Šta je novo?

Potrebni retro rezervni delovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam jedan 68030 viska,kome treba neka se javi.

DOS 2.5 disketa za ATARI 1050

Potrebno mi je da kupim ili presnimim...

Poslednja izmena:
sta je zaboga Atari 1050? :D pa jos 2.5" disketa?

mora da sam propustio nesto ;)

(postoji Atari 520, 1040... i koriste 3.5" DD diskete)

Poslednja izmena:
Da neko nema EDO memoriju SIMM podnozje 16Mb,70ns?

Cenis da je to jednostavnije od presnimavanja diskete ako je neko ima? :trust:

Možda i jeste jednostavnije, jer deset puta pre ćeš napraviti sam takav interfejs (čip max232 imaš u svakoj prodavnici integralaca), nego što ćeš naći nekoga sa tim drajvom kod nas (i ko zna da ga koristi!).
btw. svaka čast na egzotici. ;)

omg! pa sta sam ti zgresio ?!? ... ??

nemam veze sa 8bitnim atarijem. evo, ovde imas jedan moj projekat za Atari ST/F030 - http://wet.atari.org ali nazalost, nikad ga nisam zavrsio :(

a Portfolio bih samo dodao u svoju kolekciju, ne znam sta bih sa njim jer na njemu je ionako ono DOS smece... ali neka stoji u vitrini :D

Poslednja izmena:
I cisto da se ne zaboravi koja je ovo tema uopste,imam M-Tec 1230/28/FPU28/8mb za razmenu.

Uf ja imao prvo tu M-Tec T1230/42LC-RTC s 8 MB rama zalemljenog na sebi jedino mi se dve stvari nije svidjalo kod nje.Zalemljen ram i mnozilac osnovne frekvencije umesto da je imala svoj kvarc oscilator.
Isao cak u Svrljig da je kupim,stekao dobre poznanike tamo.Ako da bog mozda odem i u Kraljevo na klopu i steknem jos jednog poznanika.
Sad sta je u opticaju za razmenu tek da znam.

Poslednja izmena:
Nije lemljen ram,a zamena za neki Amiga hardver naravno :)
(za mnozilac ne znam)

Poslednja izmena:
Imam dva HP D4290-69003 modula, 64Mb,36bit ECC,Fast Page Mode, SIMM podnozje.Ne testirani(radili nekada,ali davno).Menjao bi ih za 16Mb module(trebaju mi za stampac).

72pinski moduli ti trebaju? Imam ja 2komada 16MB ako hoces da se menjamo :D

I cisto da se ne zaboravi koja je ovo tema uopste,imam M-Tec 1230/28/FPU28/8mb za razmenu.

Mene zanima nabavka ovakve ili neke druge turbo kartice za standardnu A1200, samo šta ponuditi čoveku koji ima onako moćnu Amigu. ;)
Uglavnom raspoložen sam za razmenu ili kupovinu, dogovor je moguć, može i na pm, naravno.
I samo jedno pitanje u vezi ove 1230 kartice, da li je ovih 8Mb maksimum ili se može staviti više memorije?

Da li neko ima kick ROM 3.1 za Amigu 1200,a da mu nije potreban?Nek se javi na PM.Pozz:wave:

Ee kad covek ovo pomenu ...... Jel poznato kome bi li bilo moguce spiciti kick u flashrom(eprom) cipove u nekom eprom programatoru.Mislim verovatno je moguce ali me buni sto a1200 trosi dva 16-bitna od po 256kb a rom imidza tog 3.1 imam u nekoliko varijanti.

Pa j*bo kupovinu toga,25e je 3.1 za 1200-ku,jeftinije resenje je blitz(krieg)kick :)

Poslednja izmena:
Pa j*bo kupovinu toga,25e je 3.1 za 1200-ku,jeftinije resenje je blitz(krieg)kick :)

Pa jeste jeftinije rešenje ali sam pitao čisto ko zna možda neko ima.A što se tiče programiranja svojevremeno sam čuo da je jedan tip u BG to radio,ali bio sam klinac ko zna da li je to uopšte bilo istina ili su me samo ložili.

Poslednja izmena:
Pa jeste jeftinije rešenje ali sam pitao čisto ko zna možda neko ima.A što se tiče programiranja svojevremeno sam čuo da je jedan tip u BG to radio,ali bio sam klinac ko zna da li je to uopšte bilo istina ili su me samo ložili.

Ja imam 3.0 na mojoj,3.1 imam samo na A500+ (hvala Orange) i ne znam uopste sta ce mi 3.1 kad nemam hdd za nju . . . Bio je predvidjen za A2000 ali kako joj nije bilo spasa,ROM je zavrsio u 500-ki.

Ja imam 3.0 na mojoj,3.1 imam samo na A500+ (hvala Orange) i ne znam uopste sta ce mi 3.1 kad nemam hdd za nju . . . Bio je predvidjen za A2000 ali kako joj nije bilo spasa,ROM je zavrsio u 500-ki.

Ja na mojoj A1200 imam 3.0,a i na ostalim A1200 sam imao 3.0,na A500 1.3 i imao sam jednu A500 sa 1.2 ali ta nikad nije radila kako treba imala je neki problem sa ramom,a i sa mnogo čim drugim.Malo je radila,a malo menjala boje žuta.zelen,siva,itd.

hej ma orange mi je poslao taj kick, to je za a600 u jednom cipu, nevidim zasto nebi moglo da se odradi i za a1200?

hej ma orange mi je poslao taj kick, to je za a600 u jednom cipu, nevidim zasto nebi moglo da se odradi i za a1200?

Može da se odradi. eprom-i su isti kao za a600, samo što idu 2 komada.
Ko namerava da instalira os3.9 najbolje neka isprogramira kickstart 3.5 koji ima na amiga forever cd-u. Uštedeće sebi jedan reset prilikom dizanja sistema.
(sad će orange da se obraduje) :d

Ja imam ovo ako nekog zanima...

Atari 2600 jr. sa sve originalnom kutijom, mislim da je donesen iz nemacke...

Ako nekog interesuje kontakt PM

:wave:

Ne znam da li je dovoljno retro al' sobzirom na teskocu pronalazenja htedoh da priupitam ,da li neko ima slucajno laser za ps2 (onaj debeli, ne slim, mada mislim da su neki cak i isti), ja imam ceo jedan ps2 (uglavnom razsrafljen, naravno samo konzola bez dzojstika i kablova) pa ako nekome treba moze i trampa ili bih kupio laser.
Hvala

Ne znam da li je dovoljno retro al' sobzirom na teskocu pronalazenja htedoh da priupitam ,da li neko ima slucajno laser za ps2 (onaj debeli, ne slim, mada mislim da su neki cak i isti), ja imam ceo jedan ps2 (uglavnom razsrafljen, naravno samo konzola bez dzojstika i kablova) pa ako nekome treba moze i trampa ili bih kupio laser.
Hvala

Ne može retro biti nešto što se još uvek proizvodi i prodaje. Sad da krenu vlasnici sporijih p4 da pišu u retro rubrici... ne ide... ;)
(sad će mod da prebaci ovo u konzolašku sobu, jel' da? :p)

Delimicno si u pravu, ps2 slim se pravi i prodaje, a stari debeljuca ne moze nigde da se najde nov, pa valjda in on spada u neki retro :D, btw naravno ako neko misli da ima bolja soba za ovo neka pomeri.
Pozz

Ma sta pomerate,ako neko moze da pomogne coveku neka pomogne,sta ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno