posebno kada igram sa nekim timom u kome ne znam ni jednog jedinog igracha... Sada moram da listam 7 strana sa ocenama i glupostima da bih video kog igracha da stavim na odredjenu poziciju...

Kako da stavim taktike na semi -auto? Tipa da ja samo aktiviram offsajd zamku? izgleda da ne moze vishe ni to... i koja im je fora sa svim onim taktikama, karticama i td? pa ne igramo menadzera!!! :wall:

Da li je moguce da samo mene nervira to shto nema grafika za igrache??? :zgran:

Ako misliš na onaj heksagon proklinjem dan kad je FIFA izmislila OVR ocenu... :D

Inače može da se namesti ofsajd zamka i generalno taktike, manje-više isti je princip kao i do sad. A kartice si i pre imao samo u obliku zvezdica na poslednjoj strani ocena, nije to ništa toliko novo.

Ali kartice su koriste, recimo Emile Heskey ima jednu karticu da se vraca nazad(ne mogu se setim kako se sad zove) tako da je cesto na sredini ili cak duboko na mojoj polovini i tu moze da bude veoma koristan dok mi drugi spic skroz u napadu, kad mu iskljucim tu kartu on je kao i ovaj gore.

Poslednja izmena:
Ma naravno da su korisne. To si i pre mogao sa strelicom i defence high da odradiš, sad su samo lepo uvili u novu ambalažu i adaptirali novoj Yu-Gi-Oh! generaciji :)

Tri neverovatne stvari:1.Na meniju je onaj lik sa pistoljem,muzika ide i nista ni da makne,to blokiranje se desava s vremena na vreme!Sa druge strane,odigrao sam celu prvu sezonu(sve ovo vazi za ML) a da sudija nije svirao ama bas ni jedan penal ni meni ni protivniku,takodje na scout listi poredjam jedno petnestak i graca i posle nekog vremena njih tamo nema!?

Evo da se pozalim na problem koji mene jede zadnjih par dana, tice se gameplaya i njegove brzine.

Cim se pojavio fudbal instalirao sam na mojoj masini koja radi pod vistom 32bit i sve mi je delovalo nekako brzo, konkretno kretanje lopte prilikom pasa kao i samo kretanje igraca. Nisam bio odusevljen ali reko sta da se radi, moram se privici.
Za vikend sam bio kod matorca i tamo imam jedan komp na kojem igram sa drustvom i tamo instaliram PES, kitserver... Prva stvar koja me iznenadila je da pri ucitavanju igre po prvi put nema one glupe linije koja se pojavljuje kad je nije ukljucen vsync. Ja vsync nisam ukljucio ni u drajveru ni kroz settings same igre, frame skiping takodje nije upaljen. Sledeca stvar koja me je jos prijatnije iznenadila je sam gameplay. Ne mogu da opisem kako to lepo izgleda, lopta se krece savrsenom brzinom, igraci su sporiji pa je sve nekako lakse, samo upravljanje, nema laga, driblinzi se mogu izvesti bez problema, jednostavno nema onog karanbola kada svi lete po terenu kao musice.
Isto to sam uradio i kod ortaka, takodje sam dobio identican rezultat - sve radi kako treba.
U ponedeljak sam se vratio u BG i od tad pocinju moje muke, prvo sam prodao grafiku misleci da je problem u Ati-ju i njenim drajverima (sad koristim GTX260) medjutim isto. Ako ne koristim vsync javlja mi se ona smetnja a ako ga koristim gameplay je ubrzan. Nema sta nisam pokusao i nista. Sad pokusavam da pohvatam razlike izmedju mog kompa i ona druga dva na kojima sve radi kako treba i sustini je jedino operativni sistem drugaciji. Oni koriste XP ja Vistu.
Ja bi zelo da cujem vasa iskustva, da li je neko pokusao da igra bez forsiranja vsynca a da nema onih glupih smetnji? Sad mi se ne igra fudbal kad znam kako to lepo moze da izgleda a kad vidim kako kod mene radi :mad:

Da li je moguce da samo mene nervira to shto nema grafika za igrache??? :zgran:

Nisi jedini :wall: Osakatiše fudbal, sad mi treba tri dana da namestim igrače pred utakmicu, ovako samo pogledam "zvezde" i znam...

Ja bi zelo da cujem vasa iskustva, da li je neko pokusao da igra bez forsiranja vsynca a da nema onih glupih smetnji? Sad mi se ne igra fudbal kad znam kako to lepo moze da izgleda a kad vidim kako kod mene radi :mad:

Imas opciju za V-Sync u settings panelu same igre, znaci ne moras da ga forsiras kroz drajvere.

Instaliraj Win 7, radice ti verovatno bez problema.

PS/Ah, da ATI i drajveri za ATI, stara prica, koja se zloupotrebljava. :D

Rekao sam da sam probao sve kombinacije sa vsync-m kroz drajvere kao i kroz settings iz igre.

Ma naravno da su korisne. To si i pre mogao sa strelicom i defence high da odradiš, sad su samo lepo uvili u novu ambalažu i adaptirali novoj Yu-Gi-Oh! generaciji :)

Mada , evo danas sam pogledao malo detaljnije o chemu se tu radi i da, naravno da su korisne... Kao shto si rekao strelica za defence i attack samo za novu Yu-Gi-Oh :)wall:) generaciju :D

Ali uklanjanje petougaonika im je skroz losh potez... Zashto su uzeli najgoru stvar iz fife koju su mogli ??? :wall::wall::wall:

Evo da se pozalim na problem koji mene jede zadnjih par dana, tice se gameplaya i njegove brzine.

Isprobao sam sve žive varijante kao i ti, ali ništa ne vredi, igra je katastrofalno brza. Inače imam 8800gt i core2duo, win xp...., menjao sva živa podešavanja kroz drajvere, igru itd, itd, ali ne vredi.
Očigledno je problem sa pojedinim komponentama ili drajverima, jer po stranim forumima ima ljudi koji se žale na brzinu, dok se drugi sa sličnim računarima žale na usporenja, a možda je i problem u "leku", ko će ga znati.
U, svakom slučaju dok se problem sa brzinom ne reši, ja prekidam sa igranjem ovog "flipera".

Isprobao sam sve žive varijante kao i ti, ali ništa ne vredi, igra je katastrofalno brza. Inače imam 8800gt i core2duo, win xp...., menjao sva živa podešavanja kroz drajvere, igru itd, itd, ali ne vredi.
Očigledno je problem sa pojedinim komponentama ili drajverima, jer po stranim forumima ima ljudi koji se žale na brzinu, dok se drugi sa sličnim računarima žale na usporenja, a možda je i problem u "leku", ko će ga znati.
U, svakom slučaju dok se problem sa brzinom ne reši, ja prekidam sa igranjem ovog "flipera".

Iskljuci VSync ;).
Meni je sa ukljucenim (stikliranim) Vsync takodje radila prebrzo...

Tri neverovatne stvari:1.Na meniju je onaj lik sa pistoljem,muzika ide i nista ni da makne,to blokiranje se desava s vremena na vreme!Sa druge strane,odigrao sam celu prvu sezonu(sve ovo vazi za ML) a da sudija nije svirao ama bas ni jedan penal ni meni ni protivniku,takodje na scout listi poredjam jedno petnestak i graca i posle nekog vremena njih tamo nema!?

Ista stvar, nema penala uopste. Dosta puta se desi da budem fauliran i da sudija nista ne svira.

Koristim Win 7 64bit, i ponekad dolazi mi do seckanja u toku igre i dosta, da li se jos nekome javlja ovaj problem?

Jos jedna zamerka je ta sto pas u prazno kompjuter skoro pa uvek presece.

Ne moze uvek da prodje, moras da imas pravi tajming, recimo animaciju tog igraca kome dodajes, kad podigne ruku utrcavajuci ispred odbrambenog.
A proba i pas unapred po visini ;).

Ista stvar, nema penala uopste. Dosta puta se desi da budem fauliran i da sudija nista ne svira.

Ta pojava je neverovatno frustrirajuca. Toliko ociglednih faulova i ni jedan ne svira. Ali se to ne desava samo kada se igra protiv kompa nego i protiv coveka. Obrnuse demo naopako, tamo svaki kontakt bio faul, a ovde . . . :d

Jel probao neko da ukliza sa ledja na igrača koji je u kaznenom? :)

Pitam pošto na Winning Eleven demou na PS3 (koji je izašao nedelju dana posle PES demoa) čak ni kad ga polomiš ko ništa nisi mogao da napraviš penal :D

Poslednja izmena:
Jel probao neko da ukliza sa ledja na igrača koji je u kaznenom? :)

Pitam pošto na Winning Eleven demou na PS3 (koji je izašao nedelju dana posle PES demoa) čak ni kad ga polomiš ko ništa nisi mogao da napraviš penal :D

To radi. :d Ali npr polednji igrac odbrane unisti mog igraca i dobije zuti ! Za 8 sati igranja Pes-a juce sa drustvom, dobijen samo jedan crveni. Cak sam se i zapitao da li je moguce... A bilo je prilika za bar 10 cistih. :p

bogme vi ki da ne igrate fudbal ko ja lepo kad se cuje prvo udarac lopte pa onda jao od igraca nema faula a kad se ne cuje da je bio start na loptu onda je faul sto je i normalno ranije je sviruckao za sve i svasta faul ovako mi je mnogo bolje da kazemo engleski stil sudjenja :D
penal moze da se skrivi i te kako bar sam ja uspeo i da ga napravim i da ga naprave na meni

Šta znače oni kvadrati pored imena igrača (plavi, zeleni, žuti, narandžasti, crveni)? Mislio sam da je to pokazuje ofanzivnu/defanzivnu orijentisanost igrača, ali mi recimo kod svih igrača Milana stoji na žutom, čak i kod Gatuza koji je defensive minded.

Debelo su *****ali ovu igru, kako im samo polazi za rukom, u jednom trenutku imas dobitnu kombinaciju, i umesto da se drzis toga i usavrsavas ga, ti uzmes pa sve upropastis, kakvo je to neznanje, da li menjaju ekipu koja im radi igru na svakih 6 meseci, pa onda ko u klin ko u plocu???

Nazad
Vrh Dno