Kada ljudi kazu "sve na max", ne podrazumevaju AA, odnosno peglanje ivica, vec detalje, efekte, filtriranje textura... Peglanje ivica je posebna kategorija, da tako kazemo. Nekome ce biti dovoljno 2xAA na manjem monitoru, a nekome nece ni 8xAA pomoci da dobije kompatkan prikaz bez nazubljenih ivica...
Mda, pa zato i ima toliko razlicitih rezultata, a "sve na max"... jedan testira bez AA, drugi sa 4xAA, treci sa C16xQAA...
Sta bre komplikujete, imate podesavanja u igri, lepo sve odvrnite na desno koliko moze, sve zivo sto postoji na max... pa merite. Samo Vsync na "off".
Jedino sto mozda ne bi bilo lose, u smislu poredjenja skorova, a posto ATi ne moze preko 8xAA - da se i GeForce-ovi teraju sa max 8xAA.
A sto se Antialiasing-a tice (djalf) - pustite te price,
"ne treba AA na visokoj rezoluciji".
Igram se u 1680x1050 vec godinama, manje od 4xAA ne mogu da podnesem... sa 8x vec ne primecujem razliku, priznajem, ali izmedju 2x i 4x vidim itekako. 4xAA je meni minimum, bez toga ne mogu nikako.
O igranju bez ikakvog omeksavanja ivica tek necu ni da pricam, to mi je nedopustivo, sve mi igra pred ocima... tu, od svih igara, jedino Crysis moze da prodje, bas su fino odradili da se ne uocava toliko razlika u odnosu na AA modove... mada i to igram sa 2xAA.
2 TheBear:
Za ovu igru je idealno sve zivo popaljeno i odvrnuto na max, AA i AF na max, naravno... i Vsync na "on"

Onda nema ni onog odvratnog picture tearing-a, sve izgleda savrseno, ispeglano i spolirano... a frejmaza zakucana na 60, savrseno igrivih, bez ijednog stuca