Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

OK za dva-tri sata narucujem x2 550, ostaje samo pitanje ploce [sa sve da vratim moju plocu i cpu, sve ce me izaci manje od 10k din :guitar: ]

Da li i dalje se drzim GA-M720-US3? Vidim da mogu da narucim i GA-MA770-UD3 (rev. 1.0), ali neko je ovde spominjao da samo rev2 ima ACC.

OK za dva-tri sata narucujem x2 550, ostaje samo pitanje ploce [sa sve da vratim moju plocu i cpu, sve ce me izaci manje od 10k din :guitar: ]

Da li i dalje se drzim GA-M720-US3? Vidim da mogu da narucim i GA-MA770-UD3 (rev. 1.0), ali neko je ovde spominjao da samo rev2 ima ACC.

Samo Rev2.0 !!!

DieH@rd srećno u otključavanju procesora, nadam se da su škartovi razgrabili :)

Nema sta da se nadas. Cim smo ti i ja us... motku, za druge su ostali fini primerci :d:d:d.

Nego, ja se razmisljam da nabacim 1 X3 710, da ga otkljucam i da uzivam (poteram ga na 231MHz cpu kloka x13 je 3003GHz i cepaj bajo)???

Sta mislis?

Poslednja izmena:
Nema sta da se nadas. Cim smo ti i ja us... motku, za druge su ostali fini primerci :d:d:d.

Nego, ja se razmisljam da nabacim 1 X3 710, da ga otkljucam i da uzivam (poteram ga na 231MHz cpu kloka x13 je 3003GHz i cepaj bajo)???

Sta mislis?

Koji si ti lik :d
Imao si X3 720BE i medju prvim si ga otkljucao...
Prodao ga i sad si u potrazi za necim slicnim :p

Odusevljavas me jer u tvojim razmisljanjima i postupcima vidim sebe. Isto mi pada na pamet da prodam ovaj X4 20 ;) pa da kupim nesto drugo...
Cak sam i ostavio ovu Intel plocu iz potpisa da probam neki Q9550 cisto da ne ode u "istoriju", a da ga ja nisam probao :smoke:

:wave:

edit: stigla mi m720d-us3 jos u subotu a nemam vremena ni da odem po nju :wall:

Poslednja izmena:

Sta mislis?
Verovatno bi i ja odradio tako nešto ali me mrzi da prodajem procesor sada pa da čekam na drugi. Kad bi mi neko ponudio za doplatu taj verovatno bih to odradio onda :) Mada šta ja znam, pred kompom sam možda nekih sat vremena dnevno kući... al kad volem da imam :wall:

Poslednja izmena:
Koji si ti lik :d
Imao si X3 720BE i medju prvim si ga otkljucao...
Prodao ga i sad si u potrazi za necim slicnim :p

Odusevljavas me jer u tvojim razmisljanjima i postupcima vidim sebe. Isto mi pada na pamet da prodam ovaj X4 20 ;) pa da kupim nesto drugo...
Cak sam i ostavio ovu Intel plocu iz potpisa da probam neki Q9550 cisto da ne ode u "istoriju", a da ga ja nisam probao :smoke:

:wave:

edit: stigla mi m720d-us3 jos u subotu a nemam vremena ni da odem po nju :wall:

:d:d:d:d:d

na samom procesoru
Batch_no.jpg

ovde gde ti piše 0850dpwm

uglavnom bitno da ti ne zapadne 0920, 90% slučajeva nema šanse da se otključa.

^ ok, probacu da vidim procesor u servisu pre nego sto ga ubace u plocu.

Imam AMD Phenom X3 8450 2.1GHz 2MB AM2+ ,kako da otkljucam 4 ?

Otkljuchavaju se samo Phenom II derivati, ali s obzirom da imash odlichnu plochu, klokuj taj na 3GHz i uzivaj.

Imam 400w napajnje i trnutno mi je clokovan na 2.57Ghz bez podiznja napona ,dali smije sa ovim napajnjem da podignem napon da bi izao na 3Ghz ?

Imam 400w napajnje i trnutno mi je clokovan na 2.57Ghz bez podiznja napona ,dali smije sa ovim napajnjem da podignem napon da bi izao na 3Ghz ?

Koje je napajanje u pitanju, da nije frontier 400w? Ako je ono nikako se ne igraj, i bolje ga zameni.

Koje je napajanje u pitanju, da nije frontier 400w? Ako je ono nikako se ne igraj, i bolje ga zameni.

Nije frontier nego MS platinum 400W iz prvog kucista mi je ,i koje da uzmem posto sad planiram da uzmem Phenom II X4 940 Black Edition 3.0GHz 8MB koje mi je dovoljno,)

Koja je to osobina odnosno karakteristika koja Phenom II X2 550 stavlja rama uz rame sa procesorima iz Intel E8x00 serije, a cinjenica je da prethodna generacija AMD K8 procesora odnosno X2 Athlon-i nisu mogli da se mere sa core2duo procesorima na istom kloku. Da li 6 mb L3 cache-a donosi te bolje karakteristike ili sama arhitektura procesora ili nesto trece?

Poslednja izmena:
Koja je to osobina odnosno karakteristika koja Phenom II X2 550 stavlja rama uz rame sa procesorima iz Intel E8x00 serije, a cinjenica je da prethodna generacija AMD K8 procesora odnosno X2 Athlon-i nisu mogli da se mere sa core2duo procesorima na istom kloku. Da li 6 mb L3 cache-a donosi te bolje karakteristike ili sama arhitektura procesora ili nesto trece?

Ne stavlja ga uz E8xxx vec uz E7xxx !
Ovom E8xxx ne moze ni vodu da donese. Tha's a fact...

Osnovni test koji je merilo svega je superPI (po meni) a AMD je tu los.

SuperPI nam govori o tome kako procesor barata sa matematickim operacijama i koliko brzo, a osnova svakog procesora su iskljucivo matematicke operacije sa pokretnim zarezom!!!

E, sada, zasto je Intel bolji u tome dokucite sami (ko nezna neka pita i pojasnicu)!

:)

Haha.

Pa jel se ti igraš u superpi ili radiš nešto ozbiljno u njemu?

Superpi je oduvek favorizovao Intel još od p4 i nije apsolutno nikakvo merilo!

Samo da vam kazem da gresite, ali totalno je ad acta.

Ja sam za sve sto vole mladi :d:d:d.

;)

P.S. U ***., odmak ce me razapnete na krst :p.

Poslednja izmena:
Osnovni test koji je merilo svega je superPI (po meni) a AMD je tu los.

SuperPI nam govori o tome kako procesor barata sa matematickim operacijama i koliko brzo, a osnova svakog procesora su iskljucivo matematicke operacije sa pokretnim zarezom!!!

E, sada, zasto je Intel bolji u tome dokucite sami (ko nezna neka pita i pojasnicu)!

:)

A wprime? isto racuna pi i racuna mnogo brze (32M za otprilike isto vreme kao superPi 1M). I iznenadjujuce AMD je tu dobar. I to su matematicke operacije sa pokretnim zarezom :) Mozes to da pojasnis?

Poslednja izmena:
Što se tiče procesora Athlon II x2 250. Iako nema L3 keš, po raznim tabelama po netu izgleda da je "jači" od Kume, pa čak i Phenom I x3 koji i rade na nižem taktu. Ali kada ostavimo zagrevanje i potrošnju sa strane, može li se reći da je po efikasnosti i dalje jednak Windsoru 6000?

Jeste, bolji je od tih starih procesora, novija je arhitektura i njegovih 3GHz vrede vise nego 3.2Ghz koje ima 6400+.

Znači nije skup samo zato što je nov u prodaji. :d
Kada se "Kuma" pojavila u prodavnicama beše 7500 din, a sada je oko 5200 din. I ovaj će tako.

Nazad
Vrh Dno