Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Jeste intesina visa, nego uspeo sam da platim ali preko paypal sajta, na ebay nije bilo sanse, non-stop izbacuje ono...
U pitanju je cifra od 36$ a na racunu sam imao oko 35e...

Znaci jedino resenje,ako se nekome pojavi onaj error, je da ode na paypal.com pa u send money i tamo u ponudjenim opcijama izabere ebay... Automatski prepoznaje sta treba da se plati i izbacuje total bill. Posle placanja na ebay-u uredno stoji ono paid i datum, tako da kao da je placeno sa ebay-ovog sajta....

Poslednja izmena:
Nemaju sve vise kartice cvv2, imam 3 pred sobom koje nemaju, mogu da ih skeniram ako je do pukog dokazivanja. Pisem to ovako, zato sto je CVV2 obaveza pri redistraciji na Paypalu. A kartice 8 banaka za sada rade, sacekaj dok zavrsim pa cu da objavim tabelu :)

Kartice 8 banaka izdate u Srbiji??? Mneni je proslo bar 200 Visa kartica kroz ruke i na svakoj sam imao cvv2... Naravno, ne mojih kartica, ve sira i uze rodbine, prijatelja itd.

Ajd ako nemaju, skeniraj ih pa da vidim, molim te, bas sam nesto radoznao... :D Samo zatamni srednje cifre da ne bi bilo unauthorised use...

Privredna Banka Beograd - ne radi

Kartice 8 banaka izdate u Srbiji??? Mneni je proslo bar 200 Visa kartica kroz ruke i na svakoj sam imao cvv2... Naravno, ne mojih kartica, ve sira i uze rodbine, prijatelja itd.

Ajd ako nemaju, skeniraj ih pa da vidim, molim te, bas sam nesto radoznao... :D Samo zatamni srednje cifre da ne bi bilo unauthorised use...

Pa ranije je Raiffaisen tako radio Visa Electron, mislim da cale ima negde prvu Visu Electron od Delta Banke, ako nadjem slikacu ti ne cenzurisano :D

visa electron nema CVV2

"This card cannot be used for this transaction. You can complete the checkout with another debit or credit card. Please enter your new card information below."

Zna li neko u cemu je problem, dosad sam sve placao bez problema a sad ovo iznenada....

meni se isto to desilo jednom. fora je bila da sam uplatio kes ali iako je pisalo online da imam na racunu kolko treba pare nisu legle. rekli mi u call centru "da im je pocetkak meseca i da imaju velike transakcije da treba nekoliko sati da pare zaista legnu"

Konstruktivno pitanje: koliko ste cekali kod Hypo Banke na izdavanje kartice ?

http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Kupovina-preko-Pejpala-dogodine.lt.html

Kupovina preko „Pejpala” dogodine
Srbija će se 2010. godine naći na listi zemlja iz kojih je moguće naručivati proizvode putem internet giganta koji godišnje obrne petinu BDP-a naše zemlje

Građani Srbije će od sledeće godine moći da najrazličitije proizvode kupuju preko „Pejpala”, globalnog lidera u novčanim transakcijama putem Interneta, koji godišnje obrne oko tri milijardi dolara. To je juče, otvarajući konferenciju posvećenu internet poslovanju na kojoj su učestvovali i predstavnici ove kompanije, najavila Jasna Matić, ministar za telekomunikacije i informaciono društvo.

Građanima Srbije je dosad bila uskraćena mogućnost ovog vida kupovine, a na sajtu „Pejpala”, koji nudi mogućnost različitih vrsta nabavki uz bezbedno elektronsko plaćanje, nije bilo Srbije kao mesta odakle je moguće naručivati robu. Razlog za to mnogi vide u zloupotrebama platnih kartica, u čemu je zbog ratova i sankcija naša zemlja prednjačila krajem devedesetih godina prošlog veka.

– Vlada Srbije će do kraja godine uskladiti svu zakonsku regulativu kako bi se stekli uslovi da građani mogu nesmetano da obavljaju plaćanja putem Interneta – istakla je ministar Jasna Matić. – Neke korake u ovom pravcu smo već napravili, kao što je na primer uvođenje elektronskog potpisa, što je svakako uticalo na jačanje elektronskog poslovanja. Sve to je doprinelo da „Pejpal” uvrsti Srbiju u svoju listu za 2010. godinu.

Matićeva je najavila i da će uskoro sve lične karte sa mikročipom sadržati elektronski potpis građana što će, tvrdi, olakšati novčane transakcije.

– Moramo da idemo u korak sa svetom, a to znači da, između ostalog, treba da ojačamo internet poslovanje. Već su napravljeni neki pomaci u tom pravcu, što najbolje pokazuje podatak da je stopa rasta aj-ti sektora u 2007. godini bila čak 37 odsto. Osim toga, sve više građana koristi Internet. Prema nekim podacima, prošle godine je 1.629.400 ljudi u Srbiji imalo internet priključak – navela je Matićeva.

Jučerašnja konferencija je, inače, osim ljudi iz „Pejpala”, okupila i predstavnike svetskih internet giganata poput „Ciska”, „Amazona” i „Rapid šera”, koji godišnje zarađuju maltene kao celokupna srpska privreda. Oni su domaćim programerima i veb dizajnerima objasnili kako ovi veliki sistemi funkcionišu, kao i na koji način bi firme mogle da ostvare zaradu putem sopstvenih veb prezentacija.

– U Srbiji ima mnogo kvalitetnih programera i veb dizajnera, ali nedostaju znanje i menadžeri koji bi mogli da pokrenu velike projekte – naglasio je Vladimir Milisavljević, direktor agencije „Aj front” – organizatora internet konferencije koja će biti nastavljena danas u beogradskom hotelu „Zira”.

Opa - odlucili su da prekinu sa rasizmom.Svaka im cast.

Mada svi ljudi kojima pp treba ga vec imaju.

Poslednja izmena:
Visa Electron Piraeus banke (sa kompletnim brojem i CVV2) neće da može :-(.

Piraeus je valjda neka mala banka tj beznacajna... ali stvarno bi bilo korisno da ostali navedu koje kartce kojih banaka rade

Poslednja izmena:
postoji i visa virtuon koja ima trocifreni sigurnosni broj na poledjini.......

p.s.
ranije se zvala virtuon...sada samo pise visa, i, for internet use only........najbolja kartica za net, debitna sa stalnim i minimalnim depozitom, najsigurnije ;) ;) ;)

Poslednja izmena:
Pa to je visa internet kartica :)

Samo da potvrdim da Intesina visa elektron ima CVV2. Čak sam je uspešno iskoristio za plaćanje preko interneta jer mi je dosadilo da čekam visu internet (stigla je posle 40 dana).

Samo da potvrdim da Intesina visa elektron ima CVV2. Čak sam je uspešno iskoristio za plaćanje preko interneta jer mi je dosadilo da čekam visu internet (stigla je posle 40 dana).

Zanimljivo, onda su oni Elektronku napravili ozbiljnijom karticom, nisam znao da moze i net.Ona se u principu lako izdaje, pa cu morati da vidim sa Intezom da je uzmem(vezana je za devizni verovatno).

Lose iskustvo... Cekam MasterCard Hypo Banke vec preko 2 meseca... i sve sto umeju da mi kazu je "nekad potraje"

Vidim da se tema lepo razradila od prvog dana kada je proradio PP za srpske kartice :)

Pre neki dan sam registrovao Visa Internet karticu od Intese na PP, bez problema. A stari AmEx mi je blokiran i dalje jer jos uvek nisam poslao racun za komunalije koji dokazuje da zivim u Austriji :D

Da li neko ima skeniran racun te vrste?

ljudi, treba mi verifikovan paypal koji moze da radi withdraw funds na njega... tj na karticu...

najblize nam je Mardjaska...

Zanima me da li ja mogu skroz legalno da verifikujem svoju karticu izdatu u madjraskoj banci i da to koristim...

koliko sam ja upoznat to opet nije legalno da se radi jer nemam prebivaliste u Madjarskoj...

molim da mi neko pojasni :)

Ako imas madjarsku karticu imas i madjarski racun pretpostvaljam. Lupi neku adresu u segedinu, dodaj tu karticu, verifikuj preko nje, posle dodaj racun banke i izvlaci pare. prosto ko pasulj

ljudi, treba mi verifikovan paypal koji moze da radi withdraw funds na njega... tj na karticu...

najblize nam je Mardjaska...

Zanima me da li ja mogu skroz legalno da verifikujem svoju karticu izdatu u madjraskoj banci i da to koristim...

koliko sam ja upoznat to opet nije legalno da se radi jer nemam prebivaliste u Madjarskoj...

molim da mi neko pojasni :)

Ako imas madjarsku karticu imas i madjarski racun pretpostvaljam. Lupi neku adresu u segedinu, dodaj tu karticu, verifikuj preko nje, posle dodaj racun banke i izvlaci pare. prosto ko pasulj

ma ok je to... ali da li ce oni meni posle traziti neku verifikaciju... jer cu ja primati uplate po 300-500 $ u komadu :D

a ne bih da mi zakljucaju account :(

izgleda da je najbolje da ih pozovem i pitam da li je to legalno :D

ma ok je to... ali da li ce oni meni posle traziti neku verifikaciju... jer cu ja primati uplate po 300-500 $ u komadu :D

a ne bih da mi zakljucaju account :(

izgleda da je najbolje da ih pozovem i pitam da li je to legalno :D

citas li thread... nema legalno iz srbije

Da li mora VISA Virtuon od Raiffeisen Banke da se prijavi na Austriju ili moze na neku od susednih zemalja... ja sam probao na Rumuniju i nije proslo, da li da probam na Austriju?
Da li nekome skoro uspelo paypal sa VISA Virtuon od Raiffeisen Banke?

Ako ne radi ovo da li ima nesto kod Societe Generale, neka kartica koja ce proci?

Aman, ne rade te kartice... Samo Intesa Visa internet ili MasterCard...

OK, hvala, sutra idem kod njih za ovu Intesa Visa internet karticu.

Izvinjavam se za offtopic, zanima me ako eventualno npr. pazarim minjuse u Engleskoj i platim karticom za net, da li se uracunavaju posebno troskovi pakovanja i postarina?
A i na carini da li otvaraju robu (cuo sam da su ranije urnisali po pojedinim postama)!

Izvinjavam se za offtopic, zanima me ako eventualno npr. pazarim minjuse u Engleskoj i platim karticom za net, da li se uracunavaju posebno troskovi pakovanja i postarina?
A i na carini da li otvaraju robu (cuo sam da su ranije urnisali po pojedinim postama)!
Shipping je obavezan, a iznos zavisi od destinacije iz koje se šalje, odnosno, gde se šalje. U principu tu ti je uračunato i pakovanje.
Na carini te čeka najpre ocarinjenje robe na osnovu toga koliko si platio, tj. cene, a ako nema cene carinici koriste "svoje" cene i lupaju ti carinu koja na minđuše sigurno neće biti mala (s obzirom da je ipak u pitanju luksuzna roba). Na sve ovo ide pdv po jedinstvenoj stopi od 18%.
Što se tiče otvaranja pošiljke to spada u diskreciono pravo carinika, što će reći, ako proceni da je potrebno otvaranje pošiljke.
Eto, to je to. Ti vidi da li se isplati.
Pozz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno