Šta je novo?

Uncharted 2

O bre sta je sa ovolikim spoilerima u GT review-u. Svaki put kazem da necu da pogledam i uvek se za****m. A ni GT ne bi bio GT kad ne bi sitnicarili svaki put za nesto. Cuj nema nista originalno, pa koja igra to ima danas, sve je vec vidjeno mnogo puta. Vazna je celina, a ne par detalja koje niko ne pamti za pet godina. I svaki put kada gledam ove scene ne mogu da se nacudim kako dobro glavni likovi izgledaju u scenama pogotovo Drake.

Ako cemo realno, pilac je u pravu. Sve sto je rekao stoji.

Bravo lacpi :)

"Making of" moze da se pogleda vec sada ili kome smetaju spoileri sacekajte igru pa otkljucajte ove bonus filmove.

http://gameinformer.com/b/news/archive/2009/10/02/the-making-of-uncharted-2-among-thieves.aspx

Malo tehnickih detalja od programera U2

Broj poligona za glavnog junaka je 80000 :zgran: (U1 oko 30000)
Oko 1,2 miliona poligona iscrtanih u svakom frejmu
Dosta asembler koda
Graficki cip moze mnogo vise poligona da iscrta zato sto ne mora da radi postprocessing efekte jer to rade SPU
Animation blending, slojevita animacija, 20-30 animacija istovremeno za razlicite delove tela po liku.
Engine iscrtava oko 500 objekata za samo nekoliko milisekundi (U1 oko 150)
"Filmic" filter za HDR i jos mnogo toga.

Samo znam kada sam ušao u igru da je prvo što sam pomislio jeste da su oni završili igru i onda videli da se PS3 ne muči 100% i onda su proveli još neko vreme ubacujući dodatne kutije, fasade, drveće i bilo šta kako bi popunili prazninu u iskorišćavanju hardvera.

Zaista je nebitna specifikacija hardvera kada su programeri znalci. Mislim da bi ovi napravili vizuealno fantastičnu igru i na PS2.

Samo znam kada sam ušao u igru da je prvo što sam pomislio jeste da su oni završili igru i onda videli da se PS3 ne muči 100% i onda su proveli još neko vreme ubacujući dodatne kutije, fasade, drveće i bilo šta kako bi popunili prazninu u iskorišćavanju hardvera.

Zaista je nebitna specifikacija hardvera kada su programeri znalci. Mislim da bi ovi napravili vizuealno fantastičnu igru i na PS2.

Apsolutno se slazem sa tobom.....
Ali me cudi da se ne secas Naughty Dog igara sa PS2, koje su za svoje vreme bile breaktrough?

jaooo.Igram upravo betu i ne mogu da verujem da ce ovo neko da kupi boze ja ga pogodim 4 puta u glavu i ne umre ma daj.......jako lose odradjena igrcia za MP

Ne bih se bas slozio da je los MP, onaj horde mod je extra, jos kad igras sa 2 poznata igraca sigurno je vrhunska zabava. Pokusavao sam i co-op misije ali ne moze da nadje igraca. Iznenadjujuce je dobar MP, mislio sam da ce biti nesto odradjeno nabrzaka, ali daleko je od toga. ND je ipak skup perfekcionista.
Predvidjam veliku popularnost U2 MP. :)

Ne bih se bas slozio da je los MP, onaj horde mod je extra, jos kad igras sa 2 poznata igraca sigurno je vrhunska zabava. Pokusavao sam i co-op misije ali ne moze da nadje igraca. Iznenadjujuce je dobar MP, mislio sam da ce biti nesto odradjeno nabrzaka, ali daleko je od toga. ND je ipak skup perfekcionista.
Predvidjam veliku popularnost U2 MP. :)

Ma MP je dosta zabavan kad nema laga, posto je igra zasnovana na p2p arhitekturi potreban je neko sa jacom konekcijom od standardnih kucnih ko ce da hostuje i onda to bolje radi nego kad igra recimo mene sa 384kbps uploadom odredi za hosta. Ne znam kako drugima tad radi ali meni tad ne radi nikako.

Taj co-op mod se valjda zove gold rush ili tako nesto i jako je interesantan, ja sam sa nekim strancima stigao do 7 runde i dalje nema pojma iako valjda igramo na easy. Tad vec napadaju DVA ona mini bosa sa minigun-ima, buljuk snajperista gde samo gledas kako sara crveni laser po tebi, oni specijalci sto te ugrabe i ne pustaju dok ti neko ne pomogne, shotguneri, likovi sa onim malim bacacima granata, sa raketnim bacacima itd. Tad stvarno nastaje haos i mora da se igra sa ljudima koje znas i sa kojima mozes da se dogovoris o taktici.

Ja dosad nijednom nisam imao problema s lagom, a najduze sto sam cekao da pronadje igrace za recimo deathmatch je bilo oko 3-4min...
Meni je MP extra ali mi je bzvz sto mi se vise puta desilo da kada igram gold rush naletim na neke debile koji blage nemaju pa onda ne mozemo da stignemo dalje od 4 runde (ja imam oko 50 ubistava a ovaj ispod mene 20). Moramo se medjusobno dogovoriti tj ko hoce pa da oprzimo jedan dobar multi da vidimo dokle mozemo da doguramo....

Ja cu igrati danas popodne, pa ako nekog ima u igri zovem ga u party.
Ne znam koliko rundi ima taj Gold Rush ? Pa i ja nisam stigao dalje od 4te runde jer nisam znao sta treba da radim, samo sam ubijao ove.

Ima valjda 10 rundi.

Prva igra u koju sam usao (Team Deathmatch), nakon 5-10 sekundi od starta, zamrzne se lik i ne reaguje na komande. Drugi pokusaj, opet isto. Treci put sam izabrao Co-op Objective i konacno poveo lika. Ne znam da li je neko ovde imao ovakav problem, na nekim stranim forumima vidim takodje da je nekoliko ljudi navelo ovaj slucaj. Lag nisam osetio.

Poslednja izmena:
I meni se isto desava, svakih 10-ak sec mi se kontrole zamrznu na par sec. Mnogima se desava, i izgleda najvise kada si host igre.

To mi je totalno imbecilno, uloze toliko para u razvoj igre a nece da uloze u dedicated servere vec koriste P2P multiplayer...

To mi je totalno imbecilno, uloze toliko para u razvoj igre a nece da uloze u dedicated servere vec koriste P2P multiplayer...

Fora je sto je MP u ovoj igri totalno sporedna stvar, iako su oni uradili odlicnu podrsku, sa onim cinema modom i ostalo.. ali ovo je jos beta, nije dzabe beta :)

A ima li/da li ce biti demo SP ili je dostupna samo ova MP beta? Shvatam da im je od koristi testirenje MP, ali nije bas najbolji nacin da predstave ljudima igru kroz MP, plus izbagovan. Kao sto neko rece, ova igra se prvenstveno kupuje zbog SP.

Kako ide ovo sa XP? Do kojeg lvl-a se moze napredovati? Cini mi se da drugi put kada sam odigrao Co-op Objective, nisam dobio poene XP?

A ima li/da li ce biti demo SP ili je dostupna samo ova MP beta? Shvatam da im je od koristi testirenje MP, ali nije bas najbolji nacin da predstave ljudima igru kroz MP, plus izbagovan. Kao sto neko rece, ova igra se prvenstveno kupuje zbog SP.

Bice verovatno ali sigurno malo posle izlaska finalne verzije igre.

Beta je ocajna beta, od 100 pukusaja uspeo sam 3 puta da igram, toliko u dobrom net code-u.
Nadam se da ce u full verziji biti bolje, mada cisto sumnjam, jer im je ovo prva igram sa MP.

Ne znam sta ocekujete od p2p veze, bez dedicated servera nema nista...

^Ocekujem da ponekad uspem da odigram MP u ovoj beti, dok ne kupim full igru.

Probaj druge modove osim deadmatcha... ostali rade iz prve.

Pa veruj mi da sam pokusavao, ne jednom nego 100 puta.
Ne znam u cemu je problem, DM ni ne volim ni u jednoj igri.
Svidja mi se Gold Rush, bas mi se to igra.
Koliko vama prodje dok vam nadje igrace ? Ima li kakve veze sto mi je na default nalogu Croatia ? Posto vidim da trazi "najblize" saigrace.

Evo da potvrdim da se problem koji sam opisao desava iskljucivo u Team Deadmatch-u. Drugi modovi rade sasvim dobro. Lag ni u jednom trenutku nisam osetio. Igrace mozda malo duze trazi (do 2-3 minuta) ali nije kriticno.

Evo probacu opet veceras da nadjem partije, juce nije bilo sanse da nesto nadje. Bem ti P2P ko ga izmisli !

Po ovome sto sam ja vidio do sad (svi traileri + demo) mislim da je ovo VIZUELNI korak unazad. Jasno da se o ukusima ne raspravlja ali ono sto meni smeta je sto su iz jednog fantasticno raskosnog tropskog ambijenta otisli u neko sivilo, neka siva predgradja. Isto mi se ne igra ni u MW2 a ni u KILLZONE2. Malo mi djeluje sumorno. Prvi dio je bio pravi praznik za oci. Vjerovatno neophodnost ubacivanja multiplayera je kao lakse nametnula ovako okruzenje.Meni je jedinica bila pravo vizuelno remek djelo. Jeste da nijesam vidio sve ali zasad sam razocaran. Volio bih da me full verzija razuvjeri.

Po ovome sto sam ja vidio do sad (svi traileri + demo) mislim da je ovo VIZUELNI korak unazad. Jasno da se o ukusima ne raspravlja ali ono sto meni smeta je sto su iz jednog fantasticno raskosnog tropskog ambijenta otisli u neko sivilo, neka siva predgradja. Isto mi se ne igra ni u MW2 a ni u KILLZONE2. Malo mi djeluje sumorno. Prvi dio je bio pravi praznik za oci. Vjerovatno neophodnost ubacivanja multiplayera je kao lakse nametnula ovako okruzenje.Meni je jedinica bila pravo vizuelno remek djelo. Jeste da nijesam vidio sve ali zasad sam razocaran. Volio bih da me full verzija razuvjeri.

Kako korak unazad pobogu ?! Da li si ti video kako izgleda sneg u igri ? Crysis je pola koplja iza.
Za MW 2 necu da komentarisem jer mislim da je to trsh od igre. KZ 2 je remek delo u svakom pogledu, ocigledno nisi upucen u pricu u KZ2 i gde se igra desava, da znas rekao bi da nije dovoljno sumorno.
A i sta fali sumornim ambijentima ? Jel si igrao nekad horor igre, kakva su tu okruzenja ?
Mislim volim i ja Uncharted, Farcry, Crysis zbog slobode i lepih prizora, ali vise volim sumorne predele, bolje se uzivis u igru.

Ono što me APSOLUTNO izbacuje iz takta jeste činjenica da moram protivnika da napunim sa kilo olova kako bi pao.

Vrh Dno