Šta je novo?

Cooleri za procesore

Friz bi trebalo da imaju u firmi na A i firmi na G, a sigurno i na mnogim drugim mestima.

Ti koristis ili si koristio tu pastu?
Sta mislis posle koliko vremena treba obnoviti pastu? Mislim kad stavis cooler koliko je ptimalnno vremena da ona top radi posao?

OCZ freeze je ipak bolja, a cini mi se i malo jeftinija od AS5, a i dostupnija je. Sto se tice Noctue i ploce, ne brini. Ploce su zilavije nego sto to na prvi pogled izgleda.
Pa da,ok uzecu tu pastu.Sve i da hocu onu drugu nema je :)
hahaha ma znam da su zilavije, ali sam bas juce ,recimo naisao na upozorenje,uh zaboravih koji proizvodjac je u pitanju,neki super hladnjak za VGA i u nekom segmentu upozoravaju da zbog tezine moze graficka postati nestabilna,sto sam ja razumeo moze se izdeformisati jer je cooler odozdo prikacen pa je vuce (odnosilo se na PCI kacene) Meni se recimo malo deformisala graficka jer je neko kabl na slobodnoj ivici nalegao.Kad videh da ona ustvari skoro dobija luk :))))

Ti koristis ili si koristio tu pastu?
Sta mislis posle koliko vremena treba obnoviti pastu? Mislim kad stavis cooler koliko je ptimalnno vremena da ona top radi posao?
Freeze ne moras da "obnavljas", ona ne gubi svojstva vremenom... AS 5 bese na nekih 6 meseci - godinu dana.

Freeze ne moras da "obnavljas", ona ne gubi svojstva vremenom... AS 5 bese na nekih 6 meseci - godinu dana.

Pazi kad mi uopste nije jasno cemu onda onolika hvala na stranim forumima te paste ako je tako??? To sam cini mi se video i na newegg-u cije recenzije bas postujem jer sam gomilu puta procitao navode sta ne valja.
SVasta.

A reci mi kako stoji ova pasta koja se dobija uz intel procesor? Jel se i ona menja na neko vreme ili...?
P.S. Da me ubijes ne secam se da kako se zove ili preziva XD

Pazi kad mi uopste nije jasno cemu onda onolika hvala na stranim forumima te paste ako je tako??? To sam cini mi se video i na newegg-u cije recenzije bas postujem jer sam gomilu puta procitao navode sta ne valja.
SVasta.

Hvaljena je pre 4-5 godina kada je bila ubedljivo najbolja. Sad ima i boljih i prakticnijih...

Mora. Za vecinu kulera mora osim ako nisu na "push-pin" sistem tj. da se kace kao i stock kuler tako sto samo pritisnes i on skljocne.

ovaj Zigmatek ima izgleda takav sistem. Bolje uzmi nesto drugo, ovaj Zalman ti je preskup, ima za manje para sasvim dobrih hladjaka za E7200 ( taj imas ? )

Mora. Za vecinu kulera mora osim ako nisu na "push-pin" sistem tj. da se kace kao i stock kuler tako sto samo pritisnes i on skljocne.

ovaj Zigmatek ima izgleda takav sistem. Bolje uzmi nesto drugo, ovaj Zalman ti je preskup, ima za manje para sasvim dobrih hladjaka za E7200 ( taj imas ? )

Ma da imam taj pa mislim da ga kloknem.Ali razlika u ceni Zalmana i ovog zigmateka nije velika. Jedino sto mi ide u prilog sto je laksi za kacenje. Cudo mi ne preporuci ovu OCZ Vendetta? Mada vidim u prodaji kod nas ima samo OCZ Vendetta 2?
Osim toga ako mi dune da uzmem neki drugi CPU mogu i da zadrzim cooler :)

Cek, to je ovaj:

http://www.xigmatek.com/product/air-dark-knight-s1283-v.php

Pitanje je da li ce da stane u tvoje kuciste, kao i taj Zalman...
koje ti je to kuciste? Cenim da nece biti problema ako je makar 19cm siroko.

E da,taj.Vidi kako je mocan i okrugao (malo me nerviraju ovi kockasti XD A kuciste antec 300 sirina mu je 20 cm

http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjQ=
Znaci kuciste sam morao da dignem sa poda jer je ultra usisivac prasine lol

a sta fali zalmana ja sam bas danas krenuo u montazu tog zalmana cnps 9700Nt i veoma je lako da se montira zavisno od socketa koji koristis ja sam na amd socketu pa je malo lakse jer ima samo one da kazem oprugice koje se stave,fixsiraju srafovima i to je to..kod intela moras da stavsi onaj drzac iza ploce,sto znaci iziskuje vadnjenje maticne iz kucista osima ko nemas kuciste koje ima poput recimo gladiatora 600 koji ima poseban otvor za montazu tog drzaca..zalman preskup kako to kad ga kod nas retko ima?

antec 300,pa onda nemas brige oko bilo kojeg kulera,samo gleda da ti ne udara u slotove za memoriju i da nemozes posle da nadogradis memoriju ako ti zatreba

Poslednja izmena:
Da ne bi otvarao novu temu pitacu ovde sta mislite o ovom vodenom hladjenju Thermaltake bigwater 735?Planiram da ga kupim cuo sam da je dobro ali bolje da proverim i ovde.I preporucite mi jos neko dobro (znam da je los izbor u Srbiji) ali sta je tu je.

Ja nemam iskustva sa ovim hladjenjem jer mi enermax jedva stao u kuciste a jos je i dole pa bi to malo teze izvodivo bilo.Citam recenzije.Svrstavaju ga medju top hladjenja. Najbolje surfuj malo i vidi recenzije i forume gde ljudi opisuju iskustva (strani forumi). A probaj i ovde da nadjes mislim da sam negde video na temu vodenog hladjenja.

Da ne bi otvarao novu temu pitacu ovde sta mislite o ovom vodenom hladjenju Thermaltake bigwater 735?Planiram da ga kupim cuo sam da je dobro ali bolje da proverim i ovde.I preporucite mi jos neko dobro (znam da je los izbor u Srbiji) ali sta je tu je.
Search-uj, pisano je o njemu dosta... uglavnom - sr@njce, bezvezan kompletic, nije ni za iole jacu masinu. Dosta bolji izbor je 745, mada, opet, ni on nije nista posebno.
Dakle, BigWater 735 definitivno zaobidji.

Kolko ja znam sve the TT Velike Vode ma koji broj bio u sufiksu su smece. Po testovima na netu, jaci Thermalright kuleri ga shiju i po temperaturama i po buci. Znaci zaobici sve BigWater-e lagano...

Vodeno ladjenje bez triple rad-a nema saje :D

Drz' se ti te Vendette 2, to je super cooler. Neces bog zna sta postici ako predjes na neko bzvz vodeno hladjenje...

Poslednja izmena:
Da znas Miloshs da si u pravu. I ja se drzim air hladjenja.Kapiram da ovo kao tise ali isto ima fan na sebi a pored toga meni je veci problem hladjenje celog kucista i buke koju proizvodi 5 fanova.Tako da za sada ostajem u prirodnom okruzenju vazduha. A kao delfin cu vec da razmislim :)

ako hoces vodu onda EK, Bitspower, DangerDen, Swiftech
ostalo su igracke

za EK vidi sa korisnikom JIM22

zanima me vaše mišljenje u vezi ovih kulera čiju kupovinu razmatram. Poželjno lična iskustva. Termaltake TMG i1, "čuveni" CM Hyper TX2 i OCZ Vanquisher. Zanima me efikasnost hlađenja i nivo buke koju prave. Za TT sam čuo da je vrlo tih. Thn...

CM Hyper TX (1) a i 2-ka korektno i tiho obavlja svoj posao za sve pare koje košta, za ova druga dva što si naveo ne znam.
Evo ga hladnjak koji bi mogao postati hit, 4 pajpa sa 12cm fanom, sa cenom ispod 2000 din. Dobro izgleda, jedino što na AMD-a može da se montira samo da fan stoji horizontalno.

hdts1284-bg2.jpg

Poslednja izmena:
CM Hyper TX (1) a i 2-ka korektno i tiho obavlja svoj posao za sve pare koje košta, za ova druga dva što si naveo ne znam.
Evo ga hladnjak koji bi mogao postati hit, 4 pajpa sa 12cm fanom, sa cenom ispod 2000 din. Dobro izgleda, jedino što na AMD-a može da se montira samo da fan stoji horizontalno.

Odlican je , meni sada load ne ide preko 52 a na idlu je 37 stepeni. Sva cetiri pajpa lepo nalegnu na Phenom II isto i na I7 , dok za ostale Intele bolji su rezultati sa modelima sa 3 pajpa

Poslednja izmena od urednika:
Pre ce biti da je preko 3000din., ali i ja se nadam da nije greska i cekam odgovor :)

EDIT: Zabuna je u pitanju. Lazna uzbuna :D

Poslednja izmena:
Rekao bih da je greska. Tamo gde je video je pogresan link ka kuleru postavljen. tacnije 1940 i u pitanju je drugi model kulera!

Ako je greška na sajtu firme na "A", onda lažem i ja, jedino što kod njih stoji da je model 1264, dok link sa sajta vodi ka istom kuleru kao i link iz mog posta (1284).

Poslednja izmena:
Vrh Dno