Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Koja je najpovoljnija ploca kod nas koja moze da otkljuca ovaj x2 550 ? DDR2 da ima.

Na prvoj strani si pomenuo da Gigabyte GA-M720-US3 moze da otkljucava, a ona kosta ~5300-5400 din.

Na prvoj strani si pomenuo da Gigabyte GA-M720-US3 moze da otkljucava, a ona kosta ~5300-5400 din.

Moze ali mi je ovaj Biostar sigurniji. Doduše, maločas neki rekoše da je Biostar izdao novi BIOS koji neće de otključa X3 720 koji je sa starim BIOSem radio perfektno...!
đ
Ko će ga znati... :S:

:S:

da novi bios za biostar ta790gx a3+ plocu kad sam ga stavio vise nije otkljucavao jezgro

uzmi neku maticnu sa ddr3 memorijom i am3 soketom,a sto se tice procesora ti verovatno mislis da ako uzmes ovaj 550 pa otkljucas jos 2 jezgra da si za malo para dobro trgovao(sto bi bilo super) ali ko ti garantuje da ces uspeti da "otkljucas" taj cpu...odluka je na tebi

Uzmi X3 720BE i ostalo kao sto je navedeno ^.

Ako je ovo sa vikipedije tačno, biće i nekih 45nm dual-core i triple-core sa još manjom potrošnjom. Možda nam dolazi era pasivno hlađenih procesora.

Kad bi ja svoj X3 720BE setovao na 2.4GHz i napon 1.25V da li bi, HIPOTETICKI, dobio tih 65W?
Koliko vidim, stepping je i dalje C2.

Kad bi ja svoj X3 720BE setovao na 2.4GHz i napon 1.25V da li bi, HIPOTETICKI, dobio tih 65W?
Koliko vidim, stepping je i dalje C2.

To jeste. Ali novi momenat je v-core 0.825 - 1.25 V za Phenom x3 700e. Na šta se odnosi ovih 0.825v ? Hoću reći, i G2 stepping kod većine Brizbejna ne znači da svi modeli isto rade. Valjda. :sceptic:

ja sam primetio da u nemačkoj ima da se kupi 945 sa 125W i 945 sa 95W.
a ranije kad sam čitao najave pisalo je da će 925 i 945 biti 95W.

Ja malocas porucio sebi ovu maticnu: GIGABYTE GA-MA770T-UD3P AM3 AMD 770 ATX AMD Motherboard i ovu memoriju: OCZ Platinum AMD Edition 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory 7-7-7-24, 1.65V i procesor AMD Phenom II X2 550 Black Edition.

Procesor mi stize u sredu :cigar: a ploca i memorija tek prve nedelje Jula :bottle: ali nebitno.
Obezbedio sam sebi procesor iz prve serije a procitao sam za ovu plocu da otkljucava Phenome II tako da to za male pare ne bi trebala biti losa kombinacija (nadam se)...
Doduse postoji mogucnost da ploca i memorija otpadnu jer stizu od preko, pa ... (videcemo, javicu sta se desava).

Poslednja izmena:
Ja malocas porucio sebi ovu maticnu: GIGABYTE GA-MA770T-UD3P AM3 AMD 770 ATX AMD Motherboard i ovu memoriju: OCZ Platinum AMD Edition 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory 7-7-7-24, 1.65V i procesor AMD Phenom II X2 550 Black Edition.

Procesor mi stize u sredu :cigar: a ploca i memorija tek prve nedelje Jula :bottle: ali nebitno.
Obezbedio sam sebi procesor iz prve serije a procitao sam za ovu plocu da otkljucava Phenome II tako da to za male pare ne bi trebala biti losa kombinacija (nadam se)...
Doduse postoji mogucnost da ploca i memorija otpadnu jer stizu od preko, pa ... (videcemo, javicu sta se desava).

Kad to sve istestiras i otkljucas, meni javis i ja to sve kupim na jednom mjestu ;)

:wave:

Na gigatron zaboravite, ne samo da nemaju procesor nego nema ni njihov uvoznik. Ono što piše na sajtu je najobičnija budalaština da je od danas u prodaji.

I jeste od danas, ali je od glavnog uvoznika rasprodat maltene momentalno (odnosno verovatno jos u pretprodaji) :).

Meni moj primerak stize sutra direkt od uvoznika :):):).

Phenom II je definitivno odličan proc,dok se taj jadni Athlon II nameće cenom nezahtevnim korisnicima.

Pa bas mu i nije neka konkurentna cena (Athlonu). Phenom je stvarno super kupovina, super se nosi cak i sa E8xxx, a skoro duplo je jeftiniji :-/

meni prekosutra stiže, valjda ću imati sreće da otključam preostala dva jezgra ako ne 3.5ghz bi me zadovoljilo :D

koliko sam video svi rade na 3,8 bez problema. mada ima primeraka koji rade na 4GHz stabilno.
ima jedan test athlona i phenoma gde je lik najviše uspeo na phenomu 3,8 da izvuče a athlon 4,1 stabilno.
ono kako ko ubode ***.

gledam ovaj bench test, i sve mi je ovaj x2 550 primamljiviji. u igrama je sličan x4 940 modelu, a naspram ovog mog 3800+ je aždaja u bilo čemu.

Poslednja izmena:
Vidim da se neverovatna prašina digla oko ovih procesora ono što mene zanima je kakva je upotrebna vrednost ovih procesora na SB600 based pločama konkretno da li je na njoj moguć OC Athlona X2 250 ?Meni je zanimljiv "kilavi"Athlon 250 X2 iz neke meni znane računice;)Jer ne bih menjao ploču radi prelaza na 790 ploče radi SB750 i tu razliku bih preusmerio na jaču grafičku što da ne!Dakle šta mislite ?

ne mogu da verujem na kako malim naponima radi i za 720-ku treba dosta veci napon za 3,8ghz oko 1,52v,a ovde sa tim naponom radi na 4,1ghz...

Vidim da se neverovatna prašina digla oko ovih procesora ono što mene zanima je kakva je upotrebna vrednost ovih procesora na SB600 based pločama konkretno da li je na njoj moguć OC Athlona X2 250 ?Meni je zanimljiv "kilavi"Athlon 250 X2 iz neke meni znane računice;)Jer ne bih menjao ploču radi prelaza na 790 ploče radi SB750 i tu razliku bih preusmerio na jaču grafičku što da ne!Dakle šta mislite ?

E то и мене највише занима!

Well moja matora MSI K9N Neo v2 ima veoma male sanse da potera ove procesore. [or is it?]

Hteo sam da uzmem 7750, ali izgleda da cu sacekti malo da se 550 odomaci kod nas, i taman da sakupim malo i za plocu.

Nazad
Vrh Dno