Šta je novo?

Gran Turismo 5

za dokone na poslu koji umesto da rade nesto vise na yt :D

GT5P vs Forza 2

posto ima dosta reklama i nebitne price, prvo fastforward na 8. minut a posle na 34.

Dobar je ovaj glavni u emisiji sa glasom vilenjaka tinejdzera :d

Haaha, Forza dobila bolje ocene za fiziku, jel ima neko u svetu automobilskih simulacija da zna neshto o automobilima ili su to samo nolife freakovi koji se sluchajno loze na simulacije :d

Poslednja izmena:
sta bi to znacilo? posto ovaj demidz prikazan do sad je kad se pri punoj brzini zakucas u beton, branik ti se rasklima i vrata pocnu da landaraju :)

Damage su navodno poceli da rade tek pre 2 meseca..

"It's of course true that not all car models will feature realistic damage, with many of the road cars only being subjected to light scuffs and scrapes. But when it comes to the rally and NASCAR racing cars, the PlayStation 3 studio is keen to implement full damage. What that means, has previously been unclear.

However, the studio's head is confident enough to state his desire to achieve perfection.

In an interview with Spanish website Meristation, Yamauchi-san explained in relation to damage:

"I'll only say one thing. Our team of engineers did not want to do something that has already been seen in other games. No. I wanted something completely different and new.

"Yes, expect perfection."

Poslednja izmena:
Ovo u prologu moze da uradi mozda ako ukljuchi standard fiziku, tako ni ne znam kako se igra ponasha. Na Pro fizici, Prologue se volanom teze vozi od Forze 2 joypadom, gde mozesh da se zezash i uzmesh auto od 500ks pa driftujesh po stazi, zato prvo probaj, ne gledaj youtube i ne slushaj shta ti drugi serviraju :)

Poslednja izmena:
Ima ih koliko hoces. Valjda znaju nesto kad voze i osvajaju rel-life sampionate. Ali ti uglavnom vise na iRacing forumu :evil: koji je zatvoren za javnost.

Ovo u prologu moze da uradi mozda ako ukljuchi standard fiziku, tako ni ne znam kako se igra ponasha. Na Pro fizici, Prologue se volanom teze vozi od Forze 2 joypadom, gde mozesh da se zezash i uzmesh auto od 500ks pa driftujesh po stazi, zato prvo probaj, ne gledaj youtube i ne slushaj shta ti drugi serviraju :)

Igrao sam obadve igre i ono sto znam je da u Forzi nema sanse da se izvede to sto ti pricas.To "zezanje" sa autom od 500 ks je stvarno neizvodljivo.
Sto se tice GT5P na zalost ga nisam bas mnogo igrao(nekoliko sati) pa da sudim,cuvam se za full verziju.

ma vidi on sve dugmice, samo fora je sto kad ocu nesto, posto nema settings za njega moram da klikcem redom dok ne ubodem dugme koje treba.

nema g25. ima dfp, dfgt, df formula ili ex. nadam se da ce biti u gt5.

Podesavanja za G25 su ti pod Driving Force Pro volanom:

gt4wheel011.jpg

Ima ih koliko hoces. Valjda znaju nesto kad voze i osvajaju rel-life sampionate. Ali ti uglavnom vise na iRacing forumu :evil: koji je zatvoren za javnost.

Ochigledno ima mnogo vishe klinaca koji su juche polozili vozachki i misle kako je Golf i Polo GTI vrh sporta a drze Bugattija iznad kreveta :d Profesionalni vozachi voze sve, vozili su i F1GP pre vishe od 20 godina jer drugo nije bilo, a voze i Gran Turismo, evo skoro je Vilnev rekao da obozava GT i da ga redovno igra, ali to ne pokazuje nishta.

To shto real-life vozachi "javno" voze iRacing je zato shto tamo postoji organizacija trka kao u pravom zivotu, ali je problem u tome shto ja hocu da odaberem automobil i stazu na kojoj cu da vozim, a izbor automobila u iRacingu je kao da ih je birao slepac sa epilepsijom, vecinu onih automobila niko u zivotu ne vozi, nigde :) A da ne pricham o osecaju u igri koji se nije pomerio 10 godina :)

Poslednja izmena:
To shto real-life vozachi "javno" voze iRacing je zato shto tamo postoji organizacija trka kao u pravom zivotu, ali je problem u tome shto ja hocu da odaberem automobil i stazu na kojoj cu da vozim, a izbor automobila u iRacingu je kao da ih je birao slepac sa epilepsijom, vecinu onih automobila niko u zivotu ne vozi, nigde :) A da ne pricham o osecaju u igri koji se nije pomerio 10 godina :)

Ti definitivno nisi igrao online protiv zivih protivnika?
Probaj, mnogo je bolje od besomucnog vrtenja krugova u prazno.
Probaj neku racing igru, okani se te driving simulation;)

Ti definitivno nisi igrao online protiv zivih protivnika?
Probaj, mnogo je bolje od besomucnog vrtenja krugova u prazno.
Probaj neku racing igru, okani se te driving simulation;)

Pa ima ljudi koji ne mogu da pređu preko slabijeg osećaja automobila, zarad doživljaja vožnji sa živim ljudima. Ja ne znam što je to tolko teško shvatiti. Ja vas u potpunosti razumem šta znači adrenalin i živci zapeti ko strune, ali takav je osećaj sa bilo kojom kvalitetnijom MP igrom (najbolji primer, Coutner Strike). Ne znam samo što ne slušate "drugu stranu" koja traži osećaj za automobil. Što kaže kimi, ovo smo pričali jedno 200x na forumu do sad.

Što se mene tiče, od kad sam pratio LFS ligu na televiziji, nemam više želju da igram sa živim ljudima nikad :D

Poslednja izmena:
Podesavanja za G25 su ti pod Driving Force Pro volanom:

gt4wheel011.jpg

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

ostavljam sliku u citatu jos jednom da se vidi jer je jedan od najkorisnijih postova u temi :)

zahvaljujem :wave:

ps.
gt se reklamira kao driving simulation. ko voli da vozi igra ovo, ko voli da se trka igra ono. zasto se ubedjivati sta je bolje kad ne ciljaju istu publiku, mada je ocigledan pritisak javnosti da se ta granica smanji.

Ne znam samo što ne slušate "drugu stranu" koja traži osećaj za automobil. Što kaže kimi, ovo smo pričali jedno 200x na forumu do sad.

Što se mene tiče, od kad sam pratio LFS ligu na televiziji, nemam više želju da igram sa živim ljudima nikad :D

Pa ti potezes tu temu u 190 slucajeva od tih 200 :) Posto vidim da volis raspravu na forumu, ne znam zasto onda uvek kad dodje do ovakve rasprave pobrises postove koji ti ne odgovaraju, budi covek do kraja onda.. Ne znam zasto su obrisani oni postovi gde smo pricali bas o tom "osecaju" o kom ti sad pricas, o nedovoljno detaljnim informacijama koje GT salje na volan.. najnormalnije diskusije koje mogu biti skroz zdrave i korisne, ali nekako je nedozvoljeno "uvrediti" GT, ali je zato vama dozvoljeno da vredjate sve ostalo, i svakog ostalog, da dodam.. :)

Evo ovaj filmic sto je Showman postovao, sad dakle ne smemo pricati o tome i zeleti da puna igra bude bolja od toga, odnosno kontakti da budu realniji? (nisam vozio sa protivnicima GT5p pa ne znam da li je takva kolizija i na pro fizici, ako jeste izvinjavam se.. )
Dakle to ponavljanje ove teme 200 puta ne bi bilo kada bi vi kao ljudi priznali nekad nesto, nekad priznali da mozda slucajno nekad niste u pravu.. :) Ne mozes da popljujes drugu igru, a onda ako ti neko odgovori saljes warn-ove i brises postove, to je problem..

Poslednja izmena:
Evo kako izgleda ova teme.

Tri coveka imaju tri krave.I sede tako na livadi i vode raspravu o svojim kravama i o raznim stvarima vezanim za njih.
I onda u sred rasprave jedan covek kaze vase krave nisu nizasta,moja krava jedina daje zdravo mleko i ima pravo vime za razliku od tih vasih bangavih koje su iste kao i vi sami uz mali drugarski smesak.I onda iznese misao u kojoj kaze da smo se svi davno slozili da je njegova krava najbolja i doda da nema potreba vise pricati o jednoj te istoj stvari,ima i lepsih tema...

Poslednja izmena:
Evo kako izgleda ova teme.

Tri coveka imaju tri krave.I sede tako na livadi i vode raspravu o svojim kravama i o raznim stvarima vezanim za njih.
I onda u sred rasprave jedan covek kaze vase krave nisu nizasta,moja krava jedina daje zdravo mleko i ima pravo vime za razliku od tih vasih bangavih koje su iste kao i vi sami uz mali drugarski smesak.I onda iznese misao u kojoj kaze da smo se svi davno slozili da je njegova krava najbolja i doda da nema potreba vise pricati o jednoj te istoj stvari,ima i lepsih tema...

A sta cemo mi koji imamo koze? :d

Pa slozio bi se donekle da Forza 2 ima malo bolju fiziku od GT5P, u krajnjem slucaju ima bar damage za razliku od GT5P, i da nema sanse da driftas u Forzi 2, doduse mozes da probas ali zavrsavas izvan staze ili u zidu garant.

Mada ja mislim da poredjenje izmedju Forze 2 i GT5P, nije bas na mestu, jel to zapravo nisu igre iste generacije kako bi rek'o, GT5P je demo i odprilike temelj tj baza kako ce izgledati GT5 full verzija (naravno sa odredjenim poboljsanjima i dodatcima), dok je Forza 2 vec malo starija igra i malo ju je pregazilo i vreme.

Tako da bi realnije bilo porediti Forzu 2 sa recimo Gran Turismo HD ili sa GT4, dok bi GT5P realnije bilo porediti sa demom Forze 3.

U svakom slucaju i Forza 3 i GT5 ce verujem zaista biti fantasticne, eto i ja se nadam da cu biti u prilici barem do sledeceg leta da uzmem i PS3 i to samo zbog GT5.
A do tad vec verujem izvozacu Forzu 3 poprilicno, preci cu je i uzduz i popreko sto se kaze :D , mada i Forza 3 i GT5 su igre koje se igraju godinama.

Forza 2 ima bolju fiziku od GT5P? Bolju fiziku čega :)? Automobila sigurno ne :).

Pa ti onda ocigledno nisi igrao Forzu 2, doduse ne kazem ja da ima drasticno bolji, ali za nijansu bolju, u svakom slucaju ima damage model za razliku od GT5P, sto znacajno doprinosi realizmu, ali sto se tice osecaja same voznje tacno je da nema neke iole bitnije razlike.

U svakom slucaju onaj ko zaista voli voznje, verujem uzivace i u GT-u i u Forzi i u to nema sumnje.

Pa pošto si se uhvatio damage pa damage, vidim šta tebi znači fizika :).

Naravno da sam igrao Forzu 2. Kao i manje više sve ozbiljne i neozbiljne vožnje u poslednjih 15 godina :).

Ali priznaću da je Forza 2 bolja od jedne nove vožnje koja dosta obećava. Ta nova vožnja se zove Forza 3 :D.

Ako cemo o ponasanju automobila na stazi, F2 nije ni blizu GT-a (a koliko vidim isto je i sa F3)...
Dovoljno je pogledati neki drift video i sve je jasno.
Dzaba ti i dobar damage ako samo ponasanje automobila nije realno, a mene je iskreno za damage bas briga...

Age nije fizika, vec sluzi onima koji ne znaju nista o automobilima pa im je to jedina interesantna stvar igri:)

Aj malo glasina, nemam snage da se raspravljam po 201-i put..

- We already know that the ‘20 locations’ previously mentioned actually means 20 World locations, and not 20 different circuits, but this is new: the team are still working on adding new tracks in there which could up the number of 70 track variants to over 110.

- Porsche fans will like this rumour: Porsche itself may be making an appearance in the final release of the game, but we won’t be losing RUF either.

- The current number of cars mentioned (950) could be considerably higher due to the extended time they now have. No number given, but we’ve heard that the number of cars that can be imported from Gran Turismo PSP might well be limited to around a hundred.

- The F2007 will not be the only F1-esque car in the game. No car after the 2008 season can be used due to Codemasters taking the license for them, but there’s a chance that other 2008 season teams might be making their cars available in addition to the valuable rally and NASCAR licenses we know are there.

- The TopGear Test Track replay camera angles will simulate those seen on the TV. “Fast tyre cam FTW!” said our man.

Poslednja izmena:
to nisu stvari koje igru čine dobrom... to su stvari koje prodaju igru, al dobro, moraju mase da se raduju malo :)

gameinformer je napisao(la):
”We’re trying to make it so that at a minimum you’ll be able to take 8 megapixel pictures. We might be able to raise it up to about 20 megapixels, but I can’t promise anything.”

http://gameinformer.com/games/gran_turismo_5/b/ps3/archive/2009/09/30/preview.aspx

20 megapixela lol :D

Evo kako najverovatnije izgleda photo-mode slika od 8 megapixela (7Mb)

http://gameinformer.com/cfs-filesys...onents.PostAttachments/00.00.00.31.78/002.png

I šta da radim sa slikom od 20 megapixela, da je okačim na južnu stranu zgrade ko bilbord? :D

Bolesno :)

Poslednja izmena:
Ladno se neko raduje Top Gear stazi :d

Vrh Dno