Jok!
BIOS je poslednja ver. Počinje da me nervira. Sigurno sam nešto prevideo. Čačkaću još malo, a ako neko ima predlog.....
Nisam nigde napisao da je problem pregrevanjeHm, pa nisam video da iko ima problema sa pregrevanjem Severnog mosta.
Ja sam na svojoj ploci dodao NB-u +0,1V na def (bem li ga koliko je to), i nema nikakvih problema. E5200 @3,75GHz @1,3625V uz ne malu T pri Orthosiranju. Ali je stabilan, 24/7 T max 65C u svakodnevnom radu.
Mislim da su sami primerci procesora problem probijanja granice 3,8-4GHz.
4.0 GHz
1.39V napon za proc
12x333
1.24 za NB
Memorija na 1GHz na 2.2V
Orthos ne prolazi, ali prolazi linx, i ne baguje u samom radu. Tako ga drzim 24/7!
Ako je tako, do procesora nije sigurno (99%). Mozes da ga ostavis na tom naponu. Eh sada se igraj sa gtl postavkama, naponom za chipset i memoriju i sl. Eventualno da napon dignes na 1.4 ako sa ovim nista ne uspes, pa onda opet isto to istestiraj...
edit: Sada videh da imas 4 stapa, probaj samo sa 2...
aj sad za 5650 din neces naci bolje .
Ne znam sta to SPEKTAKULARNO OCEKUJES ocekujes da se desi :wall:
I da li tebi uopste treba virtualizacija.
E nemam pojma. Moram da vidim tu celu pricu sa Windows7 i upotrebom VTa, pa cu onda prelomiti.
Vec dva meseca cukam po forumu kako cekam E5200 R0, savetovao ljude da malo sacekaju... Kad sam cekao do sad, mogu jos dve-tri nedelje. Da ne pominjemo sto svakako nemam kintu trenutno![]()
Imam jedno pitanje posto vidim da nema posebno teme za E5300
Imam Pomenuti procesor na ploci DFI Lan Party P45 T2RS DK (Turbo) ram je gail Black Dragon na 2x2GB 800MHz
Drzim ga na 4GHz 13x310 kuler je Hyper TX2 pasta OCZ Freez itemperature su ok
Da li da idem na 4.2 za svaki dan ili da batalim jer ovaj kuler i nije neki revolucionaran?
Ako neko ima isti procesor na koliko drzi za 24/7?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari