Šta je novo?

Uncharted 2

Po ovome sto sam ja vidio do sad (svi traileri + demo) mislim da je ovo VIZUELNI korak unazad. Jasno da se o ukusima ne raspravlja ali ono sto meni smeta je sto su iz jednog fantasticno raskosnog tropskog ambijenta otisli u neko sivilo, neka siva predgradja. Isto mi se ne igra ni u MW2 a ni u KILLZONE2. Malo mi djeluje sumorno. Prvi dio je bio pravi praznik za oci. Vjerovatno neophodnost ubacivanja multiplayera je kao lakse nametnula ovako okruzenje.Meni je jedinica bila pravo vizuelno remek djelo. Jeste da nijesam vidio sve ali zasad sam razocaran. Volio bih da me full verzija razuvjeri.
Pa ne bih bas rekao, U1 je bio 50% zelenisa 50% zatvorenih prostora sa pecinama, dok ces u U2 proci kroz mnogo vise ambijenata ukljucujuci i ledene predele :)
Ono što me APSOLUTNO izbacuje iz takta jeste činjenica da moram protivnika da napunim sa kilo olova kako bi pao.
A zamisli kada bi padali od dva metka, koliko bi tek onda neprijatelja ubio u igri!?!?
Jednostavno mora da se nadje balans izmedju realnosti i igrivosti...

Poslednja izmena:
Najgore je sto pogodis ga u oko i nece da padne, bzv. To se i meni nije svidelo. Al resice to 10 patch-eva.

Po ovome sto sam ja vidio do sad (svi traileri + demo) mislim da je ovo VIZUELNI korak unazad. Jasno da se o ukusima ne raspravlja ali ono sto meni smeta je sto su iz jednog fantasticno raskosnog tropskog ambijenta otisli u neko sivilo, neka siva predgradja. Isto mi se ne igra ni u MW2 a ni u KILLZONE2. Malo mi djeluje sumorno. Prvi dio je bio pravi praznik za oci. Vjerovatno neophodnost ubacivanja multiplayera je kao lakse nametnula ovako okruzenje.Meni je jedinica bila pravo vizuelno remek djelo. Jeste da nijesam vidio sve ali zasad sam razocaran. Volio bih da me full verzija razuvjeri.

E?

Ima svega, ocigledno nisi gledao sve trejlere, ima opet dzungle, gradova, sad ima i sneg.. dakle ceo kolorit :)

Beta je ocajna beta, od 100 pukusaja uspeo sam 3 puta da igram, toliko u dobrom net code-u.
Nadam se da ce u full verziji biti bolje, mada cisto sumnjam, jer im je ovo prva igram sa MP.

Meni to lici na problem sa NAT podesavanjima, isto je bilo i u LBP, dok ne otvoris odredjene portove u ruteru nema multiplejera. Treba da bude valjda NAT type 2. Vidi da nije to u pitanju.

Kako korak unazad pobogu ?! Da li si ti video kako izgleda sneg u igri ? Crysis je pola koplja iza.
Za MW 2 necu da komentarisem jer mislim da je to trsh od igre. KZ 2 je remek delo u svakom pogledu, ocigledno nisi upucen u pricu u KZ2 i gde se igra desava, da znas rekao bi da nije dovoljno sumorno.
A i sta fali sumornim ambijentima ? Jel si igrao nekad horor igre, kakva su tu okruzenja ?
Mislim volim i ja Uncharted, Farcry, Crysis zbog slobode i lepih prizora, ali vise volim sumorne predele, bolje se uzivis u igru.

Ne znam ali govorim o ukupnoj atmosferi. Meni se svidja sumorno okruzenje recimo Bioshock-a to mi ima opravdanje. Cijela atmosfera je fantasticna. Ili FEAR...Ali Uncharted I je bio vizuelni spektakl. I pokazali su da mogu da naprave nesto izvanredno... recimo na brodu na pocetku...kada vade El Dorado kip, podmornica u dzungli...super svjetlost, atmosfera... Ovdje sam upao u nekakvu kaljugu sivu u neku pripizdinu u andima i 1 obicni temple kakvih se nagledah jos od Tomb R 1 pa naovamo. Imash utisak kada se probijash kroz smece...

a prije je bilo:

....KZ 2 je remek delo u svakom pogledu, ocigledno nisi upucen u pricu u KZ2 i gde se igra desava, da znas rekao bi da nije dovoljno sumorno...
A

Killzone2 mi je losiji od Call of Duty 4 MW. Ne znam ali meni je manje realistican od COD4...a prica...od uvodne animacije gdje su lose odradili Marlon Branda iz Apocalypse now pa na dalje me nije impresionirala. Lose su prepisivali:)

Au brate nemoj hejt po KZ2, ima da navuces gnev pola bencha. :p
Nisam siguran dal si igrao KZ2 pa da mozes da pricas o njemu.
MW je trash od igre to je odavno zakljuceno.
No nebitno, da ne idem u off.

Sve bi ti bilo lepo kad bi ja znao da upalim uPnP na mom Linksys WAG200g na koji je spojen Sagem 1201s (ruter i sluzi kao modem,ne bi Linksys ni koristio kad bi trash imao 2 UTP porta).
Kad spojim PS3 direktno na Sagem nece da mu da IP adresu, ne znam zasto, mozda zbog straight kabla, mozda treba crossover.
Uh sto mrzim setup mreza, zato sam i batalio VETS !

Ovdje sam upao u nekakvu kaljugu sivu u neku pripizdinu u andima i 1 obicni temple kakvih se nagledah jos od Tomb R 1 pa naovamo. Imash utisak kada se probijash kroz smece...

Ovo su MP mape, jesi gledao E3 trailer recimo, takodje ima dzungla, voda, pa nepal u gradu, pa sneg.. sva moguca okruzenja.

Au brate nemoj hejt po KZ2, ima da navuces gnev pola bencha. :p
Nisam siguran dal si igrao KZ2 pa da mozes da pricas o njemu.
MW je trash od igre to je odavno zakljuceno.
No nebitno, da ne idem u off.

Sve bi ti bilo lepo kad bi ja znao da upalim uPnP na mom Linksys WAG200g na koji je spojen Sagem 1201s (ruter i sluzi kao modem,ne bi Linksys ni koristio kad bi trash imao 2 UTP porta).
Kad spojim PS3 direktno na Sagem nece da mu da IP adresu, ne znam zasto, mozda zbog straight kabla, mozda treba crossover.
Uh sto mrzim setup mreza, zato sam i batalio VETS !

Presao jedva jer mi bio dosadan. Presao sam u danima kada se pojavio neki cheat na COD4 multiplayeru pa dok ga nijesu sredili...ne bih da ljutim nikoga:) ali meni brate smrtno dosadan. Svakog sekunda si svjestan da si u igrici sto sa COD4 nije slucaj. Barem meni..

Ovo su MP mape, jesi gledao E3 trailer recimo, takodje ima dzungla, voda, pa nepal u gradu, pa sneg.. sva moguca okruzenja.

Gledao sam review na GT. I sada isao malo par strana po forumu gdje je neko stavio tehnicke karakteristike i vidjeh neke detaljne fotose nekog grada i ledenog dijela... Ima izgleda lijepo napravljenih pejzaza i moguce da su ti predjleli u vecini ali ono sto mi se cini da reklamiraju bazicno mi se ne dopada, zasad...Ne znam, kazem volio bih da grijesim jer je prvi dio fenomenalan.

Ako se u nekoj igri ne osecas kao da si u igri, onda je to KZ2, tako da ono, ne kapiram sta je pisac hteo da kaze :)

Presao jedva jer mi bio dosadan. Presao sam u danima kada se pojavio neki cheat na COD4 multiplayeru pa dok ga nijesu sredili...ne bih da ljutim nikoga:) ali meni brate smrtno dosadan. Svakog sekunda si svjestan da si u igrici sto sa COD4 nije slucaj. Barem meni..

od svih mp koje sam igrao, cod4 mi je bio ubedljivo najgori.

Mnogo lepsi novi omoti :)

uncharted2spine.jpg

to tvoj primerak, ako jeste mozda ti neko navrne na vrata slucajno :p

Poslednja izmena:
Ja ne nosim bele carape :D

Probao sam co-op i deathmatch i nisam naleteo na probleme na koje se vi zalite.

Ako je neko zaintersovan da odigramo koju partiju co-opa veceras , dodajte moj PSN ID (sig) :)

Poslednja izmena:
Mozes malo da obrazlozis, malo mi cudno ovo sto kazes? Pa cod4 je vise arkadna igra nego kz2.

Pa ovako prvo COD4 ima filmske elemente od pocetka... kada vode onoga predsjednika kao taoca... preko misije na brodu koja je spektakularna do fenomenalne snajperske misije sa McMillanom...Pogledaj svjetlost na svim detaljima i broj detalja pa ocijeni obije posteno. Drugo moja ocjena je da na njemu najpreciznije se mozes kretati, nekako su mi pokreti i nisanjenje najslobodniji i najprecizniji. U KZ2 se gegam kao patak. Drugo sto je kvalitet je RAZNOLIKOST. Posto je baziran na realnosti, COD4 je odmah u minimalnoj prednosti (ne mora nista da znaci ali vizuelno je prilicno vjerno docaran Bliski istok - od reklama na zgradama do arhitekture pa do slika na zidu) i pravi jaci utisak nego apstrakni background KZ2 po kojem se kreces. Drugo KZ2 te vodi kroz sivo, tamno i sto je najgore PONAVLJAJUCE. Ja sam kao trejler prije nego sto je izasao gledao neki crush transport shipa na most i ta scena mi je izgledala kao ludilo. Rekoh ako je igra ovako dobro bice poslastica. Medjutim kada igrash cijelu igru istog, dosadi. Nista kreativno nijesu dali, super se vizuelno sakrili u mraku jer je lakse nego osvijetliti scenu i posteno odraditi ulicu dje se borite do svakog detalja, svake kuce u koju udjesh dje se vide tragovi zivota i stil zivota. O tipovima boraca, detaljima na njima KZ2 moze da sanja COD4 koji prikazuje daleko veci broj razlicitih figura. COD4 je bolje vizuelno spakovan i lakse vizuelno komunicira sa igracem, jednostavniji je od ovog. Poredjenja radi (nego sam masu izasao iz teme Uncharted mada mislim da je u okviru sire teme porediti Uncharted sa drugim igrama i njih jedne sa drugima) MGS4 je jadan shooter i njegov mp isto ali je on kao COD4, Heavenly Sword, Uncharted donio revolucionarna, i koliko video igra moze jer je bazirana na filmu i literaturi, originalna rjesenja. MGS 4ci sam oprostio dosadan gameplay jer je razbio po pitanju onoga da jedva cekas sledeci dio puta. U KZ2 nemas sto cekati jer je sledeci dio puta sustinski, vizuelno isti kao prethodni. Reci mi 3 memorable tacke KZ2...recimo MGS4 ima borbu Raidena i Vampa, Uncharted ima U Boat, Heavenly Sword fantasticne kadrove kada Nariko trci po konopcu itd... Ja sam odigrao KZ2 da me ubijes ne mogu se sjetiti icega osim da rechem "inventivnog" gadjanja onim topovima po nebu eto da nategnes jedan detalj...Napisah knjigu...:type:

Ali ti ne razumes da mi cenimo tu fenomenalnu fiziku u KZ 2, to je najbolji deo igre, sto osecas kao da si stvarno tezak 100kg. Ok je Uncharted, ali kad vodim Natana ima osecaj da je on balon.
KZ 2 ima najbolje efekte vidjene u igrama do sada, tako da ne znam o cemu pricas ?
Uncharted 2 koliko vidim ide jos dalje.
Mislim da ti imas teske zablude !
"MGS 4 je jadan shooter ?!?!" - Daj malo respecta za GotY i jednu od najboljih igara ikada.
Ocigledno nisi igrao nista osim MGS 4 iz serijala pa zato pljujes, jer ne razumes sta je car MGS igara.

Ali ti ne razumes da mi cenimo tu fenomenalnu fiziku u KZ 2, to je najbolji deo igre, sto osecas kao da si stvarno tezak 100kg. Ok je Uncharted, ali kad vodim Natana ima osecaj da je on balon.
KZ 2 ima najbolje efekte vidjene u igrama do sada, tako da ne znam o cemu pricas ?
"MGS 4 je jadan shooter ?!?!" - Daj malo respecta za GotY i jednu od najboljih igara ikada.
Ocigledno nisi igrao nista osim MGS 4 iz serijala pa zato pljujes, jer ne razumes sta je car MGS igara.

...moj igracki staz seze do 1985te od zxa preko Amstrada pa nadalje ali pretpostavljam da sam manje igara odigrao nego vi a i nemam bas poslozene zanrove po definiciji pa unaprijed prihvatam da sam nesto pogrijesio. Sto se tice MGS4... tacno je prethodne nijesam igrao i moguce da vi vise cijenite fiziku od mene jer je moj poziv vizuelno pa me to vise privlaci i impresionira. Zato MGS4 ima od mene full respect kao jedna od najboljih koje sam vidio ali sto se tice igrackog iskustva pomalo sam se dosadjivao po tom aspektu igre da budem iskren. Zato sam uzivao u svemu oko mene, u fantasticnoj grafici, upecatljivim likovima, fantasticno prikazanim pejzazima i objektima i uzbudljivoj prici sa nevjerovatnim portretima. KZ2 - najbolji efekti??? moguce da drugacije percipiram...kazem moguce da nijesam pravi gejmer ali mene u KZ2 nema originalnosti, uzbudljive price i uopste nicega "tezeg" uz duzno postovanje prema fizici:)

Uncharted pored akcije i ima i naziv "avantura". Šta to znači u ovom slučaju? To znači mnogo skakanja, penjanja i ostalih egzibicija. Zamisli 100% realnu fiziku, pa 1/2 skakačko-egzibicionih stvari bi bilo izbačeno iz igre i kakva bi onda igra Uncharted bila? Slabija.

Nemoj da misliš da programeri nisu čuli za težinu i gravitaciju, ali ovo je ipak igra (koju koristimo kada hoćemo malo da zaboravio na svakodnevnu težinu i gravitaciju) :D. Iako Uncharted definitivno ima solidan broj fizički nemogućih momenata u igri, ne mogu da se setim ni jedne akcione avanture koja je realnija.

@amarok
Dovoljno je da si samo rekao da ti se ne svidja killzone 2.

Uncharted ne cilja na realizam vec na stilizovani realizam, od izgleda junaka pa do njihovog kretanja i ostalih radnji, a uzgred koja je to igra unela da glavni junak posrne kad se doceka na noge posle skoka i da povremeno izgubi ravnotezu po neravnom terenu, o tome su i programeri govorili u behind the scenes jos u prvoj igri. Znaci ne stoji bas to da lik nema tezinu. Mozda se stice malo arkadniji osecaj prilikom platformisanja jer tad drake zna da skoci i dosta nerealno ali je bitno da je osecaj dobar, da je zabavno igrati igru koja je malo platforma, malo akcija, sa pristojnom pricom u stilu indiane dzonsa, sa cutscenama izvanrednog kvaliteta i uzivati u likovima koji su bazirani na obicnim ljudima.

platformisanje - to je reč koje nisam mogao da se setim :)

Dodat4c je sve lepo objasnio :).

Uncharted ne cilja na realizam vec na stilizovani realizam, od izgleda junaka pa do njihovog kretanja i ostalih radnji, a uzgred koja je to igra unela da glavni junak posrne kad se doceka na noge posle skoka i da povremeno izgubi ravnotezu po neravnom terenu, o tome su i programeri govorili u behind the scenes jos u prvoj igri. Znaci ne stoji bas to da lik nema tezinu. Mozda se stice malo arkadniji osecaj prilikom platformisanja jer tad drake zna da skoci i dosta nerealno ali je bitno da je osecaj dobar, da je zabavno igrati igru koja je malo platforma, malo akcija, sa pristojnom pricom u stilu indiane dzonsa, sa cutscenama izvanrednog kvaliteta i uzivati u likovima koji su bazirani na obicnim ljudima.
Slazem se, do sada najbolju fiziku glavnog lika koju sam video u igrama je GTA4 (zbog euphorie) i bas bih voleo da se i ostali developeri malo posvete njoj, endzin cuda radi kada su ljudski pokreti u pitanju...

Poslednja izmena:
Slazem se, do sada najbolju fiziku glavnog lika koju sam video u igrama je GTA4 (zbog euphorie) i bas bih voleo da se i ostali developeri malo posvete njoj, endzin cuda radi kada su ljudski pokreti u pitanju...

Slazem se, euphoria engine je jako dobar, po meni dosta bolji od havok fizike. Euphoria je valjda citav sistem kompleksijih animacija likova u igri a ne samo fizicki engine kao havok, zar ne?

Uzgred sta kazete na novi screenshot.
2009106124439_34.jpg
Onih 80k poligona stvarno podizu detalje na visi nivo, pogledajte samo prsten ogrlicu, nije to tekstura hehe.

Poslednja izmena:
Euphoria FTW steta sto je ne koriste masovnije.Natural Motion tvorci Euphoria rade na igri.

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/PRCWbUYtitY&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/PRCWbUYtitY&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Vrh Dno