Šta je novo?

Street Fighter 4 na PC

Probao sam na mojoj mashini iz profila na Windows 7, sve do kraja u 1360x768 koliko mi dozvoljava moj Samsung Lcd i radi savrseno. Kada otkocim v-sync ide i do 120 Fps. Mada tv moze i 1080i da prikaze, ovaj Benchmark ne nudi tu opciju kao ni Crysis dok stari Far Cry moze u full hd rezoluciji, nije mi jasno :/

sve na max :

SCORE: 6815
AVERAGE: 67.13FPS
CPU: AMD Athlon(tm) 7750 Dual-Core Processor
Memory: 4094MB
Graphics Card: NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+
Display Setting: 1680x1050 60Hz C8xAA

(c)CAPCOM U.S.A., INC. 2008, 2009 ALL RIGHTS RESERVED.

Aniso 16X, Vsync OFF

SCORE: 6628
AVERAGE: 62.26FPS
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU @ 2.40GHz
Memory: 4096MB
Graphics Card: NVIDIA GeForce GTS 250
Display Setting: 1680x1050 60Hz 4xAA

SCORE: 6360
AVERAGE: 58.64FPS
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU @ 2.40GHz
Graphics Card: NVIDIA GeForce GTS 250
Display Setting: 1680x1050 60Hz C8xAA

Interesantno, izvrteo sam ovaj bench pod WinXP i Win7... ista setovanja, sve max, 4xAA, i 1680x1050 rezolucija... Nisam do juce imao Win7 instaliran, niti sam citao nesto o istom, ali rezultati su me zaintrigirali. Naime, benchmark je pod WinXP dao rezultat oko 58fps, dok je pod Win7 bilo oko 67fps... Vec mi se dopada Win7 :D

Da li je ovako i sa ostalim igrama?

Interesantno, izvrteo sam ovaj bench pod WinXP i Win7... ista setovanja, sve max, 4xAA, i 1680x1050 rezolucija... Nisam do juce imao Win7 instaliran, niti sam citao nesto o istom, ali rezultati su me zaintrigirali. Naime, benchmark je pod WinXP dao rezultat oko 58fps, dok je pod Win7 bilo oko 67fps... Vec mi se dopada Win7 :D

Da li je ovako i sa ostalim igrama?

Koliko sam skontao, pod 7-icom igre rade manje-vise isto kao na XP-u, a neke cak rade i bolje. :)

Sve max AF 16x

SCORE: 7310
AVERAGE: 74.84FPS
CPU: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz
Memory: 2046MB
Graphics Card: NVIDIA GeForce 8800 GT

Ajde neko sa 8800Gt i sl. da odradi u win 7 pa da vidimo razliku...

Wouuuu pa ovi cudo radi cak i na mojoj bednoj konfiguraciji sa solidnim prosekom od 42 FPSa, sve na minimumu, teksture na mediumu.
AVERAGE: 41.92FPS
CPU: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+
Memory: 1024MB
Graphics Card: NVIDIA GeForce 6600 GT
Display Setting: 1024x768 60Hz

Sve max AF 16x

SCORE: 7310
AVERAGE: 74.84FPS
CPU: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz
Memory: 2046MB
Graphics Card: NVIDIA GeForce 8800 GT

Ajde neko sa 8800Gt i sl. da odradi u win 7 pa da vidimo razliku...

Nesto tu sinko tebi ne valja :eyebrows:

Nesto tu sinko tebi ne valja :eyebrows:

Mozda win ne valja :). Ovde 8800Gt jaca od gtx-a, sve je na maxu, jedino nisam onaj extra touch ukljucio ali predpostavljam da nisu ni ostali. Texture Fill Rate je ovde presudan...

Ma SF4 moze da se igra i sa 8600GT samo ako se podesi ;)

Eto, ne mora Boris vise da kuka :).

Kada kazhete Sve je na max, jel tu mislite na C16xQAA ili na C8xAA ili na 4AA ?!?! Ne razumem

SCORE: 6118
AVERAGE: 58.85FPS
CPU: Intel(R) Core(TM)2 DUO CPU E8500 @ 3.16GHz
Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 260
Display Setting: 1680x1050 60Hz C16xQAA

ne sve na max tj 8xAA

SCORE: 7627
AVERAGE: 84.74FPS
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz
Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 260
Display Setting: 1680x1050 60Hz 8xAA

Poslednja izmena:
Eto, ne mora Boris vise da kuka :).

Nadamo se da nece, Boris je shotokanovac :D

Izasao je Street Fighter magazin:

28lazc4.jpg

Ko hoce link nek se javi na PM :smoke:

Kad izlazi igra za pc? Stalno kopate temu i bacate je na vrh, a igre nema.:mad:

Da si citao znao bi ;)
Evropa - 26 Jun 2009
USA - 3 Jul 2009

Pa ovo i nije tako lose...;)

SCORE: 6298
AVERAGE: 63.53FPS
CPU: Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz
Memory: 2048MB
Graphics Card: ATI Radeon HD 4800 Series
Display Setting: 1920x1080 60Hz 8xAA

Probao sam jeftin joypad za PC oznake Gigatech SA-120X:
2lwk38k.jpg

Ovaj joypad toplo preporucujem za SFIV, mnogo se lakse rade potezi (probao sam na PS3 verziji).
Njegova cena kod mene u radnji je 850 din, mozete ga nabaviti u Alti ili Winwin radnjama.

Probao sam jeftin joypad za PC oznake Gigatech SA-120X:
2lwk38k.jpg

Ovaj joypad toplo preporucujem za SFIV, mnogo se lakse rade potezi (probao sam na PS3 verziji).
Njegova cena kod mene u radnji je 850 din, mozete ga nabaviti u Alti ili Winwin radnjama.

Hvala za info brate, koristim isti takav joypad vec dve godine i taman sam pomoslio da ce mi za SF4 trebati neki novi "XBOX like" joypad. Dobro da si podelio sa nama ovu informaciju, ushtedeo si mi 1500 dindzi.:D:D

Drago mi je da sam pomogao :)
Meni je ovaj joypad inace bolji u globalu od onog originalnog za PS3 (Sixaxis) jer nema razdvojen D-pad vec ovaj kruzni spojeni koji mi vise lezi za borilacke igre (a i za ostalo da budem iskren). Jedino oni koji igraju fudbal kazu da im ovakav ne odgovara, sto meni nije jasno mada ne igram isti.
Nisam probao ali kazu da je XBOX joypad mnogo losiji za SFIV od onog za PS3, cisto da znate ;)

Sve na maksimumu, 1680x1050, C16xQAA, Texture Filter 16x...

SCORE: 6033
AVERAGE: 57.47FPS
CPU: AMD Athlon(TM) X2 Dual Core Processor 5600+ @ 2,9Ghz
Memory: 4094MB
Graphics Card: NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+
Display Setting: 1680x1050 60Hz C16xQAA

Poslednja izmena:
A kako je tebi rang B... sa tim skorom i prosecnim frejmrejtom? Jedini si ovde sa rangom B.
Dobar je to skor, isto kao i average fps... ima par ljudi u ranijim postovima sa tom grafickom i slicnim skorovima, ne videh da je nekome bilo B... kako je SF dosao do tog zakljucka, nije mi jasno?
Mislim, 60-ak frejmova, sva ziva podesavanja na max (i AA i AF, naravno)... savrseno igrivo... rang A k'o vrata.

P.S. I svi ostali, nije na max bez AA-a ili sa 2xAA/4xAA... vec maximalni moguci AA koji igra (odnosno, drajver graficke) omogucava. Sto je 8xAA za ATi, odnosno ovih C16xQAA kod nVIDIA-e. Isto kao i "Texture Filter" (odnosno, AF) na 16x.
Otud toliko razlicitih rezultata, a kao "sve na max".

A kako je tebi rang B... sa tim skorom i prosecnim frejmrejtom? Jedini si ovde sa rangom B.
Dobar je to skor, isto kao i average fps... ima par ljudi u ranijim postovima sa tom grafickom i slicnim skorovima, ne videh da je nekome bilo B... kako je SF dosao do tog zakljucka, nije mi jasno?
Mislim, 60-ak frejmova, sva ziva podesavanja na max (i AA i AF, naravno)... savrseno igrivo... rang A k'o vrata.

P.S. I svi ostali, nije na max bez AA-a ili sa 2xAA/4xAA... vec maximalni moguci AA koji igra (odnosno, drajver graficke) omogucava. Sto je 8xAA za ATi, odnosno ovih C16xQAA kod nVIDIA-e. Isto kao i "Texture Filter" (odnosno, AF) na 16x.
Otud toliko razlicitih rezultata, a kao "sve na max".

Kada ljudi kazu "sve na max", ne podrazumevaju AA, odnosno peglanje ivica, vec detalje, efekte, filtriranje textura... Peglanje ivica je posebna kategorija, da tako kazemo. Nekome ce biti dovoljno 2xAA na manjem monitoru, a nekome nece ni 8xAA pomoci da dobije kompatkan prikaz bez nazubljenih ivica...

Ja sam mislio samo preko 60FPS da daje Rank A al sad videh da i nije tako, ne znam kako je meni dao B...

Ume da brljavi taj Rank, meni je na istoj masini jednom dao B, posle C i na kraju A a nisam dirao podesavanja i u frejm je sve isto. Ocigledno da imaju neki problem sa Benchom na koji nisu naisli prilikom testiranja.
Inace, AA vam nije potreban preko 1360X768 na primer, toliko meni daje LCD i nema bas neke razlike.

Meni uopste ne odgovara preko 100FPS, a imam toliko kad iskljucim AA i Filtering, igra ide previse ubrzano, 60FPS je idealno za ovu igru, a na laptopu sam probao 30FPS izgleda previse sporo...

Kada ljudi kazu "sve na max", ne podrazumevaju AA, odnosno peglanje ivica, vec detalje, efekte, filtriranje textura... Peglanje ivica je posebna kategorija, da tako kazemo. Nekome ce biti dovoljno 2xAA na manjem monitoru, a nekome nece ni 8xAA pomoci da dobije kompatkan prikaz bez nazubljenih ivica...
Mda, pa zato i ima toliko razlicitih rezultata, a "sve na max"... jedan testira bez AA, drugi sa 4xAA, treci sa C16xQAA...
Sta bre komplikujete, imate podesavanja u igri, lepo sve odvrnite na desno koliko moze, sve zivo sto postoji na max... pa merite. Samo Vsync na "off".
Jedino sto mozda ne bi bilo lose, u smislu poredjenja skorova, a posto ATi ne moze preko 8xAA - da se i GeForce-ovi teraju sa max 8xAA.

A sto se Antialiasing-a tice (djalf) - pustite te price, "ne treba AA na visokoj rezoluciji".
Igram se u 1680x1050 vec godinama, manje od 4xAA ne mogu da podnesem... sa 8x vec ne primecujem razliku, priznajem, ali izmedju 2x i 4x vidim itekako. 4xAA je meni minimum, bez toga ne mogu nikako.
O igranju bez ikakvog omeksavanja ivica tek necu ni da pricam, to mi je nedopustivo, sve mi igra pred ocima... tu, od svih igara, jedino Crysis moze da prodje, bas su fino odradili da se ne uocava toliko razlika u odnosu na AA modove... mada i to igram sa 2xAA.

2 TheBear:
Za ovu igru je idealno sve zivo popaljeno i odvrnuto na max, AA i AF na max, naravno... i Vsync na "on" ;)
Onda nema ni onog odvratnog picture tearing-a, sve izgleda savrseno, ispeglano i spolirano... a frejmaza zakucana na 60, savrseno igrivih, bez ijednog stuca :p

Vrh Dno