Šta je novo?

Gainward HD4850 - prvi utisci

He he, so true....
Moglo je da se pretpostavi da ce se ovo desavati ,Gainward hoce da se oslobodi ATi kartica, a mi smo inace poznati kao zgodna zemljica za izbacivanje otpada.

Само да је више оваквог отпада!

Ovo sam i ja hteo da napisem, nego mislio da se podrazumeva. Za ovu cenu stvarno ne treba ocekivati gomilu dzidzbidza u kutiji, adaptera, kablova i jos neko ekstra hladjenje koje ce omguciti neki svemirski OC, vec da prosto radi i ne zeza tokom bar prvih 6 meseci od 3 godine kolika je garancija. :d

Danas sam odvojio malo vremena da stavim go XP i poigram se klokovima. Dole su slike, a ono sto je definitivan zakljucak je da moj primerak nece da se klokne ni milimetar - iako prolazi onaj GPUTool test na 690/1100 uz tek poneku gresku na svakih 3-4 minuta, a 680/1080 bez gresaka, kada se pokrene 3DMark ili neka igra, puca drajver, blokira sve... smanjivao sam sve do 650/1033 i tu isto ne prolaze testovi, tako da mislim da cu je drzati na 633/1000. :D Zanimljivo je i koliko ovaj P2 podize rezultate kad se klokne sa 3.1 na ovih trenutnih 3.7.

Sto se temperatura tice, nisu nesto visoke, automatska regulacija brzine ventilatora radi, nista nisam dirao, na poslednjoj slici se vidi kako izgleda default profil za hladjenje. Na 680/1100 je isla na gore jos 2-3 stepena, jeste da nije nesto bas tiho, ali i tako nista od OCa osim ako ne uzmem da se igram malo dizanjem napona i dodavanjem hladnjaka memoriji i naponskom delu kad mi bude bas dosadno. :D Sad mi je prioritet kako da nateram plocu da smanji ovog drekavca na Geminiju koji otkako sam uflesovao najnoviji BIOS radi stalno na 100% i ubija koliko se dere. Bar je CPU na 37 stepeni, ako je verovati ovim ocitavanjima... :smoke:

Zakljucak - karta radi onako kako pise na kutiji i to je to. Minimalizam za minimalnu cenu. Sto kazete, nek je i otpad, ali ako radi kao sto je predvidjeno, super. Ko hoce da cedi krajnje atome snage iz kartica, neka zaobidje da se ne bi nepotrebno razocarao.

uhhh ja sam ipak gladan overclocka :( ne znam probacu je u ponedeljak pa cu da vidim :trust: tako je isto bilo i sa 8600GT kad inno3d imao svoju verziju i bila dosta jeftinija od ostalih ali se isto nije klokovala
ali mozda je zato sto su joj smanjili napon da se naponska nebi grejala i samim tim joj netreba hladjenje ili je to ipak samo tesi se budalo :S:

Poslednja izmena:
A jel moze bez klokovanja ova grafa na lc power napajanje od 420w koje kosta 1920din. i ostatak masine iz mog potpisa.
Hvala.

na codegenu 400w radi ali CPu je AMD 5200 valjda ali hoce da *****ava

Slazem se sa zeljkom.
LC5550 ili LC6550 je ono sto ti treba ako bi da budes sigurniji, nije to za LC-ovih 420W, da je neki Corsair/PC Power & Cooling od 400-420W, bilo bi OK.

Poslednja izmena:
A jel moze bez klokovanja ova grafa na lc power napajanje od 420w koje kosta 1920din. i ostatak masine iz mog potpisa.
Hvala.

Komsija je kupio Safir 4850, ima E2140 koji sam mu overklokovao na 2,5GHz.
A ima napajanje Thermalmaster 420W (dobijeno uz kuciste CM Elite 332, kupio covek u Forum racunarima kuciste :p).
I radi mu bez ikakvih problema. On, od ostalih potrosaca, ima standardno rezac i hdd.

Znaci radice ti, ali koliko, to vec ne znam.

na codegenu 400w radi ali CPu je AMD 5200 valjda ali hoce da *****ava

evo ja danas prisustvovao kako dva nova kineza od 400w crkavaju i ubijaju hard a ti teraj i dalje tako.......
sto je najgore vecina i kad sprzi nesto cuti i ne priznaje i trazi pravo na garanciju... tako da ni ne saznamo koliko njih pali svoje komponente (cast izuzecima..)

Komsija je kupio Safir 4850, ima E2140 koji sam mu overklokovao na 2,5GHz.
A ima napajanje Thermalmaster 420W (dobijeno uz kuciste CM Elite 332, kupio covek u Forum racunarima kuciste :p).
I radi mu bez ikakvih problema. On, od ostalih potrosaca, ima standardno rezac i hdd.

Znaci radice ti, ali koliko, to vec ne znam.

pa ako coveku crkne ensto, pretpostavljam da tebi moze da se javi da mu resis servis?

PS: jel znas razliku u potrosnju C2D na 4.3Ghz i na 2.5Ghz? :p

Poslednja izmena od urednika:
pa ako coveku crkne ensto, pretpostavljam da tebi moze da se javi da mu resis servis?

PS: jel znas razliku u potrosnju C2D na 4.3Ghz i na 2.5Ghz? :p

Ne, ako mu nesto crkne, reklamirace, bez imalo srama :).

A ovo P.S., jel to retoricko pitanje :).
OC-ovan procesor trosi vise, ne sad nesto preterano vise...

Ne, ako mu nesto crkne, reklamirace, bez imalo srama :).

A ovo P.S., jel to retoricko pitanje :).
OC-ovan procesor trosi vise, ne sad nesto preterano vise...

pa imas onaj sajt (zaboravih link koji bese) za potrosnju gde tacno napise za OC a i bilo je testova na anandu za C2D u 45nm da preko 4Ghz trosi ko sporet.. znaci 2x vise od defaul brzine
najgore to sto prakticno poveca opterecenje samo na +12 grani

Poslednja izmena:
Pa dobro, al koji ti crnih 4GHz pominjes :D, on ima pisljivi E2140, @1,4GHz, oc @ 2,5GHz. Nije sad to nesto epohalno veca potrosnja.
Grafa mu je na defaultu, i tako ce i ostati.

Poslednja izmena:
evo ja danas prisustvovao kako dva nova kineza od 400w crkavaju i ubijaju hard a ti teraj i dalje tako.......
sto je najgore vecina i kad sprzi nesto cuti i ne priznaje i trazi pravo na garanciju... tako da ni ne saznamo koliko njih pali svoje komponente (cast izuzecima..)

nije to kod mene ja imam LC 6550 kao sto vidis ;)

Pa dobro, al koji ti crnih 4GHz pominjes :D, on ima pisljivi E2140, @1,4GHz, oc @ 2,5GHz. Nije sad to nesto epohalno veca potrosnja.
Grafa mu je na defaultu, i tako ce i ostati.

pa ok ali vidim ovde neki ostali da guraju ~4Ghz pa da obrate paznju...

a i ako nesto radi pitanje koliko ce... tako da na osnovu toga netreba vaditi zakljucke pogotove ne za LC 420 koji je ultra jeftin i dometu mu nisu poznati...

nije to kod mene ja imam LC 6550 kao sto vidis ;)

da bas sam tebe video :)
bas me interesuje koliko ce taj LC izdrzati i ja sam ga testirao 2 dana na quad-u na 3.2 radio je al na granici zivota sa 8800GT, a milsim da taj c2d na 4.3 vuce slicno kao i quad :)

Poslednja izmena od urednika:
i da jos jedno piranje sta mislite koliko 4850 jaca od 3850 ? inace 3850 drzim na 940 za GPU

Kupio sam Gainward hd4850 8pinski sa znj coolerom, iako mi je ostatak confe krsh. Problem je u tome sto sada komp nece da se butuje uopste , vec se pri startovanju konstantno restartuje . Predpostavljam da je problem u slabom napajanju , jer sa starom 6600gt se sistem podize bez problema. Napajanje je kao 400w , koje sam dobio uz Chieftec kuciste. Ako mislite da je problem u napajanju , predlozite mi neko do 60eur , koje cu moci da koristim i posle upgrade-a ostatka mashine.I da li je problem samo napajanje ili je u pitanju grafa.

Kupio sam Gainward hd4850 8pinski sa znj coolerom, iako mi je ostatak confe krsh. Problem je u tome sto sada komp nece da se butuje uopste , vec se pri startovanju konstantno restartuje . Predpostavljam da je problem u slabom napajanju , jer sa starom 6600gt se sistem podize bez problema. Napajanje je kao 400w , koje sam dobio uz Chieftec kuciste. Ako mislite da je problem u napajanju , predlozite mi neko do 60eur , koje cu moci da koristim i posle upgrade-a ostatka mashine.I da li je problem samo napajanje ili je u pitanju grafa.

verovatno je napajanje, moze da se desi i da je windows pobrljavio isto, mada ti ne bi preporucio da pokusavas ista dok ne uzmes jace napajanje! ..

mislim da za te pare imas OCZ 500w...

Imam samo konstantni restart ili crn ekran.
Ne mogu da udjem u bios i da cekiram sta se desava.
kad su ukljucena sva 3 hd-a onda se konstantno restartuje . Ali kad isklucim sve osim sistemskog hd-a ,
cooler na grafi se vrti i u intervalima od par sekundi kao da svi ventovi u kucistu u isto vreme uspore pa ubrzaju,kao da dolazi do kratkog pada napona . U ponedeljak cu da kupim napajanje pa cu videti. Koliko vidim nikome nije zadala veci problem. Hvala na brzom odgovoru.

uhhh ja sam ipak gladan overclocka :( ne znam probacu je u ponedeljak pa cu da vidim :trust: tako je isto bilo i sa 8600GT kad inno3d imao svoju verziju i bila dosta jeftinija od ostalih ali se isto nije klokovala
ali mozda je zato sto su joj smanjili napon da se naponska nebi grejala i samim tim joj netreba hladjenje ili je to ipak samo tesi se budalo :S:

Odlicno receno Janko. Kao prvo, na ovim jeftininm karticama su krdza VPUi, kao drugo smanjene su voltaze, kao trece to je uradjeno da bi se kartica sto manje grejala jer je hladjenje iste shit i kao trece KOLIKO PARA, TOLIKO I MUZIKEEEEEEEEEEEEE!
;)

Sta bi vi hteli? da za 7K kupite karticu koja ce da radi kao 4890? :d:d:d:d:d

:p

Ta za 7000din kako izgleda, jel to referentna sa plosnatim kulerom?

Odlicno receno Janko. Kao prvo, na ovim jeftininm karticama su krdza VPUi, kao drugo smanjene su voltaze, kao trece to je uradjeno da bi se kartica sto manje grejala jer je hladjenje iste shit i kao trece KOLIKO PARA, TOLIKO I MUZIKEEEEEEEEEEEEE!
;)

Sta bi vi hteli? da za 7K kupite karticu koja ce da radi kao 4890? :d:d:d:d:d

:p
hvala hvala :) mozda ne kao 4890 ali kaok 4870 da :D ćerćemo se mi još :D

Ta za 7000din kako izgleda, jel to referentna sa plosnatim kulerom?
imas slike na predhodnim stranama

pa dobro dual je dual i temperature su 38 stepeni sto je sa single slotom nemoguce

Moze li da izgura ovo Chieftec-ovo napajanje od 450W ?

Poslednja izmena:
Izgurace, ali bice tesno, kao sto rece zeljko.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno