Nije samo to, PC se do Pentiuma nije mogao meriti sa Amigom+dodaci, ukljuchujuci i cenu i izbor softvera. Ne bi ni tada mogao da amiga nije propala 3-4 godine ranije![]()
Pa izgleda da me nisi dobro razumeo, ja sam govorio o Amigi sa nekim acceleratorom, ja sam imao 68060/50 sa 16mb rama i to je radilo kao Pentium I 133/64mb koji sam imao nekoliko godina kasnije, vishe se i ne secamNaravno da nisam uporedjivao stock Amigu 1200 sa Pentiumom
![]()
Drugo je to shto je Amiga skoro prsla kada su 3D igre krenule pa nikada nije ni izashlo mnogo njih, ali recimo secam se da je Alien Breed 3D bio u puno stvari ispred Duke nukema i slichnih iz tog vremena. Secam se da je u AB3D postojalo "realtime" osvetljenje, pa kada recimo u nekom mraku prodjesh pored lampe, svetlo se odbija od oruzja.
Nisi bash morao da pishesh sve to, znam kako Amiga radi, imao sam i 500 i 1200 od prvog dana, ovde nisu ni mogle da se kupe, a znam i zashto je PC raspadNije tu fora samo u custom chipovima nego u kompletnoj arhitekturi koja je pravljena za multitasking okruzenje za razliku od PCa koji ima josh vishe chipova, svaki radi svoj posao, ali kada stavish da se neshto kopira, komp se uspori 5x jer PC je potpuno ista filozofija kao americhki sportski automobili, i uglavnom sve ostalo americhko - hoce da naprave najjachi auto, stave najveci motor koji imaju, koga boli uvo za balans i optimizaciju
![]()
Da, gledam i prosto ne mogu da verujem...![]()
BTW: Motorole su na istom taktu mlatile sve Intel procesore sa sve Pentijumom...
Doduse ziveo sam u zabludi ja sam mislio da je ser Klajv Sinclair kriv sto danas imamo racunare po kucama.Pojma nisam imao da iza svega toga stoji microsoft....
Bill Gates je kao mladic licio na Guybrush Threepwood-a, glavnog lika iz Monkey Islanda![]()
I oprala pod sa atarijem koji je tada bio aktuelan (1040st?) kada bi imalo veze ko je sta prvi uradio, danas bi mercedes bio najbolji, opel se ne bi raspadao, a najbolji wankel ne bi bio u mazdi
![]()
Niko ti ne brani da otvoris novu temu i raspises se o tom uber Atariju 520ST, ali ti to ne radis vec gnjavis sa pricom koliko ne poznajes Amiga hardver i softver.
svi Amigisti koji su videli moju konfiguraciju 1987-88 Atari ST + 2x40mb hdd i software sto se vrteo, prodavali su amige i kupovale Atari ST
zaljubljenost u Amigu te sprecava da razmisljas racionalno
Atari ST o kome ja pisem je komp koji je bio upotrebljiv za rad 1985 sa hard diskom
kada amiga nije ni postojala
kako da se poredi upotrebljiv komp sa necim sto nepostoji...
po ovde preovladjujucem misljenju niko nije trebao da kupi nista do pojave amige
koje godine si kupio amigu
koliko rama je imala
koje godine si kupio hdd
sta si imao od tih fensi dodataka i koje godine
pocinjem da se pitam da li su psiholozi u pravu kada tvrde da prekomerno igranje igara utice na deciju psihu :d
koje godine si kupio amigu
koliko rama je imala
koje godine si kupio hdd
sta si imao od tih fensi dodataka i koje godine
Sta sam oduvek zeleo da kazem o Amigi 500 ali sam se bojao da kazem:
- najveci krs medju krsevima iz sredine 80 godina
- motrola 68000 radi sporije nego na atariju st
- ima samo 4 kanala za zvuk rasporedjena u stereo
- o da zvuk je osmobitni
- moze da prikaze samo 4096 boja
- nema prikljucak za poseban ,profi,monohromatski monitor
- sa zadnje strane ima gomilu nepotrebnih prikljucaka
- trap door slot je glupost tesko se otvara poklopac istog
- ima jos ali nemogu sada da se setim.....ostali slobodno dodajte
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari