Šta je novo?

Need for Speed Shift

Real mode 1.0

The modding community keeps on improving EA & Slightly Mad Studios’ recently released Need for Speed Shift title in a breathtaking pace. Following the first physics and damage mods as well as the fictional track object remover, Dario Morelli has pushed the envelope further by releasing his Real Mod.

The 900kb small mod combines many improvements made by other mods into one package, including damage improvements, alternative cameras and overhauled physics that get rid of the constant sliding of cars, making them feel more like in the GTR series of simulations.

Extensive work has been gone into the AI too as Diego has not just adjusted the AI aggressiveness but also changed many of the computer cars’ characteristics. Other changes include smoothed track surfaces and slight menu changes. If you´re unsure about which of the many Shift mods to get, this one shouldn’t be missed.

The mod is available both in packed BFF files as well as loose files for those preferring the unpacking method.

http://www.megaupload.com/?d=VG8FQBSY

Probao sam ovaj mod... ne mogu da verujem koliko se bolje vozi... AI je dosta agresivniji i bolje vozi... jedva sam ih se otarasio... i dalje moze dosta lako da se izleti...

A da fajlovi iz zip-a se ubacuju u c:\gde ste instalirali\NeedForSpeedShift\pakfiles

Ja sam za svaki slucaj ostavio stare fajlove...

Stvarno ce modovi spasiti ovaj nfs... bas bih bilo dobro neki mod za F1... hehehehe

jeli menja cockpit pogled na ovaj sa slike dole ili ima i onaj default pa mozes da biras?

Prilozi

• cockp1_nt5.jpg
    cockp1_nt5.jpg
    139.4 KB · Pregleda: 110
Poslednja izmena:
Real mode 2.0

Dario Morelli has released a new version of his highly populer Real Mod that gives the physics & AI in Slightly Mad Sudio’s Need for Speed Shift a complete overhaul.

Changelog:

* NEW TIRES MODEL: entirely rewritten models for all the cars with three separate “slip curves”.
* NEW AI MODEL: more competitive, less aggressive, and make fewer mistakes.
* NEW CHASSIS MODEL: all data from the chassis of all the cars now are correct.
* NEW COCKPIT CAM: now it’s like a real “onboard camera”.
* NEW TRACK SURFACES: all the surfaces are now correct.(same as 1.0)

Once again, the mod is available in packed .bff files and in unpacked state for those using the “loose method”. To see the effects of this mod in action, check out the Aston Martin in the video below.

In related news, Sommergemüse has started a petition, hoping to convince Electronic Arts to give permission to Slightly Mad Studios to release modding tools for Need for Speed Shift.

http://www.megaupload.com/?d=VPG6WGXP

unpacked je ako si otpakovao sve one pakfiles i pokreces igru sa -loose parametrom

Da li je neko uspeo da potera igru preko Hamachija??

Evo kako u praksi izgleda Sensitivity podesavanje (koje su trebali da nazovu Linearity):

sensitivity.png

X-axis: Input, Y-axis: Output

(http://www.gtplanet.net/forum/showthread.php?t=120467)

Poslednja izmena:
Uspeli smo da poteramo igru preko Hamachija. Ako nekome treba, evo rešenja:

Treba za Hamachi mrežni adapter podesiti (ako već nije tako podešeno):
- default gateway da bude 5.0.0.1, metrics Automatic
- interface metrics na 10
- u listi mrežnih adaptera podesiti da je Hamachi primarni

Uspeli smo da poteramo igru preko Hamachija. Ako nekome treba, evo rešenja:

Treba za Hamachi mrežni adapter podesiti (ako već nije tako podešeno):
- default gateway da bude 5.0.0.1, metrics Automatic
- interface metrics na 10
- u listi mrežnih adaptera podesiti da je Hamachi primarni
Hvala, radi super.

ROFL!

Upao u tornado. :D

Dosta mi se svidja ova igra kao nekome ko preferira simulacije zbog velikog potencijala igre..
Modovi sto sad izlaze nisu jos nista naspram onoga sto ce uslediti ako modding zajednica prihvati ovu igru..
Da je neka druga kompanija napravila shift ne bi me tako zanimala ali ispod ove igre se nalazi ozbiljan sim engine, evolucija rFactora i GTR2.
Onaj realmod je samo kopirao slip curves iz GTR2 iako shift sada koristi dinamicko proracunavanje i ima mnogo vise parametara pa sam to prestao koristiti jer to nije to..treba cekati neki stvarni mod kad neko prouci novi engine

I grafika je preterana..evo jedan moj shot:
shift2009093014213516.jpg

odlični primeri rAMA!
Frajer u Porscheu je izgubio kontrolu jer je samo sa jednim točkom izašao na travu i momentalno izgubio grip. Još da su i to ubacili u Shift svi bi poludeli od muke!
Takođe, vidi se kako se čovek bori sa autom za svaki metar staze. U odnosu na ovo, Shift je mila majka, verujte mi....:d
evo Toyote koja je otišla u totalni spin u blagoj krivini, na oko putpuno bez razloga, ali tip je sigurno nešto opasno zabrljao...verovatno nagli i pogrešan pokret volanom i voila...
[YOUTUBE]t954qji0tF0[/YOUTUBE]
Kad gledam te sve video klipove na netu kako se ljudi krse bas me interesuje kakav bi ja bio na stazi i kako bih reagovao sa mojim iskustvom iz igara..
To u videu je liftoff/braking oversteer.. Treba se prikociti pre tog brda a ne na njemu :) i onda se vratiti na gas na njemu ili ako ides sporo onda gas ceo put..

Ovaj video mora da je rekordni crash :D:
Ceo video je smesan...na pocetku se zahvaljuje automatskom izdavacu karte :D
http://www.youtube.com/watch?v=grb079bY-Gc

NFS Shift Problem!!!

Instalirao sam nfs i udjem da igram kada pocne da ucitava zablokira cekao sam ali nista nisam mogao izaci pa sam morao restart comp.Moze li mi neko pomoc treba li da skinem neki patch ili nesto drugo.....

Real mode 2.0

Dario Morelli has released a new version of his highly populer Real Mod that gives the physics & AI in Slightly Mad Sudio’s Need for Speed Shift a complete overhaul.

Changelog:

* NEW TIRES MODEL: entirely rewritten models for all the cars with three separate “slip curves”.
* NEW AI MODEL: more competitive, less aggressive, and make fewer mistakes.
* NEW CHASSIS MODEL: all data from the chassis of all the cars now are correct.
* NEW COCKPIT CAM: now it’s like a real “onboard camera”.
* NEW TRACK SURFACES: all the surfaces are now correct.(same as 1.0)

Once again, the mod is available in packed .bff files and in unpacked state for those using the “loose method”. To see the effects of this mod in action, check out the Aston Martin in the video below.

In related news, Sommergemüse has started a petition, hoping to convince Electronic Arts to give permission to Slightly Mad Studios to release modding tools for Need for Speed Shift.

http://www.megaupload.com/?d=VPG6WGXP

Povlacim predhodne reci zahvaljujuci ovom modu :)
sada je jako zanimljivo ;)

Meni ova igra crashuje čim se pojave automobili na gridu. Znači neposredno pred početak trke pukne.

Meni nije ništa jasno :p da nije bilo natpisa, niko ne bi provalio razliku, čak se i Forza 2 tu ubacila prilično neprimetno.
Ipak, ovako kad ih gledam uporedo, ipak mislim da Shift ima lepše boje i malkice prirodnije. I još jedna stvar u korist Shifta. Ima ga na PCu. I to je jedino što me interesuje.

Danas je nabavljam koliko vidim po vasim recima dobra je.Ipak sam ja ljubitelj stare dobre skole GTR-a i GTR-a 2 pa i GRID-a,ali svejedno cu da probam ako se nevaram tim koji je radio na GTR-u je radio i NFS-u nisam siguran :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno