- Učlanjen(a)
- 03.12.2007
- Poena
- 229
Nesto nisam upoznat sa ovim novim procesorima, jel taj athlon II X2 bolji od athlona X2?
Pa testovi su već pokazali :wave:
http://guru3d.com/article/athlon-ii-x2-250-and-phenom-ii-x2-550-be-review/
Mozes li malo pojasniti (ili dati izvor) za gornju tvrdnju o razlicitim performansama otkljucanog procesora? Da li to znaci da je jos uvek 720BE 'sigurnija' kupovina ako se pokusava otkljucati jezgro?
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-athlon-ii-x2_15.html#sect0
By the way, we have to point out that Phenom II X2 with unlocked cores does in fact differ from the real Phenom II X4. Firstly, the mainboard recognizes it as some mysterious Phenom II X4 B50 CPU. And secondly, unlocking blocked cores sets processor thermal diodes out of service, just like in case with unlocking the third core in triple-core processors.
savet ili nađi X3 720 iz prve serije koja se pojavila na tržištu, ili uzmi prvi 550 koji se kod nas pojavi.
uglavnom iz ovoga vidimo zašto nisu svi odmah izbacili podršku za Phenom II X2 na svojim AM3 pločama, da bi napravili bios koji će ih podržati i u isto vreme blokirati ACC. ali ko želi da proba najsigurnije mu je sa ovom pločom: Gigabyte MA790FXT-UD5P (~15-ak hiljada).
zar ova ploca moze da otkljuca jezgro kod amd-a? GA-M720-US3
^mislio sam da to moze samo amd-ov cipset...sad je vec kasno narucio sam biostara po tvojoj preporuci onu am3 mada mislim da nisam ni malo pogresio i bar cu moci da isprobam kako radi sa ddr3
Ja omak uzimam jednu 550ku i ploču sa imenom GA-MA770-UD3 rev 2.0 (i ona stiže u isto vreme, ima SB710 i ACC opciju)
ili u krajnjem slučaju ovu ploču GA-M720-US3 koja takođe šiba kako radi iako je nVidi chipset
pozz![]()
Ajd' molim te probaj otkljucavanje X3 720BE na GA-MA770-UD3 rev 2.0 ploci . Ploca ima ACC, ali nigdje ne nadjo' da moze da otkljuca!
Ja sam bash zapeo oko kupovine ploce (nestalo para, nema ni drugara) a kako stvari stoje za cijenu neke ploce oko 100Eura bi mogao uzeti ovu GA i Ultima 90 cooler.
Velike nade polazemo u tebe
:wave:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-athlon-ii-x2_15.html#sect0
By the way, we have to point out that Phenom II X2 with unlocked cores does in fact differ from the real Phenom II X4. Firstly, the mainboard recognizes it as some mysterious Phenom II X4 B50 CPU. And secondly, unlocking blocked cores sets processor thermal diodes out of service, just like in case with unlocking the third core in triple-core processors.
savet ili nađi X3 720 iz prve serije koja se pojavila na tržištu, ili uzmi prvi 550 koji se kod nas pojavi.
uglavnom iz ovoga vidimo zašto nisu svi odmah izbacili podršku za Phenom II X2 na svojim AM3 pločama, da bi napravili bios koji će ih podržati i u isto vreme blokirati ACC. ali ko želi da proba najsigurnije mu je sa ovom pločom: Gigabyte MA790FXT-UD5P (~15-ak hiljada).
ma ja sam ovu naveo samo zato što su sa njom otključali, nisam ja rekao da neće raditi sa drugim pločama već da sa ovom provereno radi (vidite na slici).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari