Šta je novo?

PES 2010

Igrao sam sinoć nekih 10ak utakmica zaredom. U neku ruku sam i razočaran igrom, krenuo sam prvu tekmu exibition sa west hemom protiv arsenala, očekivajući odlično odradjene face kao na demou. Kad ono međutim uvodna animacija ono sve neki mutanti koji ne liče ni našta. Dakle ono što sam pretpostavljao je i tako, samo u top timovima su face realno ostalo je plač majke božije kao na fifi.
Kretanje igrača čini mi se je isto kao u pes09, tj trče ko mali roboti, skroz nerealno.
Fizika lopte mi je takođe čudna a mreža kad lopta uleti talasa kao da je vodena, nije ni kod fife ništa bolje al ovo je preterano.
Grafika mi je ok ali ništa specijalno ako ne igraš sa nekim od top5 timova na svetu.
Komentatori su mi lošiji nego u fifi10 (iako su smorili već treću godinu zaredom) kao i celokupna atmosfera tj. navijanje, nisam nijednom čuo himnu west hema niti bilo koju drugu pesmu tokom igranja već sve neke random nevezane za klub.
Master liga mi je kul, sa zamerkom na izmišljeni raspored utakmica premier lige kao i kup utakmica.
Sve u svemu šta ja znam, sasvim prosečan fudbal sa solidnom grafikom. Nadam se da će neki mega patch doterati igru.
Grafički jedino bolji od Fife i ništa drugo.
I da, pohvala za dobru optimizaciju, kod mene tečno radi u 1920 sa svim detaljima i uključenim 4xaa iz CCC.

Ocena kao i za fifu 5/10.

I jel zna neko kako da se namesti rezolucija ?

Ovako mi pokazuje u Settings-u.

Pa kliknes na taj padajuci meni sa rezolucijama i podesis, ne razumem sta je tu nejasno? Tebi je valjda 1680*1050, inace probao sam fudbal na bukvalno 3 minuta, tek za vikend cu uspeti da odigram neki pVp duel, ovo protiv kompjutera mi nista nije merodavno.

Misli na to što mu ne da quality na high iznad rez 1280x720.
Ko zna zašto ne da?Verzija igre,lek,gremlini....i kod mene je tako.

Poslednja izmena:
Koji lek pa iskoristio sam onaj uz igru, jedino ako ima nesto novo... Al nije ni bitno samo pitam dal neko zna neko resenje, ja na google-u ne nalazim.

Hmmm.Prva stvar koja me asocira gledajući u igricin Settings pa Specifications - nama kojima nam za GPU prijavljuje 496mb memorije umesto 512mb imamo taj problem.I meni vidi samo 496mb mem za GPU.
Izgleda da je to.

Poslednja izmena:
Veceras kad dodjem kuci cu da proverim sta mi prijavljuje settings, ja uredno podesim na high, 9600gt 512.

Gde je sad taj marsovac, sto je rekao da nema podrska za full HD, kad lepo izbaci sve moguce rezolucije odmah u meniju?????? Kakvi ljudi, no koment, ne umeju ni podesavanja u Konamiju da nameste, 'ej zivote! :D

Grafika mi je ok ali ništa specijalno ako ne igraš sa nekim od top5 timova na svetu.
Komentatori su mi lošiji nego u fifi10 (iako su smorili već treću godinu zaredom) kao i celokupna atmosfera tj. navijanje, nisam nijednom čuo himnu west hema niti bilo koju drugu pesmu tokom igranja već sve neke random nevezane za klub.

Naravno da nema pesmi West Hama kad nemaju ni licencu za njega :) Naši igrači su urađeni očajno, verovatno iz istog razloga.

Naše igrače samo treba zameniti sa pravima, to je 5 minuta posla. Možda par igrača ne postoje u igri (Pantelić, Krasić, Dišljenković), njih samo preimenujete..

Pazi stvarno za GPU prijavljuje 496mb umjesto 512mb.
Meni se ovo desavalo i na PES09. Posto sam jedno vrijeme cesto mijenjao win i cesto instalirao PES09 nekad mi se desavalo da imam native rezoluciju a nekad ne. Samo nisam provalio u cemu je problem.

Jel ovde neko igra fudbal ili ljudi samo podešavaju settings?

Jel ovde neko igra fudbal ili ljudi samo podešavaju settings?

Pa pretvorise je u Pro Evolution Settings :D Stvarno su vrh ove teme, i ja treba da vam verujem da je full verzija krs, prsli su vam mozgovi od svih ovih tweak-ovanja i podesavanja, vise ne znate sta je dobra igra da vas klepi po sred face :)

I jel zna neko kako da se namesti rezolucija ?

Ovako mi pokazuje u Settings-u.

druze ja imam grafu ko tvoju...znaci nesto tu nije kako treba...trebalo bi da vidi 512MB video memorije...nesto tu baguje...verovatno ti zato ne dozvoljava da biras vece rezolucije sa high podesavanjima...mozda ti je i OS ****** nesto nemam pojma:S:

Pa pretvorise je u Pro Evolution Settings :D Stvarno su vrh ove teme, i ja treba da vam verujem da je full verzija krs, prsli su vam mozgovi od svih ovih tweak-ovanja i podesavanja, vise ne znate sta je dobra igra da vas klepi po sred face :)

Bilo kako bilo ja se nisam mučio ni najmanje oko podešavanja ali svejedno smatram da je ovaj fudbal ima krizu identiteta :S:

Koja glupost,nasao sam resenje za rezoluciju.
Ode se u Program Files > KONAMI > Pro Evolution Soccer 10 i tu ima ikonica Settings tu se namesti Compatibility Windows XP SP2 i onda mogu sve rezolucije...

Baš glupost.Hvala za rešenje :)

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    51.6 KB · Pregleda: 79
Igra mi radi odlično, za razliku od demo-a, znači to su popravili. Ali je meni ovo neopisivo dosadno. Nikad mi nije nijedan pes bio ovako nezanimljiv.

Jel igrate vi protiv zivih protivnika? Znaci svaki komentar mi zvuci kao da svi igraju samo protiv kompa.. Ja i burazer jos od izlaska (WE) demoa odigramo skoro svako vece spojenih 10-ak petominutnih partija, po meni najbolji PES do sad.

Poslednja izmena:
Ja nikad nisam ni mogao da igram duze od para dana protiv kompa, od Fife 2000 i PES 2006 (prvi kojeg sam igrao) do sad.
Kad se setim koliko sam samo odigrao utakmica protiv kompa u Fifi 99 :bottle:, dvocirfren broj sezona sa dvocifrenim brojem timova :d.

Jos nisam igrao sa ortakom ovaj Pes, posle par dana cu izneti utiske :).

Poslednja izmena:
Meni ne dozvoljava da isključim VSync:

j9v98p.jpg

... a imam "problem" sa igrom s obzirom da ne klizi ili se bar meni tako čini. Kao da pri ispucavanju lopte i sl. malo "recka" i da se slika ne pomera ravnomerno u svim segmentima. Ne znam kako bih objasnio, čudno je, a nervira. FPS je zakovan na 63 (mada bi trebalo da je na 60 ako je već VSync uključen, i ovo mi se prvi put dešava), dok je u replayima 31FPS.

Ima li još neko sličnih problema i šta bih mogao da uradim po tom pitanju, osim da čekam neki patch (ako ga uopšte i bude u skorije vreme)? Komp je iz profila, a drajveri za grafičku su 186.18. Razmišljao sam o promeni istih, ali ne znam da li bi pomoglo. Što se tiče leka, koristim onaj (jedini?)...

Koja glupost,nasao sam resenje za rezoluciju.
Ode se u Program Files > KONAMI > Pro Evolution Soccer 10 i tu ima ikonica Settings tu se namesti Compatibility Windows XP SP2 i onda mogu sve rezolucije...

Hvala drugar. Sad imam native rezoluciju na high. :banana:

Meni ne dozvoljava da isključim VSync:

j9v98p.jpg

... a imam "problem" sa igrom s obzirom da ne klizi ili se bar meni tako čini. Kao da pri ispucavanju lopte i sl. malo "recka" i da se slika ne pomera ravnomerno u svim segmentima. Ne znam kako bih objasnio, čudno je, a nervira. FPS je zakovan na 63 (mada bi trebalo da je na 60 ako je već VSync uključen, i ovo mi se prvi put dešava), dok je u replayima 31FPS.

Ima li još neko sličnih problema i šta bih mogao da uradim po tom pitanju, osim da čekam neki patch (ako ga uopšte i bude u skorije vreme)? Komp je iz profila, a drajveri za grafičku su 186.18. Razmišljao sam o promeni istih, ali ne znam da li bi pomoglo. Što se tiče leka, koristim onaj (jedini?)...

ja imam 191.07 nemam problema nikakvih ,a imam 8800gt probaj sa drajverom novim;)

Poslednja izmena:
Hvala, pretpostavljao sam da može da bude razlog. Sadašnje drajvere nisam menjao odavno, ne mili mi se kada vidim po stranim forumima da kukaju kako su im igre bolje radile upravo sa 18x drajverima nego 19x. Kakva je situacija u ostalim igrama, potvrdi mi i to, pa da ih skidam...? :)

Hvala, pretpostavljao sam da može da bude razlog. Sadašnje drajvere nisam menjao odavno, ne mili mi se kada vidim po stranim forumima da kukaju kako su im igre bolje radile upravo sa 18x drajverima nego 19x. Kakva je situacija u ostalim igrama, potvrdi mi i to, pa da ih skidam...? :)

sve pod xp do sad sto sam igro(batman,op2,pes2010,cal of juarez 2,fifa 2010,crysis itd) radi sa 191 verzijom drajvera tako da sto se toga tice nemas da brines ;)

Ja nikad nisam ni mogao da igram duze od para dana protiv kompa, od Fife 2000 i PES 2006 (prvi kojeg sam igrao) do sad.
Kad se setim koliko sam samo odigrao utakmica protiv kompa u Fifi 99 :bottle:, dvocirfren broj sezona sa dvocifrenim brojem timova :d.

Jos nisam igrao sa ortakom ovaj Pes, posle par dana cu izneti utiske :).

pes posle petice gde je ai bio jako blizu savrsenog protiv kompa igraju samo oni koji nemaju zivog protivnika dostupnog :)

mada ovaj ce se igrati malo, cisto da se proba nova ml

Meni je zakucan FPS na 60 na high u 1680x1050 i ne treba mi vise to je idealno. A igra je super mnogo bolja of Fife kao i uvek...

CRVENA ZVEZDA - DELIJE - PES 2010

PESME:
1-Severna strana
2-Na celom svetu samo Crvena Zvezda
3-Pobeda
4-Svuda grmi okolo
5-Na celom svetu mi je sve
6-Zvezda mi je sve

UPUTSTVO ZA UBACIVANJE PACK-A
1-Uradite back-up dt01.img fajla koji se nalazi u C:/Program Files/Konami/PES2010/img
2-Pokrenite ASF EXPLORER ( nalazi se u packu za one koji ga nemaju )
*File-Import ASF FILE -> PES2010/img -> iz liste izaberite ALL FILES i otvorite dt01.img fajl->NO-YES
3-Kliknite na ACTION-IMPORT FOLDER i izaberite CHANTS folder iz "Delije Chants" packa->YES->Izaberite ALL FILES i snimite fajl kao dt.img
4-YES - YES
5-Zatvorite ASF EXPLORER
6-Reimenujte DT.IMG koji ste napravili u dt01.img i odgovorite potvrdno za overwrite files
7-Pokrenite PES2010-EDIT-EDIT TEAM-Crvena Zvezda-CHEERING STANCE-PATERN i izaberite zadnju stavku = ORIGINAL(CHEERING BASED)
Potvrdite sve do kraja i to je to.
Testirano i radi 100%

Za raspakivanje je potreban 7gz koji mozete skinuti OVDE

Ukoliko nesto zeznete, samo prekopirajte back-up dt01.img fajla na njegovo originalno mesto.
Mislim da su ovi slotovi generic i da ih koristi jos neki tim ali nisam siguran.
Kao sto sam rekao, ovo je za prvu pomoc, kada se bude pojavila detaljna lista slotova prepravicemo pack ukoliko bude bilo potrebno.

PACK JE ISTI KAO ZA PES 09
Ovo je za prvu pomoc, uskoro update sa novim pesmama!

Vrh Dno