^ne znam odakle vam ta ideja?
Sve je daleko jednostavnije nego sto ste stekli utisak na osnovu pisanja @Tarmi Ricmi
Ploca sa kojom je on radio je slicna mojoj UD5. Sve sto treba uraditi je jednom predefinisati podesavanja do samih napona i to nije nikakva filozofija, lako se da zakljuciti sta treba cak i neko ko je laik moze se snaci.
Kad se dodje do napona u zavisnosti od BCLK-a podize se QPI do nekih 1.455v i CPU napon sve ostalo moze se ostaviti na autu ili predefinisati u odnosu na napone koji su upisani kraj svake stavke zasebno. IOH napon treba setovati na 1.000v da bi se sto manje grajao. Napon na memoriskim modulima isto tako treba u zavisnosti od modula menjati ali 1.74v je sasvim bezbedno bez obzira na module.
Kolokovanje intel procesora nikada nije bilo jednostavnije![]()
Evo kako to sve fino radi kod mene, Titan Fenrir hladnjak pri sobnoj temperaturi 26c.
Trebalo mi je nekih 1h dok sam nasao CPU i QPI najnizi napon za ovaj klok i jos 1h LinX-a, sve ukupno sa restartovanjem racunara nekoliko puta 3-4h da bi se doslo do stabilnog kloka za 24/7![]()
Sintetika je cool, ali dajte im jedno sat vremena UT3 MP i/ili Lost Planet-a pa da onda proglašavamo stabilnost. Linx će bez sumnje zagrejati CPU više nego neki multicore aware game engine, ali će sistem u celini strujno/naponski (u smislu dinamike) manje patiti nego kad ga izgazite kako sam predložio.
pogotovu cenauh...koja zver od ploce,a i cena je bas "lepa"
P55 ploce bi trebalo da budu max ~200e
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1889520&postcount=146
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari