Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

scheilinkin

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
03.12.2007
Poena
229
amd_250_550_front.jpg

http://www.fudzilla.com/content/view/13975/1/

amd_athlon_ii_250oc3900.gif

amd_phenom_ii_550_3900_cpuz.gif

kažu da su najveće šanse za otključavanje stabilnih jezgara sa prvim primercima na tržištu

4cores.png

Phenom II X2 550, otključan na quad i overklokovan na 3,8GHz. Ali kažu da nema baš performanse nekog default X4 phenoma, iako stabilno radi.

athlon II je native dual core pa nema šta da se otključava.

Poslednja izmena:
Nesto nisam upoznat sa ovim novim procesorima, jel taj athlon II X2 bolji od athlona X2?

Poslednja izmena:
Extra! Некако сам увијек гајио наклоност према АМД-у тако да се надам да ће што прије неки од ових процесора бити моја следећа куповина. Јел зна ико колика ће бити цијена код нас и када долазе? И да-има ли гдје тест да се спомињу Ам2+ плоче и старији чипсет па да видим да ли имамо новог побједника цијена\перформансе.

Нашао http://news.firingsquad.com/hardware/amd_phenom_2_x2_550_athlon_2_250/page3.asp

Poslednja izmena:
ma ja sam prvo planirao x3 720, pa kad je stigao x4 945. a sad gledam ovaj 550BE i žestoko se troumim. da li da uzmem G70 ploču i 550-ku ili GD65(ili neku takve cene) i 945.
ima žešće mozak da namučim ovih dana.

Trebalo bi da koštaju/najavljano:
x2 250 ~ 60 evrića
x2 550 ~ 80 evrića
E sad...kad navali narod kod nas prvih par isporuka biće neko dranje sigurno (više od najavljene brojke)...
Realna cena će biti tek za par meseci od početka prodaje, kada će i 7750BE/7850BE biti smešno jeftini verovatno (setite se samo kako se kretala cena za 7750).
Da'l je došlo vreme da se rastanem sa mojim 5000+BE?

550BE se pojavio newegg-u i kosta 110$ sto je nesto visa cena, obicno se kod nas cene iz Amerike preslikavaju u evre, mada pitanje je kada ce uopste stici kod nas, neko spomenu kraj juna.

@scheilinkin
A sto ne bi uzeo G70 i X3 :D Moze i GA 790X-UD4 ako neces da menjas memoriju.

ma pala je 158. odluka.
955 za cenu 945 (18000) još ću videti za ploču mada 4 PCIex mi ne trebaju.

ma ja sam čovek od reči, obećao sam sebi da nakon x2 idem na x4. valjda će mi nešto ostati sa strane za popcorn a110.

Mozes li malo pojasniti (ili dati izvor) za gornju tvrdnju o razlicitim performansama otkljucanog procesora? Da li to znaci da je jos uvek 720BE 'sigurnija' kupovina ako se pokusava otkljucati jezgro?

Bojim se da neće , nije predviđena za am3 podršku jer bi je već dosad imala .

AMD Phenom II X2 550 Black Edittion i
ADD Phenom II X2 250

stižu ppčetkom sledeće nedelje u Srbiju !!!

Ja omak uzimam jednu 550ku i ploču sa imenom GA-MA770-UD3 rev 2.0 (i ona stiže u isto vreme, ima SB710 i ACC opciju) :D:D:D
ili u krajnjem slučaju ovu ploču GA-M720-US3 koja takođe šiba kako radi iako je nVidi chipset

pozz;)

Poslednja izmena:
Mozes li malo pojasniti (ili dati izvor) za gornju tvrdnju o razlicitim performansama otkljucanog procesora? Da li to znaci da je jos uvek 720BE 'sigurnija' kupovina ako se pokusava otkljucati jezgro?

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-athlon-ii-x2_15.html#sect0

By the way, we have to point out that Phenom II X2 with unlocked cores does in fact differ from the real Phenom II X4. Firstly, the mainboard recognizes it as some mysterious Phenom II X4 B50 CPU. And secondly, unlocking blocked cores sets processor thermal diodes out of service, just like in case with unlocking the third core in triple-core processors.

savet ili nađi X3 720 iz prve serije koja se pojavila na tržištu, ili uzmi prvi 550 koji se kod nas pojavi.
uglavnom iz ovoga vidimo zašto nisu svi odmah izbacili podršku za Phenom II X2 na svojim AM3 pločama, da bi napravili bios koji će ih podržati i u isto vreme blokirati ACC. ali ko želi da proba najsigurnije mu je sa ovom pločom: Gigabyte MA790FXT-UD5P (~15-ak hiljada).

By the way, we have to point out that Phenom II X2 with unlocked cores does in fact differ from the real Phenom II X4. Firstly, the mainboard recognizes it as some mysterious Phenom II X4 B50 CPU. And secondly, unlocking blocked cores sets processor thermal diodes out of service, just like in case with unlocking the third core in triple-core processors.

savet ili nađi X3 720 iz prve serije koja se pojavila na tržištu, ili uzmi prvi 550 koji se kod nas pojavi.
uglavnom iz ovoga vidimo zašto nisu svi odmah izbacili podršku za Phenom II X2 na svojim AM3 pločama, da bi napravili bios koji će ih podržati i u isto vreme blokirati ACC. ali ko želi da proba najsigurnije mu je sa ovom pločom: Gigabyte MA790FXT-UD5P (~15-ak hiljada).

Ma kako da ne. Jok, ajd svi da kupimo ploce od 150-200e da bi se obezbedili za otkljucavanje Phenom II cpu-a.
Ono sto nisi probao ne pricaj napamet.
AMD je jos pre 3 meseca trazio momentalnu zabranu i apdejt BIOSa koji su trenutno egzistirali a sve zarad zakljucavanja ACCa i jezgara na Phenom II CPUima. Od svega toga nista. Najjeftinija GA ploca sa nF cipsetom (mp cena oko 6000 dinara) otkljucava sve zivo od PhII cpu-a pa ti sada vidi o cemu pricas i kakvim ciframa baratas (~15000)!!!

;):smoke:

^mislio sam da to moze samo amd-ov cipset...sad je vec kasno narucio sam biostara po tvojoj preporuci onu am3 mada mislim da nisam ni malo pogresio i bar cu moci da isprobam kako radi sa ddr3

Poslednja izmena:
^mislio sam da to moze samo amd-ov cipset...sad je vec kasno narucio sam biostara po tvojoj preporuci onu am3 mada mislim da nisam ni malo pogresio i bar cu moci da isprobam kako radi sa ddr3

Za BIOSTARkom nemoj zaliti. Ona otkljucava PhII kakogod i kadgod hoces!!!!

Poslednja izmena:
ne zalim jer verujem da je dobra,a i ti si je probao(i verujem ti) :)
burazer je uzeo asus-a,a nije bas pri parama pa sam mogao da mu preporucim to da sam ranije znao

Ja omak uzimam jednu 550ku i ploču sa imenom GA-MA770-UD3 rev 2.0 (i ona stiže u isto vreme, ima SB710 i ACC opciju) :D:D:D
ili u krajnjem slučaju ovu ploču GA-M720-US3 koja takođe šiba kako radi iako je nVidi chipset

pozz;)

Ajd' molim te probaj otkljucavanje X3 720BE na GA-MA770-UD3 rev 2.0 ploci . Ploca ima ACC, ali nigdje ne nadjo' da moze da otkljuca!

Ja sam bash zapeo oko kupovine ploce (nestalo para, nema ni drugara ;)) a kako stvari stoje za cijenu neke ploce oko 100Eura bi mogao uzeti ovu GA i Ultima 90 cooler.

Velike nade polazemo u tebe ;)

:wave:

Ajd' molim te probaj otkljucavanje X3 720BE na GA-MA770-UD3 rev 2.0 ploci . Ploca ima ACC, ali nigdje ne nadjo' da moze da otkljuca!

Ja sam bash zapeo oko kupovine ploce (nestalo para, nema ni drugara ;)) a kako stvari stoje za cijenu neke ploce oko 100Eura bi mogao uzeti ovu GA i Ultima 90 cooler.

Velike nade polazemo u tebe ;)

:wave:

Samo ti polazi.
:d:d:d
Kako da probam kada ne znam nikoga ko ima X3 720?
ja cekam utorak i uzimam sebi 770-UD3 rev2.0 i X2 550 BE
pa se javljam sa novim infoima

:D

Poslednja izmena:

Ma ok je to, ja sam mislio da se performanse razlikuju. 720be ne mogu nabavati iz prvih batcheva posto narucujem sa newegg-a. Onda mi je bolje uzeti 550be?

Plocu mogu nabaviti tu ili 790gx ud4h? Jos neka ploca koja je 'dobra za otkljucavanje' ?

ma ja sam ovu naveo samo zato što su sa njom otključali, nisam ja rekao da neće raditi sa drugim pločama već da sa ovom provereno radi (vidite na slici).

Nazad
Vrh Dno