Šta je novo?

Potrebni retro rezervni delovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam da je ovo trazenje sasvim besmisleno, ali ko zna...
Treba mi Amiga 3000...

imam u zaječaru gomilu matorog hardvera (386, 486 ploče, ISA zvučne, Trident grafičke, neke matore procesore (mislim da nisu ispravni), i jedno 15 modula ram memorije (ima svakakvih, stvarno se sad ne sećam, ali dosta ih ima) i još neke kartice)
ovo zaječara ću doneti kad odem tamo, jul najverovatnije
uskoro ću i da "očistim" jedno skladište starih kompova, pa kome zatreba, javiću kad pokupim i obećavam da neću drati za cene :p , kontakt na PM ;)

Poslednja izmena:
ISA-UTP Network Adapter

Ima li negde jos ISA-UTP mreznih karti

352895-2-200-0.gif

daklem ova levo (ovu desnu nikad nisam video uzivo)

imam pci-utp 100mb ali
treba taj pci slot za SCSI kontroler
tako da dajem realtek 100mb pci za tu ISA-UTP ili po dogovoru

to je "game makina" :d
P1-233mmx
192mb edo
2 x Voodoo2 in SLI Mode
Matrox Mistiq
Creative Labs 64 ISA

PM ili sms ili 065-6363-415

Poslednja izmena:
ALELELEALELELE, PALA PRVA AMIGA

Danas sam pazario prvu amigu, prodao je gosn Marty svoju petstotku a usput sam dobio i jedan c64 pride.
Upravo sam przio dyna blaster, pp hammer, international karate... bajadera :)

Ako neko ima za prodaju:
1. igrice i programe na disketama za a500
2. dzojstik
3. comodore monitor (cini mi se da se model zove 1084 ili 1960 ne drzite me za rec )

Naravno i dalje sam potpunp zainteresovan za jednu a1200 u sto boljem stanju i/ili a1200 plocu radi pakovanja tower-a.

Moje kontakt podatke imate u par postova iznad

Uzdravlje

@Bokasa
ima jedna A3000 na amibay, povoljno.. samo ima par problema:
-neispravna je
-iz Amerike je
a mozda je vec i prodata

@Bokasa
pa u stvari ne, "najmanji" problem bi bio da je platis a da nikad ne stigne..

Item number: 300323567188

Poslednja izmena:
Potrebna mi je jednostrana PC100 SDRAM memorija od 256MB (mozda moze da prodje i PC133, ali morao bih da probam).

Ako je neko zainteresovan, imam u zamenu npr. Toshiba 256MB RAMBUS RDRAM (odgovara za DELL Optiplex).

Poslednja izmena:
Ima li neko rezervnih delova za arkadne kabinete, prvenstveno dzojstike i tastere?

trazim jednu igricu za Nintendo64, bilo koju samo da je ispravna.

Ljudi, americki ebay je pouzdaniji i bolji od kupovine iz evrope, ne razumem zasto se plasite gubitka robe odande a ne iz nemacke.

Mene interesuje kako se uopste krecu cene amiga 500 i 1200 kod nas, kao i nekih turbo kartica.

Ljudi, americki ebay je pouzdaniji i bolji od kupovine iz evrope, ne razumem zasto se plasite gubitka robe odande a ne iz nemacke.

Mene interesuje kako se uopste krecu cene amiga 500 i 1200 kod nas, kao i nekih turbo kartica.

Možda jeste pouzdaniji, ali cene poštarine su mnogo veće, pogotovo za teže stvari. I onda još dobijete ntsc mašinu kojoj treba napajanje 110v/60hz.

Što se tiče cena kod nas, nema nikakvog pravila - od 100 din do 500eur. ;)

Možda jeste pouzdaniji, ali cene poštarine su mnogo veće, pogotovo za teže stvari. I onda još dobijete ntsc mašinu kojoj treba napajanje 110v/60hz.

Za cenu poshtarine si u pravu, ali je mnogo veci rizik da ti paket ode na aerodrom kada ide iz Evrope, pogotovo iz UK i DE odakle se najvishe i kupuje, pa platish fixnih 50e za shpediciju + carinske na neku suludu cifru pa te lako dodje i dosta skuplje nego iz USA :) Mada ako imash dobra iskustva do sada sa Amigama onda ok, nisam gabaritnu kolekcionarsku tehniku nikada naruchivao :)

Što se tiče cena kod nas, nema nikakvog pravila - od 100 din do 500eur. ;)

A znachi nije loshe pogledati po pijacama :)

Poslednja izmena:
Za cenu poshtarine si u pravu, ali je mnogo veci rizik da ti paket ode na aerodrom kada ide iz Evrope, pogotovo iz UK i DE odakle se najvishe i kupuje, pa platish fixnih 50e za shpediciju + carinske na neku suludu cifru pa te lako dodje i dosta skuplje nego iz USA :) Mada ako imash dobra iskustva do sada sa Amigama onda ok, nisam gabaritnu kolekcionarsku tehniku nikada naruchivao :)

A znachi nije loshe pogledati po pijacama :)

Ja sam dosta toga glomaznog narucivao (poslednja je stigla A4000 u originalnoj kutiji) i ne znam za mogucnost da ti nesto zavrsi na aerodromu ukoliko je poslato redovnom postom. Sve sto je poslato redovnom postom stize u postu kod zeleznicke stanice u Bgd i tamo se carini ili oslobadja carine i ide dalje do poste onoga ko prima paket. Moguce je da ti zatraze dodatne podatke, ali to se relativno retko desi.
Druga je stvar ako je nesto poslato sa npr DHL (ne DHL Paket, to je redovno slanje nemačke poste) ili nekom drugom kurirskom sluzbom, onda su moguce sve te igre sa spedicijom i nizom drugih troskova.

Poslednja izmena:
ja bih hteo da narucim Atari VS 360 iz Amerike (posto ga ni nema kod nad u Evropi) ali nisam siguran da li je to baš prava stvar! sta vi mislite o tome?

Evo da se pridruzim...

Par kolega kolekcionara i ja imamo ideju da napravimo pravi muzej/klub retro kompjutera (na ideju su prvo dosle nase zene jer vise ne moze da se hoda po stanovima od kutija i kompjutera). Lokacija je ili Bgd ili Novi Sad. Imamo finansijsku konstrukciju i jos par stvari treba da se poklope.
Ako neko od vas zeli da svoje retro ljubimce sa tavana i polica premesti u muzej kad se otvori, ili ucestvuje u pravljenju istog od pocetka neka mi se javi.

Van toga, menjam i kupujem, ne prodajem. Ima toliko toga sto nam jos treba ali narocito trazim bilo sta domace (exSFRJ) proizvodnje.

Za razmenu nudim sve Amigine modele (osim 1000, 3000 i 4000 njih imamo samo po jedan komad), puno komodora, amstrada, sinklera (osim zx80 naravno kojih imamo samo par) i tu ubrajam i jedan QL (ne radi mu jedan micro drive) , i.... ma ono sto nemam, za razmenu za nesto sto mi nedostaje nabavicu :)

Call me... :)

Da li u retro ubrajate i IBM PS/2 286? Imam jedan ispravan za poklon/razmenu.

e jel mozemo mi ovde da postavljamo limundo linkove ka retro prodajama, jel se to racuna kao komercijalizacija?

NE, osim ako je neko bas trazio to sto ide na limunadi.

ta limunada nema rss po kategorijama. tesko ju je pratiti , po meni lose odredjen sajt
jedna amiga 500 bez flopija je upravo prosla. Necu reci cenu , naravno, al ima toga. Mozda da pogledate i male oglase na netu?

Tesko je pratiti jer kad otkucas u pretrazi "commodore" ne dobijes nikakav rezultat,ali ako otkucas "komodor" naleteces na cetiri 64-e i dve 128-ce :)

ima svega, potrazite po stavci atari

ondak ako ko ima Commodore128D i interesuje me Atari ST u bilo kojoj varijanti.
Moguća razmena.

posto je covek tražio konkretno, evo i konkretnog linka :)

http://www.limundo.com/aukcija-Atari-1040STfm-sa-Atari-SM124-monitorom-409134

(10x 2 dejan)

ALELELEALELELE, PALA PRVA AMIGA

Danas sam pazario prvu amigu, prodao je gosn Marty svoju petstotku a usput sam dobio i jedan c64 pride.
Upravo sam przio dyna blaster, pp hammer, international karate... bajadera :)

Ako neko ima za prodaju:
1. igrice i programe na disketama za a500
2. dzojstik
3. comodore monitor (cini mi se da se model zove 1084 ili 1960 ne drzite me za rec )

haha! već vidim ponovo oglase tipa: http://pc.sux.org/phpgraphy/index.php?display=1991/03/SK_91_03_052.jpg :D

Poslednja izmena od urednika:
Imam Macintosh Classic ali mi fali tastatura. Imam mis i neku karikaturu od tastature samo sa funkcijskim i numerickim delom. Vukle su se po buvljaku a od kad sam ovo nabavio nema ko za inat.

Matori, post zaista izgleda suludo ali je celishodan. Do sada sam dobio preko 10 pm poruka i pazario monitor, dogovorio dzojstik, itd..

Ne vidim drugi nacin da kupim ovu specificnu opremu sem da na specijalizovanom forumu objavim da sam zainteresovan za kupovinu.

Pozdrav i svaka cast za oglas iz SK :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno