Šta je novo?

Alan Wake - nova igra Remedy Entertainment-a

Pa mogu da se porede u smislu slicnog izvodjenja, isto je nisanjenje na primer, slican je i pogled samo sto je ovde sve mnogo preglednije a kao sto i kolege gore rekose sigurno ce sve biti brze (Kamera, kretanje i okretanje lika) ali slicnosti (po meni) definitivno ima.

ima veze sa ovom igrom zato sto je nekoliko ljudi pre mene direktno poredilo tj izjednacavalo sa ded spejsom. i nisam gledao klip, vec samo citao komentarre ovde..

Pa pogledaj :).

Pa mogu da se porede u smislu slicnog izvodjenja, isto je nisanjenje na primer, slican je i pogled samo sto je ovde sve mnogo preglednije a kao sto i kolege gore rekose sigurno ce sve biti brze (Kamera, kretanje i okretanje lika) ali slicnosti (po meni) definitivno ima.

Pa ima neke slicnosti, ali ne bas u izvodjenju, zbog toga sto si pomenuo u zagradi.

Dead Space i Alan Wake?! Ja to ne bih uopste poredio, mozda AW sa Resident Evil-om, ali najbolje poredjenje je Sillent HIll!! Max Payne & Sillent Hill:D
Nego sve je to u redu, ali mi se neke scene u ovom trejleru nisu svidjele. Ona zadnja kada Alan udje u neku kucu i nakon toga, kamera ne da ostane uz njega i da prati dogadjaj, oni kadriraju na neki bager koji krece da rusi tu kucicu i samim tim davaju do znanja sta ce da se desi. Je--ga takva je situacija, nista nije savrseno..;)

Poslednja izmena:
Nista ja tebe stari ne razumem, prvo kazes da gameplay treba da bude takav a onda kazes da ne treba bas? :)
Da ce se igrati iz treceg lica bilo je jasno jos kad su se pojavile prve informacije o igri a to je bilo daaaavno. Ja ne volim strategije pa ne smaram u C&C temi kako bi bilo bolje da je izvodjenje kao u BF jer se i jedna i druga igra svode na masovne okrsaje a u stvari nemaju veze jedna sa drugom. Naravno da ce igra biti u Dead Space fazonu ali se lepo vidi da je kamera udaljena i savrseno je pregledno, ako neko ume da napravi vrhunsku akcionu igru to je Remedy, videces na kraju da ovde promasaja nema, igra ce biti apsolutni hit :)

@Z Opet mesas condemned i CoC jesam ti rek'o da odigras ponovo? :D

Ako te moji postovi smaraju, slobodno ih preskoci. Nemam nista protiv :)

Vidim da o ovoj temi pricaju oni koji su pratili fabulu i oni koji nemaju veze o ovoj igri.... Dead space wtf? .....Potrudite se malo da procitate o materiji pre nego sto pocnete izprazno da lupetate i na taj nacin se ukljucijete u pricu.

Ukratko, kljucne reci su Twin Peaks,film Insomnia, pisci Stephen King, Bret Easton Ellis,Paul Auster, muzika Angelo Badalamenti (koji je radio Twin Peaks serijal), sandbox ogroman prostor, IZUZETNA fizika (podsetite se samo starog demo-a), grafika, savrseno poigravanje sa svetloscu i njenim refleksijama, a sve to zarad vrhunske filmske horror suspenzije kojoj mogu samo da pozavide igre ovakvog žanra (mada je sama pretstavljena kao novi - psiholoski triler zanr i sem neke slicnosti u akcionom izvodjenju, koji uopste nije prioritet, ona nema veze ni sa jednom pomenutom do sad) ). Remedy je mala i vanredno perfekcionisticka firma(svega 30-tak ljudi trenutno radi na finalnom polishu) a kojoj je M$ dao odresene ruke i nije ih ogranicio vremenom, što je za veliko postovanje s obzirom na izuzetan kapitalisticko-monopolisticki atribut navedene firme. Preporucena je jos pre par godina za trojezgarne procesore, cak je i u pomenutom demou sa klokovanim qx6700 koristila sva četiri na preko 80%, tako da se ovde ocigledno cekalo i na popularizaciju, tj pad cena multijezgarnih procesora na nivo mainstream-a. No, nebitno... Puno ocekujem od ove igre i 100% sam siguran da cu to i dobiti...

Ma sve bre genericko, zombiji na sve strane :).

Vidim da o ovoj temi pricaju oni koji su pratili fabulu i oni koji nemaju veze o ovoj igri.... Dead space wtf? .....Potrudite se malo da procitate o materiji pre nego sto pocnete izprazno da lupetate i na taj nacin se ukljucijete u pricu.

Ukratko, kljucne reci su Twin Peaks,film Insomnia, pisci Stephen King, Bret Easton Ellis,Paul Auster, muzika Angelo Badalamenti (koji je radio Twin Peaks serijal), sandbox ogroman prostor, IZUZETNA fizika (podsetite se samo starog demo-a), grafika, savrseno poigravanje sa svetloscu i njenim refleksijama, a sve to zarad vrhunske filmske horror suspenzije kojoj mogu samo da pozavide igre ovakvog žanra (mada je sama pretstavljena kao novi - psiholoski triler zanr i sem neke slicnosti u akcionom izvodjenju, koji uopste nije prioritet, ona nema veze ni sa jednom pomenutom do sad) ). Remedy je mala i vanredno perfekcionisticka firma(svega 30-tak ljudi trenutno radi na finalnom polishu) a kojoj je M$ dao odresene ruke i nije ih ogranicio vremenom, što je za veliko postovanje s obzirom na izuzetan kapitalisticko-monopolisticki atribut navedene firme. Preporucena je jos pre par godina za trojezgarne procesore, cak je i u pomenutom demou sa klokovanim qx6700 koristila sva četiri na preko 80%, tako da se ovde ocigledno cekalo i na popularizaciju, tj pad cena multijezgarnih procesora na nivo mainstream-a. No, nebitno... Puno ocekujem od ove igre i 100% sam siguran da cu to i dobiti...

Ljudi su ovdje poredili Dead Space izvodjenje, ne pricu o kojoj jos niko ne zna nista. Ti pricas o igri kao da si je igrao. I izgleda volis ljude pogresno shvacati?

Ovo nema veze sa Dead Space ni po nacinu izvodjenja...

Bumo videli!

Ljudi su ovdje poredili Dead Space izvodjenje, ne pricu o kojoj jos niko ne zna nista. Ti pricas o igri kao da si je igrao. I izgleda volis ljude pogresno shvacati?

Opet lupetas bez ikakve konstrukcije, i kakvo Dead Space izvodjenje, nema nikakvih dodirnih tačaka ni u loodilu, jedino ako cemo da je poredimo zbog treceg lica, pa je onda slicna i sa assassinom, prince of persia i maminom mamom:D Nisam igrao igru, i unapred se izvinjavam sto sam toliko detaljno pratio razvoj od samog pocetka ,dovoljno upoznao materiju, dobro znam o cemu pricam i na osnovu toga pogrešno shvatam necije lupetanje:D

Al si ga srocio...
Nego gledam ti avatar, pa mi poruke ne idu sa slikom.
Jel si ti bese good, bad ili ugly :D.

Oni koji su igrali ovu igru znaju o cemu pricam. Konkretno, mislim na izvodjenje.

Ti stvarno imaš iščašen pogled na igre. Izvini što ti to kažem, ali moram :) Stalker ti je najbolja igra, ono napucavanje i onaj koktel bagova?! Da bude kao Call of Cthulu!?:zgran: Pa to sam ja odigrao. Ono je prosek, at best, bar kad je izvođenje u pitanju. Totalno prosečan fps sa prosečnom grafikom. Priča i suspens, atmosfera, to je bilo ekstra. Zato sam je igrao. Ali izvođenje da bude kao u toj igri, pobogu???? Mislim WTF!

I ono "ako bude kao Dead Space". Valjda si video na gameplay videu da veze sa tim nema. Liči najviše na poslednji Alone in the Dark (nadamo se da će komande biti mnoooogo bolje). A kažeš, samo da ne bude kao Dead Space?? Pa to je najbolja TPS i najbolja horor igra 2008. godine, bez ikakve dileme. I na kraju - nek bude kao Call of Cthulu, a ne kao Dead Space. E svašta ću još ovde da pročitam i to od forumaša čije mišljenje poštujem :smash:

Ti stvarno imaš iščašen pogled na igre. Izvini što ti to kažem, ali moram :) Stalker ti je najbolja igra, ono napucavanje i onaj koktel bagova?! Da bude kao Call of Cthulu!?:zgran: Pa to sam ja odigrao. Ono je prosek, at best, bar kad je izvođenje u pitanju. Totalno prosečan fps sa prosečnom grafikom. Priča i suspens, atmosfera, to je bilo ekstra. Zato sam je igrao. Ali izvođenje da bude kao u toj igri, pobogu???? Mislim WTF!

I ono "ako bude kao Dead Space". Valjda si video na gameplay videu da veze sa tim nema. Liči najviše na poslednji Alone in the Dark (nadamo se da će komande biti mnoooogo bolje). A kažeš, samo da ne bude kao Dead Space?? Pa to je najbolja TPS i najbolja horor igra 2008. godine, bez ikakve dileme. I na kraju - nek bude kao Call of Cthulu, a ne kao Dead Space. E svašta ću još ovde da pročitam i to od forumaša čije mišljenje poštujem :smash:

U stvari sam ja prvi spominjao Dead Space u ovoj temi a Starac se složio i posle još neko :) Ok, slažem se da možda nije adekvatna za poređenje, neće biti igre istog tipa, ali neku sličnost bar imaju, oba su 3rd person, imaju neku horor atmosferu i biće i nekog pucanja u Alan Wake-u. I upravo to pucanje, tj borba je ono što je meni (ne mora nužno drugima) predstavlja problem kod 3rd person igara jer je uglavnom sporo, neprecizno i nema efekat "uvlačenja" u igru, jednom rečju -jadno :D. Možda je onaj moj post više bio kritika -i kao što sam i naveo, razočaranje- 3rd person igrama jer ih mnogo ne volEm, da ne kažem mrzim. :p I to one gde je igra imala veeliki potencijal da bude fantastična, kao npr. Dead Space, jer ima odličnu grafiku i sve ostalo ALI 3rd person ZAŠTO?! :wall: Pa zar ne bi bilo mnogo bolje da je prvo lice, pa da se onda i stvarno uplašimo kad bi trebalo, i da pucanje, borba bude kakva treba da bude a ne onako sporo da ne kažem *****ski?
I što kažeš naj TPS igra iz 2008? Verovatno i jeste, ja eto samo ne razumem zašto prave shootere u 3rd personu, ja to verovatno nikad neću shvatiti. :trust:

Evo neću unapred da kritikujem Alana, postoji velika šansa da bude odlična igra (jer nije prvenstveno shooter) videćemo.
I obećavam da neću više Dead Space spominjati u ovoj temi ..majke mi! :)

U stvari sam ja prvi spominjao Dead Space u ovoj temi a Starac se složio i posle još neko :) Ok, slažem se da možda nije adekvatna za poređenje, neće biti igre istog tipa, ali neku sličnost bar imaju, oba su 3rd person, imaju neku horor atmosferu i biće i nekog pucanja u Alan Wake-u. I upravo to pucanje, tj borba je ono što je meni (ne mora nužno drugima) predstavlja problem kod 3rd person igara jer je uglavnom sporo, neprecizno i nema efekat "uvlačenja" u igru, jednom rečju -jadno :D. Možda je onaj moj post više bio kritika -i kao što sam i naveo, razočaranje- 3rd person igrama jer ih mnogo ne volEm, da ne kažem mrzim. :p I to one gde je igra imala veeliki potencijal da bude fantastična, kao npr. Dead Space, jer ima odličnu grafiku i sve ostalo ALI 3rd person ZAŠTO?! :wall: Pa zar ne bi bilo mnogo bolje da je prvo lice, pa da se onda i stvarno uplašimo kad bi trebalo, i da pucanje, borba bude kakva treba da bude a ne onako sporo da ne kažem *****ski?
I što kažeš naj TPS igra iz 2008? Verovatno i jeste, ja eto samo ne razumem zašto prave shootere u 3rd personu, ja to verovatno nikad neću shvatiti. :trust:

Evo neću unapred da kritikujem Alana, postoji velika šansa da bude odlična igra (jer nije prvenstveno shooter) videćemo.

Sudis o igri na osnovu toga sto je 3rd person i poredis je sa jos nekim 3rd person naslovima (a ima ih mali milion). Hitman serijal ima 3rd person pogled, igra je i dalje odlicna, takodje i splinter cell serijal, assasin's creed. "Sporije" igre sa 3rd person perspektivom su dead space i recimo silent hill. Sve navedene su igre sa totalno razlicitim tematikama i nacinima izvodjenja, a svaka je na razliciti nacin iskoristila ovu perspektivu. Jednostavno reci da je igra losa samo zbog toga i spekulacija da ce na osnovu nekih prethodnih losih igara (i jednog gameplay snimka, koji uopste ne odaje utisak nikakve traljavosti i sporosti u izvodjenu) je cista glupost. Vec se vidi da razvojni tim tezi da napravi igru sa dobrom pricom i dobrom atmosferom, pogledaj samo kako je igrac (nakon sto je ona hrpa monstruma krenula na njega) upalio svetlo da se spase, kasnije flare, pa onda cutscene dostojan filmovima. Mislim da nece moci da omanu, ovo bi trebalo da bude igra sa vrhunskom pricom, odlicnom atmosferom i dovoljno dobrim gameplay-om. Ako ti trazis suplju igru (bez ikakve price) sa dobrom akcijom i mnogo krvi, idi igraj left 4 dead (i nastavak koji je najavljen).

Poslednja izmena:

1.3rd igre nemaju efekat uvlacenja u igru?A koje onda imaju FPS?
2.Alan Wake nije shooter.

Ma slažem se sa vama, Alan Wake će najverovatnije biti super igra. Spominjao sam DS samo kao primer kako je potencijalno super igra upropaštena time što je 3rd person a ne 1st person shooter, nebitno. Ova nije ista, biće mnogo bolja jer nije pucnjava uglavnom. Eto. :wave:

DS mi je "baš" dobra igra jer je izvedena kao TPS !!

Nadam se da ce ovo biti ono sto je AITD trebao da bude.

Kako za koga. Ja sam Dead Space igrao pola sata, a sve zbog te tromosti. I meni je CoC izvodjenje daleko bolje od ovog.

I evo, chabex je opet rekao ono sto i ja mislim :)

Kapiraš da sve što si napisao pokazuje na činjenicu da ti ne voliš TPS igre. Meni je totalno drugačija varijanta. FPS treba da bude FPS, ali TPS je bolji za suspens i horor igre, pogotovo story driven igre koje pozajmljuju način naracije iz filmova. Tu je TPS zakon. E sad, tebi se TPS ne sviđa i to je to. Nema šta da ti ne bude jasno, prosto to ti se ne svidja, ne kapiraš kako i šta. Ni meni nije jasno zbog čega se ljudi lože na fudbal - sve mi je to smešno i van pameti, ali opet nikad ne bih nazvao likove koji su okoreli navijači nijednim pogrdnim imenom. Njihov ukus, njihov izbor. Ako pola planete navija, onda znači da je u pitanju moje nerazumevanje te strasti, a ne da nešto nije u redu sa njima :).

Sta god da urade, Remedy ima ogroman kredit kod mene i najverovatnije ce AW biti fenomenalno ispolirana i kvalitetna igra. Najveci problem je cekati jos godinu dana ali bar ljudi nece vise pricati za AW da je jos jedan vaporware koji nikad nece ugledati svetlo dana.

Kao sto ste i iz naslova mogli zakljuciti Remedy Entertainment (za manje upucene oni su kreatori Max Payne-a) radi na novoj igri pod nazivom Alan Wake. Igra je opisana kao psiholoski triler i za sada nema puno informacija o samoj igri osim prva dva screenshot-a i jednog trailer-a koji nagovestavaju fantasticnu grafiku i verovatno dobru i zanimljivu igru. Prezentacija ovog naslova je zakazana za E3 sajam i to na standu ATi-ja. Inace otvoren je i zvanicni sajt ove igre (www.alanwake.com) sa koga mozete da skinete trailer u trajanju od 51 sekunde.

Vidim prvi post je cak iz 2005. god. :lupko:
Osecam da ce igrica izaci dok mi kosa i brada ne osedi. :p
Mislim toliko dugo se prica o ovoj igri, da i ja mogu da kazem da pravim igricu Spaxon (tako ce se zvati :D), izaci ce na zimu 2020 god., dacu vam i screenshots :) :D :d.
Pa koliko im treba godina da naprave igru???
Jos ako bude promasaj? :smackbum:

Poslednja izmena:
"We're focusing all our efforts on the 360 version and will be making comments in regards to the PC at a later in time," Remedy rep Markus wrote on the studio's boards.

Publisher Microsoft revealed a "spring 2010" release for the Xbox 360 edition during E3, but made no mention of the PC version at that time. Alan Wake was originally announced for PC and console in 2005, though an "official" release window was not provided until recently.

Prvo RRoD_Box, a PC kasnije :)

Treba to optimizovati za DX11 i učiniti da radi samo na sedmici :)

Nazad
Vrh Dno