Šta je novo?

Potrebni retro rezervni delovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ima jedan +4 ima i par 64-ki na istom mestu :)

Evo ima jedan +4 ima i par 64-ki na istom mestu :)

Ali comodore,nije ni cudo sto u pretrazivacu ne moze nista da se nadje kad tamo ima milion nepismenih.Jednom sam na limundu trazio scsi hard disk,pa mi je palo na pamet da odkucam "skazi".Svi hard diskovi koji su bili u ponudi nadjeni su pod tim pojmom,a ne scsi ...

:D

jel ima neko CD rom sa play / stop tasterom , da dobro chita diskove?

U zamenu nudim CD Rezac LG , narezao 80 diskova.

Da neko slucajno nema procesorsku karticu za a4000 ili nekog blizzarda za a4000

Poslednja izmena:
Da li neko ima na prodaju XY ploter - to su oni kod kojih je papir fiksiran a pero se krece po x i y osi kao sto je npr. Roland DXY serija?

Imam ja, ali sam u NS.

Mozda nije bas retro, pa ako dezurni moderator misli da nije pogodno za ovu temu neka slobodno obrise.

Meni su potrebni:

- 6x32MB EDO memorije po razumnoj ceni a ne dranje od 15€ po modulu. (***. za te pare mogu da uzmem ceo 100x bolji racunar.)

- Sound Blaster AWE64, AWE32 ili Pro16 (pravi ISA Sound Blaster a ne kompatibilci)

- Voodoo3 PCI kartica

Osposobljavam neku HP Vectru (233 MHz Pentium Pro Socket 8) za DOS/WIN98/WIN2k multiboot masinu koju cu da zabodem u vikendicu pa da je koristim za prebacivanje igara sa PC na 1541 disk drajv, kao i pikanje matorih DOS igara.

jel imaju negde da se nabave gumeni kaiševi? ono za kasetofone, flopi drajvove i slično..
to najvise strada vremenom u retro opremi.
nekada ih je bilo u radioklubu ali su prestali da ih nabavljaju :(

jel imaju negde da se nabave gumeni kaiševi? ono za kasetofone, flopi drajvove i slično..

Iseci prsten u korenu kondoma :D
Ne zezam se, šta te košta da probaš, ako paše završio si posao na neko vreme. Ja sam tako "opravio" flopi na Amstrad CPC6128:smoke: Samo mi još fali ispravna disketa 3" :wall::wall:

http://www.bgelektronik.com/
Bili su do skoro u Bulevaru kod TAsmajdana, a sad su se preselili negde blizu OFK stadiona... Nisam siguran tacno... Dok su bili u Bulevaru imali su milion kaiseva, ali ih nisu imali selektovane po oznakama i dimenzijama, nego doneses svoj stari kais a onda ga iskusni prodavac stavi na beli papir, pa vadi razlicite kaiseve iz fioka i poredi :trust: ... Jeste nepouzdano, ali ne znam za trece mesto...

Nabavio sam pre par dana memorijsku karticu Amitek Hawk za A1200, uz koju sam dobio 2Mb ram-a, pa sad tražim neki simm modul od 8 mb što je maksimum koji ova karta može da primi.
Nisam baš siguran da li može da posluži bilo koja 72pin edo memorija iz nekog starog kompa ili tu ima još nešto bitno.
Takođe me interesuje, kako da pepoznam kapacitet nekog takvog modula jer mi one oznake na čipovima ne otkrivaju mnogo toga.

Poslednja izmena:
@Universe
ubodes ga i vidis kapacitet.
takodje na osnovu oznaka na cipu i Google pretrage nadjes koliki je kapacitet jednog cipa i pomnozis sa brojem cipova, *ocigledno*

e kupio sam danas na pijaci 1541-II floppy za C64 sa napajanjem, ali nema serijski kabl.

1) jel ima neko kabl za razmenu?
2) imam kasetofon za C64... ako se secne njegov kabl, jel mozhe da se prespoji na neki shestopolni pin pa da se napravi kabl za flopi?

e kupio sam danas na pijaci 1541-II floppy za C64 sa napajanjem, ali nema serijski kabl.

1) jel ima neko kabl za razmenu?
2) imam kasetofon za C64... ako se secne njegov kabl, jel mozhe da se prespoji na neki shestopolni pin pa da se napravi kabl za flopi?

Bolje kupi dva sestopolna DIN-a i napravi kabl, a usput mozes i da ocistis glavu diska sa malo vate i alkohola, ako je duze stajao teze ce citati diskete.

a jao, znachi u stvari mi samo treba kabl koji je sa obe strane DIN-6!
e hvala puno, ja sam bio u zabludi da se floppy na cassette port.

Da li neko ima MS-DOS 3.1 - 4.0 5.25" disketu? Reinstalirao sam hard disk na A2000 i A2286 karticu, ali mi treba DOS disketa jer ovako jedino mogu da udjem u 286 BIOS.

Poslednja izmena:
Imam Grundig Super Play Computer 4000 drugi naziv Interton VC 4000
i 4 igre

Detaljnije o konzoli

Detaljnije koje su igra u pitanju
1 www.vc4000.de/html/body_1a.html
3 www.vc4000.de/html/body_3a.html
7 www.vc4000.de/html/body_7a.html
19 www.vc4000.de/html/body_19a.html

Inace to je jedna od prvih konzola koja je napravljena za nemacko trziste. Drugim recima bas Retro.

Upakovana je jos od kad sam je kupio, inace prodavac mi je rekao da je ispravno ali to i dalje nemogu da garantujem. Izgled imate na netu. Nema velikog fizickog ostecenja.

Zamena za Amigu 1200 moze i gola

'OCU AMIGU

Pozdrav svima,

hteo bih da pazarim amigu koju bih koristio za igrice i hobi zezanje.
Prvenstveno me interesuju a500 i a1200 mada ni protiv neke "ozbiljne amige" tipa a2k i a4k ne bih imao nista protiv.

Ponuda nema vremensko trajanje pa ako neko zna nekog ili hoce da proda svoj komp, kontaktirajte me..

kontakt
[email protected]
ili
063 515 402

Uzdravlje

Imam ako ti treba MS DOS legalan, mislim da je 6.22 ili tako nešto. Kesica čak nije ni otvarana :)

Ajd i ja da se oglasim, trazim ako ima ko neki CPC (464,664 ili 6128), ondak ako ko ima Commodore128D i interesuje me Atari ST u bilo kojoj varijanti.
Moguća razmena.

Poslednja izmena od urednika:
Imam jednu kompletnu Amigu 500 viska (comp, napajanje, prosirenje, modulator, mis, joystick, pokoja disketa) kao i jedan Commodore 64G (isto komplet) pa ako je neko raspolozen za razmenu...

Trazim (u ispravnom stanju):
- Amiga 2000
- ZX spectrum +3
- ZX Spectrum 128
- ZX 81
- Commodore 128D
- Amstrad CPC 664/6128 sa monitorom
- BBC micro
- ...

Ako imate neki od ovih kompova (ili nesto drugo da ponudite) javite se na pm.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno