Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam samo jedan raspakovao, al sa njim je sve ok.
Ovo il je defektan monitor il graficka, napajanje na monitoru ili kompu i sl.

I nek mi kaze neko gde ima hebeni kabl... please...

Inace evo vam Eizo test pa proverite ima negde pri kraju brzina padanja kvadrata "niz" ekran

Kabel sam kupio u Sarajevskoj u Computer Dream cca ~460 dinara.

Thx al sad je kasno...
A sutra ne znam da li rade
Inace Computer Dream ima i ovde blizu mene u cvijicevoj al se nisam setio... 🙁

a jos imas i jedan zaglavljeni pixel. 🙂

ja bih taj monitor olupao bejzbolkom. :d

Nemam !!!
To imaju ovi sto ga hvale a u isto vreme se bave radioestezijom (za stabilizaju slike) i erotskom masazom TN panela.:d
Da je i kod mene jedan takav vec odavno bi citali u zutoj stampi:
... vlasnik G2420HD ubio slucajnog prolaznika nakon sto je iznerviran kvalitetom bacio isti sa vrha beogradjanke.😛

Poslednja izmena:
Nemam !!!
To imaju ovi sto ga hvale a u isto vreme se bave radioestezijom (za stabilizaju slike) i erotskom masazom TN panela.:d
Da je i kod mene jedan takav vec odavno bi citali u zutoj stampi:
... vlasnik G2420HD ubio slucajnog prolaznika nakon sto je iznerviran kvalitetom bacio isti sa vrha beogradjanke.😛
meni se cini da ima jedan beli zaglavljeni pixel

img0169ep.jpg
img0174n.jpg
img0194e.jpg

edit: sad negde procitah da beli pixeli nisu ni mrtvi, ni zaglavljeni, vec vruci. 😀

Poslednja izmena:
meni se cini da ima jedan beli zaglavljeni pixel

img0169ep.jpg
img0174n.jpg
img0194e.jpg

edit: sad negde procitah da beli pixeli nisu ni mrtvi, ni zaglavljeni, vec vruci. 😀

Taj svetli koji si naznacio se pojavi na Canon ili bilo kom drugom fotoaparatu kad dopustis zenkama da ga koriste u mom slucaju cerka i zena. :smackbum:

Covece to je prirodni talenat...:crash: nemam drugo objasnjenje.

Nema na monitoru,nego na foto aparatu 😉

I da ne poverujes na slikama sa letovanja ga nema ali na slikama sa koncerta od pre mesec dva ga ima...

Kad su ga uzele :alo: sam...
Ali trebalo je da :smackbum:.

jel moze neko ko ima dobar uzorak da postavi neke slike, nek stavi neku raznobojnu pozadinu ili neki HD film da vidim kako to izgleda ocu ja uzmem jedan bas pratim ovu temu, pa nesto mi monogo pljujete po monitoru :d

Taj svetli koji si naznacio se pojavi na Canon ili bilo kom drugom fotoaparatu kad dopustis zenkama da ga koriste u mom slucaju cerka i zena. :smackbum:

Covece to je prirodni talenat...:crash: nemam drugo objasnjenje.
menjaj zenu. :d

obicno sam vidjao crvene tackice na slikama, nije mi palo na pamet da je do aparata zbog bele.

i posle se zali na monitor, a aparat koji je sigurno skuplji ima los pixel. 😀

Imam jedno pitanje za ekipu...ovako, meni je stigao viewsonic, ali posto ste mi vi zanimljivi ostajem na ovoj temi, ako me ne izbacite..😀..e sad sta me zanima...ja sam monitor povezala preko DVI kablica, ali nisam i preko VGA, e sad kad hocu da pritisnem dugme auto image adjust ne moze, sve se nudi, da pritisnem, ali to ne......ukapirala sam da mozda ukoliko povezem preko DVI to i ne moze da se koriguje, ( ispravite me ako gresim)....pa sam pokusala da povezem preko VGA i onda ovo dugme radi.....ali tada kada su povezana oba kabla i kad prebacim na DVI, nemam ikone, samo wallpaper, i skinula sam VGA.....ima li ovde neka fora, jel treba oba kabla da budu povezana ili ne...kako je to kod vas...ako me uopste neko bude razumeo...😀

Imam jedno pitanje za ekipu...ovako, meni je stigao viewsonic, ali posto ste mi vi zanimljivi ostajem na ovoj temi, ako me ne izbacite..😀..e sad sta me zanima...ja sam monitor povezala preko DVI kablica, ali nisam i preko VGA, e sad kad hocu da pritisnem dugme auto image adjust ne moze, sve se nudi, da pritisnem, ali to ne......ukapirala sam da mozda ukoliko povezem preko DVI to i ne moze da se koriguje, ( ispravite me ako gresim)....pa sam pokusala da povezem preko VGA i onda ovo dugme radi.....ali tada kada su povezana oba kabla i kad prebacim na DVI, nemam ikone, samo wallpaper, i skinula sam VGA.....ima li ovde neka fora, jel treba oba kabla da budu povezana ili ne...kako je to kod vas...ako me uopste neko bude razumeo...😀

Nahrani ga DVI kabelom i nista ne diraj... sem mozda kontrast i svetlinu.

jel moze neko ko ima dobar uzorak da postavi neke slike, nek stavi neku raznobojnu pozadinu ili neki HD film da vidim kako to izgleda ocu ja uzmem jedan bas pratim ovu temu, pa nesto mi monogo pljujete po monitoru :d

Pazi mozea ovo sto mene nervira tebi uopste nece smetati, jedino sto to neces znati dok ga ne platis i doneses kuci, posto niko ko ih prodaje "nema tehnickih mogucnosti da ih probas u radnji".

Ako ces monitor da koristis samo za gledanje filmova nemoj da beres brigu posto je DivX prilicno mrljav sam po sebi te nema teorije da primetis ista.

A sto se tice igara neko je primetio duhice u PES-20xx i naveo da mu to ne smeta.

I da kazem nesto u korist monitora, manje se greje od starog kucnog LG-a.

Poslednja izmena:
@MaliAbner:
Promeni DVI kabal!!! 99% je do kabla! Ako nije onda su ti uvalili defektan monitor i nosi ga u servis!!!

mon2.jpg

mon1.jpg

Izgubio sam sat vremena testirajući ga... :wall:

Normalno je da sa DVI povezivanjem nemas taj "Auto", slika ne moze da se poremeti kao kod analognog povezivanja, nego je uvek kako treba.

Kao sto ti je napisao MaliAbner, povezi samo na DVI, podesi kako kako ti odgovara sliku i to je to...

Ljudi ne bih da započinjem novu temu ali me interesuje kakav je monitor BENQ
V2400 ECO Potrošnja energije : 28 W pošto mu je potrošnja mala kakvu sliku daje? Da li je bolja slika od G2420HD ili lošija? Da li je neko imao prilike da ga testira?

Zar je ikome bitno koliko mu monitor trosi struje? :trust:
Mislim da je malo nas imalo prilike da istestira vise raznih modela u toj meri kao sto je Mali Abner svog BenQ-a pa da ti iznesemo svoja ocajna misljenja ,)

Strasno koliko u ovoj temi samo jedan covek moze da da negativnih komentara. A verujem da bi bilo 10x lakse za sve nas da sam otisao da mu skratim tu policu za onih 2cm i da kupi sebi drugi monitor koji bi mogao da mu stane tamo :d

Pa potrosnja struje kod TFT-a e generalno mala, al je lepo kad maanje struje troshi.
Meni je to recimo jako znacilo kad sam preshao sa CRT na TFT,
jer mi je prethodni 21"CRT EIZO troshio 180w iliti ~ 4kW dnevno:zgran:
al je zato imao sliku....😛arty:

Ljudi ne bih da započinjem novu temu ali me interesuje kakav je monitor BENQ
V2400 ECO Potrošnja energije : 28 W pošto mu je potrošnja mala kakvu sliku daje? Da li je bolja slika od G2420HD ili lošija? Da li je neko imao prilike da ga testira?

Hej LED monitor zar ne, ja mislim da sam bas taj model trazila, ali nigde nisam uspela da nadjem u Beogradu...mada pre mesec dana, mozda se sad situacija promenila...hvala svima na odgovoru, povezala sam preko DVI, podesila kontrast i svetlost i super je slika....

Poslednja izmena:
da i još jedan plus za grejanje monitora.odnosno nedostatak istog.prošli asus je bio dosta topliji.EH samo da nije ovog plavog subpiksela

kako da podesim monitor da oba kabla budu povezana i D Sub i HDMI?

???

kako mislis da oba kabla budu povezana ?
pojasni malo sta spajas sa DSub a sta sa HDMI ?

Verovatno je mislio posto ima vga i dvi da ce moci dual view da ima 🙂

Jednu grafu kacis samo jednim kablom na monitor,
mada mozda moze i da se prikace odjednom i VGA i DVI na jednu grafu,
al onda na monitoru birash koji ulaz ce biti prikazan na ekranu...

Znaci samo jedan ulaz VGA,DVI, HDMI moze biti aktivan

mislio sam da mogu da imam spojena oba kabla u isto vreme pošto kada je samo na HDMI imam konflikte sa pojedinim programima.zar ne može nešto iz nvidija kontrola da se nešto podesi?a u meniju od monitora ima HDMI automatsko prebacivanje.

Verovatno je mislio posto ima vga i dvi da ce moci dual view da ima 🙂

Jednu grafu kacis samo jednim kablom na monitor,
mada mozda moze i da se prikace odjednom i VGA i DVI na jednu grafu,
al onda na monitoru birash koji ulaz ce biti prikazan na ekranu...

Znaci samo jedan ulaz VGA,DVI, HDMI moze biti aktivan

kada biram na monitoru samo jedan ulaz dobijem dobijem desk bez ikonica??

Prvo nemoj da postujes vise puta zaredom u roku manjem od 1h, vec koristi opciju izmeni poruku.

A ako ti je monitor prikacen na istu grafu preko d-sub i dvi
grafa ih verovatno smatra za 2 nezavisna monitora,
tako da morash da stavish da ti oba prikazuju main sliku, a ne extended desktop...
Ako si nekad radio sa 2 monitora ....

Nazad
Vrh Dno