Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
aj da ne otvaram novi topic,kakva iskustva imate za Gigatronom?posto sam nosio napajanje CM600W na servis,izdali su mi revers za podizanje sa servisa,ali mi je ker pojeo doticni listic :) interesuje me da li je moguce da uzmem sad napajanje sa servisa ili ne?imam garantni list i fiskalni :p

Ne bi trebalo da imas problema, nemoj ni spominjati revers osim ako oni ne spomenu :)

Ako traze revers, daj im kera :) Ili im nacrtaj pauka :p

Sad bez zezancije, pravno mogu da ti ne vrate napajanje, al` ako barem znash broj pod kojim je zaveden "predmet", nece biti frke :)
I sad kad vam sve ovo procita korisnik Hector Ruiz... :eyebrows: :p

ma valjda nece da prave problem,ostavio sam previse kesha u gigatronu :p

Eh, pa nemo da preterujes :)

Danas sam zvao Win Win u Ns-u i jedva objasnio devojčici na telefonu šta mi treba. Bem ti šljakere. Baš me zanima na koju foru ti ljudi dobijaju posao.

Ja sam danas ortaku narucivao zvucnike neke iz Tehnomanije i prilikom narudzbine posto ide na firmu, ubedjivao je da mora da napise PIB. Medjutim, ona je najpametnija i ja odustanem od ubedjivanja :)

Posle 2h me nazove i kaze da ipak treba PIB i da nece moci da posalje danas zbog toga, a covek u petak ide na more.

Pa u svakom slucaju, ubuduce dacu i 20 eura vise nego da kupujem kod njih ;)

Tih 2h je bash strashno LOL....vidi shta se ljudima deshava u drugim firmama......listaj malo forum ....ako ti je to jedina zamerka na njih.....onda si zakeralo :)

Pa tih 2h je presudilo da ta "gospoja" ne moze da posalje juce nego danas :).

A da sam zakeralo jesam, ne volim ova nova go*na nego hocu da me za moje pare postuju ;)

EDIT:

Zvao sam pre 5m Tehnomaniju i te porudzbine uopste nema u sistemu.

Poslednja izmena:
...ubedjivao je da mora da napise PIB. Medjutim, ona je najpametnija i ja odustanem od ubedjivanja :)

Da se vratimo na PIB, cak i to sto je insistirala da ne treba a kasnije ustanovila da treba mogla je da resi samo da je zelela na sajtu Agencije za privredne registre.
Ipak, to je vec Utopia, mozda cak i vise od toga.

Pa najcrnje je sto ja vec imam nalog kod njih, otvoren na web strani dan pre toga gde je napisan PIB.

Ja bih razumeo da oni traze sve rucno u knjigovodstvu, ali kad ti imas sve na kompu tesko je izlistati naravno.

Al dobro, iskustvo za sledeci put.

Nema druge nego tako.

ja sam moj laptop kupio u Tempu!!!
Trebao mi je hitno laptop za ujutru, otisao sam u pola dva ujutro uzeo dual core za 33 000 fujsimens.
JEL MOZE BOLJE?

Poslednja izmena:
Imtel – nekad davno kupovao na veliko. Odlicni komercijalisti. Sve na vrijeme, bez gresaka, panike... Ovih godina, kupovina na malo. Prodavci nenametljivi. Pitanja o garanciji, nacinu ostvarivanja... Sve znaju da objasne sta i kako. Meni odgovara kad su onakvi.

Gigatron – usput mi je onaj na Vukovom spomeniku. Vece prije pogledam, pise da imaju. Nije mi problem da svratim. Nikada nisu imali! Par puta tako... za zvucnike, hard disk, neke kulere, laptop za kolegicu... Poslije njih sam obicno i odustajao od kupovine na neko vrijeme. Tesko im da provjere da li imaju na B.Brdu?!? Nekako mi se ne svidja njihov pristup i “vise mi nisu usput”.

Atom – kupio par stvar tamo. Telefonom dogovor, u toku dana realizacija. Jednostavno i brzo.

Win-win (Idea) – kao u marketu. Udjes, uzmes, platis na kasi kod miss darkerke i pali :)

Grappolo – nazvah za one Solo zvucnike. Kaze mi covjek mrtav-hladan: “Nema, nazovite za 2-3 meseca”. Kupio sam Logitech :p

Wizard computers – iz auta vidjeh komp. prodavnicu. Trebalo mi odmah i kupih USB stick i termalnu pastu. Maloprije pogledam, pasta uredno zapakovana u transportnu plastiku i - koristena. Na tubi otisak prsta od paste. Pozajmio bi mu da je trazio, nije mi do paste. Nego... kakav moras biti da ne razduzis pastu od 160din koju si koristio?

Kupovao sam i u Control Pointu, ali njih vise nema...

@nadrealista

Nadrealno, Srbija :)

U celoj temi niko nije nista kupio u Etron comp. ? Danas oko podne ih okrenem i trazim HAF-a 932, kaze covek nema u radnji ali moze da bude do 16h, dam telefon, tu negde oko 15h zove me covek i kaze u radnji je :)

Nalaze se u podzemnoj kod Vukovog spomenika, ko ide u igraonice tamo, video ih je 110%.
Radnja je gola, nema nista maltene, bukvalno je 3x5 prostorija i sam decko sedi za stolom, smorio se. Ali eto ispostovali su me super.

I da, tamo je bio najeftiniji.

U celoj temi niko nije nista kupio u Etron comp. ? Danas oko podne ih okrenem i trazim HAF-a 932, kaze covek nema u radnji ali moze da bude do 16h, dam telefon, tu negde oko 15h zove me covek i kaze u radnji je :)

Nalaze se u podzemnoj kod Vukovog spomenika, ko ide u igraonice tamo, video ih je 110%.
Radnja je gola, nema nista maltene, bukvalno je 3x5 prostorija i sam decko sedi za stolom, smorio se. Ali eto ispostovali su me super.

I da, tamo je bio najeftiniji.

Ja sam svoj prvi PC racunar kupio kod njih (Etron) 1997. Tad su bili u Majora Ilica. Bio sam vrlo zadovoljan sa uslugom/ljubaznoscu.

Zanima me da li je neko imao ( i kakva ) iskustva sa servisom u List Computers-u . Pre izvesnog vremena sam kupio kod njih jednu Toshibu A300-20N , ali je izgleda crkao HDD . Odneo sam malopre kod njih na servisiranje . Pa me zanima da li neko zna , koliko otprilike drze laptop na servisu ?

Kakva su vam ljudi iskustva sa Win-win-om,juce je prestao da mi radi hard disk koji sam pazario kod njih pre pola godine pa me zanima koliko cu se nervirati... I kakva je sansa da ce mi povratiti podatke sa njega,mnogo mi je vazno ?
BTW,situacija od pre dve godine,pokvari se meni CD ROM,kupljen sa sve kompom u Compartu,pred sam istek garancije odnesem ga ja,kazu zamenicemo... Posle nekoliko dana zovi oni mene kazu: "Nema u beloj boji,hocete crni ?" "Necu crni,hocu beli,celo kuciste mi je belo." "A sto ne uzmete crno kuciste onda?" "Vi biste mi prepakovali sve komponente u crno kuciste?" "Naravno!" "Pa dobro onda,neka bude crno..." "Nema problema,20 eura!" "Sta 20 eura?!" "Pa crno kuciste..." "Aha,a da ja vama vratim vase belo kuciste,a vi meni crno?" "Ne otkupljujemo polovna kucista..." "Pa to je vase kuciste,iz vase radnje..." "Bez obzira..." "Nista onda,ipak hocu beli CD ROM..."
To je bilo najduzih 25 dana u mom zivotu,3 ipo nedelje bez kompjutera,na kraju sam prizeljkivao da im istekne zakonski rok za zamenu...
Ali sam na kraju ipak dobio beli CD ROM ! :)

da ti povrate podatke sa HDD?, mislim skoro nikakve jer se oni nebave time a i ta operacija nije jednostavna a ni jeftina bas... za takve radnje obrati se firmama koje to rade imas na forumu duksu i gsimona, i to naravno pre nego sto reklamiras HDD winwin-u

a sto se tice garancije ne bi trebalo da imas probelma jer se ipak radi o vecoj firmi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno