Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Hhahahaahha, brao brate brao, vjerujes li da sam sinoc slomio tanjir i solju od kafe, kako sam streknuo u tunel za Pripjat, u 2 sata ujutro :)

PS. Off
Sto uradi sa grafckom?

Kad mi da kordinate "cache cordinates" zeleni kruzic ja odem tamo i nema para,gde su ?:wall:

Kad mi da kordinate "cache cordinates" zeleni kruzic ja odem tamo i nema para,gde su ?:wall:

"Cash coordinate" ne znaci da su tamo pare, lose je prevedeno, nego STASH,a uvjek ti je nedje zavucen, pa malo prolunjaj

Jel nasao neko tools koje treba odneti kardnovo za dalje budzenje odelainace pravi naziv misije je "tools:Brong instruments to Kardanov" nije obelezena na mapi?:wall:

A meni se bas svidja kako zvuci ruski..:) Jeste da cela galaksija prica na engleskom :p, ali atmosfera ne bi bila prava bez bacuska :smoke:.
Nemam bagove kao CS-ju. Igra ponekad secne, ali vrlo ratko.
Bas mi se svidja ovaj nastavak, narocito sto ne moze da se zavrsi za dva popodneva kao pojedine igre.

Prilozi

• S1 (5).jpg
    S1 (5).jpg
    82.8 KB · Pregleda: 104
  • S1 (6).jpg
    S1 (6).jpg
    149.7 KB · Pregleda: 142
  • S1 (7).jpg
    S1 (7).jpg
    123.5 KB · Pregleda: 120
  • S1 (14).jpg
    S1 (14).jpg
    142.2 KB · Pregleda: 121
Uhh, jedva čekam da ga instaliram...dovoljne su mi poslednje 2 strane threada...već sam zadovoljan. :D
Znači, postoji totalno engleska verzija, bez ikakvog patch-ovanja i prebacivanja s jezika na jezik?

Ne postoji, moras ubacit engleski, ima po internetu paket, ali prevedeno na google translator, ja recimo nisam zadovoljan, jer gledaj jednu situaciju, jedan quest ce da ti bude da nadjes stalkera sa braon ocima u Zatonu (jedna od mapa, zaton znaci kao zaliv nesto), a google je to preveo da treba da nadjes stalkera Creeka (potok, zaton) sa braon ocima, tu sma ja izgubio dva sata, dok nisam odusta od potrage, i kad sam jednom prilikom ima nesto nezavrseno u Zatonu, slucajno popricam da jednim i vidim da je to on, eto zasto mi se ne svidja eng prevod

Ljudi pomagajte zaglavio sam se.:wall:
Usao sam u pripyat i zavrsio misije po pripyat-u, imam samo dve zute misije ali nisu locirane na mapi:
1.Order "Scat": Find the source of bits that hit the two helicopters i
2.unknown weapon: to get information

Ljudi pomagajte zaglavio sam se.:wall:
Usao sam u pripyat i zavrsio misije po pripyat-u, imam samo dve zute misije ali nisu locirane na mapi:
1.Order "Scat": Find the source of bits that hit the two helicopters i
2.unknown weapon: to get information

Eo ti resenje za jedan od problema, taj drugi, a prvi sam ja ostavio za kraj da ga odradim...
Vrati se iz Pripjata u Zaton (Creek), i odes na onaj brod Skadovska, tamo imas na drugom decku onoga lika Kardana, sto porpavlja oruzja, kod njega trebas da odes, samo ima da se naigras dosta dok zavrsis taj quest :d

igra napokon radi na win xp.

ovo je uzivanje igrati na ruskom jeziku, daje neki "smek"

nego, ima li znalaca u stalker modovanju? trazim nacin da eliminisem ovaj smesni zoom na oruzju kad se gleda kroz musicu. sto bre nisu mogli jednostavnu opciju u gameplay settingsima..

imam neki tutorial kako se ove stvari menjaju putem editovanja fajlova za svako pojedinacno oruzje, ali pitam ako neko zna nacin, ili mod koji to radi djuture za sva oruzja

spasibo rebyata

Igra se od jucer prodaje, ali samo u CIS.

Starac kako ti se svidja igra, jesi li presao koliko?

Jel izasla prava engleska verzija?

Jel izasla prava engleska verzija?

Ako ne procuri ranije engleska verzija ce se pojaviti valjda pocetkom sledece godine. Mislim da je najbolje sacekati neki kvalitetniji english-subtitles patch, pa krenuti sa igranjem. CoP je bukvalno bug free, pa nema razloga cekati peceve ili verziju na engleskom, a i najbolja varijanta je ruski voice sa english titlovima. :)

Zavrsio sam igru upravo, posle jedno 40 sati aktivnog igranja, s tim sto mi je vise od 10 zadataka ostalo u PDA. Ne znam sta da mislim, pokusacu da pojasnim malo, jer mislim da ima vise krajeva...

Po nekoj mojoj logici, igra moze imat vise krajeva, ja sam ocigledno zavrsio na nacin koji mi se ne svidja, a moze bit i da grijesim. Zasto mislim da ima vise? Prije zadnjeg odlucivanja, da se tako izrazim, igra me pitala:"Are you sure you want to leave, there is no turning back". Ja sam tu izabrao Yes, i igra se zavrsila, na nacin na koji se nekom moze svidjet, a nekome ne, ja mislim da je to moglo bolje da se odradi. A posto slabo znam ruski, u tim zadnjim razgovorima sa likovima oko mene, zakljucio sam da ima jos neke stvari nerazjasnjene, al dobro, njih cu razjasnit pri sledecem prelasku igre, sad mogu otprilike odredit na koji cu je nacin odigrat

Igra je vrhunska, nasao sam samo dva BUG-a, od toga je jedan mizeran potpuno...

Prvi bug, i to veliki, je da se zadatak kad treba da ubijete himeru ne moze zavrsit, al samo iz razloga sto kad dodjem do lika koji mi je to ponudio da uradim,, i kad treba da preuzmem nagradu od njega, istog momenta kad pritisnem F igra mi izlazi na desktop, znaci samo kad pritisnem F da popricam s njim, posle ubistva himere, mozda je to moje igre, mozda drugima ne bude tako, volio bih kad bi mi neko rekao da li mu je tu igra krahirala.
Drugi bug je mizeran, u Pripjatu, u jednoj zgradi, jednom stubu ne mozete pric, ali ako stanete na tacno jednu plocicu sa strane stuba, teksture sve pucaju, i pojavljuje se ormar, koji je u polozaju da je naslonjen na taj stub, znaci, on se ne vidi, ali udarate u njega, ako tacno stanete na jednu plocicu podnu, onda sve teksture te prostorije pucaju, vidi se kao nebo, a pojavljuje se ormar koji je naslonjen taj stub

To je to, igra po meni zasluzuje 95/100, u ovome stanju u kojem je sad, sa ova dva bug-a, i krajem koji se meni licno ne svidja, ostavlja neki ruzan osjecaj, ne treba tako STALKER da se zavrsi ****ter, daj patnju neku :)

@cg_man

Kod mene je sve ok bilo u tom kvestu sa himerom, uzeo od njega to sto me sleduje, taman falilo za sewa suit koji btw nema night vision (lele) :)

E to je izgleda onda do mene i moje verzije, probacu jos jednom da odradim taj kvest, nema sto, mada sam ja krenuo da ga odradim, tek posto sam kupio i SEWA, pa posle njega jos jedno bolje odijelo, mozda zato, ne znam.

Kraj na koji cete svi naic, nije pravi kraj, ako neko naidje na kakav drugi, neka javi

E a kako uci tj. stici do Pripyata-obisao sam sve pale helikoptere pokupio info-mape iz njih i sta dalje-engleski prevod je jeziv...

E a kako uci tj. stici do Pripyata-obisao sam sve pale helikoptere pokupio info-mape iz njih i sta dalje-engleski prevod je jeziv...

Moras poc u stanicu zeljeznicku u Jupiter mapi...

Tamo popricaj sa komandirima ili vodicem, i pitaj ga da te povede u Pripjat, reci ce ti da se ne moze odc do Pripjata, nego da moras popricat sa stalkerom Zulu, on je jedini koji zna put, popricaj s njim, sve ce ti on pojasnit, dalje ti necu pricat, i mali spoiler za tebe, dok budes pricao sa Zuluom, prihvati poziv na pice :) :) :)

Zavrsio sam igru upravo, posle jedno 40 sati aktivnog igranja, s tim sto mi je vise od 10 zadataka ostalo u PDA. Ne znam sta da mislim, pokusacu da pojasnim malo, jer mislim da ima vise krajeva...

Po nekoj mojoj logici, igra moze imat vise krajeva, ja sam ocigledno zavrsio na nacin koji mi se ne svidja, a moze bit i da grijesim. Zasto mislim da ima vise? Prije zadnjeg odlucivanja, da se tako izrazim, igra me pitala:"Are you sure you want to leave, there is no turning back". Ja sam tu izabrao Yes, i igra se zavrsila, na nacin na koji se nekom moze svidjet, a nekome ne, ja mislim da je to moglo bolje da se odradi. A posto slabo znam ruski, u tim zadnjim razgovorima sa likovima oko mene, zakljucio sam da ima jos neke stvari nerazjasnjene, al dobro, njih cu razjasnit pri sledecem prelasku igre, sad mogu otprilike odredit na koji cu je nacin odigrat

Igra je vrhunska, nasao sam samo dva BUG-a, od toga je jedan mizeran potpuno...

Prvi bug, i to veliki, je da se zadatak kad treba da ubijete himeru ne moze zavrsit, al samo iz razloga sto kad dodjem do lika koji mi je to ponudio da uradim,, i kad treba da preuzmem nagradu od njega, istog momenta kad pritisnem F igra mi izlazi na desktop, znaci samo kad pritisnem F da popricam s njim, posle ubistva himere, mozda je to moje igre, mozda drugima ne bude tako, volio bih kad bi mi neko rekao da li mu je tu igra krahirala.
Drugi bug je mizeran, u Pripjatu, u jednoj zgradi, jednom stubu ne mozete pric, ali ako stanete na tacno jednu plocicu sa strane stuba, teksture sve pucaju, i pojavljuje se ormar, koji je u polozaju da je naslonjen na taj stub, znaci, on se ne vidi, ali udarate u njega, ako tacno stanete na jednu plocicu podnu, onda sve teksture te prostorije pucaju, vidi se kao nebo, a pojavljuje se ormar koji je naslonjen taj stub

To je to, igra po meni zasluzuje 95/100, u ovome stanju u kojem je sad, sa ova dva bug-a, i krajem koji se meni licno ne svidja, ostavlja neki ruzan osjecaj, ne treba tako STALKER da se zavrsi ****ter, daj patnju neku :)

I, jel ima "prostora" za stalker 2?:)

E to je izgleda onda do mene i moje verzije, probacu jos jednom da odradim taj kvest, nema sto, mada sam ja krenuo da ga odradim, tek posto sam kupio i SEWA, pa posle njega jos jedno bolje odijelo, mozda zato, ne znam.

Kraj na koji cete svi naic, nije pravi kraj, ako neko naidje na kakav drugi, neka javi

I ja sam prvo rekao "DA" :D na pitanje pri kraju igre:"Are you sure you want to leave, there is no turning back".(samo na ruskom;))
Posle sam ponovo ucitao prethodni quicksave i nastavio igru (ovog puta sam rekao NE). Ponovo se vrtim po Zoni i pokusavam da pronadjem resenja za preostale kvestove.Polako se setam i kokam sta stignem..:-devil-:.
Nakupio sam se para:p ,ali nemam sta da kupim.Za dalja budzenja su mi potrebni "instrumenti" ,ali nikako da ih nadjem.
Ako neko zna...cheers
Podzemni nivo(prelazak u Pripjat) nekako kratko traje.Ocekivao sam malo vise sunjanja po mraku. Mozda da se jos jednom vratim u podzemlje??
Da li ima neki drugaciji kraj , jos uvek ne znam.Ali koliko vidim uvek moze da se izadje iz Zone ako kazes vodicu.Mada mi to ne lici na (meni) ocekivani The End.
Inace nisam imao ni jedan (veci) bug u igri :):zgran::banana:. Niti ispadanje u win (kao sa CS-om).
Sto se mene tice Zov Pripjati je odlicna igra koju vredi odigrati (vise puta)..

Poslednja izmena:
I, jel ima "prostora" za stalker 2?:)

Mislim da ima, trebalo bi da ima, jer je kraj bukvalno neocikavan,naglo se zavrsava i..
...nekako holywood-ski, vidjeces kad je zavrsis, ne znam ,meni se ne svidja, jesu svi glavni kvestovi rijeseni, ali je otvoreno barem, po nekoj mojoj racunici, jos minimum 5 stvari koje treba otkrit, tako da ima podlogu za nastavak, kao da je Call of Pripyat dio neke mnogo vece standalone igre, ali iz nekog razloga su odlucili da je izdaju, da sacekaju, i da onda novi dio izbace, ne znam , nije stalker za holywoodske krajeve, daj bre krv, znoj, suze, patnju, trcanje, umiranje, pustite me da se koprcam...

I ja sam prvo rekao "DA" :D na pitanje pri kraju igre:"Are you sure you want to leave, there is no turning back".(samo na ruskom;))
Posle sam ponovo ucitao prethodni quicksave i nastavio igru (ovog puta sam rekao NE). Ponovo se vrtim po Zoni i pokusavam da pronadjem resenja za preostale kvestove.Polako se setam i kokam sta stignem..:-devil-:.
Nakupio sam se para:p ,ali nemam sta da kupim.Za dalja budzenja su mi potrebni "instrumenti" ,ali nikako da ih nadjem.
Ako neko zna...cheers
Podzemni nivo(prelazak u Pripjat) nekako kratko traje.Ocekivao sam malo vise sunjanja po mraku. Mozda da se jos jednom vratim u podzemlje??
Da li ima neki drugaciji kraj , jos uvek ne znam.Ali koliko vidim uvek moze da se izadje iz Zone ako kazes vodicu.Mada mi to ne lici na (meni) ocekivani The End.
Inace nisam imao ni jedan (veci) bug u igri :):zgran::banana:. Niti ispadanje u win (kao sa CS-om).
Sto se mene tice Zov Pripjati je odlicna igra koju vredi odigrati (vise puta)..

Ja nisam provalio drugaciji kraj, pokusavao sam, ali bezuspjesno, ucitavao sam stare sejvove, ali nista, probao sam prvo da krenem od X8 lab, nista se nije promijenilo, ne znam da li sastanak mercenary-ja donosi nesto novo, jer sam ja izabrao opciju "shoot on sight', ili tako nesto, ne znam sto si ti uradio sa tim sastankom njih sa nekim, jesi li prihvatio zadatke onih profesora, posebno onaj da ispitas novu anomaliju, jer ja ne mogu rijesit to nikako, eo ti neke lokacije alata...
Uf instrumenti, imas brate u Pripjat, u podrum Development shopa, jedan set alata, imas u Zaton, u jedan Workshop, drugi set alata, imas isto u Zaton, kod nekih stalkera usamljenih, blizu izgubljenih Monolitovaca, iza jedne kuce, jos jedan set, to ti je Jupiter mapa, onda imas u Jupiter fabriku jos jedan, imas u Pripjat, u jednu zgradu preko puta teatra, zgrda je na dva sprata samo, kao butik izgleda, na drugom sprati imas jos jedan set alata, ali ti je gore Burer, pazi se, ne mogu se sad sjetit dje jos ima

I naravno da je dobra igra, cak i u ovom izdanju vrllo malo bagovita, treba da se poradi na optimizaciji, ali sistem kvestova ne treba dirat, jer odlicno funkcionise

Poslednja izmena:
Kako je uradjen onaj PDA u igri gdje su kvestovi i ostalo? To je bilo bas lose odradjeno u prvom Stalker-u, sve je nekako s brda s dola . . ;)

Poslednja izmena:
Dobar je PDA, bas dobar, pregledan, mos ukljucit i iskljucit masu opcija u njemu

Eo neki screenovi od nocas :)

Probah i ja izasla neka eng verzija ko radi na xpu sto se tice grafike sve sam upalio do kraja sto moze na dx 9 i igra prosto leti:D
Radili su rusi izgleda vidi se da je ispeglano i sredjeno:D

Poslednja izmena:
Sasvim je moguće da u ekipi koja je radila im i Rusa, ali ovo je Ukrajinska ekipa.

Hehe Rusi, Ukrajinci sve je to isto ali mogu vam reci da ova igra evo koliko je malo igram kandidat po meni za igru godine n1.Engine je bolji ne puno ali bolje radi a to je najbitnije lakse mi je sve nekako ii da pucam i sve.Atmosfera je n1 ostala tako da odo da se setam da jurim fazane:p:D

Vrh Dno