Šta je novo?

i7 975

busotina

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.07.2005
Poena
304
Uzeo sam i7 975 ... ali ne samo to....evo je moja nova PC specifikacija :)

1. 2 x GPU GeForce GTX 295 Red Edition - PN: 017-P3-1294-AR
2. PSHYX Card - NVIDIA 9800 GT
3. Monitor Samsung Syncmaster 2233RZ 22in 3D Gaming
4. Glasses NVIDIA 3D Vision Glasses
5. Motherboard EVGA X58 SLI Classified - PN: 141-BL-E759-A1
6. Memory - Crosair - Model: TR3X6G2000C7GTF
7. Power supplay - 1100w - Cooler Master
8. Cases Cooler Master HAF 932
9. Killer xeno ultra nic
10. PCI-e SSD PCIe SSD G-Monster, Photofast
11. Processor - Intel i7 975
12. CPU Cooler - Thermalright Ultra 120 RT
13. Keyboard - Logitech G19
14. Mouse - Razor 4000dpi
15. Mousepad

evo i jedne slike kucista
ovde

Nisam sve sklopio jos uvek...ali radim na tome.
Kad sve sklopim onda cu probati neki OC ali za sada malo surf :)

i ne prodajem ništa no se hvalim... :p

Lepo je neko rekao pre ..ne znam koliko ..da je ova eVGA karta fin marketing trik jer ide uz plocu, gle sad stvarno :D

I necemo da ti pomognemo, mrzimo te :d tj. jel imas uopste neko pitanje ili si otvorio temu da nam pokazes za sta mi menjao Golf-a IV ?

Lepo je neko rekao pre ..ne znam koliko ..da je ova eVGA karta fin marketing trik jer ide uz plocu, gle sad stvarno :D

I necemo da ti pomognemo, mrzimo te :d tj. jel imas uopste neko pitanje ili si otvorio temu da nam pokazes za sta mi menjao Golf-a IV ?

:))))

haha :)
tesko bogami puko sam sve zajedno 10k $ tako da ovaj sto daje Golfa mora da doplati :)

Od tih 5 je i neki fin hladnjak ili vodeno ? Posto nisi baja sa stock kulerom :)

znam to sam nabacio cisto dok mi ovi sa carine "ne puste" jos jedan paket da mi dodje...a traze mi 200-300 evra da "ubrzaju" :( a sad je ispalo da sam trebao da im dam a kao nisam hteo iz principa....smorih se.

U tom paketu mi je
CPU Cooler - Thermalright Ultra 120 RT

10k $ je poprilicno mnogo, u smislu mora da si kupovao na Beverly Hills-u ako je sve toliko izaslo.
Mogao si vodeno ili CM v10 hladnjak kad si vec otisao u kriminalce :D

Ovo ce za 3-4 godine da bude prosek tj takve performase :)

10k $ je poprilicno mnogo, u smislu mora da si kupovao na Beverly Hills-u ako je sve toliko izaslo.
Mogao si vodeno ili CM v10 hladnjak kad si vec otisao u kriminalce :D

@to sam ja promenio sam nick...neki koji mi sada vise pristaje :)

hm pa vidi nisam kupovao sam na:
-neweggu (processor monitor/mreznu/plocu)
-corsair (direktno preko njih za memoriju - nisu prodavali preko distributera ovaj model ram-a)
-tigerdirect (graficku ovu crvenu jedino su oni imali...)
- FrozenCpu neke lampe vodjice i razne druge gluposti da mi svetli crveno...

Kuciste i napajanje sam kupio ovde u desku

Inace ovo je najpovoljnije moguce :)

Poslednja izmena:
Ovo ce za 3-4 godine da bude prosek tj takve performase :)

Moguce. slazem se...valjda cu za 3-4 god da kupim neki novi :)))

samo mislim da ovaj PCIe SSD nece biti standard za 3-4 godine ...jer je to mnogo malo vremena za tako nesto.

evo ga 3D mark vantage score sa jednom GTX 295 grafickom unutra.
ovde

Poslednja izmena:
Bacio si pare na i7 975, kome to treba, jos ga vozis sa vazdusnim hladjenjem, znaci cist promasaj
Aj overklokuj to pa da vidimo koliko si postigao maksimalni klok za 24/7, slika LinX 75 krugova, MiB All treba da bude ukljucen.

Kada to uradis ja cu ti postaviti sliku i7 920 D0 koji kosta 200e malo da te smorim, cisto da vidis kako si uludo dao novac za i7 975 koji ako si ga kupio u radnji kosta 1000e.

Motherboard EVGA X58 SLI Classified OVO JE ZLO, ali ne za tvoj cpu, posto glavna prednost te ploce jeste bklc koji moze da ide i do 50mhz vise sa istim porocesorm u odnaosu na drugu po redu iza nje najbolju plocu. Ploca za i7 940 920 i procesore sa zakljucanim mnoziocem.

Sve u svemu predobra makina kojoj fali vodeno hladjenje da bi se iskoristio pun potencijal, posto taj cpu moze da ide na 4.4-4.6ghz na vodi sa ukljucenim HT;)

Bacio si pare na i7 975, kome to treba, jos ga vozis sa vazdusnim hladjenjem, znaci cist promasaj
Aj overklokuj to pa da vidimo koliko si postigao maksimalni klok za 24/7, slika LinX 75 krugova, MiB All treba da bude ukljucen.

Kada to uradis ja cu ti postaviti sliku i7 920 D0 koji kosta 200e malo da te smorim, cisto da vidis kako si uludo dao novac za i7 975 koji ako si ga kupio u radnji kosta 1000e.

Motherboard EVGA X58 SLI Classified OVO JE ZLO, ali ne za tvoj cpu, posto glavna prednost te ploce jeste bklc koji moze da ide i do 50mhz vise sa istim porocesorm u odnaosu na drugu po redu iza nje najbolju plocu. Ploca za i7 940 920 i procesore sa zakljucanim mnoziocem.

Sve u svemu predobra makina kojoj fali vodeno hladjenje da bi se iskoristio pun potencijal, posto taj cpu moze da ide na 4.4-4.6ghz na vodi sa ukljucenim HT;)

polako cekaj tek sam instalirao cisto malo da probam kako ide ovako za sada. :)
radice meni 4.4 i na air hladjenju ...samo dok mi stigne pravi cooler :)

valjda sutra/prekosutra cu podici to sa carine.

ps: i7 975 processor je 999$

4.4GHz na vazduhu ... oce to ponekad, ako zivis u sibiru :d a kuciste drzis na terasi

radice meni 4.4 i na air hladjenju ...samo dok mi stigne pravi cooler :)

valjda sutra/prekosutra cu podici to sa carine.
Definisi, sta 4,4ghz stabilno ili ti se podigo win na tom kloku?
Slika LinX 75 krugova, MiB All treba da bude ukljucen. Ovo kada postavis mozemo da razgovaramo, vazi;)

Poslednja izmena:
Definisi, sta 4,4ghz stabilno ili ti se podigo win na tom kloku?
Slika LinX 75 krugova, MiB All treba da bude ukljucen. Ovo kada postavis mozemo da razgovaramo, vazi;)

nije mi tu cooler kad dodje postavicu.
dotle ti baci svoj neki pc vantage score... cisto da znam dokle da ciljam :)

naravno samo stabilno se racuna.

Poslednja izmena:
Evo ti pa gadjaj, ali mislim da ti pracka nije dovoljno jaka za ovako nesto ;)
24559.jpg
Trenutno imam i7 920 koji je stabilan na ovom kloku sa slike, ali je stabilan i na vecem koloku od ovog, to cu ti tek pokazati. Karta je stabilan na 775mhz za gpu, pa da vidimo dali je evga dorasla zadatku. Za sada ti je dovoljno da dohvatis 24000 ;) ali tesko batice:p
Pazi da ne spalis nesto i nemoj da sutiras komp ako nece, nije on mucenik kriv:S:

mislio sam da ti je veci skor :)

ovo ti je i7 940 ??

koja ti je ovo memorija?
i ti imas jednu gtx 295? i koja je ?

daj napisi pc specifikaciju :)
sad cu da uradim test bez PhysX-a.

Poslednja izmena:
Trazio si Vantage skor i dobio si ga, sad nastavi da se igras, ali rekoh ti, pazi da ne spalis nesto ;)
Iskljuci PhysX, mislio sam da zanas kad ono ti si jos uvek mlad i zelen :D

Da to je 940, sada imam 920 D0 koji se daleko bolje klokuje i ima taj 4250mhz sa HT stabilan klok za 24/7 i malo preko toga ;)

Poslednja izmena:
19120 ... :)
i sto mi nisi dao PC MARK VANTAGE Score. A ne ovaj 3D Mark.
Jos uvek mi je samo jedna gtx 295 u pc-iju.

ps: ma i ako spalim nek ide zivot :D

nego nisi mi rekao koji ti je ono RAM?

Poslednja izmena:
2 x GTX295, vidi ovako, 22' monitor je mali za snagu koju daju te dve karte. Rezolucija 1680x1050 je mala za takvu silu, ali je zato izbor ploce za SLI najbolji moguci, iskoristivost druge karte je oko 90% sa X58 plocama a narocito sa tim ZLOM koje si ti kupio;)

2 x GTX295, vidi ovako, 22' monitor je mali za snagu koju daju te dve karte. Rezolucija 1680x1050 je mala za takvu silu, ali je zato izbor ploce za SLI najbolji moguci, iskoristivost druge karte je oko 90% sa X58 plocama a narocito sa tim ZLOM koje si ti kupio;)

ma da kad zavrsim skroz morace da padne i neki dobar score :)

^iskreno se nadam da ces sa te dve karte prebaciti ovih 24500:p

pa ne moze 5 :(( stavio bih da moze.

gtx 295 ima dve u sebi ali podrzava SLI samo sa jos jednom GTX 295 :)

sto znaci bice QUAD SLI

Poslednja izmena:
^Mislim da tvoja ploca ima sva 3 pci-e slota x16 tako da kada budes povezivao karte gledaj da ih sto vise udaljis jednu od druge tako mogu de se luftiraju kako treba i bez toga se previse greju. Ako ih slepis jednu uz drugu nema nista od overkloka, jos ako nemas klimu u prostoriji gde ti je komp nema nista ne od toga da ce uopste raditi, to jes radice ali ce dosta trotlovati sto ces ti malo teze primetiti.
Ventilator na stranici kucista okreni da izduvava a ne da uduvava vazduh u kuciste bas zbog samih karti koje imas. Karte su resene tako da topao vazduh izbacuju u kuciste jednim delom i to bas ne mestu gde ti je taj bocni ventilator.

Vrh Dno