Šta je novo?

Need for Speed Shift

Meni je taj prvi drift bio daleko najteži. Počeo sam da igram ostale i prelazio sam ih bez problema, a onda se vratih na prvi i pređoh ga nekako :)

ja jos nisam uspeo da ukrotih drift koliko sam to voleo u proshlim delovima pogotovo u U2 sto i danas igram to ovde nikako jos me posle nervira sto restart traje pola sata :wall: to me vise iznervira nego sto ne mogu da driftujem :wall:

Drifte teško... u ovom delu ali ako namestite low steering asist. onda samo ubacite auto u krivinu i dajete i oduzimate gas a komp sve radi tj ispravlja :)

Mozda je ovo neko vec napisao ali nema veze.
Vlasnici nesrecnih X2 Athlona koji imaju problema sa cestim zakivanjem igre u Win7 neka instaliraju Dual core optimizer 1.1.4 apdejtovani i problem resen. Igra ne radi nista bolje ali bar ne puca svakih 15-20 min.

Edit: ****ga sad sam tek video da se o ovome pisalo na 39-oj strani!

Poslednja izmena:
Mozda je ovo neko vec napisao ali nema veze.
Vlasnici nesrecnih X2 Athlona koji imaju problema sa cestim zakivanjem igre u Win7 neka instaliraju Dual core optimizer 1.1.4 apdejtovani i problem resen. Igra ne radi nista bolje ali bar ne puca svakih 15-20 min.

Edit: ****ga sad sam tek video da se o ovome pisalo na 39-oj strani!

Zar win 7 nije bar toliko optimizovan da mora da "ZAKIVA" sa dovoljno starom KUMOM 7750?Ili zavisi od verzije win sedmice?:wall

Poslednja izmena:
Igra je fantasticna,ali mislim da na strelice ne moze da se vozi onako kako treba:type:
Moje misljenje je da bi s volanom osecaj bio mnooogo bolji

Igra je fantasticna,ali mislim da na strelice ne moze da se vozi onako kako treba:type:
Moje misljenje je da bi s volanom osecaj bio mnooogo bolji

Evo ti fix za upravljanje na strelicama, bez ovoga mislim da bi poludeo koliko je bilo tesko za voznju.

Steering Dead Zone-15%
Accel Dead Zone-10%
Brake Dead Zone-10%
Steering sensitivity-5%
Acell Sensitivity -5%
Brake sensitivity-5%
Speed steering Sensitivity 100%

^Ja sam recimo probao tako sa tim fixom, i bilo mi je nemoguce da sastavim tri krivine :)

Ta podešavanja gore su namenjena za džojstik a ne za tastaturu. Bar je tako njihov autor naglasio.

Evo nekih za tastaturu pa probajte
Steering Dead Zone 5%
Accel Dead Zone 5%
Brake Dead Zone 5%
Steering sensitivity 30%
Acell Sensitivity 30%
Brake sensitivity 30%
Speed steering Sensitivity 100%

Prvi utisak nakon par trka - u odnosu na GRID - JADNO! - NEUPOREDIVO.

Nemam nikakav osećaj za ponašanje auta, engine je loš, nema nikakve tečnosti u kretanju igre. U GRIDu sam tačno znao kako se koji auto ponaša prilikom kočenja, skretanja itd. sve je bilo brzo i tečno. U ovom SHIFTu, sve obrnuto.

Znači ne znam, da li sam ja lud ili nešto ali ovih par trka su veliko razočaranje. Kamo sreće da su koristili GRID engine pa da čovek uživa ovako mućak, i to težak. Šta vi mislite?

Prvi utisak nakon par trka - u odnosu na GRID - JADNO! - NEUPOREDIVO.

Nemam nikakav osećaj za ponašanje auta, engine je loš, nema nikakve tečnosti u kretanju igre. U GRIDu sam tačno znao kako se koji auto ponaša prilikom kočenja, skretanja itd. sve je bilo brzo i tečno. U ovom SHIFTu, sve obrnuto.

Znači ne znam, da li sam ja lud ili nešto ali ovih par trka su veliko razočaranje. Kamo sreće da su koristili GRID engine pa da čovek uživa ovako mućak, i to težak. Šta vi mislite?

Isto sam misljenje delio sa tobom dok nisam odradio ovaj fix
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1927236&postcount=883

Za volan bez obzira koji imate, koristite preset od g25, deadzone, sensitiviti podešavanja su najbolja na tom presetu. Samo podesite gas-kočnicu, levo-desno i to je to...

Čak i sa svim tim tweakovima je malo bolje ali i dalje miljama daleko od GRID-a. Kamera štuca, imaš utisak da zastane igra na tren. Auto ne može da se okrene uopšte. Znači u GRIDu kad uletiš u onaj šljunak auto ti se često izokreće. Ovde ništa. Slabo reaguje na gas u krivini kad se zanosi pa treba ga čupaš gasom, nisam primetio da to radi i sl.

Big Disappointment, u odnosu na one screenshotove.

Danas sam jedno 4 sata testirao auta iz tiera 3 i 4 na Silverstoneu posto je fina kombinacija pravaca i krivina sa par onako bas ostrih, svako auto full upgrade 6 krugova. Prijatno sam se iznenadio sa Corvette i Viper-om sa kojima sam uspio postavit najbolja vremena, nesto minimalno zaostaju Zonda R i Lambo Murcielago (do jedne sekunde). Sve sam vozio na suvo i iz kokpita, kontrola trakcije low. Viper sa full upgrade + works kosta 782 k i od ovih najboljih je najjeftiniji, Corvette 822k, Murcielago 920 itd. Ipak potrebno je dosta vjezbat sa azdajama sa pogonom na zadnje :D

Prilozi

• gtr2_2009_09_28_21_52_35.jpg
    gtr2_2009_09_28_21_52_35.jpg
    168.1 KB · Pregleda: 78
  • gtr2_2009_09_28_21_28_34.jpg
    gtr2_2009_09_28_21_28_34.jpg
    172.1 KB · Pregleda: 79
  • gtr2_2009_09_28_21_07_16.jpg
    gtr2_2009_09_28_21_07_16.jpg
    171.8 KB · Pregleda: 78
Ma bre igra je bolja od GRiD-a u nekoliko kategorija i sveukupno ispada bolja od njega, koji posle par predjenih sampionata postaje extremno monoton. Shift ima bolju grafiku, zvuk i kad se iskljuce pomaganja za upravljivost i anti-blokadu tockova u krivinama, igra postaje je..no do yaya. Igra je po meni pun pogodak, samo da nema sitnih bagova sa grafikom i stucajucim framerate-om, inace i sa tim po meni je ispred GRiD-a.

Čak i sa svim tim tweakovima je malo bolje ali i dalje miljama daleko od GRID-a. Kamera štuca, imaš utisak da zastane igra na tren. Auto ne može da se okrene uopšte. Znači u GRIDu kad uletiš u onaj šljunak auto ti se često izokreće. Ovde ništa. Slabo reaguje na gas u krivini kad se zanosi pa treba ga čupaš gasom, nisam primetio da to radi i sl.

Big Disappointment, u odnosu na one screenshotove.

pa kolko je "realno" to da ti se auto izokrece par krugova na shljunku i travi kao u grid-u ? :d

Igrao sam GRID dosta dugo i mogu da ocenim da je SHIFT bolji, grafika neuporedivo lepsa, GRID je koristio govnjave boje, kad se odradi fix sa kontrolama sasvim se lepo vozi samo malo se treba navici. Kakav sam kiks napravio uzeo Porsea GT2, auto je uzas!!

Ovo nema veze sa grafikom sa screenshotova, igrica losije izgleda od nekih prethodnih nastavaka, da je cak i ne poredimo sa Gridom, Grid za ovo 2-3 godine ispred, a sportska kola - BMW koja se klate po putu kao da je u pitanju Hyundai Atos, NO COMMENT!

Znaci ipak je trebalo da ostane u naslovu ove teme Shit, kontrole uzas, grafika bez veze, a igra zahtevna, to me najvise odusevi uvek. Kao neki novi Prostreet deo samo sa losijom grafikom i kontrolama nego NFS Prostreet, a zahtevnije, na osnovu cega ne znam.

Ljudi ko god je odigrao bar nekoliko ovih vozackih igri, jasno mu je da je ovo smesno u poredjenju sa Gridom, meni se Grid nije svidjao, jedino grafika, ali kazem Grid je za ovo Porshe 911 Turbo, a NFS Shi(f)t je Zastavin Punto...

Test Drive je vasionski brod za sve ovo...

E vidiš Test Drive je za mene Shit, a GRID daleko iza Shifta po svemu...

Drugim recima, ocekivanja su kao i ukusi - razliciti...

Uspeo sam da ofarbam kola. Nije tesko, samo malo igranja u Photoshopu i pola sata za "otpakovanje" Shift fajlova.
http://img190.imageshack.us/gal.php?g=shift2009092900432778.jpg

Ne mogu da verujem da su takvi idiJoti ovi iz EALA. Naime pronasao sam 5 tekstura za taj vinil (sa straftom): crna, siva, crvena, svetlo plava, tamno plava! A niko se od GUI dizajnera nije setio da ubaci taster (precicu) za ODABIR tih boja...

^^A tu je i onaj momenat da oni koji su ovo u startu pljuvali sada moraju to necime i da potkrepe, jelte...cak i zapazanjima da je grafika ruzna...da, da...pojavi se igra bez piss filtera i odma kuknjava na grafiku:D

@Psycho- sta si koristio za mod?
Inace me vinili bas nerviraju, taj shelby nikako nisam mogao da napravim u nekoj drugoj boji sa dve obicne strafte, preko haube ne postoji opcija da ih zalepim uopste...a to na slici bas fino izgleda, pa cu i ja morati to da odradim :)

Poslednja izmena:
http://sommergemuese.klee.in/2009/09/shift-modden-und-ohne-repacker-zocken/

Instrukcije. Ne razumem Nemacki, ali google translator pomaze.

Enivej, poenta je da je lako otpakovati one bff fajlove shifta, ali softver za pakovanje (koji je isprogramirao neki lik) zeza i meni bi svaki put zakucala igra pri ucitavanju. Na ovaj nacin otpakuje se cela igra i dodavanjem "-loose" komande u precici igre igra ucitava fajlove direktno.
Neko ce primetiti ubrzanje u igri jer cpu vise ne mora da se bavi ekstrakcijom onih kompresovanih arhiva nego direktno ucitava sve. Meni se npr izgubilo ono "preskakanje" frejmova pri sudarima i ide glatko sve.

Felne su netaknute btw :)

BTW ako vam treba okacicu teksturu sutra ujutru, sad odo na spavanjac. Gnight.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno